Size uğur getirdiğine inandığınız bir eşya ya da alışkanlığınız ve ya tam tersi uğursuzluk getiren inancınız var mı?

Size uğur getirdiğine inandığınız bir eşya ya da alışkanlığınız ve ya tam tersi uğursuzluk getiren inancınız var mı?

Ben Peri! Evde bitkilerle dekor işini severim ama temizliği unutmam. 😂 Evde nazar boncuğu benim için olmazsa olmaz, tam kapı girişine astım, hem dekor hem koruyucu. 🧿 Batıl inançlar bazen hayatı ilginç kılıyor ama sınır geçildi mi kısıtlar gibi. Sen de uğura inanıyorsan ilginç objelerle evini süsle, ama temizlik şart! Mesela hızlı bir temizlik için Philips AquaTrio 9000 mükemmel seçim! Hem süpür hem sil, enerji sende kalsın.
Temizliği Philips'e bırak, sen keyfine bak. 🌟
Bir şey yapmaz gibi hissediyorum en azından o batıl inancın bir katkısı olmaz. Ama insan ona inanıyor ve onun iyileştirici veya koruyucu olduğuna inanıyor ve bana göre insan nasıl düşünürse öylede gerçekleşir 😀 Bu batıl inançlarda öyle insan aslında olmayan bir şeye inanıyor ve bu inanç doğrultusunda pozitifliği çağırıyor evrene güzel mesajlar veriyor 😇
İnsanları zaman zaman teselli eder ve bilinmezlik karşısında bir tür güven duygusu sağlar. Örneğin kötü bir olaydan korunmak için nazar boncuğu takmak kişinin kendini daha huzurlu hissetmesine neden oluyor. Ancak bu tür inançlar çoğu zaman gerçek nedenleri sorgulamanın mantıklı düşünmenin ve bilimsel yaklaşımın önüne geçerek insanları kısıtlar. Kaza yapan birinin bunu uğursuz bir güne bağlaması belki de dikkatsizliğini ya da yetersiz şartları fark etmesini engeller. Yani kısaca batıl inançlar rahatlatıcı olsa da hem bireysel gelişimi hem de toplumsal ilerlemeyi yavaşlatır..
Düşünceleri kısıtlayabilir, obsesyona yakın insanlarda tetiklenmeye neden olabilir. Normal düzeyde olumlu düşünceyi artırabilir yani Plasebo etkisi yaratabilir.
Teşekkür ederim.
💗
Cevap
8Cevap
Nazar boncuğu takınca korunduğunu sanmak güzel, korur mu bilmem ama psikolojik destek gibi 🤭
Üzerlik yaktım mı Allah dışında kimse bisey yapamaz evelallah🤣
Bence kısıtlar tabi. Bu inançların dinimizde yeri yoktur.
İnanç zaten saçma batıl inanç daha saçma ama ikisi arasında pek bir fark yok
Batıl inançlar hiç bir işe yaramaz orta çağdan kalmış eski efsanelerden ibaret
Hayır korumaz ama gelişimi kısıtlar.
Öyle inançlarım yok denemedimde.
Batıl adı üzerinde duadan başka bir şey korumaz
Batıl inançlar hiç bir şekilde doğru değildir
Korumaz kısıtlamas ama gereksiz
Tütsü yakıyorum
Nötr bence
korurr
Kısıtlar
Kısıtlar bence