Selamlar..
1 hafta önce arkadaşım evi temizlerken bana doğal malzemeler kullandığını ve sonrasında lavanta yağı kullandığını, kokusunun inanılmaz güzel olduğunu aynı zamanda insanı rahatlattığını dile getirdi. Evimde lavanta kolonyası vardı ve geçenlerde temizlikten sonra odamda kullandım inanılmazdı. O gece o kadar rahat uyudum ki anlatamam size.
Bugün dışarıdayken aktardan aldım ve oda kokusu yapma fikri geldi aklıma malzemeler;
- 5 ml ayçiçek yağı
- 5ml lavanta yağı
- 5 ml de kolonyağı
Bunları karıştırıp, görüldüğü gibi çubukları içine koyarak karışımı emmesini sağlıyoruz. Koku inanılmaz yayıldı odaya...
Peki sizin doğal kokular ile aranız nasıl, buna benzer doğal oda kokusu yapmayı denermisiniz?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
Hayır hiç denemedim ben
Denemedim. Güzel bir fikir, böyle doğal el emeği şeyleri seviyorum. Özenesim de geliyor yaa fırsatım olursa denerim
Lavanta yağı inanılmaz..
Sivrisineklere de çözüm mü?
@düşünmektükenmektir Evet
Karışımı kozalağa sürüp yüksek yerlere bırak. Ben çubukları da denedim ama kozalak daha iyi koku yayıyor.
Oda mantıklı evet. Kozalakta o esansı uzun süre üzerinde tutar. Çubuklar emiyor hala esansı kokuyu hemende yaymak isterim çubukları ters çevirip ama yavaş yavaş olsun. Zaten bu şekilde bile bayağı yoğun koku oldu.
Oda küçükse yoğun koku bayıyor. Ben antreye ve mutfağa bırakırım evin heryerine yayılır.
Bu doğal koku ama öyle oda spreyleri gibi değil. Baymıyor, çok temiz ve huzur veriyor. Lavanta yağının mucizesi.
Yapay olanları baş ağrıtıyor. Doğal olanı mesela yastığa hafifçe sürünce ölü gibi uyutuyor.
Hiç öyle bir şey yaşamadım. Dediğini yapacağım.
👍🏻
Denemiştim ama üstünden çok zaman geçti. Unuttum neler konuyordu. Bu tarifte güzel az malzemeli denenebilir.
Eskiden dedemin evinde sobanın üstüne mandalina kabuğu koyardık mis gibi oda parfümü😅
tesekkur ederim paylasim icin, hayir kendim yapmadim ama hazir olanlarindan aldim bir ara.
Denemek isterdim ama ağır kokusu olurdu ve ev halkını rahatsız edebilirdi. Denemedim, ilerde denerim inşaallah.
5 ml ölçeğini nasıl ölçebilirim
Kardeşim netten bak, göz kararı koy.
Gül yağı ile yapıyorux güzel olur
Denemedim ama severim
Deneyelim biz de.
Hiç denemedim ama bakarız bi
Lavanta güzel
Evet denedim..
Denemedm
Denemedim hiç...