Annemden tiksinmek normal mi, böyle pis ve problemli bir aile ortamında ne yapmalıyım?

annemden midem bulaniyor Allah affetsin. 18 yasindayim aile evinde yasiyorum annem çok pis bir kadın evi asla temizlemez tuvalete girer pis bırakır çıkar yemek yerken iğrenç şeyler yapar ellerini yıkamadan yemek yapar yaptığı yemeklerden sürekli kıl ve saç çıkar (normal değil bir yemekten 2 uzun saç 2 kıl çıkması falan) herşeyinin mükemmel olduğunu düşünür ve etrafındaki herkeside bunu söylemeye zorlar. tek bir eleştiri yaparsaniz vay halinize insanların yanında farklı evdeyken farkli 20 günde bir duş aliyor sureklı burnunu karistirirken görüyorum dişlerini de fircalamiyor yeni eve tasindik belki yapar diye bekledim ama bizden önceki insanların kullandigi buzdolabını eve geldik 2 ay oldu hala temizlemedi. o yapmayınca benimde yapasım gelmiyor bu eve asla dokunmuyorum kendi kişisel bakımımı sonuna kadar yapiyorum tabiki ve bunların yanı sıra psikolojisi çok bozuk bir kadın üni okuyacak paramız yok sınava giriceğim kazansam bile para olmadigi için okuyacağımı düşünmüyorum… babamın telefonunda annemi aldattigi mesajlari yakaladim başka kadınlardan para istemiş evli olmadigini falan filan söylemiş kadınlara iltifatlar etmis annemın eski kuaför arkadasıyla yatmıs. Bunlarıda bir süredir sakliyorum ve evde annemle babam birbirlerine sarildiklarijda ne zaman babam anneme onu sevdiğini söylese sanki babama iftira atiyormusum gibi geliyor, çünkü çok inandirici söylüyor belkide konduramıyorum boyle bir ailem var ne yapmam lazim bilmiyorum Allah affetsin Allah basimdan eksik etmesin ama annemin elinden 1 bardak su içmeye bile igreniyorum..

Annemden tiksinmek normal mi, böyle pis ve problemli bir aile ortamında ne yapmalıyım?