Ev almak için İstanbul kırsalı mı, İç Anadolu mu yoksa Akdeniz mi daha mantıklı?

Ben iç anadolunun çok güzel bir şehrinde doğdum 5 yaşına kadar oraların suyunu içip havasını aldım ve her sene gidiyorum. Yapıları ve insanları çok iyi, yaşam standartları İstanbul'a göre çok uygun. Eşim kaynak ustası İstanbul da bende ihracat da lojistik de çalışıyorum. Kirada oturduğumuz için yeni evli bir çift olarak kiralar buralarda 21-27 arası ortalama temiz evler. Kiralardan ve sirkülasyondan şehir kalabalığından yorulduk. Oturduğumuz yer istanbulun çıkışına yakın sakin bir yer sayılır havası iyi ama biz ev almak için yatırıma başlıyoruz şimdi. Eşim kastamonuyu seçeneklere ekledi arkadaşı orada oturduğu ve oraları çok beğendiği için ama pahalı geldi orasıda bana ve iş imkanları kısıtlı. Ben silivri çıkışı, çerkezköy ya da çatalca taraflarını düşündüm başlangıçta ama oralarda yarın kalabalık olacak izlenimlerim doğrultusunda. Niğde taraflarında manzaraya ve dağlara bakan çok güzel evler buldum ya da Akdeniz taraflarında mı bakmamız mantıklı olur bilinçli insanların tavsiyelerini rica ediyorum. Evimiz olursa ortalama maaşlı bir işte de çalışsak geçiniriz diye düşünüyorum.

Ev almak için İstanbul kırsalı mı, İç Anadolu mu yoksa Akdeniz mi daha mantıklı?