Kiramızı günü gününe ödeyen, hatta çoğu zaman gününden önce ödeyen bir çiftiz, tek ertelemediğimiz şey kiradır, yakında 1 yıl olacak. Tüm bina aynı kişilere ait, kiramız 25.000 ki biz ilk taşındığımızda semte göre pahalı olduğunu söylediler, biz evi beğendik ilk biz oturacağız diye ses etmedik. Kesinlikle daha fazla kira verebiliriz ama vermek istemiyoruz birikim için… Şu an grupta 33.000 yazmalarına rağmen 40.000 TL istiyor, en fazla 35 demiş ama sinir oldum 2+1 90 m2 dairesine. 30000 34000 kocaman yeni daireler bulduk hem de 3+1, daha düşüğe de var, bana herkes de ev verir yani kusura bakmasın da biz hiç evde bile olamıyoruz. Taşınma masrafı olarak da evi boyayacağız, sadece çıkarken kamyon ve taşıyacak adam çok yakınlardan, bir de depozito kira bunları da ödeyebiliriz sizce ne yapmalı, ikimiz de çalışıyoruz
6 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
14Cevap
Taşın bence neyin pazarlığını yapacaksın ki sanki pazar yerimi
Tufe te gore %32, yapabılır oda 33.000 yapar bugun tasınam maliyetı eziyeti harıc 200 bın tl anlasmak zorunda
Nasıl 200
Buguh tasınma masrafı 200bın tl cıvarı
Bizim için kira depozito varsa emlakçı parası olacak oda 100 ü geçmez depozitomu zaten alacağım
40bın tl evden eve tasıma gideceğin evı 30, bın tl boyama vs gıbı ekstralar var
Nakliyat ücreti vermeyeceğim diyorum ya boya işini de boyayı alır biz hallederiz o kolay. Eşimin ailesinde kaç kişide kamyon var benim çeyizleri de öyle taşımıştık bir sürü genç var yardım ederler onlara güzel bir yemek yaparım ben sonra. Boyayı da annemle veya bir tanıdık var onla yaparız bir şey kalmıyor yani bir depozito kira hatta ben sahibinden de ev bulduk direkt 70 e kapanır konu
Sehır neresı pekı
İstanbul
ççıkaramaz sen resmi rakamlara göre yatır isterse dava açsın 1 seneden fazla sürer zaten dava
O çıkarmıyor zaten biz hehe dedik geçiştirdik ama sinir oldum ben sırf ucuzla oturayım diye asla gelmem dediğim yere taşındım az para veriyim yeni daire olsun diye adam osuru. ktan dairesine 40k para istiyor buna 40 vereceğime 60k verir şerefimle sitede otururum
Bu tiplere fırsat vermeden evinden çıkın kardeşim, Rabbim yardımcınız olsun. Daha iyi yerlere bakabilirsiniz az gayretle.
Kesinlikle ya birde hacıyım diye geziyor adam. Sorun 40 35 değil ben 60 70 kira da verebilirim çok şükür ama evim yok neden saçıyım? Zaten öyle oturmak istesem gider siteden tutarım evim güzel her cephesi açık ama akşam trafik olan bir yolum üstünde mesela , çaprazımızda romanlar var sürekli kavga ediyorlar ya da son ses müzik, mahalle diye düğün yapmaya kalkanlar var bir arka sokakta daha büyük ev aynı fiyatlara var yani saçmalık
Lütfen ayrılın...
Bu tiplere kıymet veriliyormuş gibi oluyor reaksiyon alınmazsa. Yazık emeğinize.
Resmi zam belli onu yapman yeterli, 11 yıl çıkmama hakkına sahipsin
2026 kira artis oranı kanuni %33
Bu durumda 25+8300 civarı =33.300
Taşınma ve boya maliyeti yeni kira bedelini yıllık hesapla.
Karar senin
Taşınma bedeli yok sülalede kamyonu olan çok eşimin
33. bin altı tutarsan kaybın olmaz
Kira depozito var zaten burdan geri alacağız onu sa üzerine biraz ekleyip yeni daireye geçeceğiz. Adam en fazla 35 yaparım demiş ben bu semtte 35 e 3+1 125 m2 ev buldum hatta daha ucuza da var birde butik site ve yeni yapılmış 3 ev
O zaman neden onun nazını çekeyim tasinirim aynı semtse
Dimi bende öyle düşünyorum bak bu adam 1 defa bile hani kira diye bizi aramadı koca 1 yılda 1 defa bile bu neyin arsızlığı ya. Bizim de evlerimiz vardı kirada neler çektik para vermeyen mi dersin, evin içine eden mi dersin hatta kiraları ödemeden kaçıp haber vermeyen mi dersin evimize boş olduğu halde giremedik. Biz akşamdan akşama eve geliyoruz sesimiz soluğumuz çıkmaz belasını arıyor şu an
Dik dur mantıklı olanı yap o sana mahkum olsun.
Bunu yapamZ ki enflasyon o kadar cikmadi. Yasal dayanagi yok
Kirada bitane evim var zam zamanı icindeki kiraci ne derse o oluyor allah razi olsun demesi yetiyor bana
40 yapması yasal degıl TÜFE oranını koyup yatırın
Tüfeye göre mi peki sozlesmen
Bilmiyorum kayınpederim yapmıştı sözleşmeyi ama evde var bakmadım hiç ama zam oranı yıllık 33000 oluyor
Eğer sözleşmede tufe oranına göre zam yapılır derse 40 yerine 33 bin atman gerek senide evden çıkaramaz
Bilmiyorum ya kim uğraşacak şimdi kavga gürültü ben evimi de seviyordum ama taşınasım da varmış sanki saniyesinde ev bakmaya başladık şimdi benim mantık ne biliyor musun ben 33 de olsa 3+1 de aynı yerde bir butik sitede aynı parayla oturabiliyorsam buraya neden bu parayı veriyim ki buranın hakkı hala 25.000 normalde 30000 olsun en fazla diye düşündük. Biz biraz mecbur kaldık ev bulmaya vaktimiz yoktu diye hemen tamam dedik ama adam da bizi s… çalışıyor
Özelden yaz konuşalım
Pazarlık
Taşın en iyisi
Hangi il. orasi
İstanbul
Çıkma ver mahkemeye
Gerek var mı uğraşmaya
Eee bize me bundan
Kanunen yapamaz