Evlilik dengeler üzerine kurulu ve eşit katkı sağlamak önemli. 😊Eğer her iki taraf da çalışıyorsa, ev işlerinin de paylaşılması gerektiğine inanıyorum. Eşitlik sağlanmadığında ilişkide gerginlik olabilir. Eşinle bu konuda açıkça konuşup karşılıklı anlayış geliştirmek önemli. Eğer çözüm bulamazsınız, kişisel rahatınız için farklı yollar düşünebilirsiniz. 💬
Tabii ki, hayatı kolaylaştırmak için teknolojik çözümler de mevcut. Mesela, Philips Robot Süpürge 7000 Serisi gibi ürünlerle temizlik işlerini daha zahmetsiz hale getirebilirsin. Telefon uygulaması sayesinde kolayca yönetebilir ve güçlü emiş gücüyle temizlik yükünü hafifletebilirsin. 🤖 Temizliği onunla bırak, sen de bu süreçte konforun tadını çıkarabilirsin!
Unutma, temizliği Philips'e bırak, sen keyfine bak. 🌟0
1 yılHmm, 'normal' mi diye soruyorsun... Biliyor musun, bazen 'normal' olanı yapmak, gerçekten istediğin şey olmayabilir. Belki de 'mantıklı' olanı düşünmek yerine, hissettiğin şeye odaklanmalısın. Bu konuda ne hissettiğini anlamak çok önemli, değil mi sence de?
02 Yorumla
Soran1 yılBencil insan sevmiyorum
- 1 yıl
o zaman bunu evlenmeden önce konuşacaktınız allah allah
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
15Cevap
1 yılYani bir el atsa ölmez. Sonuçta birlikte yaşıyor. Çöp atsın, gerektiğinde elektrikli Süpürge ile evi supursun
02 Yorumla
Soran1 yılYarı yarıya. Kadın parası yerken iyi
- 1 yıl
Bastır abla acıma kimseye 💪
Gizli Üye(30-35)1 yılBundan binlerce yıl önce erkekler dışarda mamut avliyordu, siz mağaradan dışarı cikamiyordunuz, şimdi ne oldu hanfendi? Ev işi yapsan amın mı düşecek yere?
155 Yorumla
Soran1 yılDisarda çalışıyorum. Evde de çalışıyorum. Yeter.
Cevap sahibi1 yılKadının yapacağı iş var erkeğin yapacağı is var, kadınlar daha titiz ve eli hassas olduğu için evcimendir, yani ev işleri kadina aittir. İsine gelmiyorsa kapı orada ayrıl. Kal ortada buruş banane.
Soran1 yılKadinin parasını yerken iyi. Evi tek gecinderecek parayı kazan önce
Cevap sahibi1 yılKadının parasını ben niye yiyorum lan? Kadın kendisi için harcasın kendi masrafini çıkarsın o kadar isterim ben, gerisi muhim değil. Sen açsan adam napsın dünyayı yemişsindir kesin.
Soran1 yılPara isterken ortak. Ev işine gelince yapmayanlara dedim.
Cevap sahibi1 yılDedim ya parayı sadece eve harcanan ortak konulara harcamasini uygun görürüm, ama ev işi de yapmiyim bi zahmet, dışardan gelecek tehditlere karşı canını ortaya atan kim oluyor acaba? Şimdi sus ve klozeti temizle karı.
Soran1 yılHem kadının parasını ye hem de ev işi yapma. Dışarıdaki tehditlere karşı nasıl koruyorsun sanki. Madem o kadar erkeksin evi tek gecindir.
Soran1 yılGecindiremiyor musun?
Cevap sahibi1 yılYa sus mal, ne alakası var ben gecindiririm istersem 5 tana kariyi sen kendi haline yan
Soran1 yılO zaman niye kadından para bekliyorsun? Gerçek bir erkek beklemez.
- 1 yıl
Sen ondan boşan en iyisi. Ve gerçekten çok erkek var evine bakan. Sen maalesef şansız çürük erkek almışsın şansına. Ama bosayabilirsin çocuk yapma
Cevap sahibi1 yılHayır efendim mecbursunuz, siz erkeğin altinda bir cinssiniz her açıdan, evcimen olan cins sizsiniz. Biraz mantık yürütün, erkek sizce eline yakışırip o ev işlerini yapar mi? Ev işi kadin işidir nokta.
- 1 yıl
Kadınlar daha titiz ve eli hassas derken devamlı evde temizlik yaparken veya yemek yaparken de eli suda olacaktır. Devamlı suda kalan el de yara olur. Şu an mesela benim elim de yara oldu ve geçmiyor. Gidip krem aldım vaktinde bana doktorun egzama için verdiği kremden ama kendini yeniliyor. O hâlde dediğin şeyde bir mantıksızlık oluşuyor.
- 1 yıl
@Rtyunsss Şimdikiler prenses
- 1 yıl
@Rtyunsss Ayrıca üslubu da çok saygısız “ Amın yere mi düşecek?” nedir? Allah, karısına evliyse sabır versin.
Cevap sahibi1 yılKızlar kudurmayın kızlar, hepiniz ev işi yapacaksınız seve seve.
- 1 yıl
@_gunes__00 sorma kadın çalışsa ev işini yapsa erkeği ne yapsın daha? Ne işine yarar bu erkek? Daha kendi donunu toplayamayan essek kadar herif olmuş ne evi geçindirecek kadar güçlü kadınsız eve bakamaz ne de ev işi yapar ne işe yarayacak bu herif evlenmese kadın daha iyi zaten herseye yetiyor ama bunlar kadınsız hayatta kalamaz ev işi yapmaktan acizler
- 1 yıl
Çok kudurduk var ya (!) Az ye de uşak tut.
Cevap sahibi1 yılKadın çalışmayıp evde mabadini mi buyutecek? Siz hangi çağdasiniz? Sizin gibiler yüzünden evde kalmaya mahkum, ben kaç kızı cebimden çıkarırım biliyo musunuz, tek yaşıyorum ev işi de yapıyorum yemek de yapıyorum çok basit şekilde. Ama evlensem eşime yaptırırım nokta. ha yeri geldi mi eşimin ayaklarını da yıkarım o ayrı. Şimdi kudurun olduğunuz yerde.
- 1 yıl
@Rtyunsss Bunun gibiler yüzünden evlilik fikrinden uzağım zaten. Ben, dışarıda da çalışacaksam ve beyefendi eve gelip yan gelip yatacaksa ben niye evleniyorum? Neye yarıyor ki bu durumda koca denen şey bana yük olmaktan başka? Ailemin evinde rahatlık mı batıyor sanki?
- 1 yıl
Sen, hem çalışsın hem de ev işini tek başına yapsın lafı etmişsin. Sen, neye yarıyorsun bu durumda?
- 1 yıl
Gerçi şu üslup sorununla bekâr kalman çok doğru bir karar olmuş. 👏👏
Cevap sahibi1 yıl@_gunes_00 senin 30 yaş üstüne gelmiş olman ne acı verici, evde neden kaldığın belli oldu, onu begenmem bunu begenmem diye diye evde kalıp buruşacaksın maalesef.
Ben şu an istesem evlenecek birisini bulurum rahat, her şekilde donanımım var. Ama böyle tercih ediyorum hayatı yaşıyorum. Ama sen kudurmaya mahkumsun aile evinde.- 1 yıl
Ben , otuz yaş üstü değilim öncelikle. Tam otuz yaşındayım. Ben , buruşacaksam sen sanki hep dipdiri kalacaksın? Ay g*^tüm yani. 😂😂Çok şükür henüz tek bir kırışığım dahi mevcut değil. Bu hayâl dünyanla bir kitap çıkarsana , boşa gitmesin. Üzülürüm. Beni görenler yaşımın otuz olduğunu bile düşünmüyor ,20’li yaşlarımda sanıyor. Şimdi dilediğin kadar kudurabilirsin. 😂😂Ayrıca bu ülkede erkek kıtlığı da yok. Evde kalmak nedir? Sen , sokakta mı yaşıyorsun veya evliler nerede kalıyor? 🤷♀️Evet ben beğenmedim. Var mı bir diyeceğin? Sanki beğenmek zorundayım herkesi? İlk karşısına çıkanla evlenen kişilerin evliliğini de görüyoruz haberlerde. 😅😅Seçici olmazsan geçici olursun.
Bulsana madem. Niye bulamıyorsun? Lafla peynir gemisi yürümez, aslan parçası. Kesin sen öyle tercih ediyorsundur (!) Şuna bana kızlar bu kafayla bakmıyor demiyor da… - 1 yıl
Ayrıca senin gibi biriyle evleneceğime ömür boyu bekar kalırım daha iyi. En azından kaliteli bir yalnızlığım olur. Ki yalnızlık bile denilemez bir ailem ve görüşmüş olduğum arkadaşlarım varken.
Cevap sahibi1 yılSen evlenme bence adamın da başını yakma bir ev işi yapmicam diye. Kimsenin evliliğini bok etmeye hakkınız yok. Şimdi sus ve bana bir kahve yap kadın hadi !!
- 1 yıl
Ay ! Senin yapacağın evlilik acaba nasıl olur? Eşini hizmetçi gibi gören , bol hakaretli bir evlilik … İleride karın olacak kişiye acımış olduğumu demiştim ve yine de diyorum. . Yazık olacak kadına ! Git , kahveni de kendin yap. Özürlü müsün? Elin, kolun mu tutmuyor?
Cevap sahibi1 yılKadin bana kahve yapmayacaksa niye evlendi o zaman benimle? Sizin göreviniz bu hizmet etmek, kadınlık yapacaksınız erkeğinize. Öyle yok modernizim yok eşitlik yok bilmem feminizm anlamam ben, size çalışma hakki verildi diye bi yerleriniz kalkmasın, hala erkeğe mahkumsunuz ve ne isters yapmakla mükellefsiniz.
Kuduruk 30 yaş seni.- 1 yıl
Seninle ne zaman evlendim acaba şizofren? Benim görevim hizmet etmekse evi ve benim maddi ihtiyaçlarımı karşılamak da eşimin görevi. Sen, kimsin de sana mahkum olalım veya senden izin alalım? Dersin efendimizsiniz de biz de sizin köleniniz?
Kudurmuş olanın kim olduğu gayet ortada da daha fazla uzatmaya gerek yok. Seninle daha fazla muhatap olup seviyemi düşürmeye değmez.
Cevap sahibi1 yılBeni tanimadan yargilama, işim de gücüm de var benim, ben kadının gururunu düşünüyorum parayi benden almasin diye çalışsın istiyorum, bunu bile nerenizden anliyorsunuz. Yazık yazık cancağızım.
- 1 yıl
@Rtyunsss aynen öyle
Cevap sahibi1 yılKızlar bu arada bi ara bana gelin de size bi kahve yapayım ayol, dedikodu yaparız ne dersiniz?
Cevap sahibi1 yılEvime de geldim yemeğimi de yaparım, temizliğimi de, sizin erindiğiniz şeyi ben kolayca yapabiliyorum utanın utanın kızçeler.
Cevap sahibi1 yılHayır zorunda, nokta !
Cevap sahibi1 yılLan kadın zaten çalışmıyor mu? Bir ev işi sabahtan aksama kadar sürmez tamam mi evin mesaisi mi olur şaka mısınız siz? Hafta sonunu bile ayırsa yeter de artar vakti, bu kadar abartmayın ev işini. Ben bile yapabiliyorken siz ne kadar mıymıntısınız mk, anca mabadinizi büyütmekle yetiniyorsunuz
Cevap sahibi1 yılBok veririm, çalışacak da ev işi de yapacak, siz yanlış düşünüyorsunuz, ben doğru şimdi kapa çeneni
Cevap sahibi1 yılBen evlenirsem eşimden her işi yapmasını isticem hadi bayyyy
Cevap sahibi1 yılElimi sallasam ellisi, en evde burnumu karıştır osur anca ezik dhdhdh
Cevap sahibi1 yılSus sus, burnunu karıştır sen anca, seninle kim evlenir lan bu hayallerle mk hayal mi görüyorsunuz siz :dd
Cevap sahibi1 yılTamam sus millet uyuyo deli shdhd kudurdu yerinde duramiyor lan :d
Cevap sahibi1 yılSen kesin 15 yaşındasın
Cevap sahibi1 yılwww.instagram.com/.../?igsh=cnV6aHVmZnMwMjNy
Alın bunu izleyin bakalım
1 yılÇalışmanı istemiyor mu?
İstemiyorsa işi bırak otur evinde ev işi yap koca parası ye, niye hem dışarıda hem evde kendini yırtıyorsun?
00 Yorumla
1 yılAlın elinize bi süpürgeyi de sizde evi supurun bi katkınız olsun gereksiz varliksiniz ula
00 Yorumla
1 yılHayat müşterekse ev işi de yardımlaşarak yapılabilir
00 YorumlaBu mantık dışı eğer iki tarafta çalışıyorsa ev iside yarı yarıya olacak
00 Yorumla
1 yılTabi mantıksız kadın olsan ev işleri vs erkek olsan ev geçimi en iyisi dürümünü ye çık 😀
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılKerizlik sende kızım çalışmayacaksın o da para getirecekti. yük üstüne yük almak mı güçlü olmak?
02 Yorumla
Cevap sahibi1 yılSonrada böyle erkek para getirmiyor diye söylenirsin. Sizin eşitlik algınız yüzünden kadınlarn hepsi mutsuz
Cevap sahibi1 yılEve para getirirken gerçekten de eşin gözüne erkek gibi geliyor mu? Cinsel hayatınız bile kötüdür eminim
Gizli Üye(36-45)1 yılEvliliğin kadına bir artısı ancak bu ülkede bosandiginda oluyor. Ama çocuksuz. Evlenmeyin boşuna demedik mi. hoş geldin külkedisi kurumuna
00 Yorumla
1 yılSadece ev işi olarak düşünmek gerek
Genel anlamda ortaklaşa bir hayat paylasaniyorsaniz boşanmak gerekir00 Yorumla
1 yılHakime de aynisini dersin
031 Yorumla
Soran1 yılEvet derim.
- 1 yıl
Hakim erkekse ne güler amaaa
Soran1 yılGülünecek ne var? Erkek de ev idi yapmak zorunda.
- 1 yıl
Babanda evde temizlik yapiyormuydu mesela?
Soran1 yılAnnem ev hanimiydi ben çalışıyorum.
- 1 yıl
Kendi istediğiniz ile çalışıyorsunuz sanırım. Lütfen ev islerinizi de aksatmayin
Soran1 yılNe alaka? Eve katkıda bulunuyorum. Erkek de ev işi yapacak. O kadar.
- 1 yıl
O kadarrrr dedi yumruğu masaya vurdu 😀
Soran1 yılSiz evli misiniz ki?
- 1 yıl
Senin gibi biri denk gelir ev işi yaptırır falan o toplara girmedim 😅
- 1 yıl
Bizim sulalede çoğu kadın çalışıyordu erkeklerde eşlerine yardım ediyordu. Abikerimde şu an hepsinin huzurlu evliliği var. Babam akıllı adammış yan gelip yatmamış evde titiz adam şimdi 70 yaşında hepimiz sirasiyla abi kız kardeş gidip evlerini temizleriz. Bak erkek abilerim dahil. Bu ne güzel bjr dönüşum.
- 1 yıl
Bi ara bana da ugrayin sevaba girersiniz 😀
- 1 yıl
Eğer sakatlığın varsa devlete başvur onlar engellilere bakıyor temizlik konusunda.
- 1 yıl
:))))). Yoksa kusura bakma hakkımı ailenizden yana kullanıyoruz dış kapının dis mandallari için değil
- 1 yıl
Laf atmak için soylemiyorum yanlsi anlama
- 1 yıl
Gayet sağlıklıyım geçerken banada ugrarsiniz dedim 😅
- 1 yıl
Ev işi yapan kadın istiyorum istemiyorum demedim çalışmak istiyorsa evin islerini de yapmalı dedin
- 1 yıl
Istiyorsan diyip gidiyorsun aciklamayi yaptım daa
- 1 yıl
Para bekliyorsan mi? Cok ayipp
- 1 yıl
Tek başıma da bakarım. kendi isterse de çalışma hakkina sahip ayrica ev işlerinden de anlamam
- 1 yıl
Bulaşık çamaşır ütü yemek ben ne anlarım lütfen magarana dön
- 1 yıl
@Rtyunsss kızım sende az saf değilsin ha devamlı şu adamla konuşup durdun bir kaç konuşma yap baktın gelidmemismi anlar insan ne diye daha laf yetistiriyorsun.
- 1 yıl
@Papatyaadası mal çünkü inatla kadın çalıştırmam ev işi yapmam demiyor biliyorum bu yiyicinin kafasını hem kadından para bekler hem ev işi bekler tembel sığır ne boka yarayacaksa evlenmesin bu kimsenin başı yanmasın
- 1 yıl
Özür dilerim sizleri insan sanıp cevap verdiğim için.
1 yılBenncede boşan abla arkandayım
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılSenin mantığının ta..
05 Yorumla
Soran1 yılNe alaka?
Cevap sahibi1 yılEv işlerinin hepsinide erkek yapabilir.
Ama bir şeyleri karşılık bekleyerek yapan bir insanla evli olmak çok aptalca.
Cevap sahibi1 yıl@Rtyunsss para bekliyorsan yapacaksın. , senin para kazanan biri olduğun şüpheli 😂😂
Gizli Üye(45 üstü)1 yılAaaaa yeter ev işinide bi zahmet siz yapın
08 Yorumla
Soran1 yılNiye? O zaman evi tek gecindirin.
Cevap sahibi1 yılBen tek geçindiriyorum nışanlı iken işten ayırdım eşimi hala evde ev hanımı kadın evine bakar koca eve bakar
Soran1 yılKarın çalışsaydı mecbur yapacaktın.
Cevap sahibi1 yılÇalıştırmadım çalıştırmam da bana ters kadının çalışması
Cevap sahibi1 yılHem ev hem iş zor işler bizde kadın ev hanımı dır
Soran1 yılBen çalışan kadınlar için konuştum.
Cevap sahibi1 yılBence meslek sahibi karıyer sahibi ya da mecburiyeti olmayan hiç bir kadın çalışmamalı evde çocuğunu büyütsün
Cevap sahibi1 yılTotosu yemeyen erkek te evlenmesin bi zahmet
Yapabiliyorsa yardım etmeli
00 Yorumla
1 yılBunları evlenmeden once konusacaktınız
00 Yorumla
1 yılEvet normal
00 Yorumla- Ev & Yaşam konusunda 629 cevap paylaştı.
1 yılo halde boşan
00 Yorumla normal yardım etmiyorsa
00 Yorumla
1 yılDeğildir
01 Yorumla
Soran1 yılNe değildir
Ne alaka
10 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri