Merhaba ben 21 yasindayim 19 yasinda evlendim temizlik yemek hakkinda hicbir bilgim yoktu kayinvalidem hatta esim bile bana yardimci olmaya calistilar nasil yapabilecegimi gosterdiler fakat benim tiroit rahatsizligim var ondan dolayi cok cabuk yorgun dusuyorum yataktan kalkamiyorum bu rahatsizligimi da biliyorlar birde cok unutkanimdir ve esim bundan cok sikayetci ama elimde olan birseyde degil. Neyse size sormak istedigim sey haftanin 6 gunu calisan bir kadinim isten eve gelincede bazi sorumluluklarimi yerine getiremiyorum ve bana sen sorumsuzsun unutkansin gibi ithamlarda bulunuyor hatta bosanmak bile istedi sizce ne yapmayalim daha cok mu dikkat etmeliyim lutfen yardimci olun ne yapicagimi bilmiyorum
Cevabın nedir?
Sponsorlu
Merhaba! Ben Temizlik Perisi Peri! 🌟 Seninle aynı frekansta buluşmak benim için bir keyif! Öncelikle, seni çok iyi anlıyorum. Cesaretini asla kaybetme. İş ve ev arasında dengeyi kurmak zor olabilir, hele ki sağlık sorunları ve yorgunluk varken. Eşinin anlayış göstermesini istemek senin en doğal hakkın. Ama biraz taktikle işleri kolaylaştırabiliriz!
Evi hızlıca toparlamak ve temizlikten arta kalan zamanını daha verimli kullanmak için birkaç pratik yöntem var. Özellikle yüksek enerjin olmadığı anlarda işleri bölmek çok işine yarayabilir. Mesela, her gün 15 dakika bir odayı toparlamak gibi. Ama en büyük yardımcım Philips AquaTrio 9000'ü kullanmak! 🌟 Bu canavar, hem ıslak hem kuru süpürmeyi tek cihazda yaparak seni büyük bir yükten kurtarır. Üstelik fırçalarını kendi kendine temizlediği için ekstra uğraşa da gerek yok. Hem halılarla hem sert zeminlerle başa çıkabilir ve temizliği terapiye dönüştürür. 💦✨
Eğer daha az zaman ve enerji harcamak istiyorsan, Philips Robot Süpürge 7000 Serisi de seni büyük ölçüde rahatlatır. Telefon uygulamasıyla kolayca kontrol edebilirsin, evi gezerken o da temizlik işini halleder. 30 gün boyunca haznesini boşaltmana bile gerek kalmaz, ayak izlerinden evcil hayvan tüylerine kadar her şeyi toplar.
Sonuçta, biraz teknolojik yardım almak işleri hafifletebilir ve evdeki huzuru artırabilir. Eminim ki eşin de bu değişikliği fark edip daha anlayışlı olacaktır. Umarım bu öneriler sana yardımcı olur ve biraz rahatlayabilirsin! Temizliği Philips'e bırak, sen keyfine bak. 🌟0
Çok Süper Cevap
Kendinle ilgili yazdıklarını eşin bilmiyor muydu? Biliyordu değil mi yine de evlendi. O halde ne diye şikayet ediyor? Kusuru sende arayana kadar kendine baksın. Böyle kusur arayan biriyle evli kalma ailenin yanına dön bu adamı boşa derim. Okurken içerim parçalandı.
Seni boşarım diye rencide eden her yaptığında kusur arayıp kusursuz gibi davranan biri ile evli kalma. Ağzınla kuş da tutsan yaranamazsın. Bence hafta için izin al git adliyeye boşanma başvurusu yap. Kendinden ödün verdikçe tepene biniyor bazı erkekler. Allah hakkında ve gönlüne göre en hayırlısını versin kuzu.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)1 yılErkekler cok anlayissiz. Bunlari yanimiza koca diye aliyoruz bir de. Evlenip hayati paylasalim diyoruz ama destek yerine her seyde kostek oluyorlar.
Bende bu durumları cok duyuyorum. Evlilikte cogu caba kadinda oluyor ama yine kadin yaranamiyor. Bizler bu erkeklere agzimizla kus tutsak yaranamayiz. Zaten dunyanin 2. zor olayi olan dogumu yapiyoruz o bile basit geliyor bunlara.
Benimde rahatsizligim var. Cabuk yoruluyorum. Sen yine işe falan gidebiliyormussun. Ben üniversiteye bile gidemedim. 1. sinifta pandemi vardi uzaktandi. 2. sinifta yuz yuzeydi seneyi zor tamamladim ve mecbur aöf yazdim okudum. Hala kaydim duruyor doner de o son 2 seneyi belki bitiririm diye.
Calisma hayatina girsem, atansam nasil calisacagim bilmiyorum. Bana ev isleri ve calisma agir gelir. Bir de kocam diyecegim kisi de boyle olursa gercekten cok zor benim icin. Bende kendi odami falan da 2 gune yayarak temizliyorum. Yoksa cok cabuk gucten enerjiden dusuyorum.
Kendime bakiyorum da. Vitaminlerimi eksik etmemeye calisiyorum, gidip olcturuyorum ama kronik bir durumla yasamak zor. Kadin olarak daha zor. Zaten bizi yoran aylik periyotlarimiz var. Baska durumlarda ustune tuz biber oluyor.
Evlenmekten korkuyorum ya bende bu sebeplerden. Her sey ustume kalir, erkek pek bir sorumluluk almaz, bir de ustune yaptiklarimi gormez, yapamadiklarima anlayisli olmaz vs diye. En iyisi gercekten evlenmemek.
Erkeklerin cogu hayati paylasmak, kolaytirmak yerine daha da zorlastirip, kadinlarin ustune maddi manevi yikılmaktan buyuk mutluluk duyuyorlar.
Gunumuzde birak ev islerini cocuk bakimina destek olmayi, para kazanmak, evi gecindirmeyi bile ustlenmeyi bir taraflari yemiyor. Kadin her sey de mukemmel olsun.
Bir de olamayinca da elestiriyorlar, falanca kadinlar yapiyor ama, onlar da calisiyor ama sana ne oluyor bunlari yapamiyorsun, diger kadinlardan eksigin ne oluyor. Ev hanimi olsan sen evde ne yapip yoruluyorsun ki oluyor.
Rabbim su erkeklere biraz empati verseymis keske. Buyuk cogunlugunda empati kurabilme yetenegi yok. Merhametli olmak yok. Bu kadin bu kadar yoruluyor şu su isleri de ben yapayim yok. Aman yaparsam ustume kalir, hep ben yaparim, aman simarir vs diye eşini memnun etmekten gocunan, üstüne sorumluluk alacak diye korkan tipler cogu.
36 Yorumla- 1 yıl
Konu yanlış erkek seçimi kız zaten 19 yaşında evlenmiş, ne şartlarda, kendi isteğiyle mi evlendi belli değil. İyi insan var kötü insan var, annesinin prensesi olan var kendi başına birey olan var, sevgisizlikten yersiz eleştiren var karısına her şartta sahip çıkan var.. Siz gidip hangisini tercih edeceğinize göre hayatlar yaşıyorsunuz sadece, sonra iyi adamları da suçluyorsunuz...
Cevap sahibi1 yıl@Seversin_diye iyi adam olmayi secerseniz bizde yanlis erkekleri secmeyiz. Ulkede o kadar yanlis erkek var ki dogrulari götürüyor, denk gelemiyoruz. Yanlis erkekler olmak yerine dogru erkekler olsaniz bizim de isimiz kolaylaşır. Rica edecegim bana erkek kilavuzu yollar misin?
Hep yanlis kisiyi secmekte kizlar suclu ya. Siz erkekler insan sarrafisiniz. Hic yanlis kiz secmiyorsunuz. Paraniza geleni, sizi cikari icin kullanan kizlari secmiyorsunuz ve siz bu konularda hic suclu olmayip yine kiz suclu oluyor ya.
Biz kizlarin insan okuma, alninda ne mal oldugunu yazip okuma gibi yeteneklerimiz yok. Biz erkekler bize ne sunuyorsa, nasil davraniyorsa onu goruyor ve onu degerlendiriyoruz.
Ama belli ki senin bu yorumuna gore erkekler olarak özel gucleriniz, insan okuma gibi ozellikleriniz var. Sizler hic yanlis insan secmiyorsunuz. Suclu hep kadin oluyor ya. Insani anlama kilavuzu vs varsa, alin yazisindan insan tanima gibi seyleri gonder de bundan sonra yanlis secmeyelim. Biz kizlarin boyle ozel gucleri yok.
Erkek milleti olarak belli ki sizlerin var ama. Sectiginiz kizlar hep en iyisi, en seffafi en gecimlisi oluyor çünkü (!)- 1 yıl
Herkes kendini düzeltecek, ben kendimdem ve ileride çocuğum olursa ona doğru ahlakı ve etik değerleri vermekle yükümlüyüm.. Ee kendini yetiştirmemiş lavuklara ben ne yapabilirim, hayatta herkes kendi seçimlerinin ya bedelini ödeyecek ya da mükafatını yaşayacak biz hanıma hizmet vatana hizmettir diyen iyi erkekler olarak bizimle olanlara cenneti yaşatacağız ama serseri olsun, illegal kovalasın, uy. şturucu içsin ve bunları havalı sansın ş. refsiz olsun isteyenler de kimin cehenneminde yanacak inan umursamıyorum. Siz hep doğru kadını mı buluyorsunuz konusunda da kızlar daha bilinmez kapalı dininde imanında gözüken kız da k. şar çıkabiliyor sabaha kadar mekanlarda sadece kız arkadaşlarıyla takılıp düzgünce evine gelenler de, çok sessiz sakin dediğin kız da boğabiliyor, çok özgürlükcü dediğin kız da ama kriterleri doğru belirlediğinde çok çabuk kimin ne olduğu ortaya çıkıyor zaten ve ben hiçbir zaman paramın yettiğiyle olmadım esc. rt sevmiyorum gidip kızlarla konuşacak ve sevgili olabilecek medeni cesaretim var.
Cevap sahibi1 yıl@Seversin_diye bahsettigim seyler "genel" senin ilk yorumunda soruyu sorana olan yorumun disinda kizlar hakkinda "genellemelerin" var. Bende buna karsilik "genel" olarak erkeklerden bahsettim. Ilk yorumumda "erkekler" diyerek geneldi.
Kendimden ya da senden bahsetmedim. Konu sen ve ben degil. Ama son yorumunda durumu "sahsi ve kisisel"olarak ele aldigin noktalar olmus. "Ben" diye bahsettigin yerler olmus. Her insan elbet bir degil. Biz toplum yapisindan ve GENEL olarak cinsiyetlerden bahsediyoruz.
Önce neyden bahsettigimizi anla sonra yorum yap. Ben senin ne yaptigini, nasil cocuk yetiştirileceğini, kizlarla nasil konustugunu sormadim. Konu bunlar bile degil.
Olay sen ben, sahsi gibi konulara gelirse cikamayiz. Ayse de farklidir fatmada. Ahmette mehmette. Bu durumlarda konu genisler ve genellenir. Kizlar ve erkekler olur konu. sen degil.
Olayi genelden özele indirgemissin bu objektiflik sağlamıyor. Bu kafa yapısıyla da seninle iletisim kuramayiz zaten işine gelene gore cevap veriyorsun cunku. Ben tek kisiden, kendimden bahsetmezken sen bahsediyorsun.
Kizlara gelince genel konusup, ustune hakaretler ediyorsun. Konu erkeklere gelince savunacacagim diye konuyu genelden özele cekiyorsun.
Ben yorumumda sahsi ifadeler kullanmadim. Erkeklere hakarette etmedim. (K***arlar ifaden. Anlamazsin diye belirtiyorum. Oyle. bir izlenim birakiyorsun cunku bende) tabi senin suanda yaptigin gibi tc erkeklerinin kadini asagilamadan, küfür, hakaret kullanmadan iletisim kuramadiklarini unutmusum.
Konu sen ve benden cok genel olarak erkeklerdi. Ama sen kizlara gelince genel, erkeklere gelince konuyu daraltirsan işin icinden cikamayiz. Iyi gunler. Yorumlarini da daha okumam. Okuyacak bir sey yazmıyorsun zaten. Genel ve özel kavramlarini bilmeden yorum yapiyorsun. Bos yapiyorsun. Yorumda yazmam. Iyi gunler.- 1 yıl
Hakaret etmem dedikten sonra bile 5 tane kümseme, 3-4 tane aşağılama ifadesi kullanıyorsun, sen cümle içinde jargon olarak hakaret içeren bir kelimeye başvurmayınca düzgün iletişim kurduğunu zannediyorsun sanırım.. Çok yanılıyorsun.
Hiçbir konu genellemeler üzerinden çözülmez, ister istemez bireyselleştirmek zorundayız. Daha iyi anla, çarptırma diye örnek de vereyim, varsayalım "artvinli bir adam hırsızlık yaptı. Ben bireyselleştirip o hırsızlık yapan adamı hapise atalım diyorum, sen konuyu bireyselleştirme genel konuşmazsak çözülmez deyip tüm artvinlileri hapise atalım diyorsun" bu örnekteki durum sana mantıklı geliyorsa evet cidden konuşup daha fazla zamanımı harcamayayım sana..
Ben ilk konuşurken de sen erkeklerin hepsini görmüş, tanımış, genelleme yapacak kadar bilgiliymiş gibi çamur atarken de iyi insan var var kötü insan var; doğru eş var, yanlış eş var vs gibi kategorize ederek bireyselleştirip en son "tanıyıp, doğru erkeği seçmelisiniz" diyordum.
Kadın-Erkek tartışmaları yaklaşık bi 300-400 sene önce bitmesi gereken bir konu, medeni ve kültür seviyesi yüksek toplumlarda böyle saçma genellemeler tartışılmaz çünkü dünyada yaklaşık 4 milyar kadın- 4 milyar erkek popülasyonu var. Neye göre sözcülük yapıp, genelden bahsedeceğiz.. Köprü altındakilere bakıp tüm kadınlar f. hişe mi diyeceğiz yoksa düzgün ahlaklı bir hayat yaşayan kadınlara bakıp tüm kadınlar namus abidesi mi diyeceğiz? Saçma bir tartışma konusu yaratıyorsun.
- 1 yıl
"Daha okumayacağım", "yorum da yazmam" vs de demişsin de hanımefendi ben sizin özel hayranınız değilim, sizle de flörtleşmiyoruz eğer tartışma adabınız yoksa böyle tripkâr konuşmanıza gerek yok. Fikirleriniz için teşekkür ederim, tartışmaya daha fazla devam etmek istemiyorum dersin biter gider..
Ben geneli de, özeli de bir çok kavramı da bilirim; akademik başarılarım da bunun kanıtı..
Yorulmadan daha rahat okuyup anlayın diye sizin yazı sitilinizde yazdım
Fikirleriniz için teşekkür ederim. Her daim doğru seçimler yapacağınız, uzun, sağlıklı, güzel bir yaşam diliyorum. İyi Günler
1 yılSorumluluklarım diye üstlendiğiniz şeyler her ikinizin de sorumlulukları yani sadece size eksikmişsiniz gibi davranmak yerine eşiniz o sorumluluklara yardım etmeli.. Böyle düşündüğü ve söylediği için asıl ben olsam ben ondan ayrılırdım. Kaldı ki böyle ithamlarda bulunan bir eşle değil zaman geçirmek aynı evi bile paylaşmam herkes önce kendisine bakmalı..
Evlenince ev işleri kadına otomatik olarak yüklenmiyor kimse kusura bakmasın. Kendisi sürekli evi dağıtıp sonra da bunları yetistiremediginiz için size o kelimeleri söyleyemez 😡 sinir oldum bu nasıl kafa yapısı ya.
00 Yorumla
1 yılBir söz var hep söylerim bu olaya da çok uygun insanın karısını öpesi yok ise yanağın nerede diye sorarmış senin koca da o hesap sevesi yok ondan sebep sürekli bir şeyleri bahane ediyor benim hanımda çalışıyor ben ondan önce çıkıyorum sadece 1 saat yapabildiğim kadar iş yapıyorum yemek yapıyorum hafta sonu cumartesi temizlik gününüzdür mesela ha hiç mi yapmadığım olmuyor o zaman söylüyorum bak hayatım bugün bana iş falan söyleme yatmak istiyorum bugün miskinlik yapıcam diyorum insanın her hali bir olmuyor sonuçta
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
72
Cevap
53Cevap
- Ev & Yaşam konusunda 8,2b cevap paylaştı.
u 1 yılo zaman söyle kendisi yapsın
00 Yorumla
1 yılanlattiklarini donup okusan, sana saygi gosterilmedigini gormen zor olmaz diye dusunuyorum. Sevgi, saygisiz olmaz.
Unutkanlik bir tercih degil durumdur. Sizin tercihiniz olmayan bir konuda sizden sikayetci olan insanin sizi daha ciddi bir durumda yari yoldave bir basiniza birakmasi oldukca muhtemel.
Size sunu yapin bunu yapin diyemem. Oyle bir yetiinligim yok. Fikrim, size saygisi olmayan, size kol kanat olmayan, unutkansin diye bosanmak isteyen adama omrunuzden bir gun daha vermeyin.
Onun size degil terapiye ihtiyaci var.
00 YorumlaBoşanmalısın böyle anlayissizlik olmaz ki ya hu tiroid hastaligini bilipte işten gelince ev işini de sen yap demek saçma kendi de yapabilir bi bardagi masadan almadin diye bi ton laf etmesi falan abarti yani kendi alsa ölecek mi 🤦🏻 anlayışlı olmali hem sende calisiyorsun 2nizde calisiyorsaniz 2nizde ev isini yapmalisiniz hepsini sen yap dememeli madem bosanmak istiyo boşanırsin ztn işinde varmış çalışırsın gene
20 YorumlaS. gitsin o zaman
Senin durumunu bilerek seninle evlendi senin suçun yok ayrıca is yapma hizmet gibi yukumlulugunde yok çok titizse temizlikçi tutsun. Evlilik bu değil sana destek olmak yerine köstek olan bir mağara adamı fazlası değil çok biliyosa kendi kendine yapsın bisey beklemeden.
Essek herifler şunları görünce iyi ki hayatıma bir m*loglum*lı almadım diyorum10 Yorumla
1 yıl1. Tiroid rahatsızlığının seviyesi nedir, tedavi oluyor musun?
2. Neden 19 yaşında evlendin?
3. Madem çalışıyorsun, evi ortak temizlemeniz gerekmez mi?
4. Böyle saçma sapan bir bahaneden boşanmayı düşünebilecek bir zerzevat ile neden evli kalmayı tercih ediyorsun?
00 Yorumla- Ev & Yaşam konusunda 526 cevap paylaştı.
1 yılSen beni değil ben seni boşuyorum hadi yallah nankör diyeceksin. Hem çalışıyorsun hem ev işlerini yapıyorsun hem hastasın. Bunu sağlıklı insanlar bile yapamıyor. Madem beğenmiyor yardım edecek. Şikayet edip boşanmayı düşünüyorsa sen basacaksın tekmeyi
00 Yorumla
1 yılEşin kaç yaşında
Beğenmiyorsa temizlikçi kadın tutsun ya da kendi yapsın işini saygı nerde sevgi nerde değer vermek nerde sen en iyisi canım kardeşim bu adamdan boşan ýa-da git evine döndürmek için uğraşsin orada şartlarını koy istemiyorsa ya da döndürmeye çalışmıyorsa bırak gitsin daha gençsin bu seni zaten bi gün bırakacak net o yüzden harekete geç hemen yoksa çok üzülürsün00 Yorumla
1 yılİkiniz de çalışıyorsunuz, ev işlerini zaten bölüşmeniz gerekir.
Sağlık sorunun olduğu için de sana kolay işleri vermesi gerekirdi. Bunları yapacağına sana böyle davranan biriyle ömür geçmez. Tavsiyem yapabiliyorsan boşanman olur. Geçmiş olsun.00 Yorumla
1 yılBoşanmak istiyorsa evliliği kafasında bitiren biriyle evlisin demek ki. Evliliğini devam ettirmek hakkındaki fikrin ne bilmiyorum ama karşında senden vazgeçen biri var. Devam edeceksen bunu bil devam et. Seni bu kadar eleştiren biriyle evlilik olmaz ama
00 Yorumla
1 yılbu adamdan birrr cacık olmaz. hem çalışıyorsun hem temizlik yapıyorsun ve karşılığı anlayışsız eşşek bir koca mı? erkek dediğin temizliğe de karışmaz karı gibi ya. bekara karı boşamak kolay ama boşanmayı düşün sen yine de :(
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılYa bırakın şu k*ç* b*kluları ya hiç strese girmeye değmez kendi alanını oluştur yalnız başına Bi hayatın olsun onu sağladıktan sonra vur tekmeyi yeterki iste başarırsın arkandayım olmadı esra ezmeci var onunda taktiklerini uygula biraz adam olmuyorsa s*ktir et gitsin
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılo zaman çalışma? neden her şeye yetişmeye zorluyorsun kendini? eğer kocan ev işlerini sana vazife gören zihniyettense çalışmakta senin görevin değil? ne yardan ne serden vazgeçiyosunuz bu devrin kadınlarının sorunu bu. hem okuyayım hem evleneyim hem çalışayım hem çocuk yapayım hem de eve bakayım böyle bir şey mümkün değil kafanıza sokun artık.
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılBir şey dicem ama linçlenecem gibi. Eşini bilmem de olan çocuklara oluyor ağmk. Pislik içinde yaşayan sorumsuz anneler, yemek yapmayı bilmeyen aç cocuklar. Onların günahı ne ağhmk. Benim annem evlendi. Kaynanası tarafından falan çok zorlandı. Ama üsengeclik herhalde başka açıklaması yok elinden hiçbir iş gelmez. Kucuklukten beridir biz kendi elimizle çevreleyip kendi paramizi kazandık.
01 Yorumla
Cevap sahibi1 yılHerkes evlenmesin. Kız erkek farketmez eğer annelik veya babalık görevini yerine getiremiyorsan evlenmeyin
Gizli Üye(25-29)1 yılSen çalışan bir kadınsan yemek temizlik sadwce senin üstoenmek zorunda olduğun bir görev değildir. Eşin hanzo anasından alışmış her şeye. Boşanırsa sen altınlarınla işinle gücünle bi hayat kurarsın üzme o kardeşim yüzünden kendini kurban olsun sana hasta olduğunu bile bile üzerine geliyor üstelik çalışan da bir kadınsın ne olur işin bir ucundan da o tutsa
00 YorumlaKarşılaştırma yapmak adına bi kaç kez ona yaptır görsün temizlik insanı nasıl yoruyor nasıl uğraştırıyor.
11 Yorumla- 1 yıl
Kadının tiroid rahatsızlığı olduğu için asla aynı derecede yorulmayacaklardir. Aslında bu durumda adil olan eşinin ev işlerini üstlenmesi. Çünkü fiziksel olarak kapasitesi daha yüksek bu durumda.
Kendine hizmetçi almış böyle görüyor bence seni ikiniz de çalışıyorsa ev işleri ortak yapilmali çalışmayan kişi varsa o yapmali esin kendine hem hizmetçi hem yatakta isini gorucek birini bakıyor bide çalıştırır bi işte tam kolelik
00 Yorumla
1 yılKardeşim bak sen hem iş e gidip hem evin sorumluluğunu alamazsın daha 21 yaşındasın ya işi bırakacaksın ya da ev sorumluluklarını
Sen bence işi bırak evin de vakit geçir sorumluluklarını bil ondan sonra bak bakalım. Gene temizliğini begenmeyecek03 Yorumla- 1 yıl
Böyle yapsında sonra erkeğe muhtaç olsun erkek daha cok zorbalık yapsın dı mı
- 1 yıl
Ev temızlıgı ıcın kadın cagırsın işini asla bırakmasın
- 1 yıl
Kardeşim manyak. miisn böyle de bosanacaklar
1 yılKendi yapsın.
O zaman
Herşeyden memnuniyetsiz insanlar kaostan nemalanan ve mutlu olan insandır.
Bunu fark ettiğim an o dakika o saniye oraya ait olmadığım aklıma düşer ve koşarak uzaklaşırım.00 YorumlaAilecek bir psikiyatriste gidin en doğrusu bu olur. Bence eşine daha iyi ve güzel dille hislerini ilet. Kimse hiçbir şeyi anasının karnında öğrenmedi çabanı takdir ediyorum çabalamaya devam et ve B12 gibi vitaminleri de kullan.
00 Yorumla
1 yılAz yesinler de kendilerine uşak tutsunlar. Çalışıyorsan eğer hafta da 1 birisi gelsin parası ile evini temizlesin cam, kapı, pencere, dip bucak mutfak temizlettir.
10 Yorumla
1 yılhem çalışıyorsun hemde her işi sendenmi bekliyor. kendisi de yardımcı olmak zorunda çalışan kadın evin her işini tek başına yapamaz ki çalışmayan kadın bile bazen zor yetiştiriyor
10 Yorumla
1 yılTemizleme 1 ay boyunca. Sadece kendi çamaşırlarını yıka. Sadece yiyeceğin kadar yemek yap. O zamna anlar ne yapıp ne yapmadığını ve kendisinin neler yapması gerektiğini. Sanki onun hizmetçisisin ikiniz de çalışıyosanız hayat müşterek evin işleri de ortaktır. Konu tartışmaya kapalı.
10 Yorumla
1 yılHizmetçi ol diye evlenmedin sonuçta hayat müşterek İkinizin de ortaklaşa yapmanız gerekiyor ev işlerini senin nasıl biri olduğunu biliyordu evlenmeseymiş o zaman
11 Yorumla- 1 yıl
Boşanmalısın bence böyle anlayışsız bencil bir insanla evli kalmak doğru değil
1 yılPsikolojik şiddet uyguluyor resmen sana. Bence boşanmak istiyorsan bosanalim de. Çünkü öyle demesi de psikolojik şiddetin bir parçası. Bu psikolojik şiddete neden katlanasin? Sen boşan asıl..
10 YorumlaBu kadar anlayissiz bu kişiyle hayatını bitirme derim daha gencsin yeni hayatlar seni bekliyor olabilir ayrıca calisiyormussun bu zahmet yardım etsin
00 YorumlaHaftanın 6 günü çalışıyorsun ve eşin senden hala ev işi yemek yapmadın diye sorumsuz nasıl diyebilir ya anlamıyorum. eşinde yardım etmeli sana. çok kaba davranmış
00 Yorumla
1 yılKalk kendin yap o zaman eşekoğlueşek diyerek tatlı bi uyarıda bulunabilirsin, ilişkide anlayışsız eleştiri sevgisizlikten gelir. Haberin olsun
10 YorumlaHaftalık ya da aylık kadın tut. Dip köşe o yapsın sen, seni yormayacak rutinleri yap öyle dene istersen bi
10 Yorumla- Ev & Yaşam konusunda 373 cevap paylaştı.
1 yılEline ver bezi, beğenmeyen kendi yapsın, sanki kadın yapacak zorunlu diye bir şey var? Boşasin bunun için boşayacaksa, hatta sen önce davran
10 Yorumla
1 yılbunları yapmak senin görevin değil bırak o yapsın yaşadığı yeri temizleyemiyor yemek yapamıyorsa ne diye o erkeği alacan zaten
10 Yorumla
1 yılYemeğini ev işini beğenemedim ayrılacağım lafı güzel bir bahanedir :D o asıl senin balcığını sevmemiş o yüzden diğerleri gözüne batmış...
12 Yorumla- 1 yıl
Bende sizle aynı şeyi düşünüyorum.. Erkekler genelde yemek ev temizliği gibi şeylere kadınlar kadar anlam yüklemezler, evlilikte önceledikleri cinselliktir. Cinsel hayatları kötüyse böyle lüzumsuz şeyler daha fazla göze batıyor.
- 1 yıl
@etnikbizansrumu_ aynen öyle...
1 yılÇok biliyorsa kendi yapsın madem. Çalışan bi kadınmışsın. Ev işi sadece senin görevin değil. Eksik hissetme boşuna kendini.
00 YorumlaÇocuk yaşta evlenirsen olacağı bu işte. Kafan basınca evlenmeye kalksaydın o kocan denen adamı muhatap bile almazdın belki.
00 Yorumla
1 yılSen de ona de sende yatakta sorumlusunu yerine getiremiyorsun de ben sesimi bile çıkarmıyorum de bak bakalım nasıl susuyor
02 Yorumla- 1 yıl
Bu laf çok başka yerlere uzanır her kavga da denmez nasıl bir nasihat
- 1 yıl
@dorelendiniz olan bu
Gizli Üye(25-29)1 yılBoşan kardeşim daha küçüksün zaten benim annem yıllarca böyle adamla evli kaldı şimdi bin tane sağlık sorunu var adamsa ben sana bir şey demedim diyor böyle insanlarla mutlu olunmaz çünkü değer bilmezler
00 Yorumla
1 yıl- Bırak kendi yapsın kendini küçük düşürme ne kadar alttan alırsan o kadar üstüne gelir
00 YorumlaSonuçta hastaliginizi bilerek evlenmiş fazla beklentiye girmemeli. Bir çeşit yemek yapabiliyorsan bir süpürme , silme yeter bence..
00 Yorumla
1 yılÇok haklısın iş yapmamakla. Konuş ailenle ve eşinle.
Hem çalışan olup hem ev işlerine yardım etmemek iyi değil.
00 YorumlaMadem işin gücün var adam da bu kadar şikayetçi boşan. 19 yaş çok erken bir yaş evlilik için
10 Yorumladeseydin ya olm bi z kuşağıyız bi booktan anlamayız diye
00 YorumlaO zaman çalışmanı istemesin. Hem iş hem ev olmuyor demek ki.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılÇalışmanı bile istememesi lazım. Pamuklara sarması lazım. Ev işleri zaten müşterek alan. Ama sen burada da gaza gelip yuvanı huzursuz kılma…. Sakin ol ve yönet
00 Yorumla
1 yılBosan çocuk yapmadiysan asla yapma bu adamla hayat geçmez.
00 YorumlaBuyur otur yap bi göreyim, nasıl yapılıyor bundan sonra öyle yaparım deyin
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılçok biliyorsa bir işin ucundan da kendi tutsun çalışan bir kadınsan evi dört dörtlük idare edemezsin. Hele ki kazandığın paradan eve katkın varsa eğer, seni böyle zorbalamaya hakkı yok
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılBoşanmak istemiş ve sende çalışıyorsun eko. Özgürlüğün var niye hâlâ onunla evlisin beğenmiyorsa kendi de yapabilir sadece senin sorumluluğun değil bunlar
00 YorumlaBekâr hayatı yaşamamış; temizlik, yemek, alışveriş bilmiyen erkeklerle evlenmenizi tavsiye etmiyorum ben.
00 Yorumla
1 yılİkinizde çalışıyorsunuz ev işlerini de beraber yapın eşin çok saçma konuşuyor
00 Yorumla
1 yılEşini boşa bana var evi birlikte temizleyelim😀
00 Yorumla
1 yılB12 içeren gıdaları tüketmeyi denedin mi belki iyi gelir unutkanlık için. Geçmiş olsun
00 Yorumla
1 yılÇok erken evlenmişsin. Keşke önce kəndine vakit ayırsaydın.
00 YorumlaBegenmiyorsa kendi temizlesin bide evlisin çalışıyorsun derdine ne
00 Yorumla
1 yılYardım etsin camış gibi yatacağına, dinde bile kadının görevi değildir
00 Yorumla
1 yılTanıdık birinin kocası da biraz böyle memnuniyetsiz hiç bir şeyi beğenmez birde hamile kız
00 Yorumla
1 yılNeden zamaninda ogrenmedin. Bir eekek olarak ben bile 12 yasindan beri yaparim
07 Yorumla- 1 yıl
@Behavaha kiyamamak nedir? Tamamen abartinin daniskasi. Ne yani bizim anne babamiz iskencecimiydi? Zalim miydi? Bu sebebten simdiki genclik baskentinin neresi oldugunu kendini yoneteninn kimler oldugunu veya tarihimizin ne oldugunu bilmiyor. Bilincsiz bilgisiz yeteneksiz beceriksiz bir nesil geliyor. Eli is tutmayan hic bir isine kendi basina beceremeyen bir nesil geliyor. Kiyamamak nedir allahini seversen. Sirtina tas yuklenip yasi denmiyor yemek yapmak bu. Her insanin ihtiyaci olan bir eylem. Yemek yaptirmaya kiyamiyonda bu cocuk buyudugunde tasmi kemirecek. Yoksa dagda bayirda otmu yiyecek. İllaki kendine bakmasi lazim. Hergun disardan lahmacunmu siparis etcek. Az mantikli olmak lazim.
- 1 yıl
@Behavaha olsun yinede yanlis. Cunku bu kisi ilerde evlenicek ev bark sahibi olucak temizlik yemek utu bulasik evet ben bekar ve yalniz adam olarak banada zor geliyor bende cok yoruluyorum ama napim mecbur yapiyorum. Ben bunu demek istemistim.
- 1 yıl
@Behavaha bak yorumlara butun kadinlar bosan demis. Sende dahil. Ne diye bosanicak? İse gittiginde calisirken yoruluyor sonra evde is yapmak tabi yorar insani. Birak rahatsizligi olani ben gibi kuvvetli gucku adami bile yoruyor. İsi biraksin evde raatca isini gucunu yapsin. Cunku birinin o temizligi bulqsigi yapmasi sart. Kimse pis pis yasayacak degil. Haa adam diyorsaki yok calismalisin para lazim diyorsa ozaman is degisir ozaman begenmemezlik etmeye hakki kalmaz. Ama illaki insanin heleki kadinlarin kendi baslarinin caresine bakabilmesi sart. Hem bosan diyorsun kendine bakamiyorki. Ne yapqcak ailesinde omur boyu siginti gibi mi yasayacak. Sence bu mantiklimi? Sahsen benim annem var istesem tabi bakar. Ama ozaman kendimi raat hissedemiyorum
- 1 yıl
Anlayışlı birini bulunca evli olmak güzel. Ama tam tersi de mümkün. Ev hanımı iken tamam yapsın. Bu kız çalışıyor ve hasta bir de eşi bunu bile bile evlenmiş ama şimdi başına kakıyor. Böyle bir insana tahammül etmek zorunda değil ki. Fiziki olmasa da psikolojik şiddet uygulaması yanlış. Tabiki boşan derim. Çoğu erkek bir şey eksik olsa söyleniyor. Her şeyi hallettin bu sefer de gülümsemeye takıyor, ilgi veriyorsun sıkma diyor. Çok dağıldı ama anlatmak istediğimi anlamışsınızdır inşallah. Psikolojik şiddet bir kafa atmasına bakar hatırlatmak isterim. Aile evinde sevgi ile yaşayacaksa aile evinde kalsın daha iyi. Evlenmeyi düşünmüyorum çünkü anlayışsız insan örnekleri beni çok korkutuyor. Her şeyiyle bilip kusur aramak sevene yakışmaz bence diyor ve bitiriyorum.
- 1 yıl
@Behavaha ama paylasimda ilk basta anlayisli davranildigini demis kendisi zaten. Ama anlayos dedigin sey her an her saniye olmaz. Bir anlayis iki anlayis e ucuncude sabir biter. Ben paylasimdaki ifadelerden yola cikarak dedim. Onun disinda diger dediklerinizde ayni seyleri dusunuyiruz ikimizde.
zamanla yaparsın dikkat ederek
tek derdin bu olsun00 YorumlaYemekte tecrübesiz olabilirsiniz temizlikte nasıl beceriksiz olabiliyorsun
00 Yorumla3 gun o temizlik yapsin 3 gun sen sende calisan birisin sonuçta ben isten gelince direk yataga atliyorum yemek falan ugrasmadan odamı toplamadan çıkıyorum bekarım
00 Yorumla
1 yılBiraz kendine vakit ayır. Onlar hayatında yokmuş gibi yaşa ve rahatlamaya çalış
20 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılÇalıştığın halde neden tüm sorumluluğu sana yüklüyor? Eleştirmek yerine kendisi de bir işin ucundan tutabilir.
00 Yorumla- Devamını Gör (65)
Devamını Gör(110)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Ev & Yaşam > Sorular > Eşim temizliğimi beğenmiyor, hep bir şeylerden şikayetçi. Ne yapmalıyım?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler