Evet giyerim. Evin içinde çorapla ya da çıplak ayakla gezdiğinizde iz olabilir. Özellikle dışardan ilk dışardan geldiğiniz an çorabınız iz yapar. Ayakkabının içinde kış aylarında bile terler ayaklarımız. Bu yüzden direkt olarak terlik giymek gerekir. Bazen evde ayak izi görünce bu kimin ayak izi diyerek araştırmaya giriyorum. Suçluyu buluyorum. :D
Giyeriz çünkü yerde ayak izi oluyor giymezsek. Hem de daha hijyenik evde terlikle gezmek. Yerlere basıyoruz sonra koltuğa oturup ayaklarımı uzatıyorum, yerdeki tüm toz ve kir koltuğa geliyor. Ama terlik giyince böyle bir sorun olmuyor. Terlikle yere basıyorum, sonra da çıkarıp koltuğa ya da yatağa oturuyorum, ayaklarımı da topluyorum yukarı.
Terliksiz yapamam diyenlerdenim gittiğim misafirliklerde bile terlik varsa imkanı yani mutlaka isterim hem üşüyorum hem de çorapla yerlere basmak ne bileyim hoş gelmiyor sanırım bana, terliğin beni her anlamda koruduğunu düşünüyorum..
Terlik bir alışkanlıktır. Giymeye alışan bir daha terliksiz yapamaz. Bunun bir üstü, misafire terlik götürendir. Ama bizim gibi kan değerleri düşük insanlara terlik olsun, patik olsun, yeter ki elimize değil ayağımıza soğuk değmesin.
ben terliksiz gezdiğimde ayaklarım topuklarım ağrjyo helede uzun süre ayakta iş falan yaparsam... terlik yürürken ayakla yer arasında tampon oluşturup ayağa gelen darbeyi azaltıp ayaktaki yükün birazını alıyo...