Herkesin kendi tercihi tabi ama ben köyde 1 haftadan fazla kalamazdım :D Ziyaret için iyi ama yaşamak için hayır :D Sizce?

Köyde yaşamak isterim
Şehir hayatından vazgeçemem
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Herkesin kendi tercihi tabi ama ben köyde 1 haftadan fazla kalamazdım :D Ziyaret için iyi ama yaşamak için hayır :D Sizce?

Şu an köydeyim çok huzurlu köy derdim tabi hayat çok zor her gün çeşmeye gidip içme suyu getiriyorum odun topluyorum ateş yakıyorum bahçe bakım işleri yapıyorjm meyveleri kurutup kak yapıyorum evi bahçeyi süpürge ile süpürüyorum bulaşıkları yıkıyorum sürekli biseyler yapmak gerekiyor ama ben çok sevdim aşırı huzurlu tam benlik tek sorun köyün dedikodusu onun dışında yaşarım sorun olmaz
Evet bu yazdıklarım sadece tatil yapan birinin günlük işleri gerçek köylülerin çok fazla işleri oluyir tarla hayvanlar süt ayran yağ yapımı balcılık ilaçlama saman biçme akrep yılan ayı kurt gibi tehlikeli hayvanlarla yaşıyorlar... ama şehrin görültüsü kargaşa kaos beni daha çok bunaltiuor o yüzden yinede köyde yaşamayı istiyorum
Her ikisinin de kendine göre güzellikleri ve olumsuzlukları var.. Ben tatil için köye de gidip kaldım mesela ve baya da keyifliydi ama orada her şey elimizin altında olamıyor. Teknolojik açıdan, ulaşım açısından ve yaşamsal bir çok ihtiyaç açısından daha çok seçenek ve imkan barındıran yer maalesef şehir.. Biraz daha gelişmiş olsa insanın köyden çıkası gelmez. Keyifli günler..
Ya şehir hayatında her şey elinde istediğin sey var sıradan maratonluk ses. Trafik vb bunaltıcı etkenler. Köy öylemi alacan bir bag evi tavuk koyun atın köpegin olacak sabah 5 kalksanda yorgun degil sin dogayı iliklerine kadar his ediyorsun enerjin bomba mutluluğun bomba yılda bekli süre ile köyde durmak iyi olur 😁
Köyde yaşıyorum gerçekten zor. Arkadaşlarım arada gelince hayran kalıyorlar benden sürekli arsa istiyorlar. Bu işin göründüğü kadar kolay olmadığını anlatmaya çalışıyorum. Uzun soluklu şehirde yaşamak sıkıcı geliyor kırsal adamıyım.
Cevap
46Cevap
Eskiden şehir hayatı derdim ama şu an köy hayatı derim. Uzaklaşıp sakin bir hayat yaşamak güzel geliyor.
Eskiden olsa şehir derdim ama artık şehirden soğudum, köy diyorum.
Köy hayatı diyenleri köyde görmek isterim...
Latte koyde yapilir da tarlasi bahcesi hayvani hadi hepsi gecti odunu sobasi yemegi ekmegi... sanıyorlar ki sehirdeki gibi hazir getir yemek var
Buyursunlar gorelim mutfaga su almaya usenen nesil...
Şehir hayatı
Ben ezelden köy çocuğuyum Atalarım bu topraklara Bulgaristan Kırcaali Tırgoviçce Stannasof köyünden gelen köylüler onun için no problem ben her yere ve durum ve koşullara uyum sağlayanlardanım evvel Allah nokta 👍💪🏻🧠😂😎👍
Köy de yaşamak isterdim açıkçası. Burada sadece mrümüzü bitiriyoruz. Birgün yıkılıp kalınca anlayacağız bunun değerini. Taş duvarlar arasında kendimizi hapishaneye attık. Adına da geçim Yaşamak dedik. Sadece ömrümüz v gençliğimiz gidiyor.
Köyde 2 gün durabiliyorum yapamıyorum ben şehirde doğdum köye gittigimde kendimi uyku yönünden huzurlu hissediyorum şehirden uzak araba insan sesi yok o yönleri güzel ama duramıyorum yinede
Şehir hayatından vazgeçemem ben. Köyde yaşamak bir çok yönden tabiki daha faydalı ama alışkanlık meselesi biraz.
Ben 2013'te İstanbul'a kalkıp Uşak'a geldim lise okumaya 😂 2 sene yurtta kaldım hadi o sayılmaz sonraki 2 sene köyde kaldım, ailemde yanıma geldi, köyde de evimiz vardı zaten 2009'da yaptırmıştı ailem evimizi tam bir köy evi değildi ama. 2017'de üniversite okumak için İzmir'e gittim. 2019 yazında geri geldim kışa doğru da pandemi yüzünden bir yere gidemedik oldugumuz yerde kaldık zaten. 2021 sonunda da evlendım ve merkeze geldım. Köy hayatını bıraktıgıma o kadar cok pısmanım kı.
Şehir hayatı diyorum. Deniz görmem gerek. Ayrıca köyde çalışacağım bir iş imkanım yok. Ancak köy öğretmenliği falan yaparım. Onda da mutlaka hafta sonu şehre gelirim.
Şehre 15 dk uzaklıkta bir yerde yaşamak istiyorum hatta arsa aldım ileride ev yapabilirim oraya çok kalabalık sevmiyorum
Köy hayatı bana göre değil ama belli yaştan sonra sakin bir deniz gören bir belde de yaşamak istiyorum
istanbuldaki adalardan birinde yaşamak isterdim sakin bir balıkçı kasabası gibi ama curcunanında tam ortasındasın
Tam ortası yok mu şehirin havası iğrenç direkt başımı ağrıtıyor köyün insanları çekilmiyor çok sığ yobaz ve tek dertleei milleti çekiştirmek dedikodu yapmak. Tam ortası olsa köye uzak şehire yakın yemyeşil bir yer tam benlik
Şehir hayatı... Köylere arada gidip kafa dinleyip dönmek yeterli benim için... Sürekli köyde yaşayamam benim için aşırı sıkıcı olabilir...
Şehir hayatı çok boğucu. Köyde de sıkılırım. Ama biraz daha merkezden uzak yeşil içinde bir yerde yaşamak keyifli olur.
Türkiyedeki derme çatma köylerde pek yaşanmazda Amerika tipi kasabalarda çok rahat yaşanır keşke öyle bir hayatım olsa bıktım metropollerden
Geçici dünya hayatında neyin curcunasını yaşıyoruz yorucu şehirlerde
Köyde yasamamis bir insan icin köy hayati cekilmez, arada bir tatil amacli olabilir ama sürekli yasamak bana göre degil.
Şehirden bunaldım artık köyde yaşayayım daha iyi. Tabiki tatlı bir tatil köyü olursa daha güzel olur
Köyde yaşamak isterim ama şehir hayatından vazgeçemem. Bu yüzden sürekli git gel yaparım. 😏
Keşke yapabilsem köy hayatı derdim ama yapamam o yüzden şehir demek zorundayım
Köy hayatı tam benlik, ama maalesef şehirde yaşıyoruz...
Köy hayatı agacım rahat rahat refah bir şekilde yaşayacaksın ya
Şehir hayatından benlik. Köy hayatını hiç sevmiyorum
Kışın İstanbul’da
İlkbaharda Ilgazda
Yazın Muğla’da
Sonbaharda ise Farketmez
Şehir hayatı köy ziyaret için tatil için güzel olur.
tatil vs kamp için köy. net bir seçim yapmak gerekirse şehir hayatını tercih ederim
Sehir hayatindan zor vazgecerim ama koy hayatina da alisirsam birakmam
Sabit bir aylık kazancım olsa...
Bir gün bile beklemem şehirde
Sehirin mahallesi gibi olan köyler vat öyle bir köyde 2 dönüm bahçesi olan ev iyidir
Aslında şehirde yaşayıp bir iki günlüğüne köyde kalmak iyi olabilir (yılda)
Köy değilde küçük sakin bir kasaba da yaşamak isterdim.
Köye benzeyen şehir atları aslında çok hoşuma gidiyor
Zaman geçtikçe sakinliği ve köy hayatını istiyorum.
Şehir hayatı ya.
köyde yapıalcak iş varsa köy hayatı tercıhımdır
köy hayatı çok seviyorum yaa sonsuza kadar burdasın deseler hiç gitmem
Her ne kadar köy hayatı demek istesemde yaşam tarzım ve mesleğim yüzüne şehir hayatı demek zorundayım
köyde yaşamak gibisi yok ama mecburen şehirde yaşıyoruz.
Köy hayatı guzel sakın doğal hersey organık yesillik mis gibi hava 😍😍😍
Köyde yaşam iyidir ama her şeye şehirdeki gibi her an ulaşamıyorsun o yüzden şehir hayatı
Köy hayati guzeldir ama sehir hayatindan vazgecemem
Şehir hayatı sanayi ortamı gibidir. Onunicin Köy hayatı...
Şehir hayatı konforu vazgeçilmez
Köy hayatı ama köyde bir villada yaşamak isterim
Gürültüden uzak, her şey organik ohh mis
Şehie hayatından vazgeçemem
Şehir hayatı.
Şehir hayatından vazgecemem
Ben çiftlikte yaşıyorum zaten çokta memnunum
Herkes artık köye kaçıyor
Elbette köy hayatı isterim
Ne olursa olsun şehir hayatından vazgeçemem.
İkisi de değil ama şehir dışını severim.
Şehir hayatından vzgeçmek çok zordur
Her gün şikayet ederim ama yine de şehir hayatı
Köy hayatı böyle medeniyete s..
Köy hayatını seviyorum
köy sıkıcı bence 1 2 gün kalabilirim
Köy en güzeli
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?