Hemen hemen hergün çalışan çamaşır makinesi çok elektrik yakar mı
Faturaya ne kadar yansır
Faturaya ne kadar yansır
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Bu makinenin gücüne (Watt) ve saatte ne kadar enerji (kWh) tükettiğine bağlı olarak değişir.
Mesela kabaca senin makinen bir günde 1000 Watt enerji harcasın ve 1 kW (1000 Watt) elektrik maliyeti de 0,50 kuruş olsun bu durumda Fatura=1x0,50=0,50 kuruş yapar.
Öncelikle her makine aynı enerji miktarını harcamayacağı için şu kadar demek imkansız. A sınıfı makineler daha az enerji harcarlar. Yanında + işaretlerinin sayısı çoğaldıkça makine daha az elektrik harcar diyebiliriz. Mesela a+++ sınıfı makineler çok tasarruflu makinelerdir diyebiliriz.

Genel olarak farklı enerji sınıfına tabi çamaşır makinelerinin günlük watt tüketimi makinenin ebatına göre genelde 800 ile 2000 watt arasında değişmektedir.
A+++ enerji sınıfında 7 kglık bir çamaşır makinesi saatlik 800 watt, 5 kglık bir çamaşır makinesi saatte yaklaşık 650 watt, 10 kglık çamaşır makinesiyse saatte yaklaşık olarak 1000 watt elektrik enerjisi harcar diyebiliriz.
Faturaya ne kadar yansır 7 kilo a sınıfı
Ayda kaç kere makine açtığına bağlı. Normal yıkama 4 liradan eko 3 liradan hesap edebilirsin. Şimdi kalkıp 10 lira dersem kolaya kaçmış yanlış bilgi vermiş olurum. Bu tamamen aylık yıkama sayıma ve ekonomik programı kullanmana bağlı.
En doğru bilgi budur.
Buzdolabı aylık 60
çamaşır makinesi aylık 100 harcar derin dondurucuda varsa 200 den aşağı gelmez ama bunu hesaplakak çok farklı elektrik woltu her ilde aynı değil ve kullanılan malzeme wolt harcaması farklı a+ var a++ a+++ var ürübleri alırken en iyisini almaya gayret gösterin
Selam gadası 🙃
Hergün çalışan bir makine yaklaşık olarak faturaya 10-20 lira arasında bir yansıma yapar. Yalnız makineyi yüksek devirde çalıştırmak daha çok elektrik tüketimi demektir. Makineyi düşük devirde düşük sıcaklıkta kullanmak daha düşük enerji tüketimi demektir.
20 lira mı en fazla yakacağı bu kadar mı gercekten ben daha fazladır diye düşünmüştüm teşekkür ederim.. eig.
Rica ederim
Cevap
5Cevap
Kitapçığında yazıyor olması lazım yıllık kullanım kilowatını. Onu bul, sonra kilowat başı elektrik fiyatını bul. Çarpınca yıllık fatura miktarına 15-20 lira da ekle.
1900Watt rezistans var, suyu 30 derecenin zerine yarlamazsan akıllıca, 600W ta motor ve geri kalan aksamlar çeker diye aklımda kalmış
her gün ne yıkıyorsun
15 dakika çalıştırırım fazla dildurmadan kalabalığız da cevap alsaydın ne kadar yansır
*doldurmadan
Evde bebekmi var
Biraz kalabalık bebek de var
Kolay gelsin
Baya yansir
Ne kadar mesela
Tp olarak
Tl
Yansır baya bi
Ne kadar mesela
Bilmem saymadım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?