Çalışıyorum, haftada bir gün iznim var. Bugün beni temizliğe çağırdılar, gitmediğiim için de eşime şikayet etmişler. Eşim de neden gitmediğimi sordu, buna hakları var mı?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılYani genel olarak şöyle bir şey vardır Bizim Türk toplumunda örf ve adet geleneklerde Yani iyi kötü gelin de olsun yardım eder Yani bunda kötülük olarak algılamayın, ancak siz durumunuz güzel bir şekilde izah ettiyseniz yani Mantıklı bir açıklama varsa Eşinize de bu durumu anlatırsanız çok büyük Problem olacağını sanmıyorum.
Ya genel olarak zaten belli bir yaştan sonra İnsanlar kendi dönemindeki yaşadığı zaman gibi olmasını istiyor Aslında biraz ayrılıklar buradan kaynaklanıyor mesela kayınvali denizde kayın Babanız büyük kendi aile yapısından ve kendi dönemindeki kültüründen bunu görmüştür aynısını da siz de uygulamaya çalışıyordur Ama bu herkes için aynısı demek ya da doğru demek değildir Bu yüzden akışına bırakın güzelce açıklayayım durumunuzu ha onlar tepki gösteriyorsa Bu da bu sefer de onların problemi, yani Ancak şöyle bir gerçek var ki hani iyi kötü gidip üç beş yardım etmenizde kötü değil yani Bunu da bu kadar abartmanın gereği yok Sonuçta o da sizin anneniz babanız Yani onun oğluyla evlisiniz yorgun olduğunuzu hasta olduğunuzu veya başka mazeretlerin olduğunu söylerseniz sıkıntı olacağını sanmıyorum ama bu sürede bile problem yapıyorlarsa Bu da onlara sorunu ama günümüzdeki kadınlar gibi yok Efendim ben yardım etmem Yok Efendim ben yapmam Beni ilgilendirmez kafası ile gidiyorsanız O da doğru bir şey değil yani işin içinde Bulunduğunuz durumu net bir şekilde şahit olmadığımız için biz burada ne yazsak yalan olur.
Bir de mesela Buradaki insanların bir çoğu yangına körükle gider işte yapmak zorunda değilsin sen köle değilsin bilmem ne değilsin böyle şeyleri asla Aldanmayın gerek yok yani benim de abim mesela evlendi yengem gelir yardım eder ilk evlendiği sıralarda Bizim de evde buna benzer ufak tefek sıkıntılar oldu yani her ailede olan şeyler Çünkü belli bir zaman sonra kültür çatışması yaşıyorsunuz.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
kaynananın bayram temizliğini yapmak zorunda değilsin sadece yorgunum işim var diyebilirsin eşin %100 haksız o da şöyle anlamıştır annemi takmadı kaynanın evini twmizlemeye mecbur değilsin aynı şekilde annene de temizlik yapmaya veya işini halletmeye de mecbur değilsin kaynanaya yardım etmeyip anneye kardeşe arkadaşa yardım etmeye gidiyorsan %100 haksızsın diğer saydıklarımda mecbur değilsin
00 Yorumla
- Ev & Yaşam konusunda 889 cevap paylaştı.
+1 yılYani şimdi bu bir imkan meselesi Eğer İmkanım varsa gücün yetiyorsa Vaktin varsa yardımcı olman da güzellik vardır yani yardımcı olabiliyorsan ne mutlu güzel bir şey sevaptır insanların gönlünü almış olursun falan ama şimdi vaktin yok zamanın yok ama bir taraftan da senden beklenti var zorluyorlar seni o zaman da yapamayacağını ve Makul bir şekilde izah etmek lazım
00 Yorumla
+1 yıl
Aile içinde yardımlaşma ve birlikte hareket etme, ilişkilerin sağlıklı bir şekilde sürdürülmesi için önemlidir.
Ancak, kişisel sınırlarınızı ve zamanınızı da göz önünde bulundurarak, ne kadar yardım edebileceğinizi belirlemek önemlidir. Eğer kaynananızın talepleri sizin için aşırı yük olacaksa, bu konuda yapıcı bir şekilde konuşmanız ve bir çözüm bulmanız faydalı olabilir.
Eşinizin neden gitmediğinizi sorduğu durumda ise, elbette bunu sorabilir ancak neden gitmediğiniz konusunda sizin özgür iradenizle karar verme hakkınız bulunuyor.
Eğer durum hakkında eşinizle konuştuğunuzda endişelerinizi dile getirebilir ve birlikte bu konuda bir çözüm bulabilirseniz, işler daha iyi bir hale gelebilir.
Sonuç olarak izin gününde dinlenmek senin hakkın tabiki bu konuyu önce eşine güzel bir dille anlatmalı sonra ikiniz eşinin ailesi ile bunu yine güzel bir şekilde onlara dile getirmelisiniz.00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
161
Cevap
95Cevap
- Ev & Yaşam konusunda 8,2b cevap paylaştı.
u +1 yılKaynananızın bayram temizliği yapmak için size talepte bulunması durumunda, bu konuda yapmanız gereken şey, durumu anlayışla karşılamak ve kendinizi ifade etmektir. Eğer yapabilecekseniz yardım etmek, yapamayacak durumdaysanız bunu açık ve dürüst bir şekilde ifade etmek uygun olacaktır.
Kaynananızın talebi, sizinle olan ilişkinize ve aile dinamiklerinize bağlı olarak farklı şekillerde algılanabilir. Ancak, her durumda saygı, anlayış ve iyi niyetle yaklaşmak önemlidir.
Ancak, aile içinde yardımlaşma ve dayanışma önemlidir. Bayram temizliği gibi özel günlerde ev işlerinde yardımcı olmak, kaynananızın yükünü hafifletebilir ve aile arasındaki ilişkileri güçlendirebilir.
Eğer kaynananız size bayram temizliği için yardımcı olmanızı talep ederse, yardımcı olmak isteyip istemediğinizi ve ne kadar süre ayırabileceğinizi açıkça ifade edebilirsiniz. Eğer kaynananız sizden fazla bir şey talep etmiyorsa, ona yardımcı olmak, iyi niyetli bir davranış olacaktır.
20 Yorumla
+1 yılDiyorum, evlilik zor. Birden fazla kişi hayatına karışıyor, bebe gibi eşine şikayet ediyorlar birde. Gelinler kendi öz annelerinin evini temizlemez, sofradan bir tabak kaldırmaz, eşlerinin annesine yardım edecekler? Kaynanalar sofradan bir tabak kaldırmayan kendi öz kızlarını görmezden gelirken, elin kızını ne diye temizliğe çağırırlar? Gitmek istemiyorsan yine gitme ama tartışmaya taşıma, onlar tartışmak istese de, sen tartışmalardan uzak dur, eşine de şu şekilde izah et "çalışan bir kadınım, haftada bir gün izin günüm var, yoruluyorum hayatım, o bir günü de seninle dolu dolu geçirmek istiyorum"diyiver.
Erkekler kayınvalideleri tarafından temizliğe çağrılmazlar, bu eziyeti kadınlar çeker :D Eğer kayınvalidenizin öz kızı varsa kızını çağırsın temizliğe, şayet yoksa da ayda bir kez kadın tutabilir, düşününce aslında zor da değil çözüm bulmak10 Yorumla
+1 yılKeşke gitseydin en azından bak arkandan laf edilmezdi azcık iş yapar bir bahaneyle evine kaçardın yarın bir gün bizler de ihtiyarlayacağız bir evimi temizleyenim olsun kim istemez, bir kap çorba yapan gelinim olsun kim istemezdi değil mi?
Allah kimseyi çaresiz bırakmasın vicdan ve merhamet diyorum bazı kendini bilmezler görgüsüzlük kalitesiz insanlar diye yargılama yapıyor acaba kendi anneleri bu duruma düşse gelse tepkileri ne olurdu çok kınadım doğrusu her kadın bir annedir kaynana lafını da asla kabul etmiyorum eşleri alırken iyisiniz hanımlar10 YorumlaEşimin haftada 1 gün izni var, benim 2.
mutfağı her gün ben toparlarım, haftada 1 günde silip süpürürüm. Bırak anneme temizliğe göndermeyi, kendi evimizde dahi zaten yoruluyor diye kendim elimden geldiğince yaparım ki zaten annem asla böyle bir talepte bulunmaz. Hatta bize gelip kaldığı zaman o temizlik yapar.
kusura bakma ama kocan adam değil
824 Yorumla- +1 yıl
Dayı sakin ag 😂😂😂
- +1 yıl
Dayı elbet öyledir de. Kocası da adam ya adam niye adam olmasın sadece sormuş niye gitmedin diye kulağından tutup götürmemiş ya. 😂😂😂
- +1 yıl
@büyükbilge1 sorması gereken karısı değil, annesi.
Anasını arasa, anne bu kız çalışıyor hiç zamanı yok. Bunu bile bile neden temizliğe çağırıyorsun dese, anası bir daha çağırmaya cesaret edemez - +1 yıl
@Master81 Dayı bence annesinden yana olmalı ya. Kadın gelinini getirip evinde çalıştıramayacaksa niye gelinim diyor ki?
- +1 yıl
@büyükbilge1 kocası karısına hesap soracağına tutar bir görevli Hanım, annesinin işini parayla yaptırır.
- +1 yıl
👏👏👏
- +1 yıl
@master81 ne yazık ki bizim toplumumuz da özellikle erkek anneleri, "sana istersen 100 tane kadın bulunur ama 1 tane daha anne bulamazsın" sözleriyle oğullarını buyutuyorlar. Bunun da sonuçlarini işte görüyoruz.
- +1 yıl
@Kara_biberim404 kasından boş ne var, evet bu doğru ama doğru kadını bulabilir mi o çok bilmiş anneler?
Anne öyle söyledi diye eşinin yanında olmayan erkekten bir bk olmaz - +1 yıl
Sizinle aynı fikirdeyim. Zaten olmadığını kendi hayatında da deneyimledim. Ve bitti boşandık. Kendisi annesi öldükten sonra bu defa yabancı bir kadınla evlendi.
- +1 yıl
@Kara_biberim404 kadın bir de gençtir
- +1 yıl
Evet doğru.😐
- +1 yıl
@Kara_biberim404 merak etme
O kadın senin intikamını alacak. Rem geyiği gibi gezecek o adam - +1 yıl
😐😐 zamanında çok üzüldüm bunu yadsiyamam. Yaptıklarının yenilir yutulur tarafı da yoktu. Üstüne kaba ve saygısız tavırları sanki yılları benimle geçirmemiş gibi. Ayrılırken de sonrasında da bir munakaşam ve kavgam olmadı. Allah'a havale ettim onu.
- +1 yıl
@Kara_biberim404 teyze konudan bağımsız ama senin yaşın niye 103 görünüyor?
- +1 yıl
@büyükbilge1 doğru konudan bağimsiz.
- +1 yıl
- +1 yıl
@Kara_biberim404 tarihin en alfa kadını agg 😂😂😂
- +1 yıl
@büyükbilge1 🙂🙂👋
- +1 yıl
Şey gibi oldu
- Emicee caminin yerini biliymisın?
- Hee biliyrım...
Der ve gider. - +1 yıl
@Kara_biberim404 sizin evlilik eski eşin annesi yüzünden mi bitti?
- +1 yıl
@AhesteEbru öyle de sayılabilir.
+1 yılBelkiki yaşın küçük, ve örf adetlerden uzak birisin sanırım. Olabilir. Ama bizde örf adet vardır, kayınvalide değil Annedir, sen anne baba gibi görki, eşinde anne baba gibi görsün. iki taraf içinde geçerli bu. Eğer gücün yerinde ise gitmende fayda vardır. Bizlerde Ramazan, Bayram nedir, yardımlaşma, eşe dosta yakın akrabaya yardım, gönül alma, barışmadır. bunları bilerek hareket edersek herkes herşeyi ile yolunda gider. sen ben değil, biz diye düşünelim. biri sana gelmiyorsa sen ona git.. Hayırlı bayramlar.
00 Yorumla
+1 yılDostum soyle anlatayim. Zorunlulugun yok tabi ama kadin yaslidir kimi kimsesi yoktur ya da kimi kimsesi vardir ama yardim edeni yoktur. Seni kizi gorup sana guvenip yardim istemistir olabilir. Aile olmak bunu gerektirir. Bana yeri geliyor arkadaslarim da yaardim ediyor. Ama esini sana kiskirtiyorsa o yanlis gerci esin bir sey dememis sormus sadece. Kibarca calistigin icin gidememeni söylemen yeterli olacaktir. Bu arada hic bir sey yapmaya mecbur degilsin. Sen dara dustugunde de baskalari sana yardima mecbur degil. Bu hayata karsi ailen sevdiklerinle mi mücadele edeceksin yoksa tek mi mücadele edeceksin karar senin. Son derece normal bir secim bu durum 🙂
00 YorumlaAy ne sinir oldum buna. Hakları yok tabiki. Ama anladığım kadarıyla kaynanan biraz yaşlı birisi ve hayatında hiç senin gibi çalışmamış onun için ne kadar çabalasan da, yıtınsan, dövünsen ona anlatamazsın bu durumu. ya da kafasi geride kaldı. Ne yazıkki bu durumda sadece 2 tane seçeneğin var. Ya kulağını betonlayip duymayacaksın senin hakkında söylenenleri, kafaya takmayacaksın ya da köle olacaksın. Ben senin yerinde olsam duymamazlıktan gelirdim söylenenleri. Senin hayatın senin elinde ve böyle saçma şeylerle sağlığından olamamalısın. Annen seni ona köle ol diğer doğurmadı. Her gün mesai yapıyorsun diyorsun, sen onun evinin temizliğini bırak, hatta kaynanan size, geleceğin torunlarının annesine bakmalı, sizin iyiliğinizi istemeli. Sen onun kızısın şimdi. Kaynanan kızına nasıl bakacağını bilmiyor. Senin kaynan gelecekten kuruvasan sipariş eden birisine benziyor takma. Salla gitsin düzelmezse.
00 YorumlaKaynananızın bayram temizliğini yapmak zorunda olup olmadığını bilmemekle birlikte, bu konuda size tavsiye verebilirim. Aile üyeleri arasında yapılan işlerde yardımlaşma ve dayanışma önemlidir. Bayram temizliği gibi özel günlerde, aile bireyleri arasında yardımlaşılarak işler daha kolay hale getirilebilir.
Eğer kaynananızın yardımına ihtiyaç duyuluyorsa, ona yardımcı olmakta fayda var. Ancak, eğer sizin için uygun değilse veya bir sorun yaratıyorsa, bunu açıkça ifade etmek de uygun olabilir. Özellikle sizin de bayram programınız varsa, zamanınızın sınırlı olduğunu belirtmek ve alternatif yardım seçenekleri sunmak uygun olabilir.
00 Yorumla
+1 yılAma bir büyüğün olarak yardım istemiş bunda kötü bir niyet aramamalısın. Şöyle düşün annen kızım gel bana yardım et dese muhtemelen giderdin.
Bu kaynana gelin sorunlarının en büyük sebebi kaynanayı gerçekten bir anne olarak görmemekten ileri geliyor. Kaynanaların da en büyük hatası gelinle sorun yaşayınca bunu onunla konuşmak yerine oğullarına şikayet etmesi...
Nereden bakarsan bak sonuç hep akılsız ve sinirle ani hareket etmeye dayanıyor
20 Yorumla
+1 yılKimse elbette kimsenin temizliğini yapmak zorunda değil. Ama çalışmayan bir hanım iseniz ve kaynananızında yaşı ilerlemiş ise sende onun kızı olduğun için yapsan çok güzel olur. Bunu görev ya da zorunluluk değilde Allah rızası için yapsan, karşılık beklemeden eminim rabbim onun kat be katını sana getir başka yollarla verir. Şimdiden hayırlı bayramlar dilerim.
20 Yorumla
+1 yılBenim annem zamanında babaannemin bütün ev temizliğini üstlenirdi iki halam var ve 7 yengem var ama babam ana kuzusu olduğu için bir şey demezdi en küçük amcam karısına asla öyle şey yaptırmaz yani velhasıl senin görevin değil senin de evin sorumlulukların var bunu eşine anlat
10 YorumlaYok tabikide. Yardım isteyebilir ama sen istemiyorsan yapmazsın olur biter. Bu şikayet işi nedir anlamıyorum. Şikayet edince ne olacak yani? Korkup gidecek misin? Ne grzekalı insanlar var. Şikayet edince bir şey değişmiyor hala kas kafaları almadı bunu. Umarım birgün bu tür sorunlar yaşadığım evliliğim olmaz. Senin hiçbir şey için zorunluluğun yok. Gönülden isteyerek gelmeyen hiçbir şeyin de önemi yok.
10 Yorumla
+1 yılHiç çalışmıyor olsan bile ZORUNDA değilsin yardım etmek istersen kendin teklif edersin zaten. Bana göre bu ayıptır sen nasıl çağırmıyorsan temizliğe onlarda çağırmamalı he kaynananın bir rahatsızlığı hastalığı vardır gidersin vicdanın zaten rahat etmez o zaman ama bunun dışında ben gitmem
20 YorumlaEbeveyne bakmak evladın sorumluluğudur. Anne babası temizlik yapamayacak durumdaysa kendi kızı oğlu yardım etmeli. Siz kendi anne babanızın sorumluluğunu taşıyorsunuz, bu dinde de mantıkta da böyledir. Kendi içinizden gelir, hayır işlemek istersiniz ne güzel bir sadaka kapısı ama asla zorunlu değildir. Hele birde gücünüz yetmeyen bir şeyken kimsenin böyle talepte bulunma hakkı yoktur.
00 YorumlaBı zahmet yapmalısın diye düşünüyorum doğru olanda bu zaten bizim buralarda bile annemin evini gelinleri temizler birleşip bayram temizliğini yani börekler baklavalar temizlenen evde yapılır yengemlerin birtaneside gocunmaz senin şunu soru olarak sorman bile yanlış.
07 Yorumla- +1 yıl
Senin yengenler yanlış dostum. Gelin dediğin hizmetçimidir. Lütfen cahil kafamı aydınlatır mısın! Neden yapmak zorunda?
- +1 yıl
Senede iki bayram var ama Karadeniz’de herkes beşinci kattan yağlı kazığa atlasa sende mi atlayacaksın. Valla benim işim hizmetçi değil. Annemin çok ihtiyacı olduğunda veriyorum parasını Yardımcı tutuyorum. Ne annem yoruluyor, ne eşim yoruluyor ve birde ihtiyacı olana yardım etmiş oluyorum. Bayram diyede talep ettiği ücretin yarısı kadar da fazla veriyorum. Eşim ve ben ilerde çalışırken bir yandan çocuk büyüteceğiz bakıcının büyütmesine karşıyım ev işler için gene Yardımcı tutarım fakat zaten Türkiye’de hayat zor birde hizmetçi gibi işten gelip bir günlük izin gününde annem hizmet etmek zorunda değil.
- +1 yıl
Pardon profil fotona yeni baktım. Kasları şişirince beyin zayıf kalmış. Önceden dikkat etseydim bu kadar açıklama yapmazdım sana :)
+1 yılSenin izin gününe ayarlamışlar bide temizlik gününü. Yok öyle bir hakları. Sen çalışmıyor olsan bile kimse seni işini yaptırmaya çağıramaz. Eşinde annesine eşimin haftada 1 gün boşu var dinlensin dese iyiymiş. Kendi evinin işleri, yemeğin, iş çocuk var mı bilmiyorum bunlar yetmezmiş gibi bide temizliğe mı gitceksiniz. burada eşlerin devreye girmesi gerekiyor ama neyse
00 Yorumla
+1 yılKayınvaldeniz yaşlıysa, kendi temizliğini yapamıyorsa, temizlikçi çağıracak maddi gücü yoksa elbette temizliğine yardım etmeniz gerekir, ya da siz temizlik yapacak birini tutar temizliğini yaptırırsınız, bununları yapmaya mecbur deyilsiniz elbette fakat vijdan, merhamet yapmanızı gerektirir çünki bugün kayınvaldenize yaparsınız ilerde sizde yaşlanırsınız, kayınvalde olursunuz gelininiz kızınız da size yapar
00 Yorumla
+1 yılHizmetçi değilsin ama insan destek olmalı. Kimsenin bişey için hakkı olduğundan değil evlatlık vazifen zaten o. burada gizli post açıp aynı görüşte insanların yorumlarını görüp vicdan rahatlatmaya çalışmaktansa gidip kayınvalidene destek olabilir sevap alabilirsin mesela. Ben kesinlikle yargılamıyorum kendi görüşümü beyan ediyorum lütfen yanlış anlaşılmasın. Vakit her zaman yaratılır istedikten sonra.
00 Yorumla
+1 yılHayır buna mecbur değilsin ha inisiyatif kullanıp yapmak istersin o ayrı bir durum ama onun dışında evi ayrıysa kendisi temizlesin eşinin annesi olması onun pisliğini temizleme zorunluluğu getirmiyor sonuç itibariyle
ayrıca çalışıyormuşsun hem bir yerde çalışıp hem evde çalışıp evi çekip çevirmek zaten başlı başına zor bir durum
00 Yorumla
+1 yılGitmedin diye kocana şikayet etmek ne demek ya. Her istedikleri olmadığında şikayetle mi çözüm bulacaklar? Hak etmiyormus zaten gitmemen iyi olmuş. Esin de orta yolu bulmayı öğrensin. Böyle şeyler güzellikle söylenir. Güzellikle söyleseydi giderdin ama mecburmus gibi davranılması ve bir de eşinle arani bozmaya çalışması hoş değil.
00 Yorumla
+1 yılÖyle bi zorunluluğun yok. Yaparsanda kendine yapmazsanda kendine. Eşine de 1 gün iznim var dinlenicem de ya da kendi evimi temizlicem de. Eşinle kimse için kötü olma.
Bu büyükler hiç aramızdan çıkmıyor ki bi karı koca olalım yaa. Aynı durum bende de var maalesef 😑00 Yorumla
+1 yılAslında yok bu insanın yardım etme duygusu ile ilgili bir durum buna zorunda bırakılmak ise maalesef insanın içindeki iyi duyguları yok ediyor. Bende çağırıldım bu arada mutlumuyum hayır ama olsun ihtiyacı olmasa çağırmazdı.
Ama bu konuda eş ile yüz göz olmak hiç sevdiğim bir durun değil eskiden çok oluyordu ve ikili iliskimize çok zarar verdi bu durum (kastettiğim ayda 2 3 değil hergün gidip yardım edip, değerinin görülmemesi)
00 YorumlaArkadas bu kaynanalari anladim da kocalar niye karilarini ezdiriyor onu anlamiyorum. Dusuncesiz insanlari sevmiyorum arkadas calisan insanin bir gunluk iznine de dokunmayin bi zahmet. Bi de niye gitmedin diye hesap soruyor haspam suna bak sanki mecbursun. Senin yerinde olsam calismam essek gibi gecindirsin evini
00 Yorumla
+1 yılHadi onlar dusuncesizler de cagirdilar ama esin nasil sana neden gitmedin diyebiliyor anlamiyorum. Haftada bir gun iznin var kaldiki daha fazla olsa bile evlendin diye temizlikci mi aldilar gelin mi bu ne sacmalik
50 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBu zorunluluk değil isteğe bağlı bir durum diye düşünüyorum. Ki zaten çalışıyorsan o tek gün izninle sen de kendi evini ancak temizlersin bu durumda kocana seni şikayet etmek doğru bir davranış olmasa da bunu eşinle güzelce konuşarak çözebilirsin diye umuyorum.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılEe sizin de bir eviniz var eminim daha çok dinlenecek vaktiniz olsa kendi evinize ilk bayram temizliği yapmanız gerekirdi türk gelenek örf ve adetlerinden bıkkınlık geçirir insan ya bıktım aşırı geleneksel ailem var onlardan biri gibi hissetmiyorum sırf bu yüzden
00 YorumlaSeni hizmetçi olarak aldilarsa ve sende bunu biliyorsan hakları, değilse açıkçası cehenneme kadar yolları var. Eşinde onlara uyup sana azar çektiyse süzme dangalak.
30 Yorumla
+1 yılValla benim kaynanam evini taşıdı beni çağırdı hemde eşimin önünde bilerek sordu bende gelemem üç çocukla işin daha zor olur dedim ben üç defa taşındım hiç kimse gelip yardım etmedi benim annemle kardeşim dışında yerleştiğim gün kaynanam evime yemeye geldi vallahi kendimizi ezdi ezdire bu hale geldik zaten bu arada ben de ev hanımıyım ona rağmen gitmedim bu saatten sonra da gitmem zaten çok ezdirdim kendimi bu yaşıma kadar bu saatten sonra buna izin vermiyorum
25 Yorumla- +1 yıl
çok yardımseversen sen et o zaman
- +1 yıl
Yardım etmek ayrıdır kullanmak ayrıdır arkadaşım yıllarca bana evlerinde temizle ettiler işlerinde yaptırdılar sen benim yazımı dikkatli okusaydın anlardın dedim ki üç çocukla taşındım kaç defa kimse gelip bana yardım etmedi ama kendileri taşınınca benden yardım istediler önce düzgün oku
- +1 yıl
Kusura bakma ama yardım etmek de karşılıklıdır hep sen hep sen olmaz bu arada ben de
+1 yılBence zaten çalışıp soğanın 30 tl olduğu ülkede ev ekonomisine destek çıkıyorsun. Bir günlük dinlenme hakkında eleştirilmemeli. Çok istiyorlarsa ailede herkes ortaya 50 tl atsa bir günlüğüne yardımcı kadın tutmayı tercih edebilirler.
00 Yorumla
+1 yılYok. Zaten çalışarak yoruluyorsunuz bir gün dinlenme hakkınız var ki, temizlik yaparak geçirmek isteseniz kendi evinizi temizlersiniz değil mi?
Eşiniz neden kendisi yardıma gitmiyormuş. Söylemesi kolay tabi...
00 YorumlaSorun sende değil onlarda
Çalıştığını bilr bile niye seni çağırmaları Zaten doğru değil.
Senin gidip temizlik yapıcak vaktin yok zaten.
İçinden gelmiyorsa
Gidip temizlik yapmak zorunda değilsin
Temizlikçi kadın tutsunlar00 Yorumla
+1 yılZorunda değilsin ama bayram dışında zaten temizliğini yapmıyosan sadece bayram diye temizliğini yaparsan iyi olur. Ondan bişey isteyecek olsuğunda ya da bir rahatsızlığını bildirdiğinde ona karşı elinde kozun da olmuş olur. 💗
00 Yorumla
+1 yılEv hanimisindir bayram temizliğini ve diğer ev işlerini de bitirmissindir. Gönül hoşluğu olsun diye gidilebilir. Ama işe gidip geliyorsun muhtemelen zar zor kendi evinin temizliğini ıvır zıvırını anca tamamladın. Bunu istemek biraz hadsizlik bence.
00 YorumlaZorunda değilsin, hakları da yok ama her şeyi zorunda olduğumuz için yapmıyoruz ki. Eğer kendisi yapacak durumunda değilse, ya işe maddi destek sağlamak (gündelikçi vs.) Ya da işe el atmak doğru bir davranış.
00 Yorumla
+1 yılEğer benim fikrimi sorarsanız hayır. Asla öyle bir zorunluluğunuz olmamalı temizlik içten gelerek yapılmalıdır üstelik kayın validenizin sizlerden başka gelini veya en kötü kızları vardır diye düşünüyorum onlar dururken sizlerin gidip yapması bence absürt bir olay
12 Yorumla- +1 yıl
Kayınalide kendi de yapabilir millet eşek arıyor valla
- +1 yıl
Açıkçası gerçekten öyle
+1 yılNedir bu gelin kaynana kavgası ya bir bitmediniz gitti yahu! Neden biz erkekler olarak damat kaynana kavgası diye bir şey çıkartmıyoruz ki az biraz anlayış be
15 Yorumla- +1 yıl
kanka erkek anaları kendisini bir şey sanıyor çünkü genelde. hepsi değil tabi ama çoğu böyle. gelinim yapmak zorunda kafasındalar. burada iş damada düşüyor karısını savunmalı.
- +1 yıl
Günümüzde artık erkek anaları kız almıyor erkek veriyor bunu bir kavrasanız artık diyorum! Ayrıca çoğu kadın eşini ailesinden uzaklaştırıp düşman dahi yaptırtıyor ailesine karşı ama unuttuğunuz bir durum var şahsen bunu ben kendime şiar edinmişim alacağım hatundan önce benim yıllarca kahrımı çeken her anımda yanımda olan tırnağım kırılsa yüreği kanayan bir ana var yanımda bunu dünyanın kraliçesine dahi değişmem bir kadın yerine yüz bin tane kadın alırım ama bir ana yerine bir ana daha alamam artık anlayın şunu ya
- +1 yıl
Evlendikten sonra ilk ailen eşin oluyor ilk sorumluluğun ona karşı oluyor annene değil maalesef. Bunu kabullenmeyen evlenmesin hiçbir kadınında başını yakmasın bir zahmet. Evet anne bulunmaz ama hayatının en başına anneni koyarsanda asla mutlu olamazsın
- +1 yıl
Bu şartlarda evlenmeyi kabul eden hatunla evleniriz bizde yoksa anlayışsız bir kadını ben ne yapayım ki başımı yakamam o tür düşüncedeki bir kadını alıp da hayatımı zindana çeviremem kendi ellerimle
- +1 yıl
en iyisini yaparsın
Eşinin sana nie demesi ayrı bı saçmalık. Lan makine misn robot musun sn bir gün iznin var nie dio mal ya
20 Yorumla- Ev & Yaşam konusunda 3,4b cevap paylaştı.
+1 yılKeyfin bilir
Kimse icin iyilik melegi olmak zornda deglsn
Çalısmayan bir kadn olsan hadi neyse ama buna hakları zaten yok iyki gitmemissn ye ic dinlen boş ver 3 günlk dünya00 Yorumla Hayır tabiki , sonuçta ev senin değil ister yaparsın ister yapmazsın, zorunda değilsin yani. Hem zaten çalışıyormuşsun 1 gün iznin varmış yani kimsenin sana bir şey demeye hakkı yok.
00 YorumlaValla biz anneneme ve babanneme arife günü giderdik işte mezarlığa gitmek için gelmişken bize de temizlik yaptırırlardi annemle 🥺 valla evler yıkıldığı için şimdi onu özlüyorum yani
00 YorumlaTabikide hayır kimse zorunda değil ayrıca eşini arayıp şikayet etmiş bi kadının niye temizliğini yapayım ki bence zihniyetleri çok yanlış ki böyle kayinvalideler artık günümüzde çokça var oğlunu arayıp şikayet etmek nedir ya gerçekten acıyorum boş ver hiç takılma bile nacizane fikrim
00 Yorumla
+1 yılKesinlikle değilsin. Onların seni çağırıp üstüne bir de şikayet etmesi iğrenç bir olay. Bu zamana kadar nasıl temizliklerini yaptılarsa bundan sonra da öyle yapsınlar. Emrivaki bir şekilde hizmetçi çağırır gibi seni zorlamaları insanlık dışı. Rabbim sana sabır versin, en basit temizlik olayında bile şikayet ediliyorsan ve eşin de haksızmışsın gibi neden diye soruyorsa bunun daha çok devamı gelir.
00 Yorumla
+1 yılBence de gitmek zorunda değilsin temizlik yapacak yardıma çağırsın birini
Madem tek başına yapamıyor
Temizlikçi birini de çağırabiliriz herhangi birini00 YorumlaBunu sorgulamana ayrı bu durumda kalmana sanki zorundaymış gibi gösterilmene ayrı eşinin seni düşünmeyip o şekilde sormasına ayrı üzüldüm. Zihniyetleri çok yanlış ama sağlık olsun
00 Yorumla
+1 yılTabii ki zorunlu değilsin, Unutmayın hiç bir şeye zorunlu tutulamazsınız.
Çalışıyorsunuz ve ona rağmen temizliğe zorunlu tutup sen yorgunluktan dolayı yapmayınca eşinize mi şikayet ediyorlar yok artık, Düşüncesizlik kendi haklarını savun ve eşinin karşısına çıkıp dimdik konuş!00 Yorumla
+1 yılKaynana dediğin sürece yapmak zorunda değilsin, hatta anneninkini bile yapmak zorunda değilsin çünkü kaynana anne yerine geçen demektir. Kaynana olduğun gün nasılsa yaşattığın güzellikleri yaşayarak huzur bulacaksın. Nasip olur da gelinin burada sorarsa ona da aynısını söyleriz, Anan ne yaptı bilmiyoruz deriz…
01 Yorumla- +1 yıl
şu anda gelinim ve o temizliği yapmam. İleride kaynana olursamda gelinimden zaten bunu talep etmem. Oğlumla birlikte kendi evlerini temizlesinler, mutlu mesut olsunlar ben zaten o zaman dünyanın en mesut insanı olurum.
Yani 1 gün izinde kendine mi yeteceksin milletin gönlünümü edeceksin çok absürt bi durum bence tamamen geri kafalılık mecburiyet eskidendi ama şimdilerde mecburiyet diye bi kavram kalmadığını düşünüyorum isteğe bağlı gidip gitmemek. Çok çok temizlikci lazımsa günlük 500 600 tl ye çağırılır yaptırılabilir.🙏🏻
00 Yorumla
+1 yılDef et gitsin bitmediler temizlikçi tutsun
Gelin gelene kadar niye yapıyordu
Gelin Gelince felç geçirir gibi oluyorlar
Oskarlı oyuncular mübarek00 YorumlaHayır tabiki çok istiyorsa temizlikçi tutsun seni oğluna eş diye aldı kendine köle diye değil kimse kimseye mecbur değil
10 YorumlaIıy Allah beni böyle insanlardan uzak tutsun. Kusursa bakmasın kimse evlensem sadece annemin ve kendimin evini temizlerim başkası beni ilgilendirmez
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılpardon sen hizmetçi miymişsin eşine şikayet etmesi ayrı eşinin sana hesap sorması ayrı komik sakın kendini ezdirme reddetmeyi bil sonrasında üste çıkarlarsa edemezsin gidip temizlikçi tutsunlar bir zahmet
10 Yorumla
+1 yıleşine şikayet etmek ne bir de sanki lisedesin de disiplin kuruluna şikayet ediyorlar off
20 YorumlaBenim yengemde gelmezdi anneanneme temizliğe bir kavga çıkardı 😂😂 gelinsen gidilecek o temizliğe.
00 YorumlaKesinlikle hayır. Bunun hiçbir şekilde zorunluluğu olamaz. Yardıma ihtiyacı varsa ve eş isterse rica edilerek yaptırılabilir anca
00 YorumlaDeğilsin. Ama bazı kesimler özellikle annelerimizin nesli hâlâ yapıyor.. Mecburmuş gibi. Yardım edilir falan, vicdan ile alakalı. Ama zorunda değil.
00 Yorumlahayır, bence bir hakları yok. sonuçta senin ayrı herkesin kendine göre bir telaşı var. sen kayınvalidenin temizliğini yapmak zorunda değilsin.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılŞahsen bende tek izin günümde gitmek istemem, hoş çalışmasam yine de gitmem kaynanamın evini temizlemeye bana ne yani. Eşime de istediği kadar şikayet etsin umrumda olmaz. Alırlar cevaplarını otururlar isteyen küssün isteyen darılsın.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKesinlikle gitme! Bir gittinmi Arkasi gelir. Lutfen vicdan yapma kenfi evimi temizlicem de gec cikiyorum falan de gecistir. Esinede bu devirde Kim kimin evini temizliyo de gec cok istiuosa sen git yap bende kendi evimizi yapicam de
00 YorumlaZorunda değilsin kimsenin hizmetçisi değilsin. Kocamı boşarım yine de başkasının evini temizlemeye gitmem
00 YorumlaBoşan bence hemen, bide çalışıyorsun yani maddi özgürlüğün de var, böyle bir durum da neden diye soran adamdan olmaz ben sana söyliyim
00 Yorumla- Devamını Gör (196)
Devamını Gör(241)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem