Minimalist olacağım diye oda içinde de bir sandalye bir masayla olmaz. Gereklilik niteliği taşıyan eşyalar daha düzenli ve daha tertipli bir şekilde odanın yapısına göre daha iyi konumlandırılabilir. Muadillerine göre birden fazla misyonu olan eşyalar tercih edilebilir. Ayak altında yer kaplayan dekor veya süslemeler feda edilebilir. Dolap kullanılıyorsa sürgülü olması önemli. Mat boya ve göz yormayan renklerle birlikte basit asma tavan modelleri, stropiyer çeşitleri tercih edilebilir. Bütün bunların hem kullanışlı bir oda hem de minimalist bir ruh yaratabileceğini düşünüyorum.
Ben denedim ve bayiliyorum. Temizlemesi cok daha kolay oluyor, ortaligi fazla duzenlemene gerek bile yok cunku zaten duzenleyecek fazla esya yok, kafa daha rahat oluyor. Para cebine kaliyor cunku sus esya falan almiyorsun sadece ihtiyacin olan ve senin icin gercekten degerli olan esyalari kullaniyorsun. Ben cok seviyorum
Evde ne kadar az eşya varsa, işte o kadar çok kendimize ve sevdiklerimize zaman ayırabiliriz. Mesela, benim salonum da vitrin, konsol gibi gereksiz ve kaba salon eşyalarına asla yer yok. Evin içinde kendime nefes alabilecek alanlar yaratmayı severim.
Ufak bir halı ve yer yatağı yeter bence, adam olana çok bile.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Uzun süredir giymediğim giysilerimi veriyorum mesela. Okuduğum kitaplarımı sonra. Japon inancına göre de bu şekilde yapmak evde fazladan enerji alanı oluştururmuş. Ben buna katılıyorum.