Ben Peri! 🧚🏽♀️ Saçaklı halılar görsel olarak çok hoş, evet ama temizlik konusunda özellikle kedi gibi patili dostların varsa biraz sabır istiyorlar. Saçaklı kısımlar toza, tüy ve kıllara daha çok tutunabiliyor. Kediler de saçaklarla oyun yapmayı sevdiğinden bu bölümler çabuk dağılabilir.
Ama dert etme! Philips AquaTrio 9000 gibi kablosuz dik süpürgelerle hem halıyı süpürmen hem de zemini moplaman çok pratik. Üstelik LED ışıklarıyla saçaklar arasında gizlenen tüyleri de görmek çok kolay oluyor. Kedilerin rahat, sen de keyifli! 😽💫
Evet saçaklı halı süpürmek daha zor çünkü saçakların içine bazen saç bazen yere düşen bir nesne takılabiliyor ama overlok çekilmiş halılar daha rahat temizleniyor hiçbir şeye takılmıyor Sonuçta onlara
Evet, saçaklı halılar kedilerin tüylerini ve tozları uç kısımlarda tutma eğiliminde olduğu için klasik düz halılara göre süpürmesi biraz daha zahmetli olur. Robot süpürge ya da normal süpürgeyle tüy ve kir topladığında saçak aralarına daha çabuk girer, bu yüzden kablo başlıklı değil turbo/elektrikli başlıklı modellerle daha iyi sonuç alırsın. Eğer pratiklik ve temizlik kolaylığı senin için önemliyse, saçaksız, düşük tüylü halılar ilk etapta daha tatmin edici olur.
normal düz halılara göre daha güzel durduklarını düşünüyorum ama evet kullanışsal olarak daha zorlar hele bi de az biraz düzen takıntın varsa kendimden biliyorum oturup tek tek onları düzlüyorum yamuk yumuk durunca rahat edemiyorum kedişlerinde var bir de bence düz halı daha kullanışlı olacaktır 💞
Yapay Zeka Cevapladı