+1 yılValla aynı eve eyalaman kabahat. Emin ol ben yoruldum deyip kenara geçecek sana yardım etmeyecek. Sen 2 kişinin işini değil 4 kişinin işini yapacaksın. Geri kafalı birine benziyor. Efendimiz bile kalkıp eşine yardım ediyor. Dinimizde bile kadının görevi olarak görülmüyor o kim ki kadının görevi diyor. Kadın isterse yapar, yapmazsa eşi yapar ya da yardımcı tutar. İyi düşün taşın bu evlilik kararını. Anası şimdi yapıyor evlenince elden ayaktan mı düşüyor? O zaman evlenmesin anasına bir hizmetçi tutsun. En azından parasıyla çalışır. ya çalışmayacaksın ya da böyle biriyle evlenip hayatını zindan edeceksin
08 Yorumla
Soran+1 yılKendisi ayrıldı ve uyumuş peşinden giderim zannediyor
- +1 yıl
Hiç gitme boş ver. Senin nasibin olsa zaten hiç bir şekilde gidemez geri döner. Böyle biriyle sağlıklı bir evlilik yürümez
Soran+1 yılHaklisin ben cok uğraştım zaten ama ben uğraştıkça o şımardı. Konusma tarzi cok kötü olmaya başladı
- +1 yıl
Karşısında köle varmış gibi konuşmuş seninle. Saygısı yok, sevgisi de olduğunu sanmıyorum. Olsa böyle yapmazdı. Siz yolunuza bakın. Ailenize söyleyin yüzük atın her şeyi bilsinler ki ona göre davransınlar. Geri dönüşü olmasın.
Soran+1 yılEvet ben zaten cok kötü şartlarda okudum yillarca hem çalıştım hem okuudm ailemede baktım. şu an tam rahata erecekken bana bu şekil davranmasi dogru değil. Ayrica çalışan bi kadin herseyi yapamaz ki farkinda olmasi gerekir degil mi
- +1 yıl
Evet bende çalışırken eşim işin ucundan tutuyordu bildiği kadarıyla. Ama bir iki kişiydik kaynana kayınbaba yoktu. Bencil ve köle arayan biri
Soran+1 yılBen ortak yapalim diyorum ama ben yardim edicem diyor. Yanı kısaca senin görevin arada yardim ederim gibisindeb. Simdi anne va babasiyla olmasak yine ben az çok ne yaosam kimse bisi dmez temizlik kalsa sorun olmaz ama annr babasiyla olunca düzenli olmali oda düzenli yardım etmeli
- +1 yıl
Evet haklısın ama böyle nir sorunun kalmadı. Anne babana durumunu anlat ve bir daha olmayacağını söyle bence
En İyi Cevaplar
+1 yılAy hepsini okumadım kızım ama zaten en başta hara büyük
1- kayınvalidenle aynı evde yaşamak...
Gerisine bakmadım. O iş olmaz. Daha şimdiden annesini koruyor vay hasta vay yaşlı... Seni hizmetçi mi alıyor? Evlenmek yuva kurmak, aile kurmak mı amacı, anasına bakıcı tutmak mı? Geçizin efendim...
2- başka bir şey yazmaya gerek bile yok... Bu kadar basit.
01 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim haklısın. Ben ailesine bakmayi goze almıştım ortak bi yaşam kurarız diye düşündüm ama saf bulmuş demekki. Ben ona aşığım diye evlenmek istedim ama o bu tartışmadan sonra her yerden engellemiş. Aşık değil demekki
+1 yılBen sizin gibi kadınlara hiç anlam veremiyorum. Okurken sinirlendim. Sen de sakin sakin kendini anlatıyorsun. Herkes kendi yaptığı yemeği yer de geç. Bir de kabul ediyor gibi tereddütte kalıyorsun. O kadar boşuna mı okudun? Yalnız kal, paranı kendi sevdiklerinle ye daha iyi.
112 Yorumla
Soran+1 yılKendisi beni engellemiş şu an her yerden durumları da silmiş. Sirf ben yapabilir miyim diye düşüncem dedim diye
- +1 yıl
Bir düzgün vedayı bile çok görüyor nişanlısına. Engeli açar da yazarsa bu kez siz engelleyin bence.
Soran+1 yılAçar mı sence ben engellicem zaten son bisey yazip
- +1 yıl
Şimdi açmaz bence.
Soran+1 yılBu konuşmadan dolayı engellemek normal mi sence. Bu konuşmadan ayrilik sebebi olur mu kendisi haksiz
- +1 yıl
Olur tabii. Onun istediği hem iyi maaşı olan hem de evde her şeyi yapan bir kadın. Sen böyle konuşunca ileride sorun çıkacağını anlamıştır devam etmeye karar verseydin bile.
Soran+1 yılHem iyi maaşı olup hem evde çalışan bi kadın bulabilir mi
- +1 yıl
Bulur. Öyle kadın çok. Bu yüzden rahatlıkla ev işi kadınıdır diyebiliyorlar ya.
Soran+1 yılBenim anlamadığım bir kadin hem dışarda hem evde calisirsa yıpranır. Sonrada aldatılır bence
Soran+1 yılHaklısınız benimde çok arkadaşım vardi o sekil bence doğru değil onalr yuzunden bizim gibiler haksiz karsilaniyor. Onlarda bu hakkin vebalini illaki bi şkeilde veriyorlar
- +1 yıl
Zaten kadın erken yaşlanıyor öyle bir hayatta. Sonra erkekler aldatmaya başlıyor. Sessiz kal diyorlar bu sefer. Yutarsan yuvan bozulmuyor, yediremezsen ayrılıyorsun. Çocuk varsa yük yine kadına kalmaya devam ediyor. Bazı erkekler de nafaka vermemek için kırk takla atıyor ya da kadına zarar veriyor çocuğu falan umursamadan. Kadınlar ve normal erkekler, canavar postundaki insanlarda uzak durmalı. Hafife alınacak bir şey değil ülkemizdeki binlerce kadın cinayetinden, istismarından sonra.
Soran+1 yılBen aslında haklıyım şu an haksiz görünsem bile. eşit olursak veya yardimci tutarsa en azindan o kadar yıpranmicam. Ve zaten kendisi direkt engellemiş aşik olduğum icin bu adamla evleniyorum ama kendisi aşik degil demekki. Aşık adam bunları yapar mi
+1 yılEnteresan bir sohbet olmuş. Ben iki şey çıkardım kendi adıma:
1- İyi ki evliliğe karşıyım
2- Eğer karşı olmasaydım bile evlilikten asla böyle bir şey anlamazdım ben. Evlilik böyle bir şey olmamalı yani.
Bu konudaki engin cahilliğimle küçücük bir tavsiye: Lütfen hem bu konuyu hem de evlilik kurumu içinde olabilecek her ne varsa tüm konuları uzun uzun konuşmaya devam edin. Her konuda ikinizin de kafasının net olması gerek.05 Yorumla
Soran+1 yılPeki sence ben haksız mıyım
- +1 yıl
Dediğim gibi, ben olaylara bambaşka açıdan bakıyorum. O yüzden haklılık ya da haksızlık bildirmem doğru olmaz. Siz çok farklı bir noktadasınız.
- +1 yıl
Bana mesaj atar mısın?
Soran+1 yılBu konuda konuştuğum icin her yerxen engelledi beni. Çünkü düşünüp ona göre karar vereceğim dediğim icin
- +1 yıl
Gördüm. Güncellemede yazmışsın. Sakıncası yoksa bekliyorum.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
11Cevap
Bu cocuk seni hizmetci olarak goruyor yani evlenince hem kendisine hem ailesine bakacak bir hizmetci ve bakıcı. O kadar okumussun etmissin ailen seni baskasına hizmet et bakıcılık yap diye okutmadı ayrıca konusmaları bile okuyamadım o kadar geri zihniyetli ki sen nasıl boyle birisiyle nisanlandın cok tuhaf. Allah askına saf olmayın ya su hayata bir kere geliyorsunuz cok mantıksız isler yapıyorsunuz
03 Yorumla
Soran+1 yılÇok haklısın
- +1 yıl
Haklıysam yapman gerekeni biliyorsun eski sevgilisinin pesinden kosmus bana hic yardım bile etmiyor diyorsun seni sevmiyor ki? Sevmiyor saf olmayın seni sevdigi icin değil kendisine ve ailesine hizmet edecek bir köle olarak goruyor kendine saygısızlık ettirme evlencek bin tane erkek bulursun seni sevecek deger verecek ama o yasadıgın zamanları bir daha yasayamazsın her sey gelir zaman gelmez. Mantıkla hareket etmezsen hep aglarsın. Asıgım seviyorum diye bir sey yok daha yeni tanısmıssın yani daha destan yazarım da evlenirsen burada bin tane sıkıntılı sorular soracaksın bunuda buraya yazıyorum haberin olsun. İnsallah evlenmek gibi bir hata yapmazsın
Soran+1 yılTeşekkür ederim desteğiniz için. 4 ay zaten ama önceden 5 yillik fakultede arkadaştık da dediğim gibu yakin degil sadexe arjadas. Tam tanımıyorum zaten Nisan donemi tanışma dönemi tanismis olduk olmuyormuş bizim ailede Nisan atmak ayip ama cok umrumda değil
Oysa hepsi anlayış ile çözülebilir.
Hakkaniyetli bir insan, durumu anlar, daima orta yolu bulur.
Üzgünüm, siz evliliğe hazır değilsiniz. Zihnen olgun bile değilsiniz.
15 Yorumla
Soran+1 yılBen orta yolu bulmaya çalışıyorum kendisi farkındaysaniz köle gibi davranıyor
Soran+1 yılAnlayış ile düzelir diyorsunuz ama benim anlayış gösterecek hic biseh bırakmadı
Soran+1 yılEvet yads sen calisma desin. Onu kabul etmem ama ykne dese anlardm. Annem yorulmasin yapmasin diuor ama benim insan oldugumu unutuyor. Veteriner zaten zor bir meslek bide bunlari bana yüklüyor
Ukelasın güya ben de çalışcam diyip bir de adama yemek yaptırcak. Ev işi dişi kuşun görevidir. Nişanlın sabırlı adammış. Çoktan atardım bu şekilde konuşan kızı
08 Yorumla
Soran+1 yılIkimiz aynı işi yapıyoruz aynı derecede yoruluyorz. Ayrı eve çıkmıyor anne ve babasiyla kalmayı kabul ettim. Onla eşit derecede ev işi yapmak benim hakkım
Soran+1 yılÇalışmamı istiyor çalismazsam kole gibi davranxak ayrica kendi ailemede yardım ediyorum babam vefat etti kardeslerimi okutuyorum duzenli yardim etmemede karışıyor ayrıca. Ayrı eve çıkmak istemiyor bende istemem anne ve babasi yalniz kalsin istemem. Ama evlenirsek aile evine sadexw özel durumlarda gidersin diuo zatdn ayni sehirdeyiz.. çoğu seye karsi çıkıyor sizce ne yapmalıyım
Soran+1 yılSize bişey sormam laizm takop attm geri takip eder misn mesaj atamiyorm
Soran+1 yılEvet
+1 yılOkurken stres bastı beni😅
Sonunuzu şimdiden gördüm gibi...
19 Yorumla
Soran+1 yılSorun kimde
- +1 yıl
İkinizde de.
Soran+1 yılBende nasıl bir sorun var nerede hata yaptım
- +1 yıl
Aileyle yaşamayı kabul etmek en büyük hatan. Ev ev üstüne olur mu arkadaşım. Şimdi tatlı dille kabul ettirirler de sorunlar üst üste gelince kafanı sokacak delik ararsın. Kaldı ki sonra iş dağitıminı yapmanız hata
Kim o an boşsa yapsın işte
Evlilik rezervasyonla yürümez. Doğaçlama olur. Bu dedikleriniz 3 ay bile devam etmez söylüyorum...
Soran+1 yılHaklısınız ama doğaçlama yapar mı sence ben evlenmeden önce senin görevin diye söyledim der. Simdiden yemek ogrendin mi diue her gun soruyor evlenmeden once ogren diyor. Kendisi cok iui biliyor ama yapmazmis hergün. Ayrica anne babası yaşli o yuzden kanul ettim abisinin esi çalışmadığı halde kabul etmedi. Anlamadım hem çalışicam hem ev işi böyle bir dünya var mi
- +1 yıl
Seni çok üzerler canımin içi ezdirme kendini.😮💨😮💨
Ayrıca şimdi veya sonra iş köprüden karşiya geçince herkes herseyi reddeder. Bütün görevler kadına yıkılır. Sen kuru bir söze güvenme bence..
Soran+1 yılDoğru merhametli birine benziuor ama tam tanımıyorum beni ezdiğini düşünüyorum cunku benden önceki kiz arkadaşının y8llarca pesinden koştu ödevine kadar yapıyordu benim sınavım olsa bile umrunda olmadi. Şu an bitti okul ama bazen zoruma gidiyor diger kiz için bunlarin hic birni yapmazdi kız evlendi gitti
- +1 yıl
Bas tekmeyi öylesine kızım hayatını böyle paçavralar için harcamaya değmez. Erkek mi yok sanki. Daha iyileri çıkar karşına boş ver.
Bulmuş afedersin senin gibi kerizi... bu devirde ayni evde gelin kaynana nerede yaşiyormuş ya😒 millet alt üst oturmak istemiyor.
Soran+1 yılEvet kendi yengesi disarida çalışmadığı halde ust katlarinda oturmak istemiyor
+1 yılabla hepsini okumadım annesini yormamak için hizmetçi arıyor şuna bak mk.
13 Yorumla
Soran+1 yılEvet konuşma tarzına bakarsan söylüyor zaten. Aynı işte çalışıyoruz neden benim görevim olsun
- +1 yıl
evlenirsen hayatının hatasını yaparsın hem kafası hem konuşma tarzı çöp.
Soran+1 yılEvet haklısın bide kendini bisey zannediyor
+1 yılya annesini baş köşeye oturtup seni onlara hizmet ettirecek bırak olmaz bundan bir cacık
05 Yorumla
Soran+1 yılDemi bide sana çok aşığım diyor
- +1 yıl
yalan ya bırak sakın evlenme çok mutsuz olursun
Soran+1 yılEvet aşik olsa böyle mi yapar ustelik simdiden kapan da diuo
- +1 yıl
ay aman bacım allah aşkına yol yakınken kaç hatta jet hızıyla kaç sana erkek mi yok
Soran+1 yılHaklısın illa erkek olmak zorundada değil
Sizin ilişki şimdiden böyleyse bence bazı şeyleri tamamen kararlaştırmadan ileri adım atmayın.
09 Yorumla
Soran+1 yılSence haksız mıyım
Soran+1 yılBu yuzden sinirlenmek saçma degil mi. Ben deidm düşüncem ustesinden gelebilirsem devam ederiz diye. Zaten orta yolu bulmayi düşmüyordum iyi geceler demisti. Sonra bakfim her yerden engellemis tüm durumları silmiş. Bu saatten sonra nasıl ona güvenebilirm ki
Soran+1 yılBen de xok sinirlendim kole. gibi hissettim alttan aldim ama tutupta engelleyip uyumafm benim uykum kaçtı o uyuyof
Soran+1 yılZaten düşüncek bisey yok engeli basıp gitmis
Soran+1 yılYapicak biseu yok gercek yüzünü gorduk boule basit bisey icin engel atmak sacma
Anne ve babasıyla yaşaman senin için çok zor olacak okurken sinirlendim umarım anlasirsin
03 Yorumla
Soran+1 yılAnne ve babası sorun olmaz ama ev işi senin görevin deyip sana yardım edicem demesi zoruma gidiyo
Soran+1 yılEvet herseyde beni sucluyor
+1 yılSen nasıl üni mezunusun böyle bir boş biri ile nişanlısın
07 Yorumla
Soran+1 yılBende bilmiyorum
- +1 yıl
Bu oğlan seni sevmiyor aklı exte
Soran+1 yılNasıl yani
- +1 yıl
Senle mantık evliliği yapıyor net
Soran+1 yılEvet sevmiyor demi
- +1 yıl
Aynende sen ayrılmazsın belli sende ki o değersizliği görmüş
Soran+1 yılHangi dengesizliği ayrılmıyorum diye degersiz mi oldum
Yani muhabbet sıkıntı 😂 daya makarnayı geç boş ver
07 Yorumla
Soran+1 yılNasıl yani
Soran+1 yılYani ona vicdanım el vermez. Düşünüyorum iş zaten çok yorucu eve gelip bide yemek temizlik nasıl yapicam.
Soran+1 yılAyrılmayı düşünüyorum
Soran+1 yılSence ikimiz aynı işi yapıyorsak ev işi kime ait
+1 yılEvlenirsen kendi hayatinin icine sicmiw olursun yine de sen bilirsin
06 Yorumla
Soran+1 yılBende öyle düşünüyorum konuşma tarzına bakar mısın
- +1 yıl
Birde ailesiyle yaşanır mi kiz sen sen ol at bu nisani. Ev üstüne ev olmaz
Soran+1 yılValla bende anlamadım yillarca okudum tam bitti rahat olucam derken. Şansıma bakar mısın. Üst katta abisi ve yengesi var hiç okumamis ve çalışmıyor o bile ailesine bakmamis ayri eve cıkmış üstelik hergunde biz evlenirsek bize gelir. Ben hem çalışıp hem nasıl bu şkeilde yaşicam sence normal mi
- +1 yıl
Bunlar hic normal ve saglikli degil kafayi yersin bu ortamda. Sen bela ariyorsun bence. Aile evinde kal evlenmeden calis gez toz hayatini yasarsin bundan daha iyi. Karsina daha iyisi cikar bence
Soran+1 yılAnnem Allah razı olsun bi iş bile yaptırmıyor. Çocuk diyo anneme babama bakacaksın ev iside yapaxaksn. Iyide zaten ayni meslegi yapyorz her şey in ortak olması gerekmez mi kadının mı görevi bunlar
- +1 yıl
Benim suanki sevgilimle ev işlerini ortak yapmayi ve ailesinden ayri oturmayi planliyoruz biz. Kadinin gorevi olarak da görmüyor olayi kendisi bence bu sorunu cevaplar
+1 yılValla bu konu yüzünden engellemesi zaten sevmediğini gösteriyor yapıcı olurdu sevseydi.. ve şimdiden annen yapsın sende yap demek yerine ikimiz yardimlasarak yaparız diyebilirdin Allah baştan gostermis yanlış kişi olduğunu engellemesinden
01 Yorumla
Soran+1 yılYardımlaşarak deyince ben yapmicam diyo sen yaparsın ben yardim ederim 2 gun diyo. Ayrica evlendikten sonra annem artik yapmicak diyk
İş bölüştürmeniz yanlış, her işi beraber birbirinize yardım ederek yapmanız gerekiyor
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılÖzbek/Türkmen yardımcı alsın arkadaş evine ve annesine yardımcı olmak için
05 Yorumla
Soran+1 yılNeden
Cevap sahibi+1 yılİstekleri yerine gelmiş olacak işte. Tek fark ile sen olmayacaksin sadece. Yardımcı olarak ben de giderim diyorsan o da senin bileceğin iş
Soran+1 yılHa yani seni hizmetci gibi görüyor diyosn
Cevap sahibi+1 yılBilmem isteklerine bakılırsa öyle gibi gibi
Soran+1 yılDoğru
Gizli Üye(25-29)+1 yılAboo bu ne böyle. Bu çocuktan olmaz diyorumm.
03 Yorumla
Soran+1 yılOkudun mu konuşmaları
Cevap sahibi+1 yılHepsini değil okuduğun yetti
Soran+1 yılNe yapmalıyım
+1 yılBu anne aşkı ne ya?
011 Yorumla
Soran+1 yılSence bende sorun var mı kendimi cok kötü hissediyorum bu konusmalardan sonra engelledi hic bisey demeden çok üzgünüm bana her şeyin hesabını yapıyorsun diyor
- +1 yıl
Sen gayet kibar konuşmuşsun ben olsam taviz vermezdim bırak boş ver kurtulmuşsun
- +1 yıl
Öylesini bu devirde biraz zor bulur bu arada😂
Soran+1 yılAbisi köyden kız almis hic okumamis calismiuor üst katta oturuyorlar ve anne babasiyla kalmak istemiyor asagi bilr inmiyor yemek yapmamak için. Biz evlenince onun cocuklarida hep aşağı inicek mis nişanlim oyle diyor. Bu beni canım yerine koymak olmuyot mu
- +1 yıl
Bu adam seninle dalga mı geçiyor ne bu böyle köle mi arıyor kendisine inşallah troll sorudur
Soran+1 yılValla troll değil. Biseu sorucam öylesini bulamaz derken nasil birni bulamaz
- +1 yıl
İstediği eş modelini yani bu adam hangi çağda yaşıyor annesine babasına bakıcak çalışıcak abisinin çocuklarına bakıcak sen engelle onu kes muhabbeti saçma sapan işler
Soran+1 yılEve gelen misafirlerdr cok oluyor ayrica ona ses etmicek. Bide 2 kardesim var babam 9nyildir yatalak hastaydi vefat etti. 2 sini ben okutuyorum. Duzenli yardim yaoarken izin al diyo. Onlarda uoluma baksin evlendik diyor. Babam bana emanet etti. Ben okutmak istiyorum ayrixa maaşım çok şükür iyi. Buna bile laf etti sonra dan sustu. Aile evinede istediğim zaman gidemez misim. Ayrixa kapanmami istiyor.
- +1 yıl
O seni sevse böyle konuşmaz düşünmez zaten kendisine köle mi arıyor hayırdır konuşmayı kes bırak boş ver ya kafaya bak
Soran+1 yılEvet bide xok aşığım falan diyor yalan. Zaten engelledi beni artık bu saatten sonra isim olmaz
- +1 yıl
Kesinlikle konuşma bence 🤮
Gizli Üye(25-29)+1 yılAnneci erkek uzak dur kesinlikle
11 Yorumla
Soran+1 yılAnneci mi bilmiyorum ama önceki kız arkadaşına hiç böyle değildi
Gizli Üye(30-35)+1 yılBoş insanmış ben evlenemem böyle biriyle
01 Yorumla
Soran+1 yılOkudun mu konuşmalari
+1 yılUfak seyler bunlar
03 Yorumla
Soran+1 yılUfak mı bu yuzden mi dinlemeden her yerden engellemis
- +1 yıl
Bu ne yaa ergence
Soran+1 yılEvet düşünücem dedim diye
+1 yılDarlanma sebebi ✋
09 Yorumla
Soran+1 yılNeden
- +1 yıl
Bu ne Yaw. Neyin hayali. ✋
Soran+1 yılNasıl yani
- +1 yıl
Akışına bırakın, insanları ilişkiden soğutmayın.
Soran+1 yılHa ben mi soğuttum bide
- +1 yıl
Yes.
- +1 yıl
İlişkini ortaya saçan ben değilim sensin.
Soran+1 yılOkumadın sanırım heralde sende adama hak veriyosun
- +1 yıl
Kusura bakma hocam dersi kaçırmışım
Gizli Üye(18-24)+1 yılBöyle bir itten kurtuldugun için şükret
02 Yorumla
Soran+1 yılCiddi misin
Cevap sahibi+1 yılEvet
Gizli Üye(25-29)+1 yılHayaller hayatlar
03 Yorumla
Soran+1 yılNasıl yani
Cevap sahibi+1 yıl2 ay sonra sıkılıyor geneli
Soran+1 yılO mu sıkılmış benden
Gizli Üye(25-29)+1 yılBöyle bir biçimsizle hayatını karartma
01 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılVe ayrıca seninle tamamen mantık evliliği yapıyor. Sevmediği her yerden belli. Kendini mahvetme
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar