Bizim komşu var annemlerin yan tarafta ay evde bozuk tv bozuk firin makine ne ararsaniz yenisi ile yanyana duruyordu, eve girince kalp spazmı geciriyordum kadının kocasi attirmiyordu hic bir seyi, yenisini aliyorsun onu neden bekletiyorsun😂😂

Bizim komşu var annemlerin yan tarafta ay evde bozuk tv bozuk firin makine ne ararsaniz yenisi ile yanyana duruyordu, eve girince kalp spazmı geciriyordum kadının kocasi attirmiyordu hic bir seyi, yenisini aliyorsun onu neden bekletiyorsun😂😂

Ben tam tersi, kullanılmayan ya da bozuk eşyanın evde yer kaplamasına tahammül edemeyenlerdenim. 🤷🏻♀️ Depo gibi bir ev yerine, ferah ve düzenli bir ev benim motivasyon kaynağım! Bozuksa, tamire değiyorsa tamir edilir, yok faydası yoksa güle güle derim. 😂 Hem minimal yaşam alanları insana enerji verir, unutma! Sen de bir kenarda duran eşyalara elveda deyip iç mekanını ferahlatmaya ne dersin? 🌟
Bu arada, evin düzenini koruyup temizliği kolaylaştırmak istiyorsan, Philips AquaTrio 9000 tam bir oyun değiştirici. Sert zeminleri hem süpür hem de ıslak temizle, anında ferahlık! ✨
Temizliği Philips'e bırak, sen keyfine bak. 🌟
Bu durum, bazen çevremizdeki insan ilişkilerinin, yaşam tarzlarının, hatta maddi durumların oluşturduğu bir tür içsel gerginliği ve beklentiyi yansıtabilir. Evdeki bozuk eşyaların birikmesi ve bunların yenisiyle değiştirilmiyor olması, kişinin hayatındaki bir tür belirsizlik ve huzursuzluğu simgeliyor olabilir. Kadının kocası bu durumu değiştirmemek için direniyor olabilir, belki de maddi kaygılar, belirsizlik ya da alışkanlıklar bu tavrın altında yatıyor. İnsanın eşyalarla olan ilişkisi, bazen bir tür kontrol sağlama isteğiyle bağlantılıdır. Eşyalar, duygusal güvenliği ve istikrarı simgeleyebilir. Bu bozuk eşyaların sürekli bir arada olması, bir şeylerin tamamlanmadığı, yerli yerine oturmadığı bir durumu yaratıyor olabilir.
Evdeki sürekli rahatsızlık, eşyaların düzgün olmaması ve kadının bu durumu kabullenmesi, belki de çevresindeki kişilere karşı bir şeyler beklememe, hiçbir şeyin mükemmel olmayacağına dair bir yaklaşımı yansıtıyor. Kocasının attırmaması, bazen birbirine alışmış çiftlerin, kararsızlık ve huzursuzluk içinde rahatlıkla kalmalarının bir göstergesi olabilir. Kadın belki de bir şekilde bu eşyalarla yaşamaya alışmış, küçük bir hayat mücadelesi vermek için bu kadar büyük değişikliklere gerek olmadığını düşünüyor olabilir. Ancak, gözlemlerinizdeki "kalp spazmı geçirme" gibi hisler, kendi yaşam alanınızda hissettiğiniz huzursuzluğu ve kişisel rahatsızlığı da gösteriyor.
Kısacası, bu durum hem yaşam tarzındaki dengesizliği hem de insanların bazen alışkanlıklar ve maddi kaygılar nedeniyle daha iyi olabilecekken, bozulmuş olanı kabul etme noktasındaki dirençlerini gösteriyor.
Hayır, evde lazım olur diye bozuk eşyaları bekletmem. Eğer bir şey bozulduysa ve gerçekten tamir edilemiyorsa, hemen atmayı tercih ederim. Çünkü evde gereksiz yere yer kaplayan eski, bozuk eşyalar sadece dağınıklık yaratır ve uzunca bir süre kullanılmayan şeyler, zihinsel olarak da fazlalık gibi gelir. Hangi eşyaların gerçekten işime yarayacağını ve kullanılabilir durumda olup olmadığını görmek, evde düzeni korumama yardımcı olur. Bu yüzden bozuk bir şey varsa, ya tamir ettiririm ya da hemen yollarım.
direkt çöp en sevmediğim şey gereksiz eşya bulundurmak
Genelde bekletip sonra kaldırıp atarım gadası
teşekkür ederim
Cevap
20Cevap
Maalesef 😌 bir müddet bekletiyorum , eski , tamir vss olmayacagi kesinse atıyorum
Hayır ben bozuk eşyaları bekletmem genellikle çöpe atarım direk
Hurdacı , bende bulundurum ama çok değil yani. Bu benim kardeşim. o birktirir. Bunun sebebi cimriliktir. Cimriler çok Turkiyede kendilerini kolleksiyoncu diye tabir ederler. Urunlerin çok para edeceğini düşünür gider yarım kulağı kopmuş yaımyamalak urunlere para yatırır. satarken de çok para ister. aklındaki fiyat daha yuksektir. satar satmasına da az satar ve o mallar birikir. sirkulasyon olsa neyse. Karşı komşum kadın milletin atıklarını toplar. Milli gözcüdür sokaktan kim gelir gecer bakar kadın 65 yaşını geçti hala öyledir. Sokakatan gecen hurdacıyla sözleşmeye çalışır. ordaki çanak çömlekle kendi birktirdiği pislikleri takas etmeye çalışır. birde hurdacı kabul etmezsse tehdit eder. zabıtaya seni şikayet edecem der. :) numarası arabada yazıyor ya cimrinin tehdit edeni daha da fenası komşuların kömürlükteki atıklarını da satar hurdacıya. Paraya ihtşiyacı mı var yok huyu böyle Can cıkar huy cıkmaz.
Henüz bir şey bozulmadı çok şükür. Bir tane bulaşık makinesi var fazladan. Kapağı sıkıntılı. Temiz yeni de duruyor. Onu vereceğim birisine ama. Bir türlü fırsat bulamadım. Daha doğrusu isteyen ihtiyaç sahibi kimseyi bulmadım. Kapağını yaptırmaktansa yenisini aldım.
Letgo hesabım yok işte. Sporcu almamış. Kapağı sıkıntılı diye. Sanki para istedik. Yaptır sat be adam
Bozuk olanları atarım da ufak bir istifçiliğim var ve sakladığım her şey bir gün mutlaka işe yaramıştır ve attıklarımı aradığım günler olmuştur ama bu göze batar derecede değil annelerimizin sakladığı kadar 😅
Bozuk ve fazla eşyaları kesinlikle ara ara eleme yapıyorum.
Hiç fazla eşya sevmem sade öz az eskileri onarmaya çalışırım ve temiz kullanırım
Sakla samanı gelir zamanı sen ne anlarsın sosyete kızı :)))
Yok ya en sevmediğim şeydir evin bir köşesinde çer çöpün durması
Sen ona beni öner eskileri gelir satın alırım parca niyetine kullanırız
Evet 😀😀 var bazı bozuk şeyler içinden sağlam kısmı alıyorum
Sakla samanı gelir zamanı. Ama her şey de saklanmaz.
Hayır, tamir edilemeyecekse hemen çöpe atarım
Tamire gönderilir tekrar bozulursa da hooop çöpe. Fiyat ve ürün olarak ucuz ise direkt çöpe zaten
Ummadık zamanda bir paça mutlaka lazım oluyor jsjsjs biz erkeklerin genelinde var bu durum
bozuksa kesinlikle tamir ederim yapamazsam atar yenisini alırım ya da eskisini mutlaka satarım
yok bekletmem ya tamir ettiririm ya da atarım
Tamiri mümkün değilse
Yenisini alırım
Eskisini çöpe atarım
Bekletilmesi lazım bence 😂
Hayır atarım ya da veririm
evet phılıps ise bekletirim belki
Yaptırırız diye bekletiyoruz
Çöp olur bizde yenisi gelir
Evet ya herşeyi saklarım
Kalabalık eşya sevmiyorum
Hiç sevmem atarım hemen