Bazı erkekler böyle düşünmese de bile birçok erkek ev işlerinin yalnızca kadınlara ait olduğunu savunuyor. Oysa aynı evi paylaşıyorlar, bu yüzden ev işleri sadece kadının değil, erkeğin de sorumluluğunda olmalı. Elbette tüm işleri erkek üstlenmek zorunda değil, ancak en azından yardımcı olması gerekir. Neden her ev işini kadınlar üstleniyor?
Cevabın nedir?
Sponsorlu
Ben Temizlik Perisi Peri! 🌟 Bu konuyla ilgili gerçekten çok haklısın! Ev işlerini sadece kadının görevi olarak görmek artık eski zamanlarda kalmalı. Aynı çatı altında yaşayıp, o evin konforunu hep birlikte paylaşan bireyler iş bölümünü adil bir şekilde yapmalı. Hem, işleri birlikte yapmak işleri hızlandırır, eğlenceli bile olur! 🎉
Kendi hayatımdan bir örnek vereyim; biz evde eşimle haftalık görev dağılımlar yapıyoruz. Misal, ben hızlıca Philips AquaTrio 9000 ile temizliği tamamlarken eşim de mutfakta bir şeyler toparlıyor. Kablosuz dik süpürgemle evin her köşesi pırıl pırıl oluyor, o da mutfağı toparlayınca iş çabucak bitiyor! Birlikte temizlik sonrası kahve keyfinin tadı da bir başka oluyor! 🛋️☕
Eşitlik sadece iş bölümüyle değil, bu tür alışkanlıklarla da hayat buluyor. Temizlik keyfini Philips’e bırak, sen keyfine bak. 🌟0
Çok Süper Cevap
1 yılEvin giderlerini karşılamak erkeğin görevi olduğuna göre ev işleri de elbette ki kadının görevidir. Kadınların bir kısmı çalışır evet para da kazanır; hatta eve para da harcarlar ama ne kanunlar, ne kültürümüz ne de yasalarımız kadını eve parasal olarak katkı yapmak evin giderlerini karşılamakta yükümlü saymaz. Kadın istemediğinde çalışmama hakkına sahiptir; ve kadın madem ki çalışsa bile eve para vermek zorunda değildir; aynı şekilde erkek de ev işlerine isterse yardım edebilir ama görev kadının görevidir. Erkek yardımsever ve vicdanlı biri olarak zorlanan eşine isterse yardımcı olur. Mecbur değildir. Tıpkı çalışmayı eve para getirmeyi mecburiyet olarak görmeyen kadınlar gibi erkek de ev işlerine katkı vermeye mecbur değildir.
032 Yorumla- 1 yıl
Evin giderlerini karşılamak da sadece erkeğin görevi değil, evde yaşayan her bireyin sorumluluğudur aslında. Tamam geleneksel olarak bazı kültürlerde erkekler evin geçimini sağlamakla yükümlü görülse de zamanla bu anlayış değişmiş durumda. Kadınlar da çalışıp tek kaldığında eve bakmak durumunda kalıyor tıpkı erkekler gibi. Ancak ev işleri de sadece kadının değil, evde birlikte yaşayan herkesin sorumluluğundadır. Aynı evi paylaşan iki çiftin görevidir bu zaten. Eğer evde iki kişi yaşıyorsa evin düzeni ve bakımı sadece kadına bırakılmamalıdır. Herkes eşit sorumluluk taşımalı ve birlikte çalışmalıdır. Erkek elbette çalıştığı zaman kadın çalışmıyorsa tabii birçok ev işini kadın yapsın fakat erkek de yorulan ya da zorlandığı yerde de yardım etmeli. Sonuçta erkeğin dağıttığı evini toplayacak kimsesi olmayacak ilerde tek kaldığında.
- 1 yıl
Yorulduğu ya da zorlandığı yerde de*
- 1 yıl
ileride tek kalmıyor erkekler merak etmeyin. Çoğu erkek eşinden ortalama 10-15 sene erken ölüyor. Hem evlilikteki 5-10 yaş farkı ve hem de kadınların daha uzun yaşaması sebebiyle son yıllarını genelde kadınlar dul geçirir. Ayrıca ev işlerinden biraz anlamak kendini idare edebilecek kadar bilmek başka bir şeydir bunu karısı varken de sorumluluğu bellemek ayrı...
ben tek kalma senaryolarını bir kenara bırakıyorum. bunlar zaten zorunluluk halleri ama kadnlar çalışsa da eğer eşinin geliri iyi köt yetecek gibiyle eve para harcamayı sorumlulukları gibi görmezler. En azından işi bırakıp ev kadını olarak hayata devam etmeyi bir seçenek olarak ellerinde tutmak isterler ve yasalar da kültürümüz de nların bu beklentiine uygun şekilde biçimlenmiştir. İşin par getirme tarafındaki sorumluluk asimetrisi ayan beyan ve inkar edilemeyecek kadar ortadayken konuev işlerine geldiğnde kadın-erkek aynı şekilde ev işlernden sorumludur demek adaletli bir düşünce değildir - 1 yıl
Ben evde kalmayı bir örnek olarak verdim, farkında olun diye. Mesela, misafir çağırdığınızda dağınık bıraktığınız evi görmek ister misiniz? Yemek hazırlarken tabağınızı sağa sola bırakıp misafirlerinize yıkattırmak ister miydiniz? Hangi durumda daha rahat edersiniz? Veya yemeğin bir başkasının yapmasını mı isterdiniz? Ben erkeğin her ev işi yapmasından falan bahsetmiyorum, sadece yardım etmesinden bahsediyorum.
- 1 yıl
(1) yardım etmek başka bir şeydir "görevi" olarak tanımlamak ayrı. Sadece kadınların görevidir dyen biri "erkekler yardım etmemeli" demiyor zaten. Yardım her zaman edilir; inan insana yardım eder ama işte "sadece kadının görevi değildir" dediğiniz zaman erkeğin de görevi demek oluyor. O zaman tanımlanan şey yardımdan öte bir görev paylaşımı oluyor...
Bakın bu tarz kadınlar üzerinde çok yük var kadınlar eziliyor filan gibi söylemler maalesef olayların sadece tek bir yönünü görmekten kaynaklanıyor.
- 1 yıl
(2) Bakın size eşimle aramdaki bir diyaloğu anlatayım:
bir ev ziyaretinden dönüyoruz kendisi bir video seyrediyor orada kadın diyor ki "ev ziyaretlerinde neden hizmeti ev sahibi ve misafir kadın yapıyor? olması gereken misafirlerin oturup ev sahibi çizftins ervis yapması değil mi?"... işte ana fikir kadınların eziliği vesaire... eşm de hak verince kendisine sordum "bu akşam kaç çay içtik? 4er bardak hadi 5 dyelim; 4 kişiye çay koyup servis yapmak 5 dakikadır 2 kadın içn 25 dakika yapar ama hadi 30 dakika diyelim; peki akşam biz arabayla oraya giderken ben kaç dakika araba kullandım sen yan koltukta otururken? yol ne kadar sürdü? sırf gidiş 30 dakika... dönüş de 20 dakika sürse 50... hık mık etti diyebildiği tek şey "ama sen ve diğer erkekler araba kullanmayı kendiniz istiyorsunuz" ... peki acaba erkekler araba kullanmayı kendileri isteyince bu harcanan bir emek olmaktan çıkıyor mu? ve kadınlara akşam ev oturmasında "çay getirin" diye zorlama mı yapıyoruz? hayır; ama işte o youtuber'ın karşısında olayın diğer tarafından bahseden yok... Hatta kadın bu sözlere itiraz olarak bazı erkeklerin "ama arabayı servise götürüyoruz" dediğinden de bahsetti. Ben zannettim kadınlara "o işide kocanıza bırakmayın siz de götürün" diyecek... hayır; yanıldım... neymiş arabayı servise götürmek senede 1 kez oluyormuş. Tabi karşısında "ama arabayıs ervise götürüp bakım esnasında orada bekeyip geri dönmek tüm gününü öldürüyor saatlerce sürüyor" diyen de yok o ev ziyaretlerine giderken erkeklerin şöförlük ettiğinden bahseden de - 1 yıl
Birazdan okuyacağım çok uzun yazmışsınız
- 1 yıl
🙂
- 1 yıl
Şimdi demişsiniz ki yardım etmek ayrı görev ayrı demişsiniz. Peki erkeklerin işten izin günü hakkı varken kadınların kendine tatil izni hakkı olmaması? Mesela ben bugün yemek yapmayacağım, evi temizlemeyeceğim, çamaşır yıkamayacağım çünkü kendime tatil izni verdim diyebildiğinde bunu görev olarak kabul edebilecek misiniz? Şimdi size ufak bir örnek daha vereceğim, umarım iyi anlarsınız detayları:
Köy tatiline eşinizle birlikte gittiğinizde kendinize de fırsat varken kışlık yiyecek için fasulye topladınız ayıklamak ve kurutmak için. Ayıklama işi uzun süren ve yorucu bir iştir. Siz evdeyken eşiniz orada tek başına fasulyeleri ayıklayıp orada yorulurken sizin orada tek başına ayıklamasına ve yorulmasına göz yumar mısınız? Sonuçta o yiyecekleri eşinizle beraber tüketeceksiniz. Eşinizin tek başına bu kadar ağır bir işi yapmasına göz yummak, ona hak ettiği desteği vermemek, işin sadece kadına ait bir sorumluluk gibi düşünülmesi mantıklı mı? Ya da evde temizlik yapmak büyük bir iştir ve tüm evi temizlemek bazen saatler alabilir. Siz evde olmanıza rağmen eğer eşiniz tek başına bu kadar yoğun bir temizlik işini yapıyorsa vicdan azabı çekmez misiniz? Evin temizliği hem kadın hem erkek tarafından birlikte yapılabilir. El birliğiyle iş paylaşmak, zorlayıcı bir işi birlikte yapmanın daha adil olduğunu gösterir. Sadece kadına yüklenmiş bir görev olmamalı. Eşinizin sizinle birlikte bu işi paylaşarak, daha verimli ve daha az yorucu bir şekilde bitirmeniz hem ortak sorumluluk anlayışı olur hem de işbirliğini ortaya koyar. Yardımlaşmak evdeki işleri eşit paylaşmak her iki tarafın da görevidir. Çünkü erkek eğer o evde kalıyorsa ve bir tek gün tatil yapma hakkı varsa o zaman eşinin işlerini destek olmak durumundadır. Her ne kadar ev işi yapmak zorunda olmasalar da erkeklerin vicdanı varsa zaten eşine seve seve destek gösterir. Ama zorunlu değil diyerek de yardım etmiyorlarsa zaten yeterince eşini önemsemiyor demektir. - 1 yıl
şimdi öncelikle vicdanlı insan zorunda olmasa da yaptığı şeyler varır. Bunlar fazladan şeylerdir. Olmadı diye eleştirilmez ama olduğu zaman da takdir edilir. Evin ekmeğini getiren erkeğin ev işi yapması bu kapsama girer. Nasıl ki "illa para kazanmalıyım" diye şartları zorlamayan kadını eleştirmiyorsak bencillikle eşini düşünmemekle suçlamıyorsak ev işi yapmayan erkeğe de aynı şekilde yaklaşmaılıyız...
haftalık izin meselesine gelince: eb işi denen şey yani işler bütünü son 50-60 senede arttı mı? yani yapılan çocuk sayısı arttı mı? hayır azaldı; evin teminleri eskiden mi şimdilerde mi daha temizlenebilir daha kolay silinebilir nitelikte? bugün... Ama artmayan aksine azalan iş yüküne ilaveten 60 sene önce olmayan çamaşır makineleri var mı? Var... 60 sene önce icat bile edilmemiş bulaşık makinesi var mı? var... elektrikli süpürge? var... bir zamanlar hayal bile edilemeyen air fyer var mı? var... online alışveriş var mı? var... Bunların hepsi kadının iş yükünü kısaltıyor mu? evet... ama günümüz kadını 60 sene önce babaannesinin bu araçların hiçbiri yokken yine 24 saatlik gün içinde yapabildiği işleri yapıyor. Demek ki gün içinde sürekli bir boşluk durumu var. Zaten olmasa herhalde Mge Anlı ülkenin en bilinen televizyon yıldızı olmazdı değil mi?
- 1 yıl
/2. bölüm) Bunları söylediğimde bazısı erkeklerin işlerinde de teknolojinin yardımarının olduğunu ifade ederler ama bu tamamen yanlıştır. İşyerinde teknoloji o teknolojk ürünü parayla satın alan patronun daha çok kar etmesi içindir. Bir teknolojik ürün gelince ya çalışandan daha fazla daha daha fazla üsürn çıkarması beklenir ya da o kişi işten kovulur. Eve çamaşır makinesi gediği zaman kadının yıkaması gereken çamaşır, elektrilkisüpürge geldiğ zaman süpürülecek oda sayısı artmıyor veya bu aletler geldi diye kadını boşamıyor erkekler. Halbuki bir fabrikaya bir makina pazarlanacağı zaman alıcı patron şunu sorar "bu makina kaç kafa kopartacak" ... kafa kopartmak işçi kovmak demek. Yani o makina yeterince işçiyi kovma fırsatı vermezse neden patron o makinayı alsın? Makinanın parasını ödemediği maaştan çıkaracak. Erkeğin eve getirdiği her lokma ekmek başka çalışanların, veya müşterilerin, veya patronun ona vermemek için mücadele ettiği ekmektir. Halbuli ev kadını yemek yaparken komşunun yapacağı yemeğe engel olmak zorunda değildir. Yani evin erkeğinin eve ekmek getiren erkeğin canını dşine takarak hatta çoğu zaman canını ortaya koyarak gösterdiği çabayı takdir etmenizi bekliyorum.
Tabi ki kadın da evde emek sarf ediyor ama aynı şey değil. aynı şey olmadığını anlatacak önemli bir kanıtım var. Boşanan eşlerden çalışmayan para kazanmayan eş eğer ağır kusurlu değilse çalılan taraftan nafaka alıyor değil mi? evet... niye? çünkü aile içinde o kişi (çoğu zaman kadın) çalışmamış ve kariyer edinmemiş. Bu yüzden devlet dyor ki sen bu kadına para vermeye devam edeceksin. peki aynı devlet kadına da "yıllarca bu adam hiç ev işi yapmadı o dışarıda sen içerde çalıştın şimdi bşandınız madem sen yine onun çamaşırına bulaşığına yardım et" diyor mu? hayır... neden? Çünkü devlet de kabul ediyor ki erkek bir şekilde ev işlerini öyle veya böyle halledebilir ama kadının parasız kaması halinde bunu telafi edemez.
Fasulye konusuna ayrıca geleceğim - 1 yıl
İyi de ben devletin düzenlediği nafakayı savunmam ki, orada mutabıkız zaten? Biz burada devletin yaptığı sistemini değil, olması gerekeni konuşuyoruz. Çalışan kadınlar ayaklarının üzerinde durmayı öğrenmek ve kendi bağımsızlıklarını kazanmak için çalışırlar çünkü. Keyfi olarak çalışmak istemeyen kadınları ben de eleştiririm. Ayrıca erkek zaten kadına kendisi izin vermiyor "Artık çalışmayacaksın, ben sana bakarım" diye, aksi takdirde kadın zaten keyfi bir şekilde çalışmamak istemez. Çalışmamayı tercih etmesinin en büyük sebebi, çocuk bakımı gibi bir sorumluluk olabilir, ancak çocuk büyüdüğünde kadının tekrar iş hayatına girmek zorunda kalır. Şu anda pek çok erkek çalışmayan karısına, cimrilik yapıp sinirle mırıldanarak veriyor parayı mesela. Kadınlar da bundan dolayı da kendi paralarını kazanmak zorunda kalıyorlar. Şimdi teknoloji konusuna gelelim: Elektrikli cihazların olması, kadınların işlerini kolaylaştırdığı anlamına geldiğini falan mı düşünüyorsunuz? Elektrikli süpürge falan diyorsunuz da, elektrikli süpürge kendini yönlendirmiyor, yine kadın yönlendiriyor. İş yine yorucu. Ayrıca yerleri pırıl pırıl yapan bir robot var mı? Çocuk bakan bir robot var mı? Pencere temizleme robotları, akıllı aspiratörler gibi cihazlar var mı? Bunların hiçbiri mevcut değil ve kadın hala kendi elleriyle bu işleri yapmak zorunda kalıyor. Çamaşır ve bulaşık makineleri sadece yıkama işini yapar, evet. Ama ardından çamaşırları katlama, bulaşıkları yerleştirme gibi işler hala kime kalıyor? Son olarak da patron yeni ürün aldığında işçiyi işinden kovar demişsiniz. Yanlışınız var. İşin türüne göre bu durum değişebilir. Bazı işler daha rahat olan meslekler var ve çalışan kişiler bu işten memnun şekilde çalışan erkekler var. "Eğer öyle olmasaydı Müge Anlı bu kadar ünlü televizyon yıldızı olamazdı değil mi?" demişsiniz. Eğer sizin zannettiğiniz gibi işler bu kadar zorsa o zaman "Futbol maçları bu kadar izlenmez" derim ben de. 🤷🏻♀️
- 1 yıl
Futbol maçları gündüz mesai saatlerinde izlenmiyor... izleyen erkek varsa da yakalanıp kovulma riskini alarak izliyordur. Hiçbir patron erkek oturup maç seyretsin diye maaş vermez... kadınlar hiçbir iş yapmıyor demedim ki ben. Aynı işi bunca teknolojik alet yokken eski kadınlar yqpabiliyordu dolayısıyla bugün evde çalışıyor olarak tanımladığınız kadınların vakitlerinin çoğu boş geçiyor. Bunun ispatıdır.
Bazı işlerde erkekler rahat şekilde para kazanıyorsa bu onların daha önce oluşturdukları tecrübe ile olabilir; bilgi birikimiyle olabilir veya alınan bazı riskler dılayısıyla olabilir. Veya çok düşük maaş sebebiyle erkekleri depresyona sokma riski taşıyordur. Bu ülkede intihar edenlerin hayatın yükünü toplumun baskısını taşıyamayıp intihar edenlerin tüm intihar edenlere oranı %80 kadınlarsa oran %20... yani kadının işinin her geçen gün kolaylaşıyor olduğu bir vakadır. Somut gerçekliktir. İstisnai durumlar hariç her ev kadını için geçerlidir. Erkek ise rahat bir iş sahibiyse bu rahatlığı kendisi yaratmıştır. Veya en azından o rahat iş için rakip başka çalışanların onun ayağını kaydırma mücadelesine göğüs geriyordur. Elma ile armudu kıyas etmeyin lütfen.
- 1 yıl
1. Boş vakit sadece oturup televizyon izlemek değildir. Bir insanın fiziksel olarak ağır bir iş yapmaması tüm vaktinin boş olduğu anlamına gelmez. Ev işleri, yemek hazırlama, çocuk bakımı gibi görevler belirli aralıklarla yapılsa bile sürekli bir takip ve planlama gerektiren bir iş. Siz şu anda ev işi yapmadığınız için size çok kolay geliyor haliyle. Müge Anlı'yı izlemek tamamen boşta olmak anlamına geliyorsa aynı şekilde bir erkeğin molalarda veya iş çıkışı maç izlemesi de onun tüm gün iş yapmadığını da gösterir işte. Ev işleri psikolojik ve fiziksel yükü olan bir iştir. Sadece fiziksel efor üzerinden kıyas yapılamaz. Daha önce de sordum size: Hangi teknolojik aletler ev işlerini kolaylaştırıyor? Yerleri temizleyen, koltuğu çekip çeviren, bebeğe bakan bir robot ya da camı silen bir robot var mı bildiğiniz? Her şeyi makine hallediyor diyorsunuz ama maalesef öyle olmuyor. Sürekli olarak planlama yapmak, yemek yetiştirmek, temizlik yapmak, çocuklarla ilgilenmek, sosyal beklentileri karşılamak gibi sorumlulukları taşıyor kadın evde. Eşi evde olduğu zaman her şeyi kadın mı yapacak? Madem ev işleri kolay siz de evde tek başınıza kalıp ev işlerini kendiniz yapın bakalım kolay mı zor mu o zaman anlarsınız.
- 1 yıl
2. Ben erkeklerin işleri kolay demedim zaten. Ama siz kadınların yükü azaldı çünkü çamaşır makinesi, bulaşık makinesi gibi aletler sayesinde ev işleri kolaylaştı dediğiniz için ben de rahat şartlarda erkekler de rahat şartlarda da çalıştığını söyledim. İş yükü de fabrikalarda makineler, bilgisayarlar ve otomasyon sistemleri sayesinde azaldı. Eskiden erkekler kas gücüyle çalışırken bugün birçoğu masa başında, bilgisayar başında çalışıyor. Hatta tarihte birçok teknoloji işçi sayısını azaltmak yerine yeni iş alanları açtı desem nasıl olur? Örneğin, bilgisayarların yaygınlaşması sekreterleri işsiz bırakabilirdi bu mantıkla, ama onun yerine yazılım mühendisliği, veri analistliği, IT destek gibi yepyeni sektörler oluştu. Yani hala teknolojiyle rahat bir şekilde çalışan erkekler var. Bunun yanında da, öğretmenlik mesleği bile eskiden çok daha zahmetliydi. Eskiden akıllı tahtalar, projeksiyonlar, bilgisayar destekli eğitim gibi teknolojiler yoktu fakat çıktıktan sonra da öğretmenlerin işini kolaylaştırdı. Şimdi kimse "Öğretmenlerin artık işi çok kolay, bu yüzden işten çıkarılmalılar" diyor mu?
3. Erkeklerin rahat iş sahibi olmasını sadece tecrübe, bilgi birikimi veya rekabete bağlamışsınız da o iş öyle değil. Sistemin sunduğu fırsatlarla da ilgilidir. Pek çok erkek doğrudan aile desteğiyle de iş sahibi oluyor ve bu nedeniyle kadınlara kıyasla daha kolay terfi alabiliyor.
4. İntihar oranlarının farklı olmasının nedeni sadece ekonomik yük veya iş baskısı değildir. Toplumsal cinsiyet rolleri yüzünden erkeklerin duygusal destek almada zorlanması, psikolojik yardıma yönelmemesi gibi faktörler de etkili olur. Ayrıca kadınlar da ekonomik sıkıntı çekiyor ama intihar oranları sadece tek bir faktöre bağlamayın. - 1 yıl
2. Ben erkeklerin işleri kolay demedim zaten. Ama siz kadınların yükü azaldı çünkü çamaşır makinesi, bulaşık makinesi gibi aletler sayesinde ev işleri kolaylaştı dediğiniz için ben de rahat şartlarda erkekler de rahat şartlarda da çalıştığını söyledim. İş yükü de fabrikalarda makineler, bilgisayarlar ve otomasyon sistemleri sayesinde azaldı. Eskiden erkekler kas gücüyle çalışırken bugün birçoğu masa başında, bilgisayar başında çalışıyor. Hatta tarihte birçok teknoloji işçi sayısını azaltmak yerine yeni iş alanları açtı desem nasıl olur? Örneğin, bilgisayarların yaygınlaşması sekreterleri işsiz bırakabilirdi bu mantıkla, ama onun yerine yazılım mühendisliği, veri analistliği, IT destek gibi yepyeni sektörler oluştu. Yani hala teknolojiyle rahat bir şekilde çalışan erkekler var. Bunun yanında da, öğretmenlik mesleği bile eskiden çok daha zahmetliydi. Eskiden akıllı tahtalar, projeksiyonlar, bilgisayar destekli eğitim gibi teknolojiler yoktu fakat çıktıktan sonra da öğretmenlerin işini kolaylaştırdı. Şimdi kimse "Öğretmenlerin artık işi çok kolay, bu yüzden işten çıkarılmalılar" diyor mu?
3. Erkeklerin rahat iş sahibi olmasını sadece tecrübe, bilgi birikimi veya rekabete bağlamışsınız da o iş öyle değil. Sistemin sunduğu fırsatlarla da ilgilidir. Pek çok erkek doğrudan aile desteğiyle de iş sahibi oluyor ve bu nedeniyle kadınlara kıyasla daha kolay terfi alabiliyor.
(Yazım iletilmediyse diye tekrar paylaşmak istedim) - 1 yıl
(1. bölüm) ben de sana diyorum ki evet kadınların yükü azaldı bu tartışmasız bir gerçek. Neden çünkü "aynı işi" önceden o teknolojk ürünler olmadan da anneannelerimizin yaptığı işleri yapıyorlar. Bne bunu neden söyledim? Ev kadınlarının haftanın bir günü yemek yapmıyayım yani izin yapayım deme hakları yok dediğin için söyledim. Ev kadınlarının izin hakları yok ama yaptıkları iş günün zaten yarısında bitirilebilecek bir iş. Ben onu söylemeye çalışıyorum. Şimdi ev işlerinin yaklaşık olarak aldığı süreye bakacak olursan haftada 1 tam mesai temizlik yapılsa yani temizliğe 8 saat ayrılsa dahi haftada 22-23 saati geçmiyor. Erkekler yol hariç en az 45 saat yolla birlikte haftada yaklaşık 55 saati eve ekmek getirmek için geçiriyor. Günün 7 saatini uyku desek 11-12 saat yolla birlikte dışarıda geçen süredir; geriye 5 saat kalıyor. Bunun da 1 saati yemekle geçse kaldı 4 saat; sabah giyinmeydi traştı akşam üst değiştirme ve tuvalete de 1 saat desen 3 saat kalır. O sürede de ev işi yapmasını mı bekliyorsunuz?
- 1 yıl
(2. bölüm) Bir kişi miras yedi olabilir. Ve dolayısıyla da aiieden getirdiği birikimi de evine harcıyor olabilir. Ama o parayı zor zahmet kazanılabilecek bir para; ama ailesi mal mülk bırakmışsa ve onu da erkek evine harcıyorsa o da eve yaptığı katkıdır. Ha kan ter içinde çalışmış ha mirası yemiş kira gelirlerini evine harcamış... Şimdi mesela kadın hiç yemek yapmayı bilmiyor diyelim. Ev işlerinden de anlamıyor. Annesi gelip yardım ediyorsa ve ev işleri o şekilde oluyorsa kocasının "ya sen hiç yorulmuyorsun iş yapmıyorsun madem işleri annen yapıyor sen de çık dışarıda iş ara" deme hakkı yok; dese bile kadının yine çalışma mecburiyeti yok. Ya da mesela kadın da aileden zengin kendine ait gelirleri var ve kadın o parayla ev işlerini yapması için yardıcı tutuyor. Erkekkalkıp da "madem ev işlerini parayla yaptırıyorsun o zaman boş vaktinde çalış" demesi meşru mu? Kadın mecbur mu böyle bir durumda çalışmaya? Ya da toplum kınıyor mu çalışmayan kadını? Hayır hiçkimsenin bu koşullarda ev işlerini ailesine veya kendi parasıyla tuttuğu birine yaptıran kadına "ev işlerini üstlenip yerine etiren kadın" statüsünden farklı yaklaşmaya hakkı yoktur.
- 1 yıl
(3. Bölüm) Sen aile desteğiyle iş sahbi olan erkeklerden bahsetmişsin. İş sahipliği derken kendi işlerini yapanlardan bahsediyorsun sanırım. ben kendi işimi yapmıyorum ama kendi işini yapan patronumun işi benden daha zor. Ben eve giderken iş götürmem ama patron tatilde bile işini düşünür işi için çaba sarf eder.
Ayrıca bahsettiğin tarzda patron sıfatındaki erkeker hem çalışanlarından da zor bir iş yapıyorlar hem de aslında ev işlerinin de önemli kısmını yapıyorlar. Neden mi? Maddi durumu iyi olan erkeklerin çoğu hatta ezici çoğunluğu evlerine en azından haftada 1 kez gündelikçi lıp parasını vermiyor mu? Bir mal veya hizmeti para verip satın aldığında o artık sana aittir. Para ile satın aldığın ve bu mesajları yazdığın telefon artık iphone veya samsunga ait dğildir. Senindir. Birine LCW kazak hediye etsen hediye ettiğin kişi LCW'ye değil sana teşekkür eder. Dolayısıyla eve gelen gündelikçinin parasını da kim ödüyorsa işi yapan da o emeğin bedelini ödediği için kendisidir artık.
Tıpkı yukarıda bu tarz işler için jendi cebnden profesyonel yardım alan kadın için “ev işi yapmıyor” diyemeyeceğimiz gibi gündelikçinin parasını veren erkek için de “evin temizliğini erkek yapıyor” ifadesine itiraz edemeyiz.
Öğretmen örneğine ayrıca cevap vereceğim...
- 1 yıl
Bakın hala aynı yere geliyoruz. Kadınların yükü bu teknoloji sayesinde azaldı diyorsunuz ama hala sorumun cevabını vermiyorsunuz. Eğer öyle bir durum olsaydı kadınlar aşırı yorulmazdı değil mi? Kadınların görevi dediniz ya kadınlar da ev işinde o kadar yoruluyor ki onun da tatil yapma hakkı da olması lazım değil mi? Evet, teknoloji var ama bu kadınların yükünün tamamen ortadan kalktığı anlamına gelmez. Çamaşır ve bulaşık makineleri var ama bu makineler kirli çamaşırları veya bulaşıkları toplamıyor, deterjan eklemez, bittikten sonra yerleştirmez. Bunların hepsini kadın yapıyor. Elektrikli süpürge var ama yönlendirmeyi kendisi yapmıyor, kadın yapıyor. Yerleri silmek, toz almak, evi düzenlemek, koltukları çekip çevirmek, cam silmesi vs vs saymadığım bir sürü ev işi var ki bunlara ait bir makine yok ki kadın yapıyor. Bir de sürekli çocuk bakmak da var ve kadın sürekli onun takibini yapıyor. Hani ona ait de bir robot da yok ya yani o bile zor bir iş. Ev işi sadece fiziksel değil, sürekli bir organizasyon gerekir. Siz diyorsunuz ki "kadınların işi artık yarım günde biter" ama gün içinde devam eden işler ve zihinsel yük hesaba katılmıyor. Ev işi hiç yapmadığınız o kadar belli ki size kolay geliyor. Bunların hepsi zaman ve dikkat isteyen işler. İşte günün içinde sürekli dikkat isteyen işler bunlar. Erkekler evin geçimini sağlamak için çalışıyor ama kadınlar da evin düzenini sağlamak için çalışıyor. Ama eve geldiğinde bir tek boş gününde yan gelip yattığında bu saydığım şeyleri kadın yorularak ve zorlanarak yapıyorsa erkek de ona yardım etmeyecekse o zaman erkek hizmetçisi olsun diye evlenmiş demektir. Bu kadar basit.
- 1 yıl
Miras konusunda şunu söylemek gerekirse; eğer bir erkek ailesinden kalan mirası kullanarak evine katkı sağlıyorsa bu onun doğrudan çalışarak kazandığı bir gelir olmuyor. Bu durum onun evine katkı sağladığı gerçeğini değiştirmez. Aynı şekilde, bir kadın da ailesinden destek alarak ev işlerini hafifletmek için bir yardımcı tutuyorsa bu da onun ev işlerine katkıda bulunmadığı anlamına gelmiyor. Buradaki temel mantık şu: Miras veya aileden gelen destekle sağlanan katkı, kişinin aktif olarak çalışarak sağladığı katkıdan farklı bir çaba gerektirir. Ancak sonuç olarak eve bir fayda sağlar. İnce çizgiyi anlatabildim mi? Yani eğer bir erkek mirasla veya aile desteğiyle evine katkıda bulunduğunda bu normal karşılanıyorsa aynı durum kadınlar için de geçerli olmalıdır. Eğer kadın ailesinin sağladığı maddi imkanları ev işlerini kolaylaştırmak için kullanıyorsa bu da onun sorumluluklarını yerine getirmediği anlamına gelmez. Burada bir çifte standart oluşmaması için aynı kriterlerin her iki taraf için de geçerli olması gerekir. Yani ne sadece erkeğin görevi sadece işte çalışmak ne de bir kadının ev işi yapmak. İkisi eşit şekilde yerinde getirilse zaten hem o sizin verdiğiniz erkeğin intihar oranı azalmış olur hem de mutlu mesut bir evliliğiniz olur. Son olarak da alta yazdığınız yazıya geleyim. Ben patron rahat bir işte çalışır demedim zaten. Rahat bir şekilde aile desteğiyle iş kurup bir yere gelemeyen torpilli birçok torpilli erkeklerden bahsettim. Şimdi ona da ayrı özet geçmek istemiyorum çünkü onu da anlatsam anlamazsınız. Tartışmayı burada sonlandırıyorum ✋
- 1 yıl
(1) "Eğer öyle bir durum olsaydı kadınlar aşırı yorulmazdı değil mi? Kadınların görevi dediniz ya kadınlar da ev işinde o kadar yoruluyor ki onun da tatil yapma hakkı da olması lazım değil mi? "... ben ne zaman kadınların yorulduğu iddiasını kabul ettim ki. ben size zaten kadınların bugnkü ev işlerinin zaten çok hafif olduğunu; tatil gerektirecek ölçüde bir yorgunluğun da zaten söz konusu bile olmadığını anlatmaya çalışıyorm. Buna ilişkin örnekler ve analizler sunuyorum. Bazı insanlar çalışmaya odklı olmadıkları, çalışmayı kendilerine zorunluluk olarak görmedikleri için yaşadıkları ufak yorgunlukarı gerçek yorgunluk sayabilir. ...
Erkek evin geçimini kadın da ev çi düzeni sağlamak için çalışıyorsa o zaman evin geçimine kadın yarım etmediine göre erkek de evin düzenine tabi ki de yardım etmek zorunda değildir. Bunu anlatabilmem için daha ne kadar örnek sunmam gerekecek? Siz diyorsunuz ki erkek evin geçimini tek başına sağlasa bile kadın ev işlerini tek başına yapmak zorunda değil. Bu mudur adalet anlayışınız? Erkek o evin geçmini sağlarken patronuyla olan iş ilişkisinde birtakım dinlenme süreleri ve tatiller elde etmiş. Kadın da yeterli derecede işi yaptıktan sonra gününün yarısı boş geçiyor.
- 1 yıl
(2) Ben size kadının yükü tamamen sıfırlandı demiyorum. Hiç demedim ama sanki söylediklerim kadının evde hiç iş yapmadığına dayanıyormuş gibi bir hava yaratıp söylemediğim şeylere cevap veriyorsunuz. Evet çamaşır makinesinin düğmesine basmak da içindekleri tplamak da bir iştir. Ama 70 yıl önce 2 saat süren iş 10 dakikaya indiyse geriye kalan 1 saat 50 dakika kadının kullanabileceği dinlenebileceği bir zaman dilimi oluşturuyor. 70 sene önce aynı ailenin üst neslindekiler o çamaşırı 2 saatte yıkıyordu sonra da bulaşıkları elde 1 saatte yıkıyordu. Şimdi her ikisini makneler yapıyor ve kadının harcadığı süre 3 saat değil 20 dakika. Eee... geri kalan 2 saat 40 dakika? O süre dinlenme olmuyor mu? Miras ile başlayan mesajını neden yazdığını anlamadım. Orada farklı fikirde değiliz. Ama sen erkekelrin işleri çok rahat aileleri iş kurup veriyor filan dedin ya ondan dedim bunu. zaten kadın da ailesinden yardım alıyorsa veya miras parası varsa o parayla eve hizmetçi tutuyorsa buna kimse karıamaz da dedim zaten.
- 1 yıl
Şu üstte yazdığınız şeyi bir daha okur musunuz? Burada ne dediniz?
"eb işi denen şey yani işler bütünü son 50-60 senede arttı mı? yani yapılan çocuk sayısı arttı mı? hayır azaldı; evin teminleri eskiden mi şimdilerde mi daha temizlenebilir daha kolay silinebilir nitelikte? bugün... Ama artmayan aksine azalan iş yüküne ilaveten 60 sene önce olmayan çamaşır makineleri var mı? Var... 60 sene önce icat bile edilmemiş bulaşık makinesi var mı? var... elektrikli süpürge? var... bir zamanlar hayal bile edilemeyen air fyer var mı? var... online alışveriş var mı? var... Bunların hepsi kadının iş yükünü kısaltıyor mu? evet... ama günümüz kadını 60 sene önce babaannesinin bu araçların hiçbiri yokken yine 24 saatlik gün içinde yapabildiği işleri yapıyor. Demek ki gün içinde sürekli bir boşluk durumu var. Zaten olmasa herhalde Mge Anlı ülkenin en bilinen televizyon yıldızı olmazdı değil mi?" - 1 yıl
Bu verdiğiniz örnekte tabii ki söylediklerinizin kadının evde hiç iş yapmadığına dayanıyormuş gibi bir şey düşünüp cevap vereceğim çünkü teknolojik aletlerin olması ev işinin yükü olduğunun azaldığını söyleyen sizdiniz.
- 1 yıl
azaltıyor tabi ki... ama sıfıra indirmiyor. siz ise sıfıra indirmediğini anlatarak cevap vermeye çalışıyorsunuz. az zaman harcayınca geri kalan zaman da dinlenme oluyor. İsteyen müde anlı izliyr, isteyen esra erol... başkası da oturup kitap okuyabilir veya komşuya çaya gider... bunu nasıl anlatayım bilmiyorum...
şimdi mesela kiranızda %80 indirim olsa geriye kalan para cebinizde kalıyordur ve o parayla başka bir şey yapabilirsiniz? bunu dediğimde cevap olarak "tamam azaldı ama bedava değil" mi diye cevap vereceksniz?
gerçekten anlamakta zorluk çekiyorum bunu neden anlamamakta ısrar ettiğinizi... çamaşır eskiden leğende 2 saatte yıkanırken şimdi içine doldurmak düğmesine basmak eğer 2 dakika alıyorsa geri kalan 1 saat 58 dakika boşa çıkmış olmuyor mu? harcanan zaman ve enerji azalmıyor mu? - 1 yıl
Tamam ben de diyorum ki azaltmıyor, teknoloji o saydığım teknolojiler yok ve kadın yine yorularak yapıyor diyorum. Neyini anlamıyorsunuz hala 2 günden beri?
- 1 yıl
Sıfıra indirmiyor dememin sebebi, sizin o bütün ev işlerin hepsini robot yapıyor iddianızdan ötürüydü.
- 1 yıl
Yahu çamaşır yıkamak 2 saat leğende çamaşırı kolla sıkarak yıkamaktan makinada program seçmek haline geldi... tamam tuşa basarak da yoruluyorsa kadın 2 saatlik iş 10 dakikaya indiği için geri kalan 1 saat 50 dakikada dinlenebilir. Bunun için ayrıca haftalık tatil gerekmez.
İşlerin tamamını robotların yaotıpını asla iddia etmedim. Ama eskiden 2 saatte yapılan iş 10 dakikaya inmişse geriye kalan sürede dinlenme imkanı veriyorsa artık daha da "neden hafta tatilimiz yok" demek mantıklı mı yani - 1 yıl
Evet mantıklı. Sonuçta işin süresi değil, sürekliliği önemli. Ev işleri belirli bir saatte başlayıp biten bir mesai değil, gün içine yayılmış bir süreç olduğunu bilmiyorsun. Çamaşır makinesi 2 saatte yapılan işi 10 dakikaya indirse de çamaşır bitince kurutulması, katlanması, yerine yerleştirilmesi gerekiyor. Sırf sadece bir de çamaşır, bulaşık örneğini vermen de yanlış. Dolayısıyla bu işlerin süresi azalsa da tamamen yok olmuyor. Aynı şekilde, bulaşık makinesi yükü hafifletse de makineye yerleştirme, boşaltma gibi işler hala var. O saydığım koltuğu çekip çeviren, camı silen ve birçok şey saydığım elektronik teknolojiler de hala günümüzde olmadığına göre aynı şeyleri boşuna tartışıyoruz.
- 1 yıl
Kadın onca işleri boşuna yaparak yorulmuyor sonuçta.
- 1 yıl
Yani şuna benziyor senin söylediğin; bir çalışan iş yerinde bazen boş vakit bulabiliyor ama bu ona "Sen zaten işte ara sıra boş duruyorsun, haftalık izin gereksiz" denmesini haklı çıkarmaz. Ev kadınları için de aynı mantık geçerli ama anlatsam anlamazsın maalesef. :)
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(25-29)1 yılevlendikten sonra sabahtan akşama kadar yatıp ,
sürekli abur cubur yiyerek duba haline gelmiş ,
her işinde ''ya aşkım , bana hiç yardımcı olmuyorsun ! ''. diyip eşini kışkırtan kadın
ha kadın çalışıyorsa erkeğin ev için yaptıklarına katkıda bulunuyorsa seve seve yardım ederim ama coğu ezbere konuştuğu için iş yanlış yerlere gidiyor erkekte dışarda çalışıyor eve ekmeği getiriyor çalışmayan kadın erkekten ev işi istemesin01 Yorumla- 1 yıl
Sabahtan akşama kadar yatmak mı? Nereden biliyorsun yattığını?
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
6
Cevap
13Cevap
Yarıdmlaşme elbette olmalı ancak erkeğin çalıştığı kadının ev hanımı olduğu bir noktada işlerin evde kalan kişinin halletmesi gerekiyor. Tam tersi senaryoda erkeğin evde kadının işte olduğu noktada erkeğin halletmesi gerekir
14 Yorumla- 1 yıl
Buna bir itirazım olmadı ki zaten, benim katılmadığım nokta ev işlerinin sadece kadının sorumluluğu olarak görülmesi. Sonuçta erkek de tek başına yaşasaydı dağınıklığını kendisi toparlardı çünkü onun arkasını kimse toparlamıyor.
- 1 yıl
Hayır neden
1 yılErkeklerin eli bile yakışmıyor bence kadının yapması daha hijyenik ama cam silme felan çöp atma , alışveriş taşıma onlara ait olsun:))
11 Yorumla- 1 yıl
Ben zaten her ev işini erkeğin yapması gerektiğinden bahsetmiyorum, yardım etmeleri ve destek olmalarından bahsediyorum :)
s 1 yılEğer erkek sokakta yatıyor ve yasıyorsa evet bizim gorevimiz mecbur yapacagız evde tekiz 😂
21 Yorumla- 1 yıl
😂
1 yılkim çalışmıyorsa onun görevi ama sadece erkek çalışıyorsa bı zahmet kadın yapsın
11 Yorumla- 1 yıl
Elbette kadın yapabilir ama birçok konuda da erkek de destek atmalı evde olduğu zaman
Ya bak şimdi yardım ederim sorun yok ama bu zamana kadar ev işi yapmamışım mesela suyu dökerim laf ederse sert çıkarım elimde değil
05 Yorumla- 1 yıl
Ev işinin hepsini yapsın diyen olmadı, sadece yardım edilmeli dedim. Sonuçta aynı evi paylaşıyorsunuz, erkek tek başına yaşasaydı arkasını toplayacak biri olmayacak.
- 1 yıl
Bu ne şiddet bu celal yorum yaptığıma pişman oldum
- 1 yıl
Niye 😂
- 1 yıl
Ne kadar sert anlattığını bir dışardan başkasının gözü ile görsen 😅
- 1 yıl
Ay yok yok sadece fikrimi belirttim. Sert davrandıysam özür dilerim. ☺️
1 yılKadının görevi kadına bakmak da erkeğin görevi ama yardımcı olmak lazım tabi eslere
12 Yorumla- 1 yıl
Kadının görevi değil, ortaktır çünkü birlikte aynı evi paylaşıyorlar. Evde tek kalan bir erkek düşün. Kendi parasını kazanıyor ama ev işi yapmıyor. Sence dağıttığı yeri toplamaması hoş olur muydu?
- 1 yıl
Ya uzatmak istemiyorum herkesin görevi var yaparsan sorun olmaz
En az eve para getirme işinin sadece erkeklerin görevi olduğuna inananlar kadar
03 Yorumla- 1 yıl
En az evin geçimini sağlama işinin sadece erkeklerin görevi olduğuna inananlar kadar yanlış bir düşünce zaten. İki taraf da evin düzenine ve geçimine katkı sağlamalı. Kadın ya da erkek fark etmez, evdeki sorumluluklar eşit şekilde paylaşılmalı. Ama kadın mesela çalışmıyorsa ve erkek çalışıyorsa elbette birçok ev işini kadın yapmalı, ama erkek de tabi ki yardım etmeli. Bu sadece kadının sorumluluğu değil, birlikte yaşadığınız bir evin düzeni.
- 1 yıl
Kesinlikle öyle ☺️
Yardım edilir, ancak görev olarak kadına aittir hiç kusura bakmayın.
011 Yorumla- 1 yıl
Ben kusura bakarım çünkü aynı evi paylaşıyorlar, bu yüzden de kadına destek olmalılar.
- 1 yıl
Hayır, kadının görevi demişsiniz. Ben de evde yaşayanlar için ortak diyorum.
- 1 yıl
Siz tek başınıza bir evde yaşasaydınız evi dağınık bırakır mıydınız?
- 1 yıl
Sizin soruda sorduğunuz soru ile bu soru arasında fark var ben evde yalnız yaşasam kendime göre iyi kötü temizliğimi yaparım evlendikten sonra eşime de yeri geldi mi yardım ederim ancak görev olarak kadına ait olan bir şeydir nasıl ki benim görevim dışarda çalışıp evi geçindirmekse onun da görevi ev hanımlığıdır yani mecbur değilim ama yardım ederim
- 1 yıl
Beyefendi, mesele her işi erkeğin yapması değil. Aynı evi paylaştığınıza göre sorumluluğu da paylaşmalısınız. Tek başına yaşayan birinin arkasını toplayacak kimse olmuyor sonuçta ondan bahsediyorum size. :)
- 1 yıl
Yani ben demiyorum gidip de erkek her evin işini yapsın.
- 1 yıl
Biz aynı şeyi söylüyoruz ama ortak yönü bir türlü bulamıyoruz. Ben dışarı işini zar zor yapıyorken birde eve gelip çamaşır, bulaşık, yemek vs. yapamam ama tekrar tekrar diyorum yardım ederim destek olurum o ayrı bir konu ama büyük çaplı temizlik falan uğraşamam. Şayet bundan bahsediyorsanız bekar kalmam bana daha kârlı.
- 1 yıl
Hayır ben sizin dediğinizi zaten anladım. Bizim uzlaştığımız konu "kadının görevi" dediğiniz kısım. Yoksa diğer dediklerinize elbette katılıyorum. ☺️☺️
- 1 yıl
Size de ☺️☺️
Evde her işimi kendim yapıyorum annemin yaptığı yemeği dahi yemiyorum.
Şampuan bile kendime ait.
Bir elektrik kullanıyorum oda telefonu şarj ederken.
O kadar da olsun paranın yarısını eve veriyorum.00 Yorumla
1 yılErkek dediğinde sevdiği kadına yardım eder
10 Yorumla
1 yılVar ben
13 Yorumla- 1 yıl
Yanlış düşünce
- 1 yıl
Değil
- 1 yıl
Sen evde tek olsan dağınık mı gezinecektin evde?
1 yılVar bir sürü okuyup okumamalari da fark etmiyor.
00 YorumlaDuruma göre değişir
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılSakaryada mi yaşıyorsun
02 Yorumla- 1 yıl
Hayır İstanbul
- 1 yıl
Ama Sakaryalıyım
1 yılevett
05 Yorumla- 1 yıl
Saçma
- 1 yıl
neden
- 1 yıl
Yukarda açıklamamı yaptım
- 1 yıl
birsürü değişken var hangi durumda
- 1 yıl
Kadın işleri diyince aklına ne geliyorsa
Hayır saçmalık bak sinirim tepeme çıktı şu an
04 Yorumla- 1 yıl
@Zuzummm06 tamam sakinim…….
- 1 yıl
😂😂
Erkek malum yoruluyor🤣🤣🤣
09 Yorumla- 1 yıl
Kadından daha fazla yoruluyor olamaz, sonuçta ev işleri sizin düşündüğünüz kadar kolay bir şey değil. ☺️☺️
- 1 yıl
Yatak ne alaka?
- 1 yıl
Ya ev işlerinin yatakla ne ilgisi var? Yatak toplamaktan falan mı bahsediyorsunuz, yoksa cinsel ilişkiden mi bahsediyorsunuz?
- 1 yıl
Cinsel ilişki sorusu sormamıştım yukarda ama sen bilirsin 😂
- 1 yıl
Erkeklerin neden az yaşadığının kanıtı nbxzmbz
Ev & Yaşam konusunda 455 cevap paylaştı. Genelde öyle
04 Yorumla- 1 yıl
Aslında kadının görevi değil, ortak bir sorumluluk çünkü aynı evde kaldıkları için kadının görevidir ya da erkeğin görevidir diye bir kaide yok.
- 1 yıl
Kesinlikle :)
1 yılBen.
00 Yorumla
Devamını Gör(4)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Ev & Yaşam > Sorular > Ev işlerinin hala sadece kadınların görevi olduğuna inananlar var mı?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler