Çiçek olan tek dalı kırıldı bantlasam birleşir mi ne yapmalıyım bilen biri yazabilir mi
yakınımın çiçeğiydi çok mahçubum
Çiçek olan tek dalı kırıldı bantlasam birleşir mi ne yapmalıyım bilen biri yazabilir mi
yakınımın çiçeğiydi çok mahçubum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Orkidenin çiçekli dalı kırıldıysa, yapabileceğiniz bazı şeyler var. Öncelikle, kırılan yeri hemen bez yara bandıyla tam birbirine değecek şekilde üstüste getirip bantlayın1. Her gün bez yara bandın tam üzerine içme suyu dolu spreyle su püskürtün, dalı daima nemli kalmalı1. Bir hafta boyunca her gün bantı ıslatın, daha sonra 3 günde bir yeterli1. Bu işlemler sayesinde orkidenizin çiçekli dalını kurtarabilirsiniz. Eğer orkidenizin sapı tamamen kırılırsa, devam edin ve sterilize edilmiş makaslarla temiz bir kesim yapın ve bitkiye her zamanki gibi özen gösterin2. Muhtemelen tekrar çiçek açacaktır, ancak ne zaman (bu yılın sonunda veya ertesi yıl) sahip olduğunuz belirli orkide çeşitliliğine bağlı olacaktır
Siz kırılan dalı bantla yöntemiyle birleştirdiniz mi daha önce başarılı oldu mu yani
Hayır ben daha önce böyle bir şey yapmadım Ancak, kırılan bir orkideyi bantla yapıştırmak mümkündür. Kırılan dalı temiz bir şekilde kesip, bantla yapıştırarak orkidenin tekrar büyümesini sağlayabilirsiniz. Bu işlemi yaparken dikkatli olmanız ve orkideye zarar vermemeye özen göstermeniz önemlidir. Ayrıca, orkidenin sağlıklı büyümesi için gerekli bakımı yapmayı da ihmal etmemelisiniz. Orkide bakımı hakkında daha fazla bilgi edinmek için bir bahçe uzmanına danışabilirsiniz.
Kopan dalı yerine yapıştırmayı deniyorum o zaman ben
Teşekkür ederimm
Rica ederim takıldığınız yerde bana danışabilirsiniz :))))
vazelin sür kırılan yere tekrar birleştirmeyi deneme işey yaramaz
Birleştirip az bir şey çamur sürüp etrafını bir kumaşla sar