Örneğin bu tarz bir ev.. Şehre 20 KM uzakta diyelim. Yakında market falan hiçbir şey yok. Sadece arsalar var ve her yer kırsal..Ben mesela yaşarım diyorum ama bu zamana kadar da büyük şehirde yaşamış biriyim. Aradığım her şeyi gece olsa bile 5 dakikada bulabiliyorum. Zorlayabilir. Sizin düşüncelerinizi de merak ettim:))
Şehre 20 KM uzaklıkta, etrafta sadece arsaların olduğu bir yerde yaşayabilir miydiniz?
Ben de buna benzer bir yerde oturuyorum her şey uzak gibi duruyorum ama aslında yakınım istediğim zaman markete de gidebilirim bir restoranda da gidebiliyorum ya da AVM'ye de gidebiliyorum yaşamış olduğum site birazcık yeşilliği ormana yakın bir yerde
Selam.. Şehir hayatında yaşayan ve yaşadığı bu metropol şehrin, gürültüsünden kalabalığından, trafiğinden ve hava kirliliğinden bunalmış tüm insanlar için doğa ile başbaşa bir yaşam fikri her zaman hayalleri süslüyor olsada.. Diğer açıdan bu yaşam tarzına bakıldığında ise bu fikir ilk bakışta kulağa çok güzel bir fikir gibiymiş gelsede.. Zor yanları oldukça fazla olan bir yaşam tarzı aslında.. Böyle bir yaşam tarzı sürmesi için bir kişinin maddi ve manevi her türlü imkana sahip olması gerekir.. Çok özür dilerim... Şimdi ne alaka diyeceksiniz belkide!!! Aklıma bu soruyla birlikte Kemal Sunal'ın 'Hanzo' isimli filmi geldi 😀 Ben burada yaşasam insan görmediğim ve kimse ile konuşmadığım için Türkçeyi unuturum herhalde Yabani ve vahşi bir insana dönüşürüm😃
Elbette yaşanır hemde mis gibi. Ben olsam hayvanlar içinde bir bölüm yapardım. Sütüm yoğurtdum yumurtam taze olurdu. Bahçem mutlaka olmalı her şeyi kendim yetiştirirdim. Sabah erkenden 6 gibi kalk. Hayvanların olduğu bölüme geçip onları içerden çıkar. Eve dön, kahveni hazırla, çık bahçene günün ilk ışıklarıyla mis gibi hava. Dumanı üstünde kahven. Yarın sulamak için bugünden bahçeni çapala ufak ufak. Kahvaltı için sepetine bir kaç biber, bir domates, bir salatalık kopar oradan bla bla bla bitmez bu hayal köyümü özlemişim.
Ev müthiş iyi 😂böyle bir ev var ise kesin yaşarım sorun etmem😂20 km çok değil🤔Böyle evi olanın arabası vardır zaten gece gündüz istediğin saatte gider gelirsin merkeze dert değil çok 🤔 Alışverişi aylık yapar bol bol alır depolarsın 🤔 Şu bahçede yatıp yuvarlanıcaksın 😂
Evet ben çok isterdim çünkü zaten çok sıkılıyorum özellikle şehir içi dolu olsa da benim açımdan işi boş birde gereksiz yere gürültüler de oluyor. ama bunun için maddi durum lazım bu olduktan sonra da zaten köpek alırdım bir tane yalnız kalmamak için. sonra da doğa ile iç içe şehirden uzak bir yerde kendi keyfime bakmak isterdim.
Görselde ki ev gibi olacaksa güzel ama yalnız bekâr olanlar için evli çocuksuz olanlar için de olabilir Tabiki zaten araba varsa uzaklık çok dert değil tam huzur bulmalik Kafa dinlemelik yer.. yalnız başına oh herkesten uzak.. ama çocuklu olanlar için olmaz okul vs. hastalık felan olur sıkıntı.
Yaşayabilirim demek istesem de aslında çok zorlar.. Çünkü böyle bir yerde daha önce hiç yaşamadım.. Güzel gelen tarafı insanlardan uzak kalabalık yok sessiz sakin olmasıdır.. Tabiki alışılabilir.. Ona göre hareket edilir.. İhtiyaç listesini her zaman yedekli yapabilirsin.. Her zaman evdeki bitmeden eksikler tamamlandığı sürece gayet güzel olabilir..
Tam bizim yazlığı tarif etmişsin. Market bile yok yakınlarda. Eve giderken ona göre yapıyoruz alışverişimizi. Zor olmuyor. Sabah orada uyanması ayrı bir keyif. Balkonda kahvaltı yapması apayrı.
Caner bence gayet iyi huzur bulmalık kafa dinlemelik bir yer ev de güzel. Sanal marketten alışveriş yapabilirsin. Bence zorlanmazsın pek zamanla alışırsın. 🙂
Ben dusunmeden bile hemen EVET derim orada yasamak icin herkesten uzak sevdigimle orada olmak isterimm.. 20km neki, hicbirsey :)
Altinda araban olcukca hic bir sikinti yok..
Buyuk kalabalik bir yerden gelirsen evet oyle yerde oturmaak cook zor olur
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Korkarım panik atak krizi geçirebilirim. Benim yaşadığım yer cıvıl cıvıl olmalı, bol ışıklı geç uyuyan insanlar insan sesleri balkonda konuşan insan sesleri falan arabalar geçecek falan. Müstakil evde yaşasam da site gibi olmalı şehrin ortasında bol insanlı ışıklı sesli.
Dezavantajları çok fazla var, sağlık problemin olur acil hastaneye gitmen gerekebilir ya da ihtiyaçlar için uzağa sürekli gitmek işkence gibi olur ulaşımda hep sıkıntı çekilir. Tek avantajı insan olmaması açıkçası karar veremedim.
Arabası olmayan için zor olur. Bu tür yerlerde yaşayanların kilerlerini ve ihtiyaçlarını sürekli kontrol altında tutmaları gerekir. Şehir hayatına alışmış biri için bu tür yaşam tarzı biraz zorlayıcı olabilir.
Görseldeki gibi hem güzel hem tenha sessiz sakin bir yerse tabi ki kulaklığım kahvem ve kitaplarım ile misss gibi yaşardım orada ya bahçeye iki tane de minik yavru köpek mis mış...
Olduğu gibi kalmaz zaten. İki yıla en geç market, sağlık ocağı, muhtarlık ve diğer gerekenler yerini bulur. Baştan rest çekmem ben açıkçası, bi oluruna bakarım özellikle eşim yaşamak istese misalen.
Yaşanır. İhtiyaçlarını haftada bir alırsın. Huzurlu olursun, gürültü çekmezsin.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Amerika'da bir ev olsa herkes bayıla bayıla kalırım bu ev de derdi Türkiye'de olduğu için millet güvenlik sorunu yaşar burada silahsız durmamak lazım dağ başı ne olacağı belli değil
ben usengec biriyim sehre 20 km uzak bi ev senin tarlanin bahcende olmasi demek tarla demek bakım demek bakim demek erken kalkmak demek bi lol ve genshin oyuncusu icin kalp durduran sebepler o yuzden nö oolmaz
Abicim günlük görev yapan işsizler tarla işi mi yapamayacak? Sırf o yüzden oyunu bırakmıştim. Hem lol oynarken kansrr olunca çapa yapmak iyi de gelir jdhrjdjd
aklima tirpan mi? buğday tarlalarini mi katlediceksin diye dalga gecen hasmetli kralim Aatrox geldi o yuzden onun sozunu dinlyp tarladan uzak durmaliyim akflsdfjerlşkg