Sanırım bir mendil deterjan falan varmış ama bilmiyorum, önceden sigara külü ile temizlerdim, milletten özel itina ile sigara külü toplardım. Var mı daha eksantrik bir bilginiz? Bunları parlatmam lazım, çok matlaştı:))
Bunları nasil parlatabilirim var mı entresan bir fikriniz?
Sigara külüyle parlatma ilginç şaşırdım doğrusu en etkilileri limon, tuz, sirke ve karbonat olarak biliniyor genelde parlatıcı losyonlar varmış onlarla deneyin birde ya da doğal yoldan şunlar da var
Ketçap: Ketçabın içerdiği asidik yapı bakırın parlamasına yardımcı oluyormuş eşyanın üzerine ketçap sürüp 5-10 dakika beklettikten sonra silebilirsiniz.
Limon ve Tuz: Bir limonu ortadan kesin ve tuza batırın kararan bakır yüzeyi bu limonu kullanarak hafifçe ovalayın kısa sürede lekelerin çözündüğünü göreceksiniz.
Sirke ve Tuz: Bir bardak sirkeye 1 yemek kaşığı tuz ekleyip karıştırın bu karışımı yumuşak bir bez veya sünger yardımıyla bakır yüzeye uygulayın.
Karbonat ve Sirke Macunu: Karbonatın üzerine birkaç damla sirke damlatarak bir macun oluşturun yumuşak bir süngerle bakır eşyayı bu macunla silerek parlatın.
Bakırı kalaylayaman lazım , veya kaol var kremsi bir madde aktarlarda felan da satılıyordu pirinç bakır gibi metalleri parlatmaya yarar benim pirinç bir zippo çakmağım vardı ışıl ışıl oluyordu kaol ile sildiğimde