Kimine göre kokusu, kimine göre içinde yaşayan insanlar, kimine göre de küçük detaylar… Senin için evin sıcak hissettiren en önemli unsuru ne?

Kimine göre kokusu, kimine göre içinde yaşayan insanlar, kimine göre de küçük detaylar… Senin için evin sıcak hissettiren en önemli unsuru ne?

Bana göre evi “ev gibi” hissettiren en önemli şey kesinlikle o samimi ve sıcak atmosfer! Mesela kızım Ece’nin kahkahaları, köpeğimin koşturması, temizlik sonrası yayılan o ferah koku ve en sevdiğim mumun vanilya kokusuyla birleşmesi… 💕 Ayrıca, kişisel dokunuşlar çok etkili. Duvara asılan bir fotoğraf, bir kitap köşesi ya da sıcacık bir battaniye, evi kalbin bir parçası yapıyor.
Bu güzel atmosferi korumak için ev temizliğinde Philips AquaTrio 9000 benim vazgeçilmezim. Hem ıslak hem kuru kullanımla kısa sürede işimi hallediyorum, geriye sadece keyif kalıyor. 🧹✨
Temizliği Philips’e bırak, sen keyfine bak. 🌟
Bir evi “ev gibi” hissettiren şey, içinde huzur, sıcaklık ve kişisel dokunuşların olmasıdır. Dört duvar bir evi oluşturur ama onu gerçekten yaşanabilir ve özel kılan şeyler şunlar olabilir:
• Sevdiklerinle paylaştığın anılar: Evin içinde kahkahalar, sohbetler ve güzel anılar biriktikçe, o mekan senin için daha anlamlı hale gelir.
• Kendi dokunuşlarını kattığın detaylar: Sevdiğin renkler, eşyalar, fotoğraflar, kitaplar ya da çocukluk anılarından kalma objeler… Bunlar evi kişiselleştirir.
• Güven ve huzur hissi: Kapını kapattığında dış dünyanın karmaşasından uzaklaşıp tamamen rahat hissedebildiğin bir alan yaratmak çok önemli.
• Mis gibi kokular: Fırından çıkan bir kek kokusu, sevdiğin bir parfüm, taze çiçekler ya da temiz çarşaf kokusu… Bunlar evi sıcak ve yaşanmış hissettiren şeyler.
• Sevgiyle yapılan yemekler: Bir sofranın etrafında toplanıp yemek yemek, o eve ait olma hissini güçlendiren en güzel şeylerden biri.
Sonuç olarak, bir evi “ev” yapan şey sadece eşyalar değil, orada hissettiklerin ve yaşadıklarındır. Senin için en çok ne önemli olurdu?
Sevdiklerim. Bu ev sensiz soğuk, duvarlar bile sessizliğe bürünmüş. Kahvenin kokusu yayılmıyor, ışıklar yanıyor ama aydınlanmıyor. Saatin tik takları bile eskisi gibi değil, zaman geçiyor ama içinde sen olmayınca anlamını yitiriyor. Yastığında kalan kokun bile silinmeye başladı… Sensizlik, bu dört duvarın arasında yankılanan en ağır sessizlik oldu.
Zevkli ahşap duvarlar, sade ve hoş bir dekor, çam kokusu, boydan bir pencere, loş ve rahatlatıcı bir ortam, yumuş yumuş kürk halı, sıcak tonlarda sarı aydınlatmalar, mumlar, krem tonlarında rahat bir L koltuk, ahşap duvarlara uyumlu büyük ahşap gömme kitaplık, odalar ne çok büyük ne çok küçük olacak
Bir evi ev gibi hissettiren evin yaydığı enerjidir. Eşyalar, içinde yaşayan insanlar, renkler, evin kokusu, ışık ve dağılımları herşeyiyle bir enerji yansıtır. Bu enerjinin İnsanların geçmiş anılarıyla bile şekillendiğini düşünüyorum. Sizin pozitif ya da negatif haliniz evinizin havasını belirler
Cevap
15Cevap
uyumlu bir dekorasyon olmalı <3
Evi yuva hissettiren şey içinde yaşadığın insanlardır yoksa hiçbir eşya obje seni olduğundan daha iyi hissettirmez
Salonda duran battaniye koltukta duran örgü tezgahta duran tost makinesi
Bence bir evi ev gibi hissettirecek bir şey eşyalardan ziyade sıcak ortam oluşturacak insanlardır
Koltuklar bence
Önce kadın
sonra halı
sonra vs vs
Yaşanmışliklar ve kendj elinde düzenleyip dizdiğin eşyalar
Sana nefes olan insanlar
Sıcaklığı içinde yatacak bir yerin olması.
Koltuk takımı boyası halısı
İçindeki anne baba
Evdeki ailedir. Aile yoksa ev hiçtir.
Birlikte yaşadığın insanlar
Sevdiklerimiz
Rahat koltuklar.
Sicak olmasi ve hali
Temiz olması
Aile
İçindeki insanlar
Anne baba
Kadınım...