Pasif gelir olarak kira veren ev sahipleri için can sıkıcı bir durum fakat kiralarda o denli artarsa millet evsiz kalırdı. Zam oranı piyasaya göre düşük ama yönetim hatası var ekonominin bu hale gelmesinde.
Maalesef öyle hocam. %25 komik bir rakam, vergisi vardır belki % kaç bilmem ama ev sahipleri için en azndan bir nebze toparlaması için bazı kolaylıklar yapılmalı vergi muafiyeti veya farklı yollar olabilir. Ev yaşlandıkça değeri düşüyor satmak daha mantıklı bu kadar düşük kira gelirine göre.
Ev sahipleri için sıkıntılı bir durum. En azından ev sahipleri için evlerin vergisi düşürülmeli bence. Çünkü biliyorum ki çalışıp çabalayıp ev alıyorlar ve evlerinden bekledikleri verimi almak istiyorlar. Ama ülkenin ekomonisi de ortada. Kiracı insanların geliri 4-10 arası vs. Yani zamlara göre bir tavan fiyat belirleseydiler bu kez de kiracıların çoğunun gelirini aşan kiralar çıkacaktı ortaya. Mesela oturduğum sitede 2+1 evler için yeni girenlere verilen fiyatlar 5 6 7 bin lira civarı. Eski kiracılar 2 4 arasına oturuyor şu an. Ekonomi kökten sıkıntılı
Yasal zam yapanlar zarar edecek bu uygulama ile her şey 3-4 kat artmışken kira zammı %25 çok düşük. Ben gecen yıla göre 4 kat daha fazla emlak vergisi ödedim Allah dan evim yok arsalar için vergi ödedim. Hükümet bizden 4 kat daha fazla para alırken bize siz sadece %25 alabilirsiniz diyo şaka gibi ülke olduk
İşte onu diyorum. Hayır kiradaki insanların geliri ortada. 4 katlık bir kira zammını ülkedeki kiracıların yüzde 90'nı karşılayamaz. Yani 2 bin liralık ev diğer kontratta 8 bin lira olsa kim karşılayabilir bunu? O eve bir 20 girmesi lazım kaldıki 20 giren hane de kendine ev alır zaten. Bana göre olması gereken sizin ödediğiniz vergilerin azaltılması lazım. yüzde 20 vergisini ödeyip yüzde 25 karını etmeniz lazım yani bana göre makul olan bu ama ülkede makul olan bir şey yok işte
Gecen sene 800 bin TL ye ev alıp 1000 TL ye kiraya verseydin bu sene 1250 kira alacaktın evinin değeri 2 milyon olacaktı sen 2 milyon TL değerinde ki evinde 1250 TL ye kiracı olmasına izin verir misin?
Suanki oturduğum semtteki kiralar dediğin 1250 liranın üç katı bence konuyu kapat. Kimse o dediğini yapmıyor ve evet o muhitte evim var aldığımız kira asgari ücretin yarısından daha az.
Yasal zam uygulansaydı 1250 liranın 3 katı kira olmazdı. Onlar kendi kafalarına göre zam yapmışlar. Gecen sene ne kadar kira alıyordun bu sene ne kadar kira alıyorsun?
Geçen sene aldığım kira asgarî ücrete yapılan zama endeskli. Ve söylediğiniz şeyin elle tutulur gözle görülür bir yanı yok istediğiniz dünya zengin daha Zengin olsun fakir hep fakir kalsın.
Asgari ücrete yapılan zamma endeksli zam yaptım diyorsan %50 zam yapmış oluyorsun ama sen deseydin ki asgari ücrete yapılan zammın %15'i zam yaptım o zaman sana bir şey demezdim. Anlatma özürlü olduğun için insanlar seni anlamıyor beyin yoksunu ve Ş. Fsiz sensin ağzında karakterin de pis
Aileden zengin olunca böyle oluyor tabi ama kendi emeğinle kazanıp eve yatırım yapsan devlet de sana zararına kiraya ver dese görürüm seni baba parasıyla konuşmak kolay tabi. Ev zamanla yıprayıp değer kaybedecek sen az kira alarak evin kendini amorti etmeden eskiyecek inşaat fiyatları uçtu paranın alım gücü aşırı düştü %25 zam aşırı az ama nerede sende bunu anlayacak beyin.
Ben de 15 yaşından beri çalışarak bu günlere gelmiş biriyim senin tabirinle sonradan görmeyim şu an emlak sektöründeyim ve kirada yaşıyorum arsaya yatırım yapıyorum %25 zam haberinden sonra ne kadar doğru yaptığımı gördüm.
Bak andaval arkadaşım %3 %5 zam yapmak ev sahibinin elinde asgari ücrete %50 zam yapıldı diye sen buna %50 %20 %25 zam yapmak zorunda değilsin hala sana bunu anlatmaya çalışıyorum ve üzülüyorum kendime üzülüyorum vaktimi sende harcadığım için
Bak anlatma özürlü arkadaşım o zaman asgari ücrete yapılan zamma endeksli zam yaptım deme %3 %5 yaptım de. Asgari ücrete yapılan zamma endeksli zam yaptım dersen %50 zam yaptığını düşünürüm.
Git evini bedavaya kiraya ver sen kira hesabı nasıl yapılır onu bile bilmiyorsun kafana göre zam yapıyorsun evin ömrü kaç yıl kaç para kira alırsam ev kendini amorti eder bunları hesap etmeyi de bilmiyorsun ne yaparsan yap baban da para çok senin için fark etmez zenginsin sen
Düşünsene o kadar para verip ev alsaydın geçen yıl 1000 TL ye kiraya verseydin bu sene 1250 kira alacaktın şaka gibi. İnsanlar bu şartlarda kesinlikle ev alıp kiraya vermez