Görebilir. Bir ütüye 4 Bin TL veremem şahsen. 750 TL'lik bir ütü 4 Bin TL'lik ürünün işini göremeyecek olsa bile benim işimi görmesi yeterli. Bir ütüden çok büyük bir beklentim yok. Kırışıklığını gidersin kâfi. Jilet gibi bir görüntü aramıyorum. Çamaşır makinesinden mi kaynaklı nedir, çamaşırlarımız pek kırışmıyor zaten.
Valla oldukça fark var diyebilirim. Nasıl Mercedesle Renault marka araçlar birbirinden çok farklıysa, ütü içinde aynı durum geçerlidir. Eski ütüler sadece suyu koy çalış mantığıyla hareket ediyor. Ama yeni nesil akıllı ütüler insanın işini çok kolay hale getiriyor. Siz kadınlar hangi kıyafete ne kadar buhar verilmesi gerektiğini çok iyi biliyorsunuz. Ama biz erkekler için aynı durum söz konusu değildir. Biz erkekler için akıllı sensörler harika bir ütü yapma imkanı sunuyor. Bana çok yardımcı olan bir ürün için 4 bin lira verirdim. En azından ütü yapmak benim için zevkli hale gelirdi. Kaldı ki devrimiz teknoloji devridir. Hergün yeni özelliklere sahip binlerce ürün karşımıza çıkıyor.
İkiside aynı iş için yapılmıştır tabi ki her türlü işini görür. Ama fiyat farkı genelde bilinen bir marka olmasından, daha kaliteli olmasından ve farklı fonksiyonları olmasından kaynaklanır.