Ya orkidem soldu çubukları hep karardı koparsam zorlanam. Son olarak alttaki yaprakları da sarardı Birtanemiz koptu.. napicammmm ben? Fazla sulamak iyi degil az da iyi değil. Ne yapcami şaşırdım :( daha kurtarabilirmiyimm?
Sulama kapı beyaz olan degil. bir kabı daha var. Onun sayesinde suya daldirip çıkarıyorum. Sonra nasıl yapcam ondan çıkarınca? Ve oda sıcaklığında ben 16 derece de nasıl durayim?
Üşümediğin bir sıcaklıkta tut sulama kabı dışına al evet o beyaz kabın dışına al şeffaf kabda açıkda dursun beyaz kabın içinde sula çam kabuğu al ve eski kaabulları tamamen temizle çürümüş olan kesin vardır
Mineral yoğunluğu fazla olan bir yerden al dağ varsa eteğinden akarsu kenarı olmaz hayvan sayısının fazla olduğu bir yerden yağmuru fazla alan bir yerdende olabilir
orkide bakımı önce doğru konumlama ile başlıyor konumlamadan kasıt sadece ışık değil iklimsel özellikleri ve çevresel etkileri de kapsıyor. Doğru konumlama için hava akımlarına kapalı (kapı pencere arası) kalorifer petekleri, klima, cam önü özellikle soğuk iklimlerde tek camlar için daha fazla geçerli vb. ani iklimsel değişimlere kapalı, pencere ve perde arasına kalorifer de eşlik ediyorsa bu en olumsuz koşul olur. Buraya kadar iklimsel etkiler göz önünde bulunduruldu bundan sonra çevresel etkiler sigara dumanları, kimyasal etkiler, meyve sebze sepetleri gibi etilen gazı çıkışları ve dışardan satın alınan meyve-sebzelerden-çöp kutusundan böcek geçişinin olmayacağı bir konum olmalı. Burada tamamsa son aşama yeterli ışık alacağı ancak doğrudan güneş ışığı değmeyecek bunun için en güzel konumlama güney-güney batı penceresi gibi bol ışık alan yönlerdeki pencerenin perde arkası yakın konumlar en ideal konumlamalar güneş ışınları perdeden süzülerek gelirse çok daha faydalı olur
böyle pencere yoksa bol ışık alacak ancak doğrudan güneşin yapraklara gelmeyeceği konumları tercih edebilirsiniz pencereden çok uzaklaşmak yetersiz ışıklanmaya yol açar orkideniz yana yatar ışığa ulaşmaya çalışır. Konumlama bu şekilde zaten doğru konumlamadan sonra standart sulama yaparsanız herhangi bir sorunla karşılaşmadan orkidenizi yetiştirebilirsiniz.
Budama da kurumuş ve sararmış yapraklarla kuru çiçek sapları gövdeye yakın yerden kesilip çıkarılmalı gövdeye zarar vermemeye özen gösterilmelidir. Canlılığını yitirmiş ölü kökler temizlendikten sonra tarçın veya kömür tozu serpilerek bakteri oluşumu engellenmelidir.
En İyi Cevaplar