+1 yılTedbirlerini al mesela yüksek katta oturuyorsan mutlaka kendine yaşam üçgeni yap. Ve bu alanda kuru yemiş , su, powerbang ilk yardım seti bulundur. Telefonuna AFAD acil programı indir , internetsiz ulaşım sağlıyor. En azından deprem anında evde olunca bu köşeye çöker kendini güvenceye aldığını bilirsin ve bu seni rahatlatır. Eğer imkanın varsa yaşadığın evin depreme dayanma gücünü baktır, zemini kontrol ettir.
Depremden korkan nadir ülkelerdeniz çünkü yapılarımiz çoğunlukla sıkıntılı ve zemin olarakta sağlam yerlerde değil çoğu... Allah'a emanet yaşiyoruz işte
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılölüm her an gelebilir deprem ile değil. Deprem ile de olabilir ama ölümden kaçış yok. Her nefis ölümü tadacaktır diyor ayeti Kerime de. Eğer sen manen hazırlıklı isen bu korkunun oluşması daha az olur.
Senin şu an yapman gereken önlemini almak, Allaha dua etmek ve korkmamaya çalışmak. Korkunun, ecele faydası yoktur010 Yorumla
Soran+1 yılBoş bir yorum daha. Ben ne yapabilirim tedbirli olmak için? Kocaman bir şehir yok olucak belki de benim yapabileceğim ne olabilir? Duanın işe yaramayacağı belli zaten onu geç istersen? Ha ne dersin? Ha?
- +1 yıl
Sen bu kafa ile gidersen zaten ölürsün yapacak bir şey yok. En azından hayat üçgeninin ne olduğunu öğrenebilir, deprem çantası hazırlayabilirsin mesela. Asıl sen karşındaki biri ile nasıl konuşulması gerekiyor öğren ondan sonra bunları yap yazık vallaha. popon sıkışınca da Allah Allah deme o zaman
Soran+1 yılOfff ben bunları bilmiyor muyum sence? Ben bunları uygulayacak durumda olmak istemiyorum depremi yaşamak istemiyorum diyorum o kadar binanın yıkılmasını istemiyorum. Bana yazık denecek bir durum yok merak etme ben zorda kaldığımda da allah demiyorum. Sen bu kafa ile gidersen zaten ölürsün nasıl bir yorum ayrıca nasıl böyle bir şey söyleyebiliyorsun? Hayat üçgeni ve deprem çantası da ölmeyeceğinin kanıtı mı? Böyle bir durumda birinin seni kurtarmaya geleceğini nerden biliyorsun? Of kime ne anlatıyorum
- +1 yıl
Sana öyle dememin sebebi hep kötü düşünüyorsun peki neden iyi düşünmüyorsun? O an ne olacağını bilemeyiz en azından bunları bildiğin için daha bilinçli olacaksın, tevekkül ettiğin zaman Allah’ın seni kurtarmayacağını nereden biliyorsun mesela? kimse istemez ama olan olur önüne geçemezsin. O zaman savaşlar da olmasın kimse istemiyor diye aynı mantık oluyor. Eğer İstanbul da deprem olmasından korkuyorsun o zaman güvenli bir eve geç yer altı sağlam olan ya da şehri terk et. Sana kimse bu iki seçenekten başka bir tavsiye veremez.
Soran+1 yılHep kötü düşününce ölüyor muyuz ne ilgisi var? Sen allahın kurtaracağını nerden biliyorsun? Neden depremde ölen o kadar kişiyi kurtarmadı? Ben istemediğim için deprem olmasın demiyorum böyle bir mantık yok zaten. Deprem olmasını istemediğimi söylüyorum kim ister zaten
- +1 yıl
Bak kardeşim anladım ki inanmıyorsun diğer yorumlardan anladığım kadarı ile belki de yanılıyor olabilirim bilemem. Neyin ne olacağını, nasıl yaşanacağını biz bilemeyiz. Kaza ve kader vardır. O insanların vakti gelmiş ki ölmüşler ölümün önüne geçebilir misin? Bir sürü kişi var kalbi durup geri gelen ya da morgda tekrar hayat bulan. Allah isteyini öldürür isteyeni öldürmez. Kimse de ölmek istemez ama vakti gelen ölüyor buna bir kaçış yok. Kimse istemez ama olana da bir şey yapamayız ben bunu diyorum ben evimde en fazla ne önlemi alabilirim ki bu dediklerimden başka? Hep kötü düşününce ölmüyorsun böyle bir şey de iddia etmedim sadece olumlu yönünden bak dedim sen anlamak istediğini anlıyorsun.
Soran+1 yılOlumlu yönü mü var depremin
- +1 yıl
Ben sana deprem olumlu demedim ki? Hayat üçgeni bilmen, deprem çantası hazırlamak senin için bir artı olacak bilinçli olacaksın bu tarafından olumlu bak demek istedim.
Soran+1 yılBen o kadar artı olacağını sanmıyorum
- +1 yıl
Peki.
+1 yılÖlüme hazırlıklı olan imanlı insanlar için deprem avantaj misss gibi şehit oluyorsun. Günahlarına kefaret oluyor çektiğin acı ve ölünce sonsuz mutluluk 😍 ama imanı yoksa bir insanın ölümden korkarak yaşar ve psikolojik olarak en ufak bir depremde bile ölümü düşünür ölmeyi hiç istemez hep dünyada kalmak ister ama eninde sonunda zaten öleceğini hiç akıl edemez
09 Yorumla
Soran+1 yılSen kendini kandır
- +1 yıl
Ölüm anında Azrail aleyhisselam gelince böyle kim kimi kandırıyor göreceksin😀
https://youtu.be/MMupTyyPy2c
https://youtu.be/4NP2pylCZp0
Soran+1 yılOoff başkasından dinleyip inandığın şeylerle bana hikaye anlatma önce kendi aklını kullan dicem ama kullanamıyormuşsun o yüzden konuşmayalım biz en iyisi
- +1 yıl
Harun abi yine mi sen 🤣
Soran+1 yılİnanmıyorum beş yaşındaki biriyle konuşuyorum galiba şu an. Sen iyi misin ya benim erkek olduğumu sana düşündüren nedir? Bir de eğlenmişsin bununla. Aynen harun abiyim dünyadaki en cinsel soruyu sordum herhalde benim haberim yok şaka gibi ya. Bu yazdıklarımda cinsiyet belirten bir şey var da ben mi görmüyorum yoksa o küçük aklınla espri yapmaya mı çalıştın
- +1 yıl
Harun abiler senin gibi böyle ağzı küfürlü ergen oluyor bu sitede
Soran+1 yılOo wow engin bilgilerinle bizi aydınlattığın için teşekkür ederiz şimdi sus
- +1 yıl
Ergen lütfen beni engeller misin. Gizli olduğun için ben engel aramıyorum. Bu zevki sana bırakıyorum
Soran+1 yılSus ya
+1 yılİstanbul'da olursa can kaybına sebep olan şiddetlerde deprem hatta kaç saniye sürmeside vahim durum. Son olarak 2019 Eylül 5,8 depremi olmuştu. Belki bir gün İstanbul'da 7,5 şiddetinde derinliği ne kadar bilemem ve 60 saniye sürse nüfusun 300,000'i İstanbul'da ölebilir yani ne malum. 1999'daki nüfus ile şimdiki nüfus arasında fark var.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
15Cevap
Gizli Üye(18-24)+1 yılOlumsuz şeyler söyleyip daha da korkutmak istemem ama yapacak pek bir şey olmaz. Ben sağ çıkabileceğimi düşünmüyorum açıkçası, beklenen deprem büyük bir deprem ve kayıp fazla olur zaten bu bilinen bir şey.
Sağ çıkmak da istemem gerçi, ölmek en iyisi olur.
O felaketin sonrasında yaşananlar, kayıplar, tüm bunların psikolojisi... Tekrardan yaşama tutunmaya çalışmak daha kötü ve zor.17 Yorumla
Soran+1 yılBunların olacağını bilerek yaşamak da kötü değil mi
Cevap sahibi+1 yılHer insan öleceğini ya da başına olumsuz durumların geleceğini bilerek yaşamıyor mu zaten?
Her an her şey olabilir.
Fakat bunları fazla düşünmeden, ana odaklanarak yaşamak gerekir.
Cevap sahibi+1 yılGelebileceğini*
Soran+1 yılÖlümün ne zaman geleceği belli değil de, yakında depremin olacağı belli sonuçta. Bunu bilince ana odaklanmak o kadar kolay olmuyor. Böyle bir şey bilmesem zaten ölüm sürekli aklımda olmaz
Cevap sahibi+1 yılBu deprem yıllardır gündemde ama ne zaman olacağını bilmiyoruz. Kendin de söylüyorsun ölümün ne zaman geleceği belli değil.
Belki bugün, belki yarın, belki daha sonra bunu bilmiyoruz.
Depremden önce de gelebilir.
O yüzden sürekli bunu düşünmek anlamsız.
Soran+1 yılAnlamsız değil bunu önlemek için bir şeyler yapılabilir
Cevap sahibi+1 yılYapılabilecek çok şey var evet ama yapan var mı orası tartışılır. Çok çabuk unutuyoruz, ders çıkarmıyoruz, ihmal ediyoruz, görmezden geliyoruz, tedbir almıyoruz. Bu durum bu şekilde devam edecek ne yazık ki.
+1 yılValla ben her türlü hazırlıklıyım. Acil bir durum olursa diye. Sıcakta bile eşoftmanla yatıyorum. Her an kendimi dışarı atabilmek için. Ufak bir çantam var. Suyum falan var içinde.
06 Yorumla
Soran+1 yılO kadar zamanın olacağını nerden biliyorsun ya çok korkunç değil mi yine de
- +1 yıl
1999'daki depremi atlattım. Yaşadım gördüm biliyorum. Buna da hazırım.
Soran+1 yılO sırada hazırlıklı mıydın nasıldı ne yaptın
- +1 yıl
Ertesi sabah tatile gidecektik çantamız hazırdı. O gece de uyuyamamıştık. Depremde hemen çantamızı alıp dışarı çıkmıştık.
Soran+1 yılOha şansa bak
- +1 yıl
Şans bir ders oldu ama. Ondan beridir hazırlıklıyım.
+1 yılYa ölürsün ya sakat kalırsın, yaşarsan da günlerce yemek arar yardım beklersin.
Tavsiyem ailenle birlikte şehri terk et.04 Yorumla
Soran+1 yılO kadar kolay değil okulum burada her şey burada
- +1 yıl
Tattlıımmm depremden sonra bir okulun olmayacak. Maraş depremini yaşadım okulum artık yok.
Soran+1 yılBen İstanbul'da değilim bursadayım burayı ne kadar etkiler bilmiyorum çok etkiler mi? Senin söylediğin de doğru ama her şeyi bırakıp taşındığım yerde depremi mi beklicem bilmiyorum ya öyle de olmuyor
- +1 yıl
Bursa'ya etkisi ne olur bilmem araştırman lazım. Altından fay hattı geçmeyen şehirler var.
Önlemini al gerisi artık yani nasıl sen tedbirini alda gerisi Allahın işi çok kafana takarsan daha kötü
04 Yorumla
Soran+1 yılBen nasıl önlem alabilirim ki benim aldığım önlemler yeterli olmaz
Soran+1 yılYa yine enkazın altında kalmış olucam ben bunu istemiyorum ki
Ay sanki bu akşam bi sallandım ama olmamış deprem psikolojik sanırım 🙄
02 Yorumla
Soran+1 yılBende de psikolojik çok oluyor bıktım artı
Soran+1 yılArtık
+1 yılEgenin bol yeşillikli tek katlı dünyadan uzak köy evlerine taşın yavrum. Tek kurtuluşun o
01 Yorumla
Soran+1 yılSöylemek kolay
+1 yılYa ölecez ya sakat kalacaz ya da kurtulcaz aşko çare yok
03 Yorumla
Soran+1 yılBaşka bir seçenek kalmadı zaten hepsini saydın onları ben de biliyorum
- +1 yıl
O zaman git dışarda uyu aşko başka bi şey yapamazsın
Soran+1 yılDışarda uyumakla bir şey olacağını sanmıyorum
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılvalla çok sakat durumlar. hele ist... kaos, yangınlar, yağma.. celal şengör bile terk ediyor şehri..
01 Yorumla
Soran+1 yılEvet of
Gizli Üye(25-29)+1 yılAllaha inan kalbini bağla olacaklar onunla olsun her şeye varım ben
03 Yorumla
Soran+1 yılBoş yapma ya
Cevap sahibi+1 yılSenin psikoloji sağlam değil, sonra farklı soru sor oldu mu
Soran+1 yılNe diyon senin psikolojin sağlam değil asıl sen kimsin de psikolojim hakkında bir kanıya varıyorsun psikolog musun abe?
Gizli Üye(30-35)+1 yılZamanı gelen yolcu olacak gelmeyen devam edecek bu hayat böyle diğer tarafta ebedi dünya var
02 Yorumla
Soran+1 yılSen ne anlatıyon
Cevap sahibi+1 yılMasal anlatıyom dinleyecen mi
Gizli Üye(25-29)+1 yılAşağıda ki canım bakma sen allah uzak götürsün allah korusun sadece deprem tedbirlerine bak google dan
01 Yorumla
Soran+1 yılOnlar ne kadar işe yarar ya ben depremi yaşamak istemiyorum
+1 yılRahmetli depremden korkardı diyecekler arkamızdan
11 Yorumla
Soran+1 yılYa sus ya
Olmaz inşaAllah Allah im korusun hepimizi..
01 Yorumla
Soran+1 yılKorumayacak
Merak etme. Bişey olmaz Ayetel Kürsi oku uyu
021 Yorumla
Soran+1 yılMüslüman değilim ben
Soran+1 yılNe alaka zaten depremde ölenler dua okumayan insanlar mı
Soran+1 yılDepremden korkuyorum nesini anlamadın?
Soran+1 yılOf boş yapıyorsun öyle bir şey yok
Soran+1 yılSana ne kardeş
Soran+1 yılKorkucam tabi @mk senin gibi dua ederek bir şey olacağına mı inandırayım kendini
Soran+1 yılPardon da benim korkmam sana komik mi geldi niye dalga geçiyorsun anlamadım? Herkes seninle aynı inanca mı sahip olacaktı iyi misin sen? İnsanların görüşlerine saygı duymayı öğren önce
Soran+1 yılEvet yorumlarına bakarsan gayet de iyi yaptığımı ve ağzıma sağlık olduğunu görebilirsin
Soran+1 yılTamam kanki en çok sen biliyorsun. Senin eğitimin ne de bana cahil diyorsun? On yıl imam hatip mi okudun bununla mı övünüyorsun? Senden farklı düşünüyorum diye cahil diyemezsin bi şey bildiğin yok
Soran+1 yılNeyine güveniyorsun da bana cahil diyorsun diyorum. Sen çok mu bilgilisin? Ne konuda bilgilisin? Anlat da bilelim
Soran+1 yılO zaman bana cahil diyemezsin. Tartışmak istemiyorsan da uzatma
Öleceksek olecez
00 Yorumla
+1 yılŞehadet getirip gidicem inşallah
00 Yorumla
+1 yılİstanbuldayız herkes aynı kaygılı
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılÖlelim kurtulalım işte daha ne istiyon
07 Yorumla
Soran+1 yılDepremde ölmek istemiyorum mesela acı çekerek? Mantıklı mı
Cevap sahibi+1 yılÖlüm her şekil acılı olur zaten acı çekmeden ölüm mü var
Soran+1 yılVar tabi
Soran+1 yılDaha güzel ölüm şekilleri var ben niye işkence çekerek ölmek isteyeyim ne olacağı bile belli değil
Cevap sahibi+1 yılÖlüm şeklini kendin belirleyemiyorsun maalesef kaderinde ne varsa onu yaşıyorsun he bilerek intihar edersen o başka tabii
Soran+1 yılKader diye bir şeye inanıyorsan intihar da kaderin içine giriyor. İntihar etmediğimiz sürece nasıl öleceğimizi bilemeyiz zaten de bunun konuyla ne ilgisi var
Cevap sahibi+1 yılHer türlü ölücez ya düşünme depremi anı yaşamaya bak
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılGebe rcez insallah
00 Yorumla
+1 yılNe güzel ölürüz.
11 Yorumla
Soran+1 yılAynen çok güzel bir ölüm şekli gerçekten de bakış açına hayran kaldım niye şov yapıyorsun ki şimdi tamam kanki en depresif sensin hayat umrunda değil çok havalısın
+1 yılAllah'ın takdiri.
02 Yorumla
Soran+1 yılSus
Soran+1 yılBöyle bir şey demeyi nasıl aklın alabiliyor ya? Allahın takdiri yüz binlerce insanın olabilecek en kötü şekilde acı çekerek hayatını kaybetmesi ya da yakınlarını kaybetmesi olabilir mi yani? İnandığın tanrıya bak gerçekten harika biriymiş ben niye inanmıyorum ki buna çok mantıklı
Depreme kadar yaşa
07 Yorumla
Soran+1 yılDepremden korkarak mı yaşayayım sürekli? Kim depremde ölmek ister ki bu nasıl cevap ya
Soran+1 yılOf ben ondan mı bahsediyorum ben depremde ölmek istemiyorum
Soran+1 yılM@l @mk
Soran+1 yılKabasın
+1 yılAllah ne yazdiysa o
09 Yorumla
Soran+1 yılNe diyon
- +1 yıl
Kıt mısın kızım
Soran+1 yılOfffffffffffffff çok biliyorsun
- +1 yıl
Biliyorum tabiki
Soran+1 yılSus
- +1 yıl
Sen mi karar vericeksin ergen
Soran+1 yılIy
- +1 yıl
Ağır ergen
Soran+1 yılErgenin küfür falan olduğunu mu sanıyorsun ergen diyip duruyorsun sabahtan beri? Uzatma istersen
- Ev & Yaşam konusunda 629 cevap paylaştı.
+1 yılhepimiz öleceğiz
00 Yorumla
+1 yılYapacak bi şey yok
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYapacak bişey yok
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem