+1 yılÖnceden tercih yaparken deniz olan ve gezilecek tatil yerlerini yazardık. Şimdi ise ucuz olan şehir arıyoruz. Türkiye'nin tüm bölgelerini gezmiş biri olarak biraz tecrübe aktarayım. Eskişehir gerçekten ucuz ama havası soğuk. Adanalı olduğum için İç Anadolu bana hiç hitap etmiyor. Antep'e gittiğimde dolmuş ücretleri Adana'dan daha uygundu. Ev kiraları konusunda net fikrim yok ama sanayi şehri oldu artık Antep. Çok göç alan yerlerin kiraları da yüksek oluyor. Muğla öğrenci dolu fakat ev sahipleri çok acımasız. Adana da 3+1 kiralık ev fiyatları Muğla da 1+0 ile denk neredeyse. Balıkesir Güre hem tatil şehri hem de kışın kiralar uygundu benim zamanında. Küçük bir yer ve havası bol oksijenli çünkü kaz dağları var. Yani Çanakkale, Balıkesir tarafları hem tatil hem iş hayatı için güzel olur. Doğuda ev kiraları her zaman batıdan daha düşüktür. Diyarbakır güzeldi ama Batman'ı daha çok övdüler bana Batman ve Mardin'e gitmek isterdim şahsen. Doğu Anadolu ise Erzurum-Kars-Ardahan Memur şehirleri buralar. Ya polis olur ya memur olur dışardan gelenler. O yüzden kiralar da uygun oluyor. Çünkü yazın sürekli yağmur her yer çamur kâr erimesi yüzünden. Kışın da kâr var sürekli ve soğuk. Yanı kışı seven insanlar için ideal. Karadeniz ise hep pahalı. Çünkü turistlik yerler. Karadeniz için tercih edilecek tek güzel yer Samsun+ Bafra -Carşamba ) olur fakat benden size en iyi tavsiye kafanızdaki şehirlerin kiralık ev fiyatlarına sahibinden sitesinden bakarak kıyas yapıp ona göre karar vermeniz olur.
05 Yorumla- +1 yıl
Antalya yazın çok felaket sıcak ama şehir merkezi güzel fakat Turistlik yerlerde dediğin gibi ev kiraları pahalı olur her zaman. Ben şu an Tekirdağ Çorlu da 2 bin ev kirası ödüyorum ama seneye 4 bin ödeyeceğim. Çorlu şehri de yeni yeni sanayileşme yoluna gidiyor. İstanbul'daki fabrikalar deprem riski var diye çorlu ya taşıyor fabrikalarını. İstanbul'a 1-2 saat uzaklıkta bir şehir burası. Hem öğretmen çok hem işçi çok. Burayı da değerlendirebilirsiniz
Soran+1 yılÖncelikle gerçekten emek vermişsiniz bu kadar zaman harcayıp tüm gerçekçi yorumlarınız için teşekkür ederimm. Karadeniz'in pahalı olduğunu ordu Kastamonu falan araştırdım öyle biliyordum ds geneli için bu kadar bilmiyordum. Aslında bakarsanız bı köşede gerçekten donmadikca her yer pahalı anladığım kadarıyla. Bende açıkçası Mersinli biri olarak kar bile varsa o şehirde baya korkutucu geliyor. Ama Tekirdağ için bu fiyatları beklemiyordum. Acaba şehir olarak nasıl bir yer?
- +1 yıl
Tekirdağ merkezi sahil şehri. Küçük ama güzel bir yer çünkü İstanbul'a yakın olması cezbedici. Bu yüzden İstanbul pahalı diye millet Çorlu'dan ev tutuyor. İstanbul'a yakın tatile gidiyor. Zaten İstanbul gezilecek bir yer. Yaşanılacak bir yer değil. Antep de kışın soğuk çünkü karasal bölge. Ben Adanalıyım ama Adana'dan daha ılık kışın burası. Çünkü Denizellik etkisi havayı ısıtıyor. Adana içeride kaldığı için Toros dağları Deniz etkisinin içeri girmesini engelliyor. Bu yüzden yazın çok sıcak kışın da çok soğuk oluyor. Mersin Adana'ya göre iklimsel olarak daha avantajlı. En azından kışı daha ılık. Ben soğuğu sevmediğim için soğuk yerleri pek tercih etmiyorum. Tekirdağ'ın şehir olarak çok böyle gezilecek yerleri pek yok ama çevre illere yakın olması avantaj. Çanakkale-İstanbul-Edirne gibi yerleri hafta sonları gezmeniz için ideal. Karadenize de yakın. Yani değerlendirebilirsiniz. Pişman olmayacağınız bir tercih olur
Soran+1 yılTamamdır gerçekten çok cokkk faydalı oldu aklımda da bulunur tekrardan çok teşekkür ederim
- +1 yıl
Rica ederim. Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah
En İyi Cevaplar
Ev & Yaşam konusunda 334 cevap paylaştı. Öncelikle bakış açın veya sorun yanlış. Yorumlardan anladığım kadarıyla hem ekonomik hem de kültürel olarak iyi seviyede ve sosyal bir yer beklentin var. Biseylerden taviz vermek gerekiyor. Mesela İstanbul da tem yoluna yakın yeni 3 1 evde oturursun, sosyal aktiviteler uzaktir ama uygun kirası vardır. Diğer taraftan sahilde eski evde deprem riskini göze alırsın, 2 1 olur, merkezde metro vs ulasimi olur, gece 01 de bile ulaşım olur, ayağını atınca deniz kenari olur.. gibi.
02 Yorumla
Soran+1 yılO zaman şöyle duzeltelim aslında her yerde ucuz ve pahalı yerleri var ama ona göre de yaşam şartı değişiyor
+1 yılYani öğretmen olarak büyük şehirleri tercih etmemelisin Ankara İzmir Antalya İstanbul !!!
Mesela ben Denizliliyim burada ev kira kiraları 5000 TL’den başlar. Şehir ucuz deniz için konuşuyorum hani kiralar ucuz diğer şehirlere göre hayat ucuz bence Denizliye doğru bir tercih olacaktır diğer şehirlere göre!00 Yorumla
Mersin i araştırmanı tavsiye ederim. Bir çok tanıdığım İzmir ve antalyadan Mersin e taşındı.
Akdeniz de gidebileceğin en sakin, ulaşımı kolay ve uygun şehirdir.01 Yorumla
Soran+1 yılBende mersinliyim 😂 bı tanidigimizin en kotu yerine bile gelmesi 6 yılı buldu 🥲ama teşekkür ederim tabiki
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
24Cevap
+1 yıltrakya ya da ege bölgesi. egenin sahil kesimi pahalı ama milasa falan giderseniz güzel ve sakin yaşarsınız.
19 Yorumla
Soran+1 yılEge keşke açılsa da hiç düşünmeden yazabilsemmm🥲🥺 ama teşekkürr ederimm Trakya için bakacağım
- +1 yıl
kışın çok soğuk olur ama sıcak samimi insanlar :) aaa memur arkadaşlar sinop taraflarını çok övüyor bir de şimdi aklıma geldi. o taraflara bakabilirsiniz bir de.
Soran+1 yılSoğuk dediniz ben orada bittim😂😂😂 Sinop evet çok söylenmiş hiç aklimda yoktu ama yeniden bakicam çok teşekkür ederim
- +1 yıl
2017 yılına kadar milastaydım oradan marmarise geçtim sonrasında ise başkent. bilmediğim yerler hakkında yorum yapmıyorum yani. ekonomi bozuldu fiyatlar illa ki yükselmiştir fakat hala yaşanabilir yerler.
- +1 yıl
hala gidip geldiğim yerler bölge insanını gayet biliyorum merak etmeyin :) sizin deneyiminiz iyi olmayabilir ama herkesin deneyimi böyle olacak diye bir şey yok ben kendi deneyimim üzerine yorum yaptım arkadaşa, bu agresifliğe gerek yok. ilk taşındığım zaman evimde eşya yoktu, suyum açılmamıştı evini açtı oradaki insanlar bana, ege insanı gayet içten ve sıcaktır. siz dedikten sonra oturduğum çevredeki ev ilanlarına baktım (bilirsiniz bodrum yoluna çok yakın oturuyordum eski kipa karşısıydı) büyükşehirden bakan biri olarak hala gayet cazip geliyor bana. ayrıca yeni atanan bir kadın için çok rahat ve güvenli yerler nereyi önerelim arkadaşa sakaryayı mı ahahahah… yani dediğim gibi bu agresifliğe gerek yok.
- +1 yıl
benim çevremde çok fazla dışardan gelme öğrenci, memur vardı ki ben de istanbuldan gelmiştim muğlaya herkes memnundu. yoldan çevirip bahçeden topladığı erik poşetini elime tutuştururdu komşularım. marmaris yine aynı şekilde ingiliz komşularımızla barbekü yapıyorduk. ya biz çok şanslıydık ya da siz şanssızmışsınız. Ankara'da bu kadar rahat edemedik biz öyle söyleyeyim.
Ne işin var yav Antepte Yozgatta Çorumda falan. Samsun, Çanakkale, Eskişehir gibi şehirler olabilir
02 Yorumla
Soran+1 yılNe işim var anlatayım ÖĞRETMENİM 😂😂😂Samsun Eskişehir açılsa bende düşünmem ama çok zor ihtimaller
antepde yaşıyorum 7 yıldır bence pahalı bi şehir hemde gereksiz pahalı. en fazla üni. taraflarında stüdyo daire filan bulursun ama pek huzurlu olduğu söylenemez oralarında. paso vuruş dönüyo oralarda. yani önermem açıkcası
00 Yorumlaben antepliyim de öyle lüks semtlere gitmeyeceksen gayet de bir kişi için yeterli olur geçinmek
08 Yorumla
Soran+1 yılYani çok lüks ile isim yok Şehitkamil ya da Şahinbey merkez olsun benim olsun kafasindayim😂mahalle olarak çok değişiyor dediğiniz gibi de ne bileyim yine de olur mu olmaz mı bilemedim
Soran+1 yılİnşallah önce tercih edip etmeyeceğime ya da atama olup olmayacagi netleşirse çok isterim
Soran+1 yılKapatmam da umarım seni döndüğümde bulabilirim 😂
Soran+1 yılTeşekkür ederim tekrardan
Mardin ve ilçeleri en uygun yerler. Antep ve Diyarbakır çok pahalı, batman da kısmen uygun
02 Yorumla
Soran+1 yılEvet Diyarbakır zaten hiç düşünmüyorum da zorlasam acaba Antep'te bulur muyum diye bir umut.. Mardin nasıl peki oralı mısınız?
+1 yılMersin uyguna veren mahalleler var istediğin yere bir otobüsle 15 20 dk gidiyorsun
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılAfyona gidebilirsin. Butceye gore kiralar. Pazari dukkani gayet uygundur. Herseyi bulabilirsin. Sogugu soguktur yalniz.
01 Yorumla
Soran+1 yılAfyon soğuğu gerçekten hiçbir yere benzemez dedikleri için korkuyorum zaten 😂
+1 yılKırıkkale, kırşehir, niğde, tokat, kastamonu, yozgat, düzce, bolu, adapazarı buralara bakın
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılKütahya ucuz ama köy gibi genede rahat yaşarsın
01 Yorumla
Soran+1 yılAçılmıyor genelde ama açılırsa bir bakarım teşekkür ederim
Gizli Üye(36-45)+1 yılburada güvenme kimseye kendin araştır hem herkese göre yaşam anlayışı farklı olabilir
01 Yorumla
Soran+1 yılYa aslında direkt güvenip yazmak değil amacım ama illa ki birçok ilden aklımda bulunsun diyeceğim yerler olur mu diye
Kanka valla onu bunu bilmemde Konya’ya gelme gelirsen aldığın maaş kiraya verirsin
14 Yorumla
Soran+1 yıl😂😂😂 Konya zaten baya imkansız ya teşekkür ederim ama samimi yorumun için
Soran+1 yılAllah kurtarsın ya bir şey demek istemedim polemik yaratmasin boşa diye de zor çok zor
Gizli Üye(25-29)+1 yılTekirdağ tarafları iyi olabilir Çanakkale de olur. Hem rahat hem özgür olabileceğiniz iller
34 Yorumla
Soran+1 yılÇok teşekkür ederim göz önünde bulundurucam 😍
- +1 yıl
çanakkale dünyadaki tüm güzel şeylerin kesişim noktası gibi ya :)
Soran+1 yılYa evet çok güzel bir şehir görüyorum giden arkadaşlarımdan da.. kirası da uygunsa açılırsa inşallah
Cevap sahibi+1 yılÜniversite için çoğu kişi tarafından tercih ediliyor, yaşam standartı da öğretmenlere uygun tavsiye ederim
+1 yılBolu, Kırklareli, Uşak
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılBende mersindenim hocam sizin merkez mi? Bu arada Malatya Elazığ ya da Van gibi illeri düşündünüz mü
06 Yorumla
Soran+1 yılYok hocam merkezde değilim ilcedeyim. Van falan baktım da hocam doğma büyüme buralardayım gerçekten soğuğundan çok korkuyorum 😂😂 Malatya da düşünmüyorum açıkçası. Sizde mi tercih yapacaksınız acaba?
Cevap sahibi+1 yılEvet hocam gerçekten soğuk o taraflar ben tercih yapacak olsam Mardin Batman civarı düşünürüm tabi şimdilik tercih süreciyle ilgili pek bilgim yok nerelerde kontenjan olduğuna dair, kpss çalışıyorum ben 😅 Hocam buralar da yüksektir yoksa bende tercih etmeyi isterim Anamurdayım sizin hangi ilçe acaba aynı yerden miyiz 😅
Soran+1 yılAynı yerdeyiz desem? Çok şaşırdım şu an 😂😂
Cevap sahibi+1 yılHocam ne güzel bende çok şaşırdım şu an 😅Biz yeni taşındık da hiç tanıdığım yok o yüzden baya yalnız hissediyorum sizinle tanışmak isterdim 😅 Buranın özel ders fiyatları vs hakkında bilginiz var mı
Soran+1 yılBen de buraliyim ama epeydir buralarda da değilim hesabınızı iki dakika açarsanız istek atayım isterseniz?
Cevap sahibi+1 yıltamam olur hocam bekliyorum 😃
+1 yılAnkarayı öneririm size.
02 Yorumla
Soran+1 yılMax beş kişilik on kişilik açılıyor da inşallah isterim bende 🥺uygun mudur bilmem ama çok güzel şehir teşekkür ederim
- +1 yıl
Evet. Yaşanılması en rahat şehir. Depremden uzak. Ulaşım, hastane ve okul problemi az. Memur için ideal.
+1 yılayazına katlanabilirsen gel Eskişehire
02 Yorumla
Soran+1 yılAh ahhh Eskişehir açılsa bı an bile düşünmem 🥲🥺🥺
- +1 yıl
orasını bilmem😄
+1 yılYozgat karaman Niğde bunlar bana mantıklı geliyor
02 Yorumla
Soran+1 yılKaraman kesinlikle efsane o konuda da aşırı soğuk da dediler. Niğde için bakicam ama teşekkür ederim
- +1 yıl
Karaman ne soğuğu yav ben yıllarca yaşadım 😀 bişey olmaz
Gizli Üye(30-35)+1 yılYozgat Çorum Kırıkkale Sinop Amasya Tokat
09 Yorumla
Soran+1 yılPeki bu saydığıniz yerlerde yaşam sartlari vs olarak ne söylersiniz başka
Cevap sahibi+1 yılSana şöyle anlatayım atandıktan sonraki hayal ettiğin hayatla atandıktan sonraki yaşayacağın hayat arasında çok fark var yani bu yüzden önce atandıktan sonraki hayatını biraz göstermen gerekiyor yani anlatman gerekiyor ki ona göre bir il seçmen isimle istiyorsun ne bekliyorsun... Anadolu'nun küçük illeri diye geçer ama aslında ne ararsan var bu da
Soran+1 yılSon üçlü gerçekten çok güzel yerler ilk üç için de bilemiyorum tabiki yorum yapamam ama sadece gerçekten emek verdim hem samimi hem sıcak hem gerçekten beni o şehirde boğmayacak bir hayat beklentisi sanırım. Kira falan da bu yüzden. İnsan geçim sıkıntısı yaşadıkça mesleğinden de illa ki soğur ama Antep deme sebebim de mesela etkinlikler çok fazla gelişmiş de bir yer.. okul ev döngüsü kırılacak.. bu şehirlerde mesela bunu yapabilir miyim okey gecinirim ama 23 yaşındayım sonuçta..
Cevap sahibi+1 yılBak gideceğin çoğu şehirde etkinlikler hep yaz aylarında oluyor yaz aylarında da sen ailenin yanında olacaksın kış aylarındaki etkinlikler çok az.. ikincisi kira derdini dert etme sen maaş zaten biraz yüksek olacak yani maaşının %20'si gibi bir miktar kirağına gidecek geri kalanıyla gayet güzel yaşayabilirsin ama senin yerinde olsam ben müsait değil milleri tercih ederim bu illerde 3 senede kendini farklı alanlarda da geliştirebilirsiniz
Soran+1 yılMüsait değil milleri derken bir şeyler olmuş anlamadım
Cevap sahibi+1 yılYa kelime düzeltme hatası oldu özür dilerim
Soran+1 yılYok sorun değil de ben anlayamadım hâlâ
Cevap sahibi+1 yılO zaman şöyle devam edelim bilgi alanların ne etkinlikten beklentilerin ne
Soran+1 yılYa aslında bazı şehirlere baktım normal bı kurs herhangi bir düzenlediği bir aktivite bile yok. Ben Aydın'da okudum orada da çok bir şey yoktu ama yine de en azından bir gençlik merkezi etrafında çok çeşitli eğitimler aktiviteler vardı. Veya haftasonu bir gece arkadaşlarımla çıkıp kafa dağıtıp eğlenecek en azından bı mekan.. yazın oluyor çoğu demişsiniz ama çok araştırmadım genel olarak Antep ağırlıkta istedigim için Ekim Kasım da hâlâ Antep'te birçok konser vardı.. gibi gibi
+1 yılEdirne
10 Yorumla
+1 yılValla İstanbul'a gelmede :)
02 Yorumla
Soran+1 yılBende aynı düşüncedeyim ya
- +1 yıl
Kira vs yüksel
Aydın
01 Yorumla
Soran+1 yılÇok zor bir ihtimal ama umarım açılır çok isterdim 🥺
+1 yılAğrı/Kars falan.
02 Yorumla
Soran+1 yılDonarak ölürüm oralarda artık bir uçtan bir uca taşınmis olucam da biraz 😂😂
- +1 yıl
Yapacak bir şey yok. Trakyaya git dicem de çok ucuz sayılmaz orası
+1 yılMuş olur gibi
04 Yorumla
Soran+1 yılEvet ya aşırı düşüktü kirası falan 🥲 yaşam sartlari vs için ne söylersiniz
- +1 yıl
Ben orada yaşamıyorum ama bir tanıdığım öğretmen var orada kışları soğuk ama insanları falan baya iyi diyorlar güzel bir şehir bence
Soran+1 yılTeşekkür ederim 🙏
- +1 yıl
Rica ederim
+1 yılpahalı
00 Yorumla
+1 yılBranşın ne
00 Yorumla
+1 yılEvi olan bir erkek bul
00 Yorumla
+1 yılIsparta çok makul güzel yer
00 Yorumla- Ev & Yaşam konusunda 629 cevap paylaştı.
+1 yıltunceli
00 Yorumla
+1 yılnet bursa ya
11 Yorumla
Soran+1 yılBursa çok güzel de pahalı değil mi yine ya
Gizli Üye(30-35)+1 yılAfyon, uşak
20 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026