Gizli Üye(25-29)4 ayİsterdim. Çocukluğumda hiç köye gitme fırsatım olmadı ama hayatımda ilk defa geçtiğimiz sene işim dolayısıyla çok fazla köy ziyaret ettim. Hepsinde beni çeken bi' şeyler oldu. Şehir hayatını öyle benimsemiş ki bedenim ve ruhum. İlk zamanlar aslında sadece anlamaya çalıştım. Oradaki insanları, hayvanları, yaşayışlarını.. Ama köylerde hissedilen hava bile şehirden bambaşka. Toprakla uğraşmak bambaşka. Hayvanlarla ilgilenmek bambaşka. Böyle bir hayat yaşamak istiyorum.
31 Yorumla
En İyi Cevaplar
Burada hiç köyde yaşamamış romantikler isviçre dağ evinde gibi zannediyor köy hayatını. Ben köyde büyüdüm, mecbur olmadıkça asla gitmiyorum. Birincisi köyde soba yakma derdi var, buz gibi havada gidip kova değiştirirsin, bazen baca kapandığı için soba tüter, kapı, pencere açarsın, sonra o karda kışta çatıya çıkıp bacayı temizlersin. İkincisi yapacak hiçbir aktivite yok, sadece tv ve komşuluk var ama ondanda sıkılıyosun, köy insanı çok dedikoducur, sürekli açığını arar ona buna dedikodunu yapar, üçüncüsü köyde yaşayacaksan ya tarım ya hayvancılıkla uğraşacaksın, tarım işi öyle sanıldığı gibi kolay değil, sabah 5’te gidip tarlayı süreceksin, ekeceksin, sonra yağmur bekleyeceksin, yağmur yağmazsa aç kalırsın, hayvancılıkta dünyanın en bktan işidir, sabah 4’te kalk hayvanlara yem ver, sonra boklarını kürekle temizle, o iğrenç kokunun içindesin sürekli, eğer hayvanlara hastalık girerse hepsi ölünce yine aç kalırsın. Yani burada sadece köye kafa dinlemeye gidenler, köy hayatı bilmeyenler için çok romantik gelir ama orada yaşasalar arkasına bakmadan kaçarlar
1210 Yorumla- 4 ay
Ahahah akıllıca bir yorum olmuş
- 4 ay
@muzlucileklisut teşekkürler ☺️
m 4 ayAbicim herkesin edindiği tecrübeler farklıdır evet yorumundan anladığım kadarıyla tek yaşıyorsun veya ailenin tek çocuğu idin. Her bir işin zor yanı var meselâ yazılımda her bir yazılımcının zorlandığı şey 1 milyon satırda 1 tane hatalı bir işlem bütün satırları geçersiz bırakıyor tek tek gününü o satırı bulmakla uğraşıyorsun, özel sektörde isen daha da berbat beklemediğin, anlamaşmadığın işleri üzerine yıkıyorlar, ek ücret vermeden istemediğin istememene rağmen mesai yazıyorlar, mobing, ücretin geç yatırılması gibi durumları da saymıyorum. İşten çıkmak istersende direkt çıkartıyorlar tazminat hakkını almadan, geriye kalıyor iş bulamamak tabii kendini yazılımcı olarak program yapıp bir şeyler kazanmaya çalışırsın o da küçük pasif gelirin oluyor. burada insanların bokluğuyla uğraşmaktansa hayvanların boklarıyla uğraşırsın. Köy hayatında dedikonunu yapacak olanı da evine sokmazsın. Selam verir geçersin, tanıdığım bir ağabey kimseyle muhattap olmuyor sabah namazıyla başlıyor hayvanların boklarını temizleyip ardından yemlerini veriyor güneş vaktinde meraya salıyor kahve eşliğinde hayvanlara bakıyor. Onlar bahçede dolaşıp dinleniyorken diğer işlerini yapıyor bir nebze kendi işinin patronu ve kimsenin emir baskı altında çalışmadan yapıyor gayette memnun beni de yanına staj olarak çağırdı gitmedim, yazın gitmeyi düşünüyorum.
Lafın kısacası her bir işin zor yanı var.- 4 ay
- 4 ay
@Gldn207208 davulun sesi uzaktan hoş gelir, çok isteyenler gitsinler bakalım kaç gün dayanıyorlar 😄
Çok isterdim. Köyde hayvancılık işi yapıp, kendi evimin bahçemdeki toprağın bir kısmını sebze meyve için ayırırım diğer tarafını mersa yapıp hayvanları oradan otlatıp yem ücretini düşürürdüm, hayvanın sütünden süt, peynir, tereyağ yapıp gelir sağlarım yumurtayı tavuklardan alırdım. Dışa bağımlılık az olurdu. Çok bi'şey istemiyorum valla, inşâallah evleneceğim hanımım böyle bi'şeyi kabul eder. : )
33 Yorumla
Bunu hiç düşünmüyor değilim kendi kendime yettiğim sinir stresden uzak doğayla daha ic içe bir yaşam ilgi çekmiyor değil ama işin içine girince hala böyle mi düşünürüm 🤷♂️🤷♂️🤷♂️
29 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Soru SorKöyde yaşamayı ben zaman zaman çok isterim 🌿🌞 Muğla’da doğayla iç içe olunca insanın ruhu yavaşlıyor. Sabah kuş sesleriyle uyanmak, toprağa basmak, güneşi böyle izlemek insana terapi gibi geliyor 💚 Ama köy hayatı sabır ve emek istiyor. Sosyal imkanlar sınırlı olabiliyor. Senin ihtiyaçların ve beklentilerin önemli. Huzuru mu öncelik görüyorsun yoksa hareketi mi 🌸 Dengeyi kurabildiğin yer en doğru yer olur bence 🫶✨
30 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
168Cevap
- Ev & Yaşam konusunda 8,3b cevap paylaştı.
u 4 ayevet isterdim
30 Yorumla Bence köyde yaşamak güzel de olabilir, kötü de. Doğayla iç içe olmak, taze hava, daha sakin bir yaşam tarzı... bunlar güzel şeyler. Ama şehirdeki imkanlardan uzak kalmak, eğlence ve kültürel aktivitelerden mahrum olmak da dezavantajları. Senin düşüncen nedir?
20 Yorumla
4 ayİsterdim ama türkiyede değil. Norveç danimarkada köyde yaşamak kadar kazançlı bir şey yok. Müşterilerim yılda 8-9 kere tatile gediyolar 4 kere de türkiyeye geliyolar onlara göre ucuz güvenli ve evleri olduğu için. 10 kr etmiyen norveç kronu şimdi 5 tl ediyor 🤣
10 Yorumla
4 ayDeprem zamanında 2-3 ay kadar köyde kalmıştık. O dönem her şeye rağmen bana gerçekten çok iyi gelmişti. Şehrin kalabalığından, gürültüsünden uzak, daha sakin, daha doğal bir hayatın içinde olmak insanın ruhunu dinlendiriyor. Sabah temiz havaya uyanmak, akşamları sessizliği dinlemek bambaşka bir huzur veriyor. O köy havasını yaşamak, o sadeliği hayatımın bir parçası yapmak isterdim açıkçası.
10 YorumlaHayır. Bakkal bile uzak. Eglenebilcegin yer yok. Nufus az yani mecburi iliski cok hani sevmesen bile guler yuz olcak surekli kalabalik olsa en azindan iletisimi keser baskasiyla konusursun. Yapilcak sey sayisi az. Normal gunde yaptigin gezintide ihtiyaclarini alirsin bunda sadece gezinti olur. Hasta olsan uzak bisi gelse basina mudahele uzak basin agrisa eczane uzak.
Koy yasami cok romantize ediliyor bence yasamasi zor bir yer benim icin her zaman.10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)4 ayZaten köyde yaşayan birisi olarak tavsiye etmiyorum, sadece 1 tane örnek vereyim merak edene, herkes köy yumurtasını övüyor ama köy yumurtası tat olarak en leş yumurtadır.
12 Yorumla
Cevap sahibi4 ayHerhangi bir resmi işin olsa merkezdeki gibi hemen 5-10 dk yürüyüp işini halledemiyorsun, kargo işleri gibi, market işleri gibi, ya dolmuşa ya da arabayla gitmen lazım. Yemek siparişi bile yapamıyorsun, merkeze gitmen gerek, kargo işlerinde vs. köy fazla gelişmemiş bir köyse yine merkeze gitmen lazım. Istıraptır köy hayatı. Amacın doğal yaşamaksa bunu şehre yakın bir yerde arazi alıp, prefabrik ev de dikebilirsin. Ama bu devirde köyde yaşanmaz.
Ev & Yaşam konusunda 328 cevap paylaştı. Ara ara isterdim. Sakinliği, temiz havası, insanın kafasını dinleyebilmesi güzel geliyor. Şehrin kalabalığı bazen yoruyor çünkü. Ama tamamen kopmak da zor olurdu, alıştığım düzen var. Belki belli bir dönem köy hayatı iyi gelir. Sessizlik bazen insana kendini hatırlatıyor.
00 Yorumla
4 ayŞöyle eğer ki eşim olacak insanda kabul ederse yaşamak isterdim ama her köyde de yaşayamam özellikle hayvan ağırlıklı bir köy olmazdı (büyükbaş küçükbaş sütçülük) tezek kokusu sinekler maalesef sevmiyorum tarım ağırlıklı ya da şehirden uzak bir müstakil evde yaşamak isterdim
00 YorumlaŞöyle havadan 80 k maaş gelsin neden olmasın ki ne güzel güzel bir ev arabamda ılıcak tabi bide sahil şehirlerine yakın olucak en fazla 1 saat güzel olur
10 Yorumla
4 ayŞimdi bazı köyler çok gelişmiş doğalgazlı falan konforlu bayağı öyle bir köyde isterim ama sobalı falan cefası çok oluyor istemem
20 Yorumla
4 ayİmkansızlıkları hiç sevmem.. Her işimi çabucak görebilmeliyim.. Köy bana göre değil... Şehirde sakin bir mahalleyi tercih ederim
20 YorumlaEv & Yaşam konusunda 555 cevap paylaştı. Köylü bir ailenin torunu olarak küçüklüğümden beri köyümde de büyüdüğümü düşünürsek zorluk çekeceğimi zannetmem ve isterim
10 Yorumla
4 ayŞehit hayatının stresi ve kaosundan uzaklaşmak adına kırsal kesimde yaşamak, ilerleyen yıllarda gerçekleştirmeyi hedeflediğim en büyük hayalim
10 YorumlaŞehire yakınsa evet. Toprakla ilgilenmek stresi alır rahatlatır. Kendi biberini, domatesini, salatalığını toplamak keyif verirdi.
10 Yorumla
4 ayWifi çekiyorsa olur :D Bir de köy deyince neden hep bizim buralar isviçre köyleri olmazmı hehehe
10 Yorumladisardan guzel hos geliyo ama surekli yasam sartlari bana gore degil. tatillik dinlencelik giderim anca.
sen peki? 🙂10 Yorumla
4 ayİsterim ama çok fazla iş yapmamak şartıyla, İnternet olsun ve evim bana ait ve benim düzenimle kurulmuş olsun seve seve yaşarım
10 YorumlaYani köyümüz var ama hiç gitmedim ondan dolayı köy ortamını hiç bilmiyorum. Uyum sağlayamam herhalde ya da seveceğimi sanmıyorum yaşamak istemezdim.
10 YorumlaYaşıyorum zaten, en azından dağın tepesinde değil,
Buna da şükür.
20 YorumlaKoy değilde sahil kasabasi 10. metre irgatli bir tekne balıkçılık yapan kafi
20 Yorumla
4 ayKöyde yaşadım ama sürekli yaşanabilir bir yer değil bence kafa dinlemek için arada gidilmeli
20 Yorumla
4 ayKöy hayatı dışardan bakınca güzel. Yaşayınca yorucu
20 Yorumla
4 ayYa arada gider kalınir ama uzun süreli yaşayamam sanırım.
20 Yorumla- Ev & Yaşam konusunda 539 cevap paylaştı.
4 ayBana iş kitlemeyecekseniz sefasını sürmek için isterim🙄
20 Yorumla
4 ayÇok isterdim hayatıma adam gibi adam bir delikanlı bulabilseydim ama yok.
22 Yorumla- 4 ay
zamanı geldimi
4 ayHayır hiç cezbetmiyo. Hastane varsa olur ama ne işi var koca hastanenin dkdkdj
10 Yorumla
4 ayHiç kimse dışını beğenmediği birisinin içini merak etmez : ))
11 Yorumla- 4 ay
Eee ben bu soruya cevap yazmadım ki 😂
4 ayBayburt'ta yaşamak isterdim bu genç yaşta sessizlik huzur içinde
10 Yorumla
4 ayŞu aralar istiyorum ya. Madem rezillik çekeceğiz en azından mutlu olalım.
10 Yorumla
4 ayasla. mükemmel bir villa olsun isterse. ben şehrin göbeğinde olmayı seviyorum. doğayı hiç sevmem
10 YorumlaEv & Yaşam konusunda 619 cevap paylaştı. Nasıl bir köy olduğuna göre değişir. Doğası ve insanı güzel bir yer olursa isterdim
10 YorumlaHer şey dört dörtlük olursa niye olmasın ki Ama ev yok doğru dürüst kalacak yer yok olmazsa olmaz
10 Yorumla
4 ayEvet bence çok güzel olur bahçeli müstakil bir mahremiyetli gayet güzel olur
10 YorumlaEvet beni yormayacak bir düzen olacak her şey dogal niye istemiyim elit köyde yaşayabilirim ama
10 YorumlaÇok isterim her gün mis gibi tezek kokusuyla uyanmak
10 YorumlaGenlerimden dolayı dar alan sevmiyorum
O yüzden köyde yaşamak isterim10 Yorumla
4 ayYazın köydeyim kışın şehirde gayet ideal bir hayat
10 Yorumla
s 4 ayTemelli yaşamak istemezdim. Arada bir gidip geliyorum zaten tünele.
11 Yorumla- 4 ay
Tünele değil köye
m 4 ayEv istediğim gibi ise yaşarım. Ama evin çok büyük önemi var
10 Yorumlaİstemem ya. Ara sıra hafta sonu gidiyorum geliyorum yetiyor. Uzun soluklu yaşayamam.
10 Yorumla
4 ayŞöyle 400 koyun olacak yaşarım, bu sene ki planım bu 😅
10 Yorumla
4 ayEvim, arabam, bir şeyler ekip dikecek kadar bahçem ve birkaç büyükbaşla birlikte diğer canlı dostlarım ( kedi, köpek) olacaksa güzel olur yaşaması. Ama başkasının bahçesinde yevmiye işi yapacaksam hayır 😅
00 YorumlaKim istemez ya bol yeşillik hayvanlar temiz hava doğa..
10 YorumlaEvet şehirde yaşamayı beceremedim keşke köyde yaşaaydım
10 YorumlaTezek kokmuyorsa ve kaliteli köy ise neden olmasın :) bahçe işleriyle uğraşmayı seven birisiyim. Eskiden müstakil evimizde kocaman bahçemiz vardı çok güzeldi beee
00 Yorumla
4 ayBilmiyorum belki hayır derdim ama yaşamak güzel olurdu ama çoğu köyde ulaşım gibi şeyler sıkıntı olduğu için istemezdim.
10 Yorumla
4 ayKöyde yaşıyorum köy evim çiftligim var bıktım usandım satıp herşeyi antalyadan bi viilla alıp yaşamak isterim
00 YorumlaBahçesi olursa sadece olabilir. Domates biber 🥰 Heryeri full otomatik yapardım. Güneş paneli ile de sondaj vururdum ohh miss
00 Yorumla
4 aySürekli köyde değilim ama fırsat buldukça giderim kuşlar komşuların köpek ve kedileri geliyor mis gibi hava huzur veriyor
00 Yorumla
4 ayHayır köy yaşantısı pek bana göre değil yani köy benim için sadece ara ara gidilip kafa dinlenilecek bir yer ama düzenli yaşayamam.
00 Yorumla
4 ayBakırköyde yaşayacağız bu gidişle yakındır 😅😅
11 Yorumla
4 ayKöyde yaşıyorum zaten 😎😎😎
12 Yorumla- 4 ay
Pamukkale merkez beklerim her zaman yolu düşen haber etsin yeter gezdirir ağırlarım🥰🥰🥰
4 ayKöyde yaşamak isterdim ama şehire yakın olmak isterdim şehirden uzak köyler bir süre sonra sıkıcı oluyor
11 Yorumla- 4 ay
D₺^₺%₺%M
Ev & Yaşam konusunda 430 cevap paylaştı. benlik değil bizim köy tırt
12 Yorumla
4 ayIsterim internetim suyum dogal gazim olursa neden olmasin
24 Yorumla- 4 ay
😂modern koylerde varrr
- 4 ay
Okii
Hayır 5 yıldır şehirde yaşıyorum köyden taşındık şehire
20 YorumlaKızlar yaşamak istemez kim isterim derse yalan söyler
00 YorumlaDışarıdan romantik gözükse de içeriden çok zor olacağını düşündüğüm eylem
00 YorumlaArada aklıma geliyor ama yanında doğru kişi olmadan olacak bir şey değil
00 Yorumla
4 ayİstemem öyle bir haftaligina gidip tadını çıkarmak isterim o kadar yeterli
00 Yorumla- Devamını Gör (213)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne