Bence eve temizliğe gelen kişi sizin dağınıklığınızı toplamaya gelmiyor. Her şeyi olduğu gibi bırakıp ona toplatmak saçma. Ben ayda 1 büyük temizliğe birini çağırırım. Ama o gelmeden evin dağınıklığını toplarım. Bunu temizlikçi gelemeden temizlik yapmakla bir tutmayın. Mesela iç çamaşırımı ortada bırakmam. Ama bırakan insanlar varmış. Yardıma gelen ablanın anlattıkları beni şoka uğrattı. "Ama sen de resmen yardım ediyorsun, gerek yok." dedi. :D Ne yapayım içimden yardım etmek geliyor. Saçma mı?
temizlikçi ibaresini kullanmayı sevmiyorum o temizliği yapan annemiz kardeşimiz olabilir bu sebepten eve yardıma gelen kişi diye bahsedersek daha hoş olur yardım edilmeli mi sorusuna gelince de yani bence edilebilir o ev sahibinin tutumuna kalmış daha hızlı biter öyle düşünüyorum ben :) etmeyende vardır ama edende vardır karışık bir konu :) kolay gelsin
Eve gelen yardımcının baştan anlaşılmış görevine bağlı bir şey. Örneğin, ben belki dağınıklığımı toplayacak bir yardımcı arıyorumdur, durumumda vardır, veririm saat ücretini, oda baştan işi bildiği için gocunma gücenme olmaz, yapar işini gider. Ya da temizlikçi arıyorumdur, yani ayda/ hafta da bir evi süpürüp, silecek, toz alacak, ozaman elbette evi süpürülebilecek durumda teslim etmem gerekir. Ama genel olarakta zaten ben kimseye iç çamaşırımı toplatmam ki, özel eşyam o benim, o ne öyle ortada bırakmak falan . Yani temizlikçi emektar teyzelere de saygı yani, parasını veriyorsun diye, odanın ortasına pisle ozaman, o temizlesin. Olur mu öyle şey? Ben çok isterdim evime yardımcı gelsin. Ama evim hepi topu zaten 60m2. İki kişi aynı anda temizleyemez zaten, kutu gibi. Ama ilerde bahceli, müstakil bir eve geçersek hafta da bir yardımcı almak isterim. Onunla gayet işi bittikten sonra kahve keyfide yaparım balkonda/ bahçe de. Emektar takıma iyi davranmalı. Onlar bu dünyanın kahrını fazlasıyla çekiyorlar, biz ekleyeceğimize bir nebze hafifletsek, Allahta bize kendi işimizde kolaylık verir, dünya daha yaşanılır olur.
Yaptıracağın işlere bağlı.. Eğer ki bir gün de muftak iç dış olmak üzere temizlensin. Camlar silinsin.. Ev komple silip süprülüp toz alınsın. Banyo fayanslar dahul olmaz üzere temizlensin istiyorsan iki tane kadın tutman lazım.. ya da seninde yerdım etmen lazım.. Bence sadece komple muftak ve camları silse yeter. eğer çalışmıyorsan odaları zaten ssnde temizlersin.. Zor olan mutfak ve camlar. Ayrıca eve gelip ütü yapan yere atılan donu bile toplayan temizlikçilerde var fakat onlar yüksek fiyata ve sürekli her hafta gittiği evlerde bu manzalarla karşılaşıyorlar.. Genelde o yere donunu atan çok zengun kesimdeki insanlar . Bizim gibi orta halli insanların yapacağı şey değil.. Biz en fazla cam ve muftak için alırız onların iss evind gidsn sürekli bir temizlikçi bayanı olduğu için donu bile yerde bırakıyorlar
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Hayır saçma değil. Bu yardım da değil aslında. Ne kadar verim almak istediğinize bağlı. Sizin dağınıklığınızı toplamakla uğraşacaksa silme işlemleri baştan savma olur. Yorulur çünkü. Benim annem de yardım ederdi. Mutfak duvarları, dolapları mis gibi amonyak kokardı hiç unutmuyorum.. Derin temizlik olacaksa davet ederdik, onun dışında zaten haftalık günlük işler için gereksiz buluyorum. Öyle bir kategori de var ama dip bucak temizlik değil de günlük dağınıklık toplama işleri için. Onda da yardım etmek yine size kalmış..
Saçma. Parasını alıyor da çalışıyor sonuçta. Aynı olay lokantalarda garsonun masayı toplamasına yardım etmek için de geçerli.
Tamam, normal zamanda ortamlarda vs. Yardım edilir, misafirlikte edilir, ailene edersin, arkadaşına edersin. Ama sırf bu işi yapmak için maaş alan birine yardım etmek saçma.
Hem böylece onun dikkatini de dağıtmış oluyorsun. Belki adamın belli bir toplama düzeni var, belki tek çalışmayı seviyor.
Ben de yardım etmek istiyorum ama etmiyorum. Çok ağır ve zor durumda kalırsa ederim anca. Çalışanın Altından kalkabileceği bir işe karışmamak en iyisi. Çok Zorlandığı yerde el atılır, orası ayrı.
Başta kişiye iş tanımını yaparsınız. Bunun usulü budur. Ev dağınıklığını da halledebilir misin diye sorduysanız kişi sorun değil dediyse halleder. Tamamen başta yapılan iş tanımıyla alakalı. Kişiye ben evimin haftalık veya aylık ince veya kaba temizliğini yapacak birini arıyorum şeklinde bir iş tanımıyla yaklaşırsanız dediğiniz gibi olmalı. Ama ''gündelikçi'' vasfıyla ücretli çalışan eve gelen hanımlar var ve gün sonunda yemeği bile yapıp çıkıyorlar. Dediğim gibi bu başta konuştuğunuz iş tanımında biter.
Benim annem temizlikçimiz ayşe abla gelmeden perdeleri yıkar ütüler mutfakta düzenleme yapar. Ona sabah kahvaltısı hazırlığı yapar nescafe gold içer sadece mesela onu çıkartır biz içmeyiz ama onun için alır. Öğlen yemeğini hazırlar yanında mutlak tatlısı olur. İnsanlık bunu gerektirir.
Ben olsam iç çamaşırımı, tokamı, takımı kısacası kıvırzıvırı ortadan kaldırırım öyle temizletirim. Çünkü kadın tokanın, takının böyle küçük eşyaların nereye konulacağını bilemez hemde o iç çamaşırına dokunmak zorunda değil biraz ayıp olur o nedenle bence ev kabaca toplanmalı temizlikçi de temizligini yapıp gitmeli. Hem onun işi kolaylaşmiş olur hem sen eşyanın yerini bilirsin. Ayyy çok ciddi yazdım bana gore değil ndnnsns
Temizlik ayrı şey ortalığı dağınıklığı ayrı tabiki temizlik başlamadan önce ev toplanır. Temizlikçi gelmaden ev bir kat toplanır hatta perdeler makineye atılır ki işler hızlı toparlansın. Temizlikçiler var ya öyle dedikoducu kii herkesin arkasın pisklerini anlatıyorlar. Bunun için bile toplanmalı diye düşünüyorum
Tamamen görgü meselesi. Temizlikçi tutuyorsun diye kadına eziyet etmenin de anlamı yok, hafiften de olsa toparlamalısın evi tabii. Kadın da parayı muhtaç olduğu için yapıyor kendi ekmeğinde sonuçta. Çok iyi yapıyorsun canım benim. Zaten temizlikçi dememek lazım, evimizin temizliğinde yardımcı olan ablalarımız onlar.
yardim edecek vaktin varsa kendin de temizleyebilirdin gibi olur ama ne kadar daginik ve kirli olduguna gore de degisebilir hem belki bazi onemli seyler vardir onu kendin toplamak istiyorsundur vs ama baska islerini birakip yardim etmek sacma olur bence
Dizi yıldızı falan zannediyor. Karşındakini küçümsemeyip saygı duyuyorsun tebrik ederim. Ne kadarda sık gelse eşyaların yerini bilmeyenler. Senin toplaman en iyisi bu kişilerde arkasından şöyle diyordur " ay şu eşyaların yerini bir öğrenemediii " benim çevremde de var. Dağınıklığı toplamalıyız
Temizlikçi gelmeden evi detaylica temizleyip hazır etmemiz gerekir 😄
Şaka bir yana eve aldiklari temizlikciye, evin kadini muamelesi yapıp, temizlik te dahil evi toparlama, yemekleri yapma.. vs her türlü işi yaptırıp bir yatağa atıp sevmedikleri kalan çok fazla insan görünümlü hayvan var.
Saçma değil tabii ki eve temizlikçi geliyor diye çorabını donunu ortada bırakmak berbat ya dağınıklığın toparlaması gerekiyor temizlikçinin işi kimsenin donunu külodunu toplamak değil silip süpürmek toz almak öyle yapan insanlara da yuh diyorum yani nasıl utanmıyorlar. Ayrıca gelen temizlikçinin diğer evlerdeki şeyleri anlatması da çok yanlış milletin kirli çoraplarını ortaya döküyor 😂😂
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Böyle mütevazı ve iyi kalpli insanlara yardım etmek zorunda olmasam da onların temiz kalbinden dolayı içimden hep yardım etmek gelir. Ne güzel sen yorulma diye sana yaptırmak istememiş, sen de o fazla yorulmasın diye yardım etmişsin. Ha bir de yardım etmen zorunluymuş gibi davranıp homurdanan temizlikçiler var, onlara hiç yardım etmeyin; siz iyilik yaptıkça tepenize biner bu tipler
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Evi de sırf temizlikçi gelecek diye aşırı pis bırakmak doğru bir davranış değil o da bir insan ben elimden geldiğince yardım ederim ama bazıları da bu durumu abartıyor mesela annem temizlikçi gelecek diye temizlik yapar temizlikçi gidince de üstünden kendisi geçer garip ahahshs
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Ben de işim yoksa yardım ederim. Mesela ütülenen kıyafetleri yerine asmak gibi vs. Haftaya nasılsa temizlikçi gelicek diye o güne kadar elini biseye sürmemezlik yapip (tabi ki bilerek olanlar) evi b. o. k. götürüyo halde bırakmak cok sacma. Kimse kimsenin b. o. k. u. n. u temizlemek zoruda degil onlar sadece yardima geliyor. Yılda bi defa 100 tl'ye birini bulup kendini bisey sanan insan çok var.
İç çamaşırı falan tabi ki ortada bırakmam evimi zaten kendim temizliyorum da ne biliyim ya birini çağırsam zor işleri yaptırırdım cam silme dusakabin fırın temizliği falan gibi şeyler
özel kıyafet özelde kalır otaya atım temizlikçi çağrım toplasın düşüncesi yanlış , merdiven silen kadın bile çöpü atınca kazayla yere su damlasa gelip zile basıyor kim döktü suyu diye, yani görevim sade tozu silmek diyor
Eve gelen tesisatçıya yardım etmiyoruz sonuçta ikisinin birbirinden farkı ne? Ortada özel eşya bırakmazsın olur biter. Zaten özel eşyanı ortada bırakmamak temizlikçiye değil senin kendine olan saygındır.
Valla bende o hastalık var yardım ederim çok ama baktım ki enayi yerine koyuyorlar yardimimi saygimi onlara karşı nazikligimi kullanıp görünen yerleri silip diğer yerleri bırakıp kaçıyorlar oyuzden kendi işimi. kendim yapiyorum
Yani adı üstünde temizlik dötümüzü toplamak değil amaç evdeki kiri, tozu, temizlemek, evin içinde oluşan kötü kokuyu vs. Fakat var öyle ayılar maalesef tuvaletini bile temizletmek isteyen var para veriyorum diye
Senin yaptığın yardım değil zaten. Hanımefendi o kadar pisliğe alışmış ki senin olması gerekeni yardım olarak görmüş. Ben yardım etmezdim. Ortalığı toplu bırakırdım o kadar. E bu zaten yardım değil olması gereken…
sizide o donlarını meydanda bırakan ablalara baska sekilde anlatiyor emin olun :) sizin yardim etmeniz ise muhtemelen titizliginizden boylelikle o dedikoducu temizlikci ablaninda kaytaracak zamani olmuyor :)
Ücretini verip hizmet almak için çağırdığımız insana yardım etmek aslında onunla hiyerarşik bir bağlantı kurduğumuzun göstergesi, saçma değil. Mesela kitaplığımın üzerindeki tozu alabilir ama içindeki kitapları benim düzenlemem gerekir.
rus ya da ukranyalı bir temizlikçi kadın geldiyse evime yardım ederim temizlik konusunda :D kıyafetlerimizi çamaşır makinasına atmasına yardımcı olurum :)
İşini zorlaştırma ve sonra hakkını tam ver yeter. Tanıdığım biri temizlikçiydi, üç kuruş verip canını çıkarana kadar çalıştırıyor bazı kadınlar. Kadının kadına yaptığı zulümler mevzu olmuyor nedense.
Ben ederdim o bir insan yarisini o yarisini ben yapardım her ne kadar yardımının ücretinide versem ben yardımci cağırmam üzülürüm ciddeb birde istiyemem ondan onu yap bunu yap diye...
Gelen kişi hizmetçi değil ona sanki kendin yapamıyor yardım istiyorum havası verirsen hem gururu kırılmaz hem de arkadaşlık oluşur çok çok güzel bir davranış
Ahaaha tamam ic camasir ortaaya koymak olmaz ama senin gibi yapcak olsam bosuna temizlikci cagirmam parani boş yola atmakla ayni sey git bide istersen kadinla baska evlere git
Kıyafet yıkatan ütületen insanlar bile varmış. Hemde sadece basit günlük temizlik parasına. Yazık lannnn iki kuruş parayla nerdeyse insanlara masajda yaptırtacaklar.
Benim annem temizlikciyle birlikte temizliyor. Hem onu kontrol etmek hem de tüm işin yükünü paylaşmak icin. Tek başına yaptığında ya bitiremiyorlar ya da istenildiği gibi yapmiyorlar. Yani saçma degil
Saçma değil ya bu yapıyla alakalı, ben de yardım ederim zaten temizliği çok severim, gerçi öyle durum olmadı ama anneme hep yardım ederim, temizlik hastasıyım.
değil... çünkü onunla belirli saat üzerinden anlaşıyorsun; aldığın temizlikçi eğer doğru düzgün çalışıyorsa ona ettiğin yardım sayesinde evin daha temiz olur daha fazla iş olur
bunu anneannem yapıyor. kaç kere uyarmamıza rağmen, temizlikçiden önce yapıyor bi de o gittikten sonra yapıyor... sırf onlara zahmet olmasın diye. bilemiyorum ama ben hiç de yardım etmezdim.
Neden saçma olsun ki? Bu insanlık seviyenizle ilgili, insanlara verdiğiniz değerle ilgili. Yani yaptığınız yardım saçmalık değil aksine çok anlamlı :)
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Kendim haftada bir soyle bi temizlerim evi. Malum, kadin eli degmis gibi olmadigindan, ben de ayda bir cagiriyorum 🙄 Ama onun gelecegi hafta da normal temizligimi yapiyorum 🤔 gerek var mi, o tartisilir tabi 🤓
Herkes hayatta verdiği hizmetin bedelini almakla mükellef olduğu gibi bedel ödeyeninde yardim etme gibi bir zorunluluğu yoktur. Hiç bir etik ahlak kuramlarinda yer almaz. Hastahaneye para ödüyorsun doktora diyormusun sen çok çalıştın sana yardım ediyim tedavi edilirken. ya da otomobilini bir ustaya götürdüğünde hem para verip hem yardim ediyormusun.