30 yaşındayım, ailemle yaşıyorum. Kirada evim var, sizce ayrı eve çıkmak mantıklı mı?

30 yaşındayım 10 senedir kamuda teknik personel olarak çalışıyorum. Bu süredir hep aile yanında yaşadım ve kendime bir ev alabildim evim şu an kirada ben bekar olduğum için ailemle 4+1 evde yaşıyorum. 25 yaşında bir tane de kız kardeşim var. Annem ve kız kardeşim temizlik takıntılı 3 günde bir temizlik yüzünden tartışma çıkıyor. Son kavgada sahurda tots yaptım ve elektrikli ocağın üstüne yağ sıçradı ayrıca dolabın kapağını yağlı elimle açtım ayrıca ev sucuk koktu diye kavga çıktı. Sinirimden kız kardeşimi dovmemek için tost makinesini aldım balkondan caddeye fırlattım. Parası pulu batsın dedim kiraciyi aradım Mayıs ayında biten kontratı yenilemeyecegim kendinize ev bulun ben kendim taşınacagim dedim. Katlanılır gibi değil gerçekten böyle bir hayat.
Bence en azından denemek amaçlı bile olsa ayrı eve çıkman hem sana hem de ailene iyi gelecek gibi. Çünkü araya mesafeler girdiğinde insan insanın değerini daha iyi anladığını gördüm hep. Üstelik senin kendi evinin olması seni rahatlatacağı için hayat içerisinde de daha çok keyif alacak ve belki de daha başarılı olacaksın 😊
Ayrı yaşayabileceğin yer varken aynı evde kalmanız hata. Tost yaparken tezgah da kirlenir, etraf sucuk da kokar evet. Yağlı ellerinle dolaba dokunman olmamış ama yapacak bir şey yok. İşin bittikten sonra bi bez al sil diyebilirlerdi. Temizlik hastası insanlar çekilmiyor cidden. Özellikle İstanbul gibi büyük şehirlerde yaşamıyorsan geçinmen de zor olmaz
Bişey dicem. Ben temizlik hastası değilim ama dolabı yağlı elle tutmak ne ya.
Belki onlar normal sen fazla dağınıksındır.
Ayrı evi evet dene bencede sürekli tartışma oluyorsa. İleride belki ev arkadaşı da edinip ek gelir edinebilirsiniz.
Vıcık vıcık bir yağ söz konusu değil tostun arasını kapatırken mayonez sıkmak için mutfak dolabının tutamacından tutup kapağını açtım. Elimde sadece çiğ sucugu doğrarken oluşan bir yağ kalmış güya. Şıpır şıpır yağlı bir el ile asla bir yere dokunmam ben. Ayrıca sabah yatağımı kendim toplar odamı havalandiririm her akşam eve girince 5 dk içinde çorabımı değiştirir elimi yüzümü yıkarim. Kısaca o ikisinin haklı denecek bir tarafı yok
Temiz, tertipli birisi olmak, bu yaptıklarından daha kolay değil mi?
İleride evlenirsen de bu durum sorun olarak önüne çıkacaktır.
Ha evlenmem dersen tek başına yaşamak senin için daha uygun olur.
Cevap
9Cevap
Artik demir almak günü gelmişse zamandan... parçası çaldı nedense beynimde 😅 taraflar biraz gerilmis ama sonucta ailesiniz arada olur sürtüşmeler.. fevri olmamak gerekte.. yine de maddi imkanlar el veriyorsa yaş itibariyle yalniz yasama fikri mantikli
Her iki tarafında tepkileri de hatalı. Sen işin bitikten sonra silebilirdin. Ailende bu kadar abartılı tepki vermemeliydi. Ev bu tabi ki kirlenir hiç temizlik yapılmasa bile tozlanır. Takıntılı olmak çok ayrı ama kirlendi diye de olay yapılmamalı. Kendi düzeninizi kurmanız daha sağlıklı olur.
Mis gibi ayrı ev varken neden bu zamana kadar ailenle durdun ki. Ben bir erkeğe yakıştıramıyorum
Sagolasin işte aile yanında masraflar daha az ev alıyım araba alıyım borcunu rahat öderim diye katlandım. Ama şükür evin borcu bitti arabanın da biraz borcu var lakin gemileri yaktım defolup gidecegim
Git tabii ki. Özgürce yaşam varken…
Aynı durumdayim bende evime geçmeyi düşünüyorum ama o rahata Alişan daha evlenmez
Evlenmek fikri zaten bana kabus gibi geliyor. Ana bacıya katlanıyorsun da elin kızına nasıl katlanacaksın. Kafayı yer çıkarsın zaten
Gerçekten çıkman mantıklı. Ben 30 yaşında evi olan bir erkek olsam bir dk durmam herkes birbirini yesin dursun
Mantıklı tabi ki geç bile kalmışsın, ilerleme gelişimin temeli. Adım atmazsan yerinde sayarsın, evden çık ki hayatını kur.
Yapacagın en mantıklı eylem olur.
Ne gerek var senin evin bile değil kira otur işte bi köşede ya da çalış ev al🤷
Geç bile kaldın çıkmalısın
Tost makinesini temizleyebilirdin
Bence bu dönemde ailenle yaşamalısın 😊❤️
Gel evlenelim bitsin bu çile :)
nefes alsın yeter diyor memur ve evi olan birisini bulunca. Klasik TR kızı
@VAVEYLA_09 Dedi türk erkeği :) Espri yaptık bu kadar takılma yaran mı var hayırdır:))) Benim onun iki katı malvarlığım var emin olabilirsin kimseye kalmadım :)))
yaram yok bu yaşta canım mıyım evlenmeye çalışayım, hepinizin gözü mal varlığında zaten, sıradan insanlarsınız seviyoruz aşk meşk dersiniz iş ciddiye binerken hesap kitap yapmaya başlarsınız. Konu mal varlığına gelirse bende bu konuda karşımdakini ikiye çarparım ama TR kızı berbatlığı. Bu topraklardan evlenmeyeceğim.
karşıdaki kız hesap kitap yapmasa ailesi yapar beğenmezse karşı gelir veya istediklerini aldırma çabalarına girerler kızda sesini çıkarmaz. Yaşlara bakınca yarası olan ben değilde sen gibi duruyor altını çizmek isterim ;)
@VAVEYLA_09 Belli belli sakin ol şampiyon bu yaşta bu nefret iyi değil insanları tanı öyle konuş bence bu kadar ön yargılı olma tavsiyem sana abla olarak :)
ne ablası annem yaşındasın evde kalmışsın 😂ayrıca nasipmiş kısmetmiş inanmam ben bunlara o yaşa kadar kimseyle anlaşamadıysan sorun sende demektir o kadar insan içinde hiç birisi mi sana göre değil ya 😂 allah aşkına ikile sesli gülüyorum sen yazdıkça 😅😅
@VAVEYLA_09 Sana senin saygınla cevap vermemi bekliyorsun ama çirkin biri olmadım olamam üzgünüm umarım mutluluğu bulursun:))
ahahahah edebiyatınla sana mutluluklar diliyorum bende annnneeemmm 😂 sağdan git koca bulursun 😅😅
buraya gelip soru sorup maddi durumunu açıklayan birisine yavşayan bir kadına ne kadar saygı duyulmalı tartışılır açıkçası ama yinede sen bilirsin 😅
Ha ha sen gibi biri ile bı konuşamadım kizzzz
@Bay_Roketci Niye
Valla senin gibi olgun biri ile konuşmadım hemde net dürüst
@Bay_Roketci Dur şimdi heyecanlı genç saldırıcak tekrar hızını alamadı çünkü. Şimdi de genç erkeklere yürüyor diyecek :))))
hayır öyle saldırmayacağım, yokluktan abazalara cevap veriyor diye saldırmayı düşünüyordum :))))
abla muhatap olduğun roketcinin profiline bakmanı öneririm ahahha😂
@VAVEYLA_09 hiç yanıltmadın beni teşekkür ederim:)
@VAVEYLA_09 sazan ben bir şey demedim sende atladin
gerçi sende soru sahibine abazalık yapıyorsun abla 😂
Ya saliver şunun yaşin bazı yerde önemi yok sen belki daha genc hissediyor sun
Gizemli kiz sen daha genç hissetmiyor musun
Siz merak ettim
@VAVEYLA_09 annem ve kız kardeşimle baş edemiyorum denize düşüp yılana sarılmak gibi bir şey olur benim için şu an evlenmek. Evleneceğim insan ile oturup her şeyi tek tek konuşacağım ilerde 😅
@VAVEYLA_09 sence soru sormamdaki amac maddi durumumu açıklamak mı sabahın 3 ünde tost makinesini balkondan sokağa attığımı söylüyorum evlenmek istesem birini bulmak istesem bunu mu yazarım Allah aşkına çok mu çekici geliyor sence kadınlara
ben sana bişey demedim kanka sen bir olayı açıklarken bundan bahsetmişsin kız avcı olduğu için atlamış. Sana bişey demedim senlik bişey yok
bence de gec ev var hic bekleme
Bendede kendi evine çık kafanı dinlersin
Mantıklı gayet
Ne duruyon evlensene daha
Çok geç kalmıştım reis
Annenler ne yapacak peki sonra
Normal hayatlarına devam edecekler ev temizliği yüzünden tartışma kavga olmayan bir hayat yani. Ben sadece kira gelirimden olacağım ayrıca bir takim ev eşyası için borca gireceğim. Ama sürekli kavga edip ortalığı kırıp dökmekten iyidir yoksa cinnet getirip katliam yapacağım veya intihar edecegim
Aaa ben siz kiradasınız diye anladım neyse. Böyle aile bireyleriyle yaşamak gerçekten cehennem. Peki onlar ne dedi bu duruma. Gitmeni mi istiyorlar kalmanı mı
Yorum yok konuşmuyoruz 3 gündür
Kal dese de farketmez git dese de kalsam yine aynı şeyler olacak
Yorum yoksa büyük ihtimalle hatalarını anlamış olabilirler. Ben olsam bir müddet daha gözlemlerim bakalım napacaklar diye. Ama belirt gidicem diye bakalım napıyprlar
Bu zaman da degil
Kendi evinde yaşa
En İyi Cevap