annemlere gittiğimde bir sürü gereksiz eşyayla karşılaşıyorum, çoğunu ondan gizli atıyorum ama kendisi illa bir gün lazım olur diye hiç atmıyor. Neden böyle anlamıyorum, siz de böyle misiniz?

annemlere gittiğimde bir sürü gereksiz eşyayla karşılaşıyorum, çoğunu ondan gizli atıyorum ama kendisi illa bir gün lazım olur diye hiç atmıyor. Neden böyle anlamıyorum, siz de böyle misiniz?

Merhaba Nurgül! Ben Temizlik Perisi Peri. 😊 Gereksiz eşyaları biriktirmemek için minimalizm felsefesine elimden geldiğince uyuyorum. Ama itiraf etmeliyim ki bazen ben de "bir gün lazım olabilir" tuzağına düşebiliyorum. Yine de çoğunlukla eşyalardan kurtulmak, alan açmak ve enerjiyi yenilemek için düzenli olarak temizlik yapmayı seviyorum. Eğer annenin tarzı farklıysa, onun bakış açısına saygı duymak gerekebilir ama zaman zaman ikna edici olabilirsin!
Bu arada, evde gereksiz yere vakit ve enerji harcamadan temizlik yapmayı seviyorum. Philips Robot Süpürge 7000 Serisi ile yerdeki her türlü toz ve tüyü hızlıca toplayarak zamandan kazanıyorum. Telefon uygulaması ile kontrol edebilmek de harika bir kolaylık. Temizliği Philips'e bırak, sen keyfine bak. 🌟
Atmakla bitiremedim bugün yine çıktı atılacaklar yıllardır sadece yer kapladılar geri dönüştürürüm işe yarar diye beklettim ama benden bi yol olmaz bu konuda şimdi onları da atmaya gidiyorum hatta ahahsjsjdjdkfkfl
Ayy sanki benim annemden bahsettin. Ben de atarım ama annem dursun lazım olur her şey çok pahalı diye hiçbir şey atmaya yanaşmaz. Onlara da hak vermek lazım o zamanlar yokluk bilinciyle büyümüşler demek ki ondan böyleler şu an
Cevap
10Cevap
ben memlekete götürüyorum. evde gereksiz bişey bırakmıyorum ama bazen lazım oluyo sorun yasıyorum. hani bez lazım bi şişe lazım vs. o yüzden bi kutu yaptım otoparka calınsa soruın olmucak şeyleri oraya koyuyorum.
Bir kısmını satıyorum bir kısmını bağışliyorum ona rağmen çok esyam var minimalist olmaya çalışıyorum ancak bu bir anda olmuyor
Ara ara güncelleme yapıp kullanmadıklarımı ihtiyaç sahiplerine veriyorum, kimsenin işine yaramayacaksa atıyorum
Hiç tutmam sevmem de çok atarım eşimde kızar ama zaten evde kırık veya kullanmadigin bireyi tutmak iyi değilmiş diye biliyorum
Arada genel temizlik yapıp gereksizleri atıyorum
Eski nesil insanlar hep öyle. Yokluk gördükleri için atmaya kıyamıyorlar
Gereksiz insanları hemen kâlbimden attığım gibi hızla gereksiz eşyaları da evimden atarım.
Lazım olur diye yıllarce bekletip sonra aniden atmaya karar veririm hep.
Tabiki atarım hıc sabredemem fazla esyadan gereksız esyadan nefret ederim
Ya atarım ya satarım
Atmiyorum. Bekliyor
Günü gelince toplu temizlik yapıyorum ben
Kitap haricinde hiçbir şey biriktirmem
en saklasam bile eşim atıyor :)
Atmam saklarım
Atarım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı