2+1 evde 3 kişi kalıyor, bir kişi tek oda, 2 kişiye 1 oda ama kira eşit bölünüyor. Sizce adaletli mi? Değilse ne yapılabilir
12 gü
Peşinen anlaşmış iseniz şu an adalet sorgulamak pek iyi niyetli gelmiyor.
Kaldı ki 3 kişi kalıyorsa, 2 kişi aynı odada diye 3 e bölmek falan da adaletsiz olur. Neticede bariniyorsun. Tuvalet, banyo, mutfak gibi şeyleri iki kişilik kullanmıyor bu kişi.
Makulu 7 ye bölünmesiydi en baştan ve orfen
Tek kişi kalacak 3 pay kira
Diğer kişiler 2 şer pay kira öderdi
20 bin ise kusurata kalmadan;
8 bin Tek kalan
6 şar bin de Diğer kişiler şeklinde.
Cevap için teşekkür ederim. Önceden konuşma durumları karışık biraz ben o şunu ödesin diye gündeme getirmeyi de düşünmüyorum. Oturduğum yerden sorguladım sadece. Gündeme getirirsem pek iyi niyetli görünmem dediğiniz gibi.
Rica ederim
Her öğrenci evinde olur bunlar.
Bişey daha sormak istiyorum. Mutfak giderleri nasıl hesaplanmalı. Kuzenim biz ayrı ayrı alıyoruz ortak değil dedi evden ayrılmak için başka kızlarla konuştum onlarda aynısını söyledi. Bi kişi ekmek yemiyor bir kişi kahvaltı yapmıyor ama parası alınıyor. Kendilerine adaletli geliyor ama bana göre değil
Bunlar diyorum ya en başta konuşulur.
Kafana uyanla çıkarsın.
Bunların tamamını dert ediyorsan ya tek çıkacaksın ya da yurt seçenek olur.
Cevap
4Cevap
Git baska eve çık memnun değilsen bu memlekette ev bulmussun adaleti ariyorsun
Niye böyle bi tepki verdiniz anlamadım ayrılıcam zaten ev arıyorum. Bu kadar agresif cevap vermenize gerek yoktu. Teşekkür ederim
Agresiflik değil gerçek olan bişey kiralar olmuş anasnin ki
Bende farkındayım. Durumu kabaca özetledim sordum. Rakamlar örnekti sadece. Genel fikir edincem istedim
:) genel fikir çok mu önemli sence yasayacak olan sensin ya hani
Bazen soruyu haksız olup olmadığını bilmek için sormaz mısın ben şöyle düşünüyorum diye fikir alışverişi. Dediğim gibi rakamlar örnekti 3 kişi durum. Eve girmeden konuşma falanda farklı bi durum. Kiralar pahalı herkes payına düşeni ödemesi gerekir kullandığı kadar yani.
Öğrenci evi sıkıntı ya anlaşmayı geçtim bu maddi eşitsizlik bile yeter yani
Kesinlikle öyle
Eve girerken konuşulan bunlari
Genel bakıp yorumlar mısınız o kızın o odayı alma olayları falan farklı
Peki teşekkürler
Baştan konululması gerekiyordu bunların.
Odada Tek kalan 40 öder. Siz 30 30 ...👍
Adaletsizlik var.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?