Eski topraklar böyle işte. Sanki putmuş gibi muamele yapıyor ama altı üstü aksesuar yani. 😂 Evin bereketini kaçırır düşüncesine katılıyor musunuz? Bence çok saçma. 😂 Sizin anneleriniz de böyle mi?

Eski topraklar böyle işte. Sanki putmuş gibi muamele yapıyor ama altı üstü aksesuar yani. 😂 Evin bereketini kaçırır düşüncesine katılıyor musunuz? Bence çok saçma. 😂 Sizin anneleriniz de böyle mi?

Selam gadası 🙃
maalesef ki annelerimiz bu konuda oldukça duyarsız olabiliyor. Bereket her türlü kaçabilir. Ama böyle söylemler onların dilinde her zaman olur. Gönlünü kırmadan izah etmek daha iyi olur.
Canlı sureti, resim, çalgı gibi şeyler dibimizde yasaktır. Hurafe diyen küfre girer, tabi imanı varsa. Sahih hadislere bakabilirsiniz. Suret yapana ona can ver denecektir. Yaratan sadece Allah'tır...
Ya bu düşünce hala var mı ya? Pıt değil obje veya heykel olduğunu anlatmak bu kadar zor olmamalı. Heykeli oraya koymakta sorun yok teyzecim ona taparsan sorun oluyor 😀
Bu aksesuarlari kullananların zengin olmasına ne diyecekler 😄 Ben de tersini düşünüyorum zenginliğe zenginlik katıyor bencede. Evinde bunlardan olup fakir olanı görmedim.
Cevap
32Cevap
Hayır tabi ki. sanatsal bence
Bir süre bu konu hakkında araştırma yaptım. Az önce sizin için tekrar araştırdım ve sonuç ;“Melekler, içerisinde köpek ve tesâvîr bulunan eve girmezler.” (Buhârî, “Libâs”, 88)." Evde resim bulundurmanın mekruh olmasının gerekçesi ise, Cebrâil’in, “Ben içerisinde köpek veya sûret bulunan eve girmem” sözüdür. "
Evin bereketini kaçırdığını duymadım fakat suret olan tablo ve aksesuarların olduğu odaya meleklerin girmediğini biliyorum.
Bereketten ziyade mesela g. t şeklinde bir aksesuarı evime koymazdım. Gelen misafirlere. Her baktıkça g. t oldunuz der gibi o me öyle 😂
G... tünüz çok güzelmiş diyebilir birisi:)
Ahahahaah
suret varsa caiz degil ac arastir. mantik degil din bilgisi isi bunlar. senin mantigina bakmiyor yani.
Annen haklı
Kacırmaz da, popomun icinde de bitki yetistirmesen mi
O değilde hahaha eski kafalilarin olsun Ninelerin söyledikleri seylerin bazisi dogru cikiyor 😂
Solda ki arttırır sanat eseri maşallah didşfösskfms
O popo figürü ile her türlü kaçar
p*rno da kaçtığı gibi
Yani bereketi kaçırır mı bilemem
ama zevk işi hiç bana göre değil
oraya bu oooo diyen heykellerin tam önüne birde bereket tanrısı heykeli koydunmu tamamdır bence :D
Benimde ananem diyor. Almıyorum öyle şeyler susmuyor çünkü 😄
Bunlar masum figürlü aksesuar ne zararı var kaçırsın ki
evin bereketini kaçıran kişiyi hepimiz biliyoruz ama silivri soğuktur şimdi.
g. t kaçırabilir evet ahahhahaahaha diğerlerini bilemem
Hurafe inançlar, madem öyle neden gayri müslimler daha zengin
Ben öyle düşünmüyorum eski kafalılık değil bu evrene enerji yolluyorsun.
Satürn:Aga sen kimsin? sasadsadads
Eğer ki Müslümansanız (yanlış anlaşılmasın lütfen) evet evin bereketini kaçırır. İslam heykeli yasaklamıştır.
Fena değiller bence ama gelen giden için kötü fikirler dogura bilir
Put gibi duruyorlar annene katılıyorum
Evet doğru demiş melekler gelmez
Tübe tübeee. dd annecik hakli
. dd
Iyi de orasi senin evin degil
doğru demiş bu ne lan
Nasıl bakarsanız öyle hissedersiniz.
Abdest de kacirabilir 😂😂
Saksı güzelmiş
Bunun bereket ile alakalı olduğunu düşünmüyorum
Bütün anneler böyle 🤣🤣
Yok artık 🙄 ne alaka
Bu tür objeleri bende sevmiyorum.
Bence annen kusura bakma ama mal.
Görseldeki kafa figürleri çok şık duruyor bence
Sağdaki gibilerse doğru demiş.
*Soldaki
Ay çok kötü hemde korkunç ya
Annem bu yüzden atmıştı hepsini
G... tünüz çok güzelmiş diyebilir birisi:)
Evet soldaki evin bereketini kaçırabilir 😄
O ne mk götlüvazo
Annene inanma
Kesinlikle haklı annen eve melekler girmez
kanka kaçırır diye demiştir xdxdxdd
Bende beğenmiyorum
enerjisi sana iyi geliyorsa kullanmaya devam et
Değisikmiş👌
O döte bülbül öte
Doğru
evet, doğru.
genelde evet