Yarın akşama giyeceğim birkaç kıyafet var, şimdiden yıkasam kurur diye düşünüyorum, acaba pantolon, tişört, çorap ve çamaşıra deterjan ne kadar konulmalı?Çamaşır makinesine deterjan ne kadar konulmalı?
Mükemmel çamaşır yıkamanın en önemli detaylarından bir tanesi de koyulan deterjan miktarıdır. Çünkü deterjanımızın lekeleri çıkarmasını, çamaşırlarımızı mis gibi kokutmasını isteriz. Bunun için de miktarına dikkat etmemiz gerekiyor. Çok fazla koyulan deterjan yeterince durulanmayabilir, özellikle toz deterjansa ve çok fazla koyduysanız kıyafetleriniz yıkandığında üzerlerinde tane tane deterjana rastlamak mümkün.
Çamaşır Makinesine Ne Kadar Sıvı Deterjan Konur?
Çamaşır Makinesine Ne Kadar Sıvı Deterjan Konur?
Aslında sıvı çamaşır deterjanlarının arkasında mutlaka kullanılması gereken, doğru ölçeği yazmaktadır. Ona uygun miktarda sıvı deterjan koyarsanız çamaşırlarınız mükemmel bir şekilde yıkanacaktır.
2-3 kg makineler için
Az kirliler 60 ml
Normal kirliler 80 ml
Çok kirliler 100 ml
4-5 kg makineler için
Az kirliler 80 ml
Normal kirliler 100 ml
Çok kirliler 120 ml
Çamaşır makinenize koymanız gereken sıvı çamaşır deterjan miktarı bu şekildedir. Sert sular için miktara 20 ml daha eklenme yapılabilir.
Çamaşır Makinesine Ne Kadar Toz Deterjan konur?
Çamaşır Makinesine Ne Kadar Toz Deterjan konur?
Çamaşır makinesine eklenecek en doğru toz çamaşır deterjan ölçüsü ise görseldeki gibidir. Az kirliler için 126 ml, Normal kirliler için 190 ml, çok kirliler için 250 ml toz deterjan yeterli olacaktır. Sert sular için ölçeğinize 63 ml daha ekleme yapabilirsiniz.
Çamaşırların uzun ömürlü olması için en iyi deterjan hangisi?
En iyi deterjan
Ben renkliler için sıvı çamaşır deterjanı kullanıyorum. Tercihim Rinso'dan yana oluyor çünkü lekeleri çok iyi bir şekilde çıkarıyor, çamaşırlara misler gibi koku veriyor. Aloe vera içeriği ve renklilere özel geliştirilmiş formülü sayesinde renkli çamaşırlarım canlılığını hiç kaybetmiyor. Zaten benim de en önemli isteğim budur :) Çamaşırların uzun ömürlü olması için doğru deterjan hayat kurtarır :) Rinso'nun birçok çeşidi bulunuyor, dilerseniz renkliler ve beyazlar için kullanılan seçeneklerini de tercih edebilirsiniz.
Deterjanların ölçü kaplarından yoksa ve çamaşırlar çok fazla değilse yarım ölçü ya da yarım çay bardağından biraz fazla. 2,5kg ve altı çamaşır için 45ml, 5kg için 90ml toz deterjan yeterlidir. 1 çay bardağı 100-120ml arası. Hesabı yapabilirsin