Düşünecek ne varki, sormayın şu soruları artık, insanlar bitik ülke pimi çekilmiş bomba gibi, insanlar intihar ediyor Bostancı dan geldi son haber, gelde uyu şimdi🥺
Oturacak evimi satın alma gibi bir ihtimali hiç tadmadım yaşadığım ülkede. 30 sene çift maaşla ve kira yardımıyla anca alınabilecek birşeyken, birden fazlasında asla gözüm yok.
Katılıyorum.. yıllar önce 1 emekli ikramiyesi ile bir başını sokacak ev alabiliyordun ama şimdi.. 10 emekli ikramiyesi ile alacak duruma geldik hayaldi gerçek oldu..
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Halkın ucuza evde oturmasını almasini İsteseler devlet arazilerini prefabrik alan yeri olarak açarlar herkes kendi evini yapar. mumkun bu ama kapitalizm demir ve cimentodan ev almamızı istiyor?
Gizlenecegim bunu yazınca. abim amerikada birkaç defa gittim oraya kasabalarda çok prefabrik evler var yer arsa devlete ait çimleri biçersen temiz tutarsan vergi almıyorlar 10 bin dolara ev alanlar var 4-5 bine tadilat isteyen evler var tamirat pahalı kendisi yapanlarda var bunu
Prefabrik evler sağlam değiller. Selde, fırtınada dağılıp gidiyor. Çimento ve demir olması gereken. Fakat Türkiye’de evin maliyetinin üzerinde satış var. Bu kadar pahalı olma sebebi evin yanından metro geçiyor, köprü geçiyor, hastaneye yakın, bakkala yakın gibi gibi saçma sapan sebeplerle evlere zam yapılıyor. O evler bankalar tarafından haczedildiğinde banka evin gerçek değerine bakıyor. Yapım maliyetine bakıyor. Ona göre fiyat koyuyor. Ve ucuz oluyor. Ev için kredi çekerken de böyle oluyor. Banka şişirilmiş fiyata göre ev için kredi vermiyor. Bankaların elinde güzel evler var ucuz banka kendisi satıyor fakat o evleri de toplayan, toptan satın alan müteahhitler varmış. Ev konusunda bile mafyacılık var. Devlet bunlara düzenleme getirmiyor. Ne yapabilir? Emlak vergisini arttırabilir. Her hanenin 1. evinden vergi almasın 2. Evinden aylık 1500 tl, 3. evinden 3000 tl emlak vergisi alsın. Ev satışlarında sadece dedesinden vatandaş olanlara ev satım şartı verilsin aksi taktirde tapu verilmesin. Ev satışlarında dolarla işlem yapılması yasaklansın. Her şey banka, noterlik, tapu kadastro diplomasisiyle belgeli olsun. Evin her satış işlemi kayıt altına alınsın Bak bakalım evlerin fiyatları nasıl düşüyor? DEVLET HÜKÜMET HALKIN UCUZA EV SAHİBİ OLMASINI İSTEMİYOR. Devlet istese her şeyi yapar. Ama milletvekillerinin, bakanların, cumhurbaşkanının kim bilir kaç tane dairesi, dükkanı var. İt iti ısırmaz. Bunları nasıl düzeltiriz? Halk olarak başı açık kapalı, Türk Kürt, Alevi Sünni, Atatürkçü/laik- Osmanlıcı/ümmetçi demeden birlik olur da YETTİ LAN ARTIK! deyip hep beraber sokaklara dökülürsek ve herkes tek bir şeyi söylerse bunlar düzelir. Yoksa maaşını kendimizin verdiği herifler daha bizi çooook s1ker.