Kendi çocuklarım ufakken hep kahvelerde gezerdi. Cocuklarımı tek büyüttüm Bi tek maddi yardım ı oldu. Oda burnumdan getirirdi. Mama al derdim gece 12 de gelirdi mama almamış. Bez al derdim gece 12 de gelirdi bez yok kavga eder tartışırım. Adim dırdırı olurdu. poşet keser bez koyardım çocuğun altına. ilk çocuk bu tarz zorlukları çok çektim yeni anneyim cahildim. Sutum yetmiyordu.2. cocuk istedi ikna etti 2. ci olunca sütüm yetsin diye çok çabaladım. Etrafmdaki herkes bana maşallah çekerken benim kocam hep bana sen kadınmı sin dedi durdu. Kazayla 3. cu çocuğa hamile kaldım. Ara ara düzelir oldu. Ama halen her kavgada mesela o gün 1 tencere yemeğimi buz dolabına koymayı unutsam kadınmısn yemeği cope atarsin diyor neden dolaba koymadn diye üstüme geliyor. Kendimi çok değersiz hisediyorum. Esim bana Bi hizmetciymisim gibi hissettiriyor. Boşanalım dedim. kucumsuyor gidecek yerin yok diyor. Halbuki biliyor evlatlarımdan geçemedigimi burada bile bana haksızlık yapıyor. Annemin maddi durumu iyi gel boşa maaş ini al çalış dedi kaç kere bana. Ama annem umursamaz biri ona çocuklarımı emanet edemem. Kendi ayaklarımın üstünde nasıl durabilirim.3 çocukla dul olmak beni çok korkutuyor. En azından ufak oğlum büyüsün biraz beni korur kollar diye bekliyorum. Bu sırada bana dokunmasını istemediğimi bir daha hamile kalırsam tam çıkmaza gireceğimi kendimi öldürürüm o zaman dedim bana dediği laf ne zamana kadar sana dokunmayacagim oldu. Kafam çok karışık dışarıdaki dünyada dul ol. aktan korkuyorum
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Kocan henüz evlilik bilincinde değil. Olgunlaşmamış o zamanla adam olur ama sen çok cekersin boşanmak çare değil seninde dediğin gibi çocukların var. Yeni bir baba adayı her zaman bir sürü soru işareti. Sabretmek dediğimiz olay burada devreye giriyor. Meyvenin olgunlaşmasını beklemek ya da kış aylarında yazı beklemek değildir sabır. Senin şu anda yaşadığına sabır deniliyor. Eğer dayanabilir sen sonu iyi olur. Bence sen iyi bir insansın. Dua et. Allah mazlumun duasını direk duyar. Allah'ım akkini başına toplasın diye dua et...
06 Yorumla
Soran+1 yılYeni bir koca adayı istemiyorum ki kendi ayaklarımın üstünde durmak istiyorum. Yalnız yaşamak tan korkuyorum devlet 700 kusur veriyor 2 ayda çalışsam belki geçinebilirim. Ama bu süreçte ufak oğlum var onunla nasıl çalışacağım. Ahir zaman daha yaşım genç çirkin Bi bayanda degilim namusumu koruyabilirmiyim bu soru işaretlerine çözüm bulur bulmaz bu işkenceden kurtulmak istiyorum. Esimi düzeltme çabam ümidim yitip gitti ondan adam olmaz babası halen kahvelerde gezer aldığı 2 kuruş emekli parası onuda kahvede yer eve vermez yani babasına çekmis yaşlansa daha beter olacak ümidim hiç kalmadı
Soran+1 yılYok benimkinin babasına bu şekilde sorumsuz. Kaynanam dedi kızım Allah yardımcın olsun.8 çocuğum var 7 si babadan anneden eşit huy aldı sadece senin kocan komple babası oldu. Babasinin kopyası Sabret dedi. Bende kaynanama ben sen değilim. Sen sabrettinde ne oldu. Yaslandın şu an tek yalnız dert çekiyorsun kocan maaşını kahvelerde yiyor. Ben çekemem artık çok yorgunum anne dedim. Bosanacagimi söyleyeceğim ilk firsatta
Soran+1 yılEşim beni kaçırdı kadının haberi yoktu. O öğrenene kadar iş işten gecmisti
En İyi Cevaplar
Annem ve babam ayrı, babam annemi aldattı ve annem ise babamdan aldığı paraları biriktirip kendine ev düzde ve boşadı. Bizi ise açıkçası umursamadan babama bıraktı ve babam bakmak zorunda kaldı. Zamanla babam bu yükün üstesinden gelemeyince pişman oldu. Annem ve babam boşandığında 12 yaşındayım ve 5 ya da 6. sınıfa gidiyordum. Çocukların eğer böyle bir şey haşarlarsa psikolojik olarak çok fazla etilenecekler. Çok fazla sorun yaşıyorum bu sebeplerden dolayı ama ne olursa olsun ilk kendi hayatını daha sonra ise çocuklarının hayatını kurtarmalısın. Onlar böyle bir babada daha çok yıpranabilirler. İlk kendi psikolojini ve mutluluğunu düzelt o şahıstan boşanarak daha sonra çocuklarını yanına alırsın. Öyle bir adama katlanacağına 1-2 yıl çocuklarından ayrı kal daha sonra onları yanına al daha mantıklı.
03 Yorumla
Soran+1 yılSen büyümüşsün 12 yaş benim en ufak 3 yaşında olan çocuğa oluyor bu durumlarda. Evlatlarım için en doğru zamanı yakalamaya çalışıyorum. Tabi beni aldatıyor olsaydı daha kolay olurdu. Gozum bisey gormezdi benimde şu an o şekilde gözü kara olamıyorum daha temkinliyim. Bide benim yaşadığım bölge pek gelişmiş değil açıkçası yalnız yaşamaktan da korkuyorum. Genc bakımlı biriyim. Sapik dolu etraf
- +1 yıl
Çok küçükmüş cidden, biz de Rize’de yaşıyoruz. Çokça annemin adını çıkarttılar burada ama annem kadınlığını bozmadan hep dimdik göğsünü gerdi. Birkaç sene daha beklemen gerekiyor. Rn azından en küçük çocuğunun anaokuluna başlaması gerekiyor. Şimdiden para biriktirmeye ve düzen oluşturmaya başla çünkü hayat sonsuza kadar böyle geçmez. Emin ol boşandıktan sonra çok rahatlayacaksın. Kocan olacak adamıda çok umursama, ona karşı tavırlarını değiştir. Seni aşağılıyorsa aynısını yap. Bence çok iyi bir annesin ilk adamlığını sonra nasıl bir eş olduğunu en sonra nasıl bir baba olduğunu sorgulattır ona. Kadınsın 3 çocuk annesinin diye seni kimsenin hor görmesine izin verme. Emin ol kadın başına kendini daha güvende hissedeceksin. Elimden geldiğince de yardımcı olmaya çalışırım
Soran+1 yılKiralar çok yüksek tek başarabilirmiyim bilmiyorum Allah yardımcımız olsun sizinde bizimde
+1 yılDul olmak korkulacak bir şey deyil, her kadın güçlüdür, öyle adama ikinci üçüncü çocuğu doğurarak hata etmişsiniz, dünyaya gelen çocuk illa büyür böyle bir adamla evli kalmak sizi tüketir, çocukların velayetini almak kaydıyla Annenizin yanına gidin boşanın, bir işe girin çalışın, çocuklarınızı kreşe verirsiniz, çocuklarına zaten nafaka vermek zorunda, bir adam için hayatınızı çürütmeyin, keşke bunu ilk çocuktan sonra düşünseydiniz, unutmayın her Anne, her kadın güçlüdür, Annenizin maddi durumunun iyi olması sizi çağırması da size güç vermeli.
00 Yorumla
- Ev & Yaşam konusunda 4,6b cevap paylaştı.
+1 yılSelam gadası 🙃
Çünkü kadınların en hassas noktaları ev temizliği olduğunu biliyor. Ama sen evini yeteri kadar çekip çeviren bir insansın. Kavga anında seni yaralamak adına söylüyor. Eğer ki ailen arkanda durursa bu eziyeti çekmek zorunda değilsin.01 Yorumla
Soran+1 yılAilem duruyor ben aşırı bağlıyım evlatlarıma okul dışında ayrılmadık hiç eşim evlatlarıma olan bağımı kullanıyor. Sevinmek yerine ne kadar evladına bağlı diye mutlu olmak yerine ne yapsam da gidemez evlatlarına düşkün nasılsa dye eziyor
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
7
Cevap
8Cevap
+1 yılDul kalmak başlı başına sıkıntı ama bu zamanda devlet sahip çıkıyor cocukalr küçük diyorsun ayrılamam oda seninle yatmadan bırakmaz.. ayrıca senle ayrilsada seni çekemez iftira atar peisni bırakmaz tam kişilik deprosyonu olan biriyle berabersin işin çok zor dostum
11 Yorumla- +1 yıl
Daha faklı girus ve fikiler için beklerim
+1 yılBak lütfen onu boşa çünkü o adamın yanında daha fazla kalırsan o adam senin ömrünü yer ve bide çocukları düşün onlar sence o adamı hakediyorlarmı kendini daha fazla değersizlerştirme o adam düzelmez boşan çocuklarına bak çalışırsın bir şekilde geçinrsin o adamla hayat gitmez
16 Yorumla
Soran+1 yılCesaretli olmam gerekiyor biraz evet gün geçtikçe daha çok nefret ediyorum ondan zor
- +1 yıl
Yazdıklarınızdan anladım zaten ondan nefret ettiğinizi siz güçlü bir kadınsınız ve cesaretlisiniz merak etmeyin
Soran+1 yılTeşekkür ederim
- +1 yıl
Senin hem kendine olan özgüvenini ve değerini ve gücünü ve cesaretini herşeyini düşürüyor laflarıyla lütfen kendine yazık etme
Soran+1 yılEvet kz kardeşim 2 ay bizde kaldı hamileyken delirdi. O halimle sil süpür yapıyorum. bi yerden saçma Bi bahaneyle eziyor kadınsn çocuk bakmak senin işin vs diyor. Sanki tek yapmışım çocuğu kz kardeşim delirdi eskiden çok severdi 2 ay bizde kaldı nefret ediyor cahil diyor. Surekli aşağılar hiç memnun olmaz kendi Bi musluk tamir edemez
- +1 yıl
Tamam işte bak medeniyetsiz ahlaksız seni haketmiyor ayrıl valla ilerde böyle baktığında çok pişman olacaksın ve kızacaksın kendini emin ol ayrıl ondan
Gizli Üye(25-29)+1 yılBenimkide aynı. Bir şey olsun anne yok ki evde der. Yok işte temizlikle alakan yok anca yatıon evde. Felan filan bana laf sokar. Maddi yönden her ihtiyaçlarımızı alır. Cocuklarıyla ilgilenir. orada bir şey diyemem. Beni hep küçük görür aşagılar. Bende takmıyorum artık o bana laf sokarsa ben 10 laf sokuyorum altında kalmıyorum. Böyle devam ediyor işte.
04 Yorumla
Soran+1 yılBen artık kaldıramıyorum. Ben onu küçümseme dim her derdini çektim. yeri geldi hamile ken torba torba kömür 2. kata kaşidim. kendi çok beceriksiz evde musluk kırık dökük ne olsa tamir ettim. onun işleride hep ben yaptım. Ev sahibi ona eşime laf etmesin diye onun tamir edemediği şeyleri ben tamir ediyorum artık sabrım kalmadı. Onun yüzünden ev sahibinden az laf işitmedim. Evd3n çıkalım bak laf geliyor bana diyorum sana değil bana desin diyor
Cevap sahibi+1 yılHaklısın canım da ne diyelim fazla takma kafana o yokmuş gibi davran. Biraz sert ol sende lafın altında kalma. Aldatma, şiddet, size bakmama gibi bir durum olsa boşan derdim. Arkadaş çevresi edin kendine o yokmuş gibi davran kendine iyi gelen şeyleri yap. Ben öyle yapıyorum takmıyorum fazla. Ama illede boşacam dersen annen cocukşara bakar sen çalışırsın annenin evinde kalırsın.
Soran+1 yılAnnem e güvenip çocuk emanet etmem tavsiyelerin için teşekkür ederim. Bende panik atak var. kalabalık ortamlara giremiyorum. Evli olduğum için etrafımda evli çocuklu bayanlar oluyor genelde. Ben çocuklu anneleri kaldıramıyorum. Temizlik takıntmda var kendimi dış dünyadan izole ettim.
Cevap sahibi+1 yılDurum vahim senin böyle hiç mutlu olamazsın. Takıntıları dan vazgeçmem gerek
Gizli Üye(25-29)+1 yılNe olursa olsun boşa gitsin kimseye minnet eyleme dicem ama bu durumda annene muhtaç kalacaksın gibi görünüyor el adamı kahrını çekmekten kendi anneninkini çek daha iyi yerinde olsam boşanma davası açarım annemin yanına geçerim o sırada bi iş bulurum yavaş yavaş kendi düzenimi kurardım gerisi Allah Kerim
08 Yorumla
Soran+1 yılKeşke devletin boşanan bayanlara desteği daha fazla olsaydı 700 veriyor.2 ayda bir ben bu şekilde ufak oğluma mi bakayım işe mi gideyim zor çok zor ufak oğlum biraz daha büyüse hiç kaldıramıyorum artık eskiden saftim çocuktum şimdi artık onun erkekliğini sorguluyorum. Kendimin ne olduğunu biliyorum. Sorun onda farkındaym eskiden hep ona laf söz vermeyim dye kendimi sorgulardm
Cevap sahibi+1 yılSen kendini toparlayana kadar çocuklar babasında kalsa olmaz mı
Soran+1 yılBabası çok umursamaz. Etrafta o kadar olay duyuyoruz pwdofili denen ilet var. Zaten eşim evladıma olan bağlılığı mi kullanıyor. Agzma etse gitmem sanıyor ondan ezdikce eziyor
Cevap sahibi+1 yılBaşka kimsen yok mu
Soran+1 yılAilem var annem gel bakarım çocuklara sen çalışırsın diyor. Ama annemde paraci Bi yapıda iyi bir anne değil düzeni yok öğlen oluyor kahvaltı zor iniyor. Internette sanal hayat yaşıyor çocuklarıma düzgün bakamaz helak ederler çocuklar mı annem ve eşim aynı yapiida zaten
Cevap sahibi+1 yılÇok geçici bi süreliğine ama o adamın yanında kalıp hem kendi psikolojini hem çocuklarını bozarsın ve inan orada ne kadar fazla kalırsan kendi değerini kendin düşürürsün gözünde ne olursa olsun kendine olan saygını kaybetme annene gitmelisin
Soran+1 yılEvlatlarm için en doğrusu neyse onu bulmaya çalışıyorum. İş ilanlarına baktım Bi süre evde çocuk bakmayı düşünüyorum. Zaten paramı kendim kazanınca gözü korkar biraz toparlar eşim. Ama uzun vadede hayat böyle geçmez ufak oğlum buyur okula giderse direk boşanacagm. 3yil daha bu eziyeti çekmek zorundaym
Cevap sahibi+1 yılSiz bilirsiniz hakkınızda hayırlısı olsun
+1 yılİlgi gostermeyin ters yapın umursamayın onu kaybetmekten korkmayın o zaman iste kaybedersiniz serbest birakın kendinizi
02 Yorumla- +1 yıl
Böyle biri ile evlendiginiz için üzgünüm
Soran+1 yılAynen bu şekildeyim
+1 yılİlk çocukta yaşadıkların boşanmak için yeterliymiş ama akıllanmamış üstüne 2 çocuk daha yapmışsın. Bravo.
01 Yorumla
Soran+1 yılOlan oldu
+1 yılKocan s*lak sanirim.
Size bakmasi en dogal gorevi00 Yorumla
+1 yılHer erkek öyle 4 4 lükte yapsan neden 5 ilk olmamış diyip laf atarlar
00 YorumlaVer eline bezi çok biliyorsa kendi temizlesin o zaman
01 Yorumla
Soran+1 yılKendi çayını karıştırmaya üşenen tembel adamn teki olması ayrıca delirtiyor beni
Gizli Üye(25-29)+1 yılBaştan aklın nerdeydi 3 çocuğu yapmayı biliyorsun ama, ailen destek çıkarsa kocandan derhal bosan , böyle bir pislikle evlenerek en büyük hatayı yapmışsın zaten
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAdam ceketini atsa cocuk olmus. Bide istesen futbol takimi cikartcakmis
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKulaklarını çek temizlettir
07 Yorumla
Soran+1 yılNasl
Cevap sahibi+1 yılÇekmiyonmu hiç kulaklarını
Cevap sahibi+1 yılYatakta yap onu
Soran+1 yılSaçma Bi yorum
Cevap sahibi+1 yılMesela benim kulaklarımı çeken bir partner olsun her şey yaparım
Soran+1 yılAklını donundan cikar
Cevap sahibi+1 yılGerçek diyorum garip ama öyleyim
Bahane edicek başka bişiyi yok
02 Yorumla
Soran+1 yılEvet başka bisey bulamıyor. Temizlik hastasıyım ben tencerede ki yemeği bahane etti. Hava serin zaten sabah çocuklara doldurdum resmini attım bak geberme çöpe atmadım yedi çocuklar diye. canım
Helal olsun kız
042 Yorumla
Soran+1 yılIyi b.. k yemişim helal neye oluyor anlamadm. simdiki aklım olsa çocuk yapmazdm bu adamla
Soran+1 yılHayır her evlilik böyle değil. Etrafmda kendi çocuğunun altını ben değişmem diyip kaynana sına temizleten var ve kocası tepesini n üstünde taşıyor kdini
Soran+1 yılKalkmış bu kadını bana örnek gösteriyor. balkon yıkıyorken gormus ya millet benim titizliği mi caliskanligimi övüyor. K9cam 1 balkon yıkadı diye kadına çalışkan diyor. kilolarca salça yaptım ben tek başıma kadın dalga geçti benimle o kadar salçayı tek yapamazsn dedi. Ben senin gibi uyuşuk degilim dedim. Her yıl kendim tek yaparım bu kadın mahalleden kadın topluyor kendi tek çocuğunu komşuya baktiriyor gelmiş benim canım bana bu kadını ovuyor
Soran+1 yılBoşanmak istiyorum. Ama bidaha hatta yapmamak için uğraşıyorum. Pedofili denen illet olmasa kaynanam a Bi süre bırakırdım 2 sini zor
Soran+1 yılNiye care olmasn
Soran+1 yılYani evet
Soran+1 yılboş ver
Soran+1 yılO diğer evliliklerde He kadın benden fazla çaba gösteriyor sanıyor denemesi lazım.
Soran+1 yılUfak oğlum 8 yaşında o büyüse 13 yaş vs gelse yalnız yaşarken rahat bulabilirmym
Soran+1 yılKimse 3 çocuk annesi olduğuma inanmıyor. Genc dinç zayıf biriyim.
Soran+1 yılAyrılığı kabul etmesi değil beni koruyabilmek için namusumu koruyabilmesi icin
Soran+1 yılEtraf sapık dolu nasıl koruyacagm
Soran+1 yılTamam
Soran+1 yıl29 yasm
Soran+1 yılEvet
Soran+1 yılEvet öyle eşim çok kıskanıyor türban takdiriyor zorla
Soran+1 yılOluyor işte
Soran+1 yılKötü hisediyorum ne giyeceğimi bilmiyorum. Çok mutsuzum
Soran+1 yılHayır
Soran+1 yılBen durmam pek sitede ayda yılda bir gelirim tüyerim fazla kalmam
Soran+1 yılHayir
İşin uzmanı sensin o kendi işine baksın
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Ev & Yaşam > Sorular > Eşim her kavgada evden, temizlikten laf vurmaya çalışıyor. Nasıl tepki vermeliyim?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım