Düzenli, dağınık olmayan, temiz, güzel kokan ve başka ne?

Düzenli, dağınık olmayan, temiz, güzel kokan ve başka ne?

Huzurlu bir ev benim için sıcak bir kahve kokusu, düzenli bir ortam, kitaplarla çevrili keyifli bir köşe ve hafif bir müzik eşliğinde geçirilen dakikalar demek. 🌟 Sadece yerlerin temizliği yetmez, havanın ferah olması da önemli! Philips AquaTrio 9000 ile ıslak ve kuru temizlik yaparak bir nefeste evi tertemiz yapmak mümkün. Üstelik Philips Robot Süpürge 7000 Serisi, evde seni yormadan derinlemesine bir temizlik sağlıyor. Evin her köşesi mis gibi olunca huzur garanti! ❤️
Temizliği Philips'e bırak, sen keyfine bak. 🌟
Benim icin şoyle. Erkek ve kadinin ev ve cocuklar konusunda paylasim yapabildigi, biri cocuk bakarken digerinin aksam yemegi hazirlamasi gibi. Birbirine destek olan, aciklarini kapatan bir cift. Fazla. kavga etmeyen, iki tarafinda alttan alabildigi, birbirine guzel hitap ettikleri, takdir ettikleri bir ortam. Ikisi tarafinda birbirinin emeklerini gorup dile getirdigi bir ortam. Iste mesela kadin calisiyorsa, erkegin bana gore belki daha fazla yoruluyorsun, kadin olarak daha narinsin, daha fazla efor harciyorsun belki ozel gununde agrinla sancinla (hamileyse) iki can tasiyarak para kazanmaya, hem kendini hemde benim elimi rahatlatlamaya calisiyorsun tarzinda takdir etmek, yemek guzel olmasa bile cok guzel olmus diyebilmek, kadinin da sayende acta acikta degiliz, faturalari kirayi sayende dusunmuyorum, bana destek oluyorsun cocuklarda, ev islerinde diye takdir edebilmesi. Bunlari dile getirip soyleyebilmek.
Saygi ve sevgi dolu bir ortam. Ciftlerin telefona gomulmedigi, birbirinin yuzune baktigi, beraber kitap okuduklari, birbirine anlattiklari bir ev. Ya da bu konuda degisik gorusu olan olabilir ama ben kendi dusunceme gore beraber namaz kılınan, sahura kalkip beraber yemek hazirlanan, beraber Kuran okunan, sabahlari dahi bazen cikip sabahin havasinin bereketini icine ceke ceke camiiye gidip sabah namazini beraber kilabilmek, cocuklarimizin gozunde birbirini seven bir cift olabilmek. Kari koca ve anne baba olarak once Rabbimize sonra vatanimiza hayirli evlatlar yetistirebilmek ve onlara guzel, huzurlu bir aile ortami sunabilmek. Babalarının sadece para getirmek, bezini ben aliyorum vs seylerin disinda sadece maddi bir bag degil de cocuguyla duygusal bag da kurabilmesi (bu bebeklerde bakim veren kisi ile saglaniyor) birbirimize destek ola ola hem bu dunyada destek, hem ahirette destek olmak icin huzurlu bir yuva ortami hazirlayabilmek.
Gunumuz erkeklerinde bu hayalim gittikce zayiflamakta erkeklerde boyle seylere onem verme cok azaldi, yani eften puften bazi sebeplerle eleniyorum, atanamadim calismiyorum eve maas getirmeyecegim diye elendigim olabiliyor, belki pek gozune hitap etmiyorum siradan soluk gozukuyorum diye olabilir (cok makyaj yapan falan biri degilim cunku doger kizlar makyajla yuzune renk gelirken ben soluk duruyorumdur belki, hani habire abdest alirken o makyaj işi zor biraz) ama bir yerlerde vardir belki, helalini bekleyen, sagina soluna bakmayan beni bekleyen, beni bulunca da bu seyleri yapabileceğimiz ve diger kadinlarin cenaze namazini kilabilen biri vardir belki hala bir umut. Yani erkekler artik cok guzel, bakimli, tesetturlu olsa dahi cekici, eve bir maas daha getiren tiplere yoneliyor gibi biraz. Bir de dindar kesimde daha sekuler kizlarla evleniyorlar, cevremde kac tanesi boyle oldu. Daha yeni komsunun dugunune katildim, oglan imamin oglu ama gelin acik, diz hizasinda etek, elbise giyen biri. Bizde acikta kaliyoruz bir sekilde.
Cevap
10Cevap
Kadın olmayan ev😂😂
Öküz altında buzağı arıyorlar. Hiçbir problem olmasa bile aklına esiyor, "telefonunu ver bakıcam "diyor.
Sonra aklına esiyor," Bu kadın kim? Neden telefonunda kayıtlı? " oluyor.
İstediğini de o an... Zaten dinlemeyecek..
Sonra huzur mu kalır adamda? 😀
Kadının edepli erkeğin merhametli çocukların saygılı olduğu evliliktir huzurlu bir ev tanımı bana göre
Düzenli temiz, her akşam güzel sofralarda aile bireylerinin toplaşıp sohbet ettiği bir ortam.
sessiz ve sakin, az kişinin yaşadığı, içi ışık ve rüzgar alan, depreme dayanıklı
Içinde birbirlerini seven bireyler olduğunda:)
Sadece orada olmanın bile evinde hissettirdiği yer ya da kişi
şu anda bende olanlar dısında bişeyler olan ev
Aylardan kış dışardan eve gelmişsin sıcacık yemek ve yeni pişmiş kek kokusu geliyordur sıcak bir duş alıp ailecek sofraya oturmuşsunuzdur düşüncesi bile huzur veriyor
Ev sakinleri gezme-tozma/iş/okuldan hevesle dönüyorsa huzurludur
Birbirini anlayan ve saygı gösteren çiftler varsa ztn huzurlu olur
Aitlik hissediyorsan huzurlu bir yuvaya sahipsindir
Empati duygusu gelişmiş olumlu olumsuz yerde de kendinde aynı durumu gözünden geçirebilen insanlar olduğunda huzur olur olmadığında huzur olmaz
Söylediklerin dışında aile biriyleri ile de alakalı kavgacı biri yoksa huzurlu mis gibi yaşanır
Yağmur kahve ve kavga yok
Mutlu aile sofraları
Yüzleri gülümseyen ev.
Herkeste tebessüm varsa tamamdır
İçinde sadece annen ve baban varsa o ev saraydır
Eve giderken ayakların geri geri gitmiyorsa
Sessiz bir ev olmalı
Sağlıklı beden sağlıklı ruh...
Saygı varsa olana şükrediyorsa huzurludur
herkesin birbirine saygisi oldugu
sesiz çocuk olmayan
Kahve kokusu.