+1 yılŞimdi dostum biz Türklere göre ev şart, fazla olması iyidir kira geliri vs.. varsa bile almak iyidir. ne de olsa sürekli fiyatı artan bir şey gayrimenkul.
Tanıdığım yahudilere göre ise kira mantıklı eve bağlayacağın bir dünya para ile ticaret yaparak o parayı işleterek katlamak varken ev gibi düşük kira getirisi olan bir işe yatırım yapmak saçma geliyor.
Burada kararını kendin vermen lazım paran var ise işletebiliyorsan ticarette para tabiki haklı yahudiler ama paran yok ise kredi vs.. en azından bir evim olsun ev mantıklı ;)01 Yorumla- +1 yıl
Ev kirası yerine dükkan kirası daha fazla getiri yapar mesela her şey akıllıca yapmak lazım 😉😄
En İyi Cevaplar
+1 yılkiraya verilen para boşa gidiyor gibi geliyor. en azından eve yatırsan ilerde uzun zaman sürsede sana ait olacak. daha iyi fiyatlara satma ihtimalin bile oluyor. çünkü devamlı artıyor. ama gerçek şu ki İstanbul gibi yerlerde ev almak artık hayal oldu ve o paralara asla değmiyor. insanların azaltılması farklı yerlere dağıtılması lazım. tabi düşük nüfuslu şehirlerde bile şu an pahalı sadece İstanbul'da diyemeyiz. suriyelilerin artık kesinlikle gitmesi lazım ev ve kira fiyatlarının rahatlaması için. bu seferde ev sahipleri gitmelerini istemeyeceklerdir eminim. sadece ev değil bir ev eşyası bile alsan o kadar pahalılar ki. araba da öyle.
00 Yorumla
Kendime ait bir evim var. Kiranı düzenli ödüyor, ekonomik olarakta seni yormuyorsa Kirasını ödediğim taktirde her ev benim mantığıyla bakıyorum. Ama bugünün şartlarında, Ev almak çok zor akla mantığa sığmıcak rakamlar istiyorlar. Karı koca çalışsan bile o krediler nasıl ödenir. Aklım almıyor. Allah genç nesilin yardımcısı olsun
00 Yorumla
valla ben ankaradayım soyle soyliyim bir ay once 940 bine gordugum ev su an 1 milyon 300 bin ytl fiyata. ne yazık ki biraz hayal gibi, dolar arttığı zamanlarda ev fiyatlarının günde 40 bin lira arttığını, ev sahiplerinin kapora aldıkları halde tapuya gelmediklerini gördüm , bahaneleri doların artmasıydı. şu an dolar indi ama değisen bir sey yok diyebilirim ev sahipleri fazla ederinin üstünde fiyata satıyorlar evlerini, bakıyorsun ev minicik eski yüksek giriş ama ederinin çok üstünde. hayal olmayabilir ama ederinin çok üstünde fiyatlara satılıyor çoğu diyebilirm
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
104Cevap
+1 yılEvim var hemide dubleks 😂
Ama mesela İstanbul'da bir arkadaşım ev alabilecek nakit parası vardı ama ev almıyordu parayı bankaya faize yatırmış faizle ev kirasını ödüyor ve çok lüks bir dairede yaşıyor. Ev ölü yatırım benim evimin alsam değeri yillar içinde azalacak ama bak param orada birikmiş sabit duruyor, faizi ile dilediğim evde mis gibi yaşıyorum diyor 🤷♀️
Yani herkesin hayata hangi penceren baktığı ile alakalı bir konu bu. Ben eski kafalıyım bu konuda param olsa bi ev daha alırım 😂🏠21 Yorumla- +1 yıl
Faizle kazandigini saniyor ama aslinda parası eriyor. Nakitin varsa doviz ya da degerli madende tutacaksin
Gizli Üye(30-35)+1 yılEv almak çok mantıklı ama bir yerdende çok mantıksız. 2 açıklaması var hemen anlatıyorum.
1- Eğer normal bir insansan iyi kötü bir işin vardır kredi çekersin ( 10 senelik ) gidip iyi kötü bir yerden ev alırsın ve 10 sene boyunca o evi ödersin yani kısacası 10 sene boyunca yaşamazsın, hasta olamazsın, tatile gidemezsin, sadece o evi öder durursun aralıksız. Yani bir ev için hayatından 10 sene feda edersin tabi aylık ödemesi de en az 3 4 bin TL dir, böyle bir ödeme yapıp güzel bir semtte değildir o ev.
2- Eğer ev almazsan, geleceğini düşünmezsen her ay eve vereceğin taksit parasının yarısıyla kiraya çıkabildiğini varsayalım, kalan parayla her ay gezip tozup eğlenebilirsin, biriktirip tatile gidebilirsin, satın aldığın evde ömür boyu oturmaz, istediğin şehirde istediğin ilçede yaşayabilirsin, daha güzel muhitlerde. Aynı zamanda hayatından 10 seneni feda etmezsin. Her gün işten atılma korkusu yaşamazsın vs.00 YorumlaArtık çok zorlaştı ama son 2 senedeir fena artıyor daha öncesine bakarsak kirada oturmak ev parasını başka ticaret ve yatırımda değerlendiren için mantıklı gelirdi ama başka yatırımdan anlamayan ticaret yapmayan birisi için ev alması her zaman mantıklı.
01 Yorumla- +1 yıl
Kira ödememek bile çok büyük artı
+1 yılŞimdi bazı insanlar yatırımcı kafasıyla düşünür o kadar parayı eve yatirmaktansa iş kurar ve o işin getirisinin onda birini kiraya verir. Parayi öyle değerlendirir. Elinde sadece nakit tutar yani. Ama sabit maasla çalışan adam için ev almak daha iyi tabi
01 Yorumla- +1 yıl
Akıllıca yapmak lazım tabi orası öyle
Tabikide insanin evi olsun. Kendine ait şahsi bir ev yasam kalitende belgedir. O belge sende olduğu sürece sokakta kalma riskin yok parasız kaldığında başına bir iş geldiğinde ev siz kalma derdin yok ev olsun isterse köyde olsun yani şehir farketmez. Ya değerlendirir para kazanırsın ya da kendin için değerlendirirsjn hicbir risk olmaz senden sonra cocuklarina kalir
00 YorumlaEv olması şart ya bu devirde eskiden ekonomi iyiyken alabildiğini alıyordu insan tabi şu an artık çok zor toplum için ev fiyatları desen yıkık dökük daireye sırf galata kulesininin en üst ucunu görüyor diye milyonlarca lira istiyorlar😅 kiralar desen zaten malikane kirası gibi😃 kısaca zor ya
00 YorumlaEv şart ya. İşsiz güçsüz kaldığında odemeler seni darladiginda kira yükü sirtina binmeyince sıkıntı daha az oluyo. Öbür türlü hayat cidden kabusa dönüyor. Ama şu şartlarda ev almak mantıklı mi sorusuna gelirsek emlak piyasasi sagolsun cok ahlaklı bir fiyat politikası izliyor. Hos kiralarda ondan aşağı kalır degil. Ev alıp (iyi analiz ederek) evin borcunu ödemek kira ödemekten daha iyi. Finalde ödediğini yatirim olarak goruyorsun gider olarak değil.
00 Yorumla
+1 yılHayali gecti masal oldu.
Ev alma durumu da şu kici kirik Sahin Dogan marka araclara döndü.
Adamlar o araclara 40 50 60 70 bin fiyat bicmis.
Bizim ulkeye dusmana gerek yok. Milletimiz once birbirini kucaklamaktan vazgecmeli once.
Tamam anliyorum. Ekonomik zorluklar var. Ama bizim insanimiz da b. konu cikariyor.12 Yorumla- +1 yıl
Usta piyasayi yukselte n firsatcinin sucu bu simdi digan piyasasi 40 lira ben 30 liraya verirsem nd olacak
- +1 yıl
@Bayramdaşdiken07 Haklisin.
Geleceğe yönelik düşünürsen ev almak mantıklı ölene kadar vereceğin kira bedeline ev alıyorsun çocuklarına miras kalıyor ama anı yaşayan biriyse kirada kalıp parasını eğlenceye arabaya tatile harcarsın bu zamanda 2. el ev almak sıfırdan daha pahalı anca tokiyle felan alınır
00 YorumlaEv almak mantıklı değil ama şu sıralar insaatte dışa bağımlılık arttı! 2022 yapım evler daha da pahali olacak! şu an ev alıp kenara koymak çok mantıklı! Çünkü sene sonuna kadar 2 katı olmasını bekliyorum. Paran yoksa çek kredi. Ödeyemezsen bir sene sonra satarsın evi krediyi kapatır üstüne artan para ile araba alırsın 😂
00 Yorumla
+1 yılBirikimlerimi her zaman mülke yatırdım ve yatırmaya devam edeceğim. En iyi yatırım aracı mülk edinmek çünkü. Ne faiz, ne kâr payı, ne döviz ne altın mülkün getirisi kadar getirmiyor. Hele ki İstanbul'da en ucuz kira 3000 TL olmuşken kirada oturmak akıl kârı değil...
00 Yorumla
+1 yılKim o ev sahibi olamanın akla mantığa sığmadığını söyleyen akılsız?
Onun aklı küçüktür o yüzden aklına sığmıyordur.
Ev sahibi olabilmek çok önemli tek göz oda olsun senin olsun imkanın varsa al yoksa da birikim yap fırsat kolla bir şekilde almaya çalış
Malum çok pahalandı maalesef ama yapacak bir şey yok ev sahibi olabilmek çok önemli.10 Yorumla
+1 yılYeni sıfır ev almak imkansız gibi oldu neredeyse. Benim 3, 5 sene önce 250bin e aldığım ev Şu an 770k exper çıkıyor 13 yıllık bina. Ankara'da ev bakıyorum yeni 3 1 evler 1milyondan başlıyor. Ama 20 senelik binalar 300bin. Eski ev alıp gönlünce tadilat yapıp oturmak çok daha mantıklı bence.
00 Yorumla
+1 yılO kadar paran varsa ev almak mantıklı olan tabii... Ama krediyle alınan evi kendine değil çocuğuna almis olursun yaşlılığında rahat edersin ev olur 30 yıllık ev bazıları evi alıp kiraya veriyor oranın kirasiyla da başka evde oturuyor. Kira ile banka taksiti arasındaki farkı karşılayacak butcen varsa ev almak en mantıklısı asgari ücretle çalışan için bu neredeyse imkansiz
00 Yorumla
+1 yılKirada yaşanır mı bu devirde ya, öyle söyleyenler uyduruyor. Bütçenden en az 2.500'ü kiraya gidecek, geriye ne kaldı
211 Yorumla- +1 yıl
Haklı dibine kadar haklı..
- +1 yıl
@Burakshshsh dimi aga. Sefalet güzellemesi yapanlara da ayrı bi ayar oluyorum
- +1 yıl
Asgarî ücretin 5.500 gibi az miktarda olduğu bir ülkede yaşıyoruz 2.5 kira verse bir birey karısı çocuğu nasıl doyacak hadi karısını çocuğu nu geçtim kendisi doyamaz o parayla
- +1 yıl
@daysofbeauty şimdi prenses asgarî ücretle çalışyorsan zaten kira olayı hayal diğer türlü de hayal de böyle tam hayal
- +1 yıl
Aynen çadırda kalsa daha iyi o parayla
- +1 yıl
Djdjdjdjsj sende gömme o kadar tamm haklısın da benimde asgari ücretle çalışma durumum var bölümüm de atama yooo çünkü iş arıyorum 🥺😑
- +1 yıl
@Burakshshsh bölüm ne agam
- +1 yıl
Bölüm inşaat mühendisliği prenses alım yok
- +1 yıl
Aga nasıl yok diclede mi okudun ahshshsgjsfaj
- +1 yıl
La nerden bildin zaten Diyarbakır liyim ama Erzurum'da okudum djsj
- +1 yıl
@Burakshshsh ahhshahshshsgshsvsg çıldırwakkk :DDDDDD revaçta olmayan ünilerde okuyanları almıyolar galiba, İstanbul, Konya, Eskişehir, Ankara vb. şehirlerde okumuşlar seviliyo gibi yanılmıyosam. Şöyle bi gerçek de var, uşakta mı ne inşaat mühendisliği 200 puan civarı bi şeydi. Öyle birini ben de işe almam ne yalan söyliyim. 350-400 puanlık bölümde okuyanı işe alırım aga. Ben hatta bazı işverenlerin "dicle mezunuysanız başvurmayın" şartı koyduğunu duymuştum. Tabii bunların hepsi dedikodu olabilir ama olmayabilir de...
Gizli Üye(30-35)+1 yılbakın işte arkadaşlar bakın
yorum yazmışsınız kimse memnun değil
buma göre kararınızı verin
değiştirmek de yüce milletimizin elinde
dur diyin
korkmayın gelen gideni aratmaz
Türkiye de kim olursa olsun ülkemize bir şey olmaz bundan kötüsü olamaz00 Yorumla
+1 yılYemin ederim, tüm bu gelişmelerden sonra çekme bir karavan almayı düşünüyorum. Bir 4x4 ile birlikte 400-500 bine kapatılır, minimalist yaşam için birebir :)
12 Yorumla- +1 yıl
Ondan da iyi faydalınırsın akıllı olursan
+1 yılSayın maliye bakanımız bunun cevabını çok güzel verdi. 😐 Asgarî ücretle çalışan biri çok rahat şehir merkezinden ev kiralayıp kalan parayla da rahat rahat geçirebiliyor 🥸 ayrıca kültür sanat etkinlikleri yurt dışı seyahatleri bile yapar zorlasa 😐
02 Yorumla- +1 yıl
Onlar mal yiyen bakanı arsız herifler sjusıs
- +1 yıl
Hmm gözlerine bak gözlerinden ışık çıkartıyormuş 🔦
200-300bin peşinat ayarlayabiliyorsan kalanını taksitle falan alabilirsin. en azından atıyorum 10-15 yıl sabit olarak ne ödeyeceğini bilirsin sonradan biter ev sahibi olursun. ama peşinat yoksa kesinlikle hayal
00 YorumlaEvi olmayanın damı olmaz yuvası olmaz mutlu huzurlu olmaz hayal edicen ev almak için çaba götercen yemicen içmicen az yaparak. Şartları zorlayarak hayalinin peşin de koşmak lazım sen de çaba takdir allah tan
01 Yorumla
+1 yılBen insanın her zaman önünde fırsatlar olduğuna inanan bir insanım. Dolayısıyla eğer insan kendine yatırım yapar ve bu fırsatları değerlendirirse bir gün istediği, hayal ettiği şeylere ulaşabilir. Onun için hayıflanmak yerine sıkı çalışmaya devam..
00 YorumlaIkiside aynı aslında kredi çekip ev almaktan bahsediyorum ev kadar faiz ödeyeceksin iyi bir ev için onun yerine kira verip rahat yaşarsın gençken mi yaşamak yaşlanınca evinde kira vermeden oturmak mı bütün mesele bu
00 YorumlaYani Bursa'da oturuyorum. Uzunca bir süre ev almayı düşünmüyorum. Hatta ailemin evinden kiraya çıkıcam kısmetse bu sene. Akıllı bir şey olduğunu düşünmüyorum. Onun yerine o parayı çalıştırmayı tercih ederim.
00 YorumlaHim ev almak yatirimlik zorunluluk firsat olarak ayrilir yatirimlik gelecek icin ucuza al ilerde degerlendir zorunluluk kiradan kurtul kira oder gibi kendi evine sahip ol firsat ise ucuz acil satilik yakala degerlendir :)
00 YorumlaKesinlikle almalısın. Şu an için değilse bile ileriyi düşünmen lazım. Her zaman çalışamayabilirsin kira derdinden kurtulman gerek şöyle bir tüyo vereyim ev alacaksan hazır alma henüz inşaatına başlanmamış bir ev alırsan yatı fiyatına geliyor ve müteahhit sana dört dörtlük yapıp veriyor evi. Bizim 8 ay önce müteahhitten 300 bin e aldığımız ev şu an 800 bin.
01 Yorumla- +1 yıl
Benim evim var zaten çok şükür
+1 yılBaşta insan kendi evi olması çok güzel bir olay, olsun da benim için kibrit kutusundan evim olsun ev almak bence hayal, ama almak istiyorsanız şayet derim ki bir iki ay daha beklemenizde fayda var yinede siz bilirsiniz
00 YorumlaNeyi hayal etsem zorlaşıyor çaktırmadan hayal etmek lazım anlaşılan hayata karşı. Ev almak gerçekten zorlaştı ekonami olarak devrim olmadığı sürece böyle maalesef.
00 Yorumla
+1 yılAbi Türkiye de her şey çok zor maalesef. Öğrenciyim geçim sıkıntısı yaşıyorum artık 3000 TL bile yetmiyor. Bekara ev veren dahil yok iş bulsak öğrenciyim en azından ücretsize işi öğreneyim desem numaranı ver biz sana döneceğiz diyorlar ama dönmüyorlar canları sağolsun ben Allah' a şükür sinyalcilik yapmam dilenmem de gerekirse çöp hurda vs. toplarım ama bunları yapmam
01 Yorumla- +1 yıl
Belki konuyla alakası yok ama yine de içimi dökmek istedim
+1 yılKimi insanlar için Hayal benimde hayal
.. attık eskiden zenginler orta düzey normal farklı düzeylerde vardı
Şimdi ise zengin var orta da Yok
.. bir ev olmuş 700 800 bin hayal alemi benim için00 YorumlaBabam 2-3 ay önce evini sattı şimdi çok pişman ben nasıl bir daha öyle ev alicam diyor haklı da zaten ev fiyatları uçmuş.
04 Yorumla- +1 yıl
Niye sattı ayıptır sorması
- +1 yıl
Çok büyük hata yapmış neyse derisini almıştır
+1 yılKirada daha mutlu olmak diye bir şey bence yok ev almak evet çok zor şu an ama 2 yıl önce aldığın evin kredisini şu an o evin kira getirisi karşılıyor öyle düşün
00 Yorumla
+1 yılİstanbul içinde imkansız.
Belki İzmit tarafı olabilir. O da şehir merkezi değil. Tabi İzmit gibi toksik bir yerde 5 yıl sonra Akciğer kanseri olursun orası ayrı...00 Yorumla
+1 yılhacı kiracı olmak çok sıkıntı türkiyede hiç kiracı olmadım ama babam annem anlatıyor hor görme olayları oluyormuş diğer komşular arasında ev sahibi her şeyine karışıyormuş
00 Yorumlaşu an alınmaz beklemeli ve döviz kururun yerini bulması beklenmeli eğer daha uzun vade düşünülüyorsa 2023 bile beklenebilir çünkü seçimlerden dolayı kdv ve ötv indirimlerini görebiliriz.
00 Yorumla
+1 yılÜcretli çalışarak ev alamazsınız. Dünyanın her yerinde hayal bu arada bu sadece bizim ülkemizde değil. Amerika gibi, bütün dünyaya bunu pazarlayan bir ülkede bile o devirler geçti
00 YorumlaO kuraya okadar para vereceğine bir tane ev alsan Zaten kira öder gibi ödesen biter o para zamanla yani ödeme ben kirada duramam insan kendi evi olması gibi yok
01 Yorumla
+1 yılne bileyim kimisi için çok zor kimisi için çok kolay
Zengin iyice zenginleşti fakir iyice fakirleşti. Kapitalist düzen işte02 Yorumla- +1 yıl
Kapitalist beyinlerin zekasının bir sonucu bu
Dengesiz terazi düşman etti insanoğlunu
Ve sistem öyledir ki bedeni asgari çalıştırır
Öküz de servetiyle görgüsüz sidik yarıştırır - +1 yıl
Aynen öyle 👍
Hiç sorma kardeşim bı hızla aldık almasaydim eğer hayatımın geri kalanını kirada gecirirdim. Ama bu devlet her 5-10 senede bir imkan taniyor faizi aşağıya filan çekiyor Allah olmayanlara nasip etsin inşallah
01 Yorumla- +1 yıl
İyi yapmışsın reis
+1 yılVala artık sadece zenginler ev alabilir ev fiyatları aşırı yüksek
20 YorumlaEv almak hayal mi bence değil. Yeter ki istemeyi bil😄
29 Yorumla- +1 yıl
Ben yıllar sonra ancak alabildim o kadar istememe ragmen @angel2597 😁
- +1 yıl
Yoksulluk fakirlik bu zamana kadar atanamamis olmam 😁
- +1 yıl
şu an için soruyorsan zengin inancı diyim @angel2597 🤣
- +1 yıl
Evet şükür o inanca isim mesleğim sayesinde yavaş yavaş yavaş kazandım ve sahip oldum diywyim.😊 Tâbikide bundan sonrası içinde arabamı değiştirmek olucak
- +1 yıl
Teşekkür ederimm @angel2597 seninde hayırlısıyla gerçekleşmesini dilerim 😊
+1 yılBence hayal , ama benim hayalim değil :) Evim kira da olsa dert etmem.
03 Yorumla- +1 yıl
Niye 😄
- +1 yıl
Bilmem? Nedense bana ev , araba sahibi olmak çok da önemli gelmiyor.
- +1 yıl
Bu dünyanın boş olduğunun farkındasın o zaman 👍
Ev almak iyi de yanında bir ev devlete, bir ev de bankaya almasak keşke.. Bir de kümes gibi evlere yarım milyon istiyorlar.
00 Yorumla
+1 yılTrde şu an ev almak zor. Ama yani sonuçta barınma yani, en iyi bir apartman dairesi maksimum 100k olmalı bence. Kira sıkıntı ya, ev almak lazım.
00 Yorumla
+1 yıl
Şeytanım ben bile dışarıda geziyorum
00 Yorumla
+1 yılKesnlıkle ev olsun ısterse gecekondu olsun kirası olmyan insan peynir ekmek yer gecinir bu zamnda kıra bir maaş ay hemen gelip geciyor
00 YorumlaÖyle görünüyor. Kimsenin durumu eskisi kadar elverişli değil. Yediğimizin, içtiğimizin hesabını yapıyoruz. Evi nasıl alsın insanlar. Zor cidden.
00 Yorumla
+1 yılBazı insanlar için istediğini yiyebilmek hayal bu ülkede birkaç ay içinde iki katına çıkan şeyler görüyorum markette. Yazıklar olsun gerçekten
00 Yorumlaİstanbul'da kira ödememek çok büyük avantaj. ama artık ev almak çok zorlaştı hemde 6 ay öncesine göre.
00 Yorumla
+1 yılEve ihtiyacım yok şanlik ama gerçekten çok pahalı olmuş en düsügü 1 milyon eskiden bir villa 1 milyondu 😅😅😅
00 Yorumla
+1 yılGeçen sene bu zamanlar aldık, iyi ki almışız bu saatten sonra * sene alamayız.
04 Yorumla- +1 yıl
Ne güzel kaça aldınız
- +1 yıl
500
- +1 yıl
İstanbuldanmı
- +1 yıl
Hayır trakya tarafı
+1 yılArtık her şey lüks alım gücü azaldı evet ev almak zor ancak toplu konuyla ev alınabilir
012 Yorumla- +1 yıl
Senin evin var mı abi?
- +1 yıl
Var
- +1 yıl
Nerde kaça almıştın ne zaman aldın şimdiki değeri tahmini kaç
- +1 yıl
160 bine aldım 10 yıl taksit ödedim şu an 2 milyon TL ev
- +1 yıl
Dayı senin ev nerde 160 bin nerde 2 milyon nerde sjsus
- +1 yıl
Tokiyi araştır dostum
- +1 yıl
Yani diyorum ki çok iyi yatırım yapmışsın yanlış anlama Rabbım daha çok versin gözümüz yok sksıa
- +1 yıl
Kafan mı güzel MK =)
- +1 yıl
Senin kafan güzel dayı skaıa
- +1 yıl
La bırak ne içion =)
- +1 yıl
İnanmadım ki zaten sksja
- +1 yıl
Napıım ya
+1 yılYurtdışında 1 yıl çalışan biri TRden rahat iki ev alabilir 😂
04 Yorumla- +1 yıl
Maalesef öyle ülkeyi değersizleştiren yönetim utansın diyecemde utanmada yok arsızlar
- +1 yıl
Benim işime geliyor böyle olması ahahaha
- +1 yıl
Nede olsa Avrupa parası iyidir işine gelir tabi sjsıs
- +1 yıl
Ahahahha
Evim var ama sabit maaşla ev almak bayağı hayal oldu ama yine de toki vs yakalayınca affetmeyin
05 Yorumla- +1 yıl
Faiz olduğu sürede zor senin nerde ev
- +1 yıl
Oranın satış değeri tahmini kaçtır bro
- +1 yıl
Aynen baya değerlendi oralar tahminim doğru çıktı
+1 yılEv, araba artık hayal markete gitmeye bile korkar olduk
10 Yorumla
+1 yılEv almak hep hayaldi benim için. Yeni gelişen bir şey değil yani.
10 YorumlaŞöyleki bizim insanımız kendini bilmiyor. Ev sahiplerinin tavrı ortada. Ev almaya karşıyım zaten hayal oldu.
01 Yorumla- +1 yıl
yıllarca kira ödemek de olmaz ama
+1 yılKimi için hayal, kimi için gerçek bu maddiyata bağlı
10 Yorumla
+1 yılEvim var çok şükür. Olmasaydı maaşımla alamazdım elbetteki hayal.
10 Yorumla
+1 yılBu devirde ne ev ne araba. Kıçımıza giyecek donu bulalım o kafi
00 Yorumla
+1 yılSağlam bir işi olup, iyi para alanlar için elbette hayal değil ama oldukça zorlaştı diyebilirim.
00 Yorumla- Devamını Gör (140)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat