Evcil hayvan beslenen evde bebek büyütebilir misiniz?

Can dostlarımızın hayatlarımızın her alanında bizlerle aynı ekosistemi paylaştığını biliyoruz. Kendi ailemizi kurduğumuzda aile bireylerinden birinin de onlar olmasını anlayışla karşılayacak olan kişiler bulunacağı gibi bazıları da bunu uygun görmüyor. Çocukların ve hayvanların arasında muhteşem bir ilişki sarmalı mevcut. Gerçekten birbirlerini saf duygularla anladıklarını düşünüyorum. Avrupa'da birçok evde "kedi ve köpekler" bebekler ile birlikte büyüyor ve en iyi dostlar olarak karşımıza çıkıyor. Türkiye'de bunu yapan aile sayısı pek az; yani şöyle bir bakıyorum duyuyorum "çocuğu olunca baktığı evcil hayvanını sahiplendiren var." Tamamen zararlı bir oluşum gibi görüyorlar. Bir evcil hayvanın aşısı tam zamanında eksiksiz yapılıyorsa ve bebeğinizde herhangi alerjik reaksiyon gösterecek rahatsızlık yoksa zarardan çok fayda sağlar. Bebeğin bağışıklık sistemini güçlendirdiği aşamasında "evcil hayvanların" evin içerisine dahil edilmesi gerçekten faydalı olarak biliniyor. Sağlık en büyük edinim onu sağlamlaştırdıktan sonra "çocuğun evde bir hayvan olduğu için hayvan sevgisi ile büyüyecek olması" ileride tüm yaşam perspektifine etki edecektir. Evcil hayvan ile birlikte büyüyen çocuğun sosyal yaşamda daha da başarılı olması muhtemel sebepler arasındadır. "Sevgi" tanımını ailesinden öte benzeş olmadığı canlıyla idrak etmeye çalışacaktır en nihayetinde. Daha küçüklüğünden "bir canlının sorumluluğunu aldığı için" çok çabuk adaptasyon sağlayacak ve sonraki evrelerde sorumluluklarının daha da bilincinde olacaktır. Birçok faydası var anlayacağınız, evcil hayvanlar öcü değildir. Öte yandan çocuk "oyun ihtiyacını karşılayacağı" yakın dostunu bulmuş olacaktır. Her zaman yanı başında "koruyucu ve kollayıcı" içgüdü ile ona yaklaşan bir yoldaşı olması onunla muhteşem vakit geçirmesine de olanak sağlayacaktır.
Evlendiğinizde "bebeğiniz için evcil hayvan sahiplenir misiniz" ve olağan şartlar uygunsa bebeğinizi onunla birlikte büyütmekte sakınca görür müsünüz?