+1 yılAslında erkekler, temizlik kadının görevidir gibi toplumsal kalıplar ve aileden görülenler yüzünden daha az temiz olabiliyor. Ancak tüm erkekler pasaklı da denilemez, bazı erkekler kadınlardan daha titiz olabiliyor.
52 Yorumla- +1 yıl
Bence aileler kız olsun erkek olsun fark etmez evlatlarına kendi kendine yetebilmeyi, kendi pisliğini temizlemeyi öğretebilmeli, onun işlerini yaparak iyilik yapmıyorlar aslında 🙂
En İyi Cevaplar
+1 yılAslında erkekler pasaklı olmaz, yetişme ve büyüme ortamından kaynaklıdır. Anneler erkek çocuklarına aman yavrum sen yapma ben yaparım, yok elleme ben ellerim, aman sen yorgunsundur; ve babaların; aslan oğlum karı mı o yapacak? Tarzında konuşmalarından kaynaklı, tamamen yetiştirme tarzından kaynaklı olduğunu düşünüyorum.
14 Yorumla- +1 yıl
Elbette küçüklükten nasıl görüyorsak devamı da öyle oluyor küçük çocuğa şu şöyle şu böyle derseniz ve aileleri de bu düzen üzerine kuruluysa böyle gider, biliyorsunuz ki çocuklar anne ve babasını taklit ederek öğrenir ve büyürler
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılÇünkü toplumumuzda erkek çocuğu maalesef ki daha çok değer görüyor. Kız çocuk getir götür bize yarın öbür gün bakar diye eziliyor. O yüzden.
08 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılHuzurevinin koşulları kötü mü sanıyorsun
Cevap sahibi+1 yılMaaşı euro karşılığı ise 1200 euro emekli alıyorlar. Herkes ailesini yanına alıyor. Hesap et. Komşumuz 2 yılda son model araba aldı. Hem anne hem baba 1600 1800 euro emekli alıyorlar.
Aile kavramı ülkemizde çok bozuldu. Ve hatta değişti. Para varsa herkes her şeye boyun eğiyor
Cevap sahibi+1 yılMaalesef öyle oldu. Ben de diyorum neden herkes büyük ailesini yurt dışından getiriyor. Sonra dank etti. Az buz para değil yıla vurunca. Ev parası.
Cevap sahibi+1 yılÇok teşekkür ederim :)
Temizlik konusunda asla cinsiyete bakılmamalı bence. Bazı erkekler çok temiz ve titiz olabiliyor. Şahsen ben öyleyim. Tam tersi bazı kadınlar fena pasaklı olabiliyor. Bu dediklerimi tersi de oluyor elbette. O nedenle tamamen kişilik ve alışkanlıklara bağlı bir durum bu bence.
01 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
69Cevap
Ev & Yaşam konusunda 387 cevap paylaştı. Zor geldiği için işleri aksatır ondan 😄
00 Yorumla
+1 yılvalla üşeniyoruz toplamaya o kadar uğraş topla sonra arakdaşlar gelsin 2 dakkada anasını ağlatsınlar evin sonra yine topla yine gelsinler yine etsinler bu kısır döngü bizi yıldırdığı için saldık bizde iyice şimdi gelen kendi bulaşınığını kendi yıkıyor :D
01 Yorumla
+1 yılGenelleme yapmak yanlış eski sevgilimin evini köpek bağlasan durmazdi. Onun iş arkadasi benim ise yakın arkadaşım olan bir erkek arkadaşın evine gittik adam ozonla temizlemiş evi bal dök yala o derece yalnız yaşayan erkekler genelde kendileri temizlik yaptığı için temiz olur ama onun yerine başkası yapmışsa temizliği dediğin doğru oluyor o yüzden genelleme yapmak yanlış bana göre
01 YorumlaBence genel konuşma çünkü kadınlardan çok daha temiz erkekler gördüm ben kısmen çoğu pasaklı bilinsede erkekler tek başına kızlardan daha toplu yaşayabilir çünkü elli tane kıyafetleri cesit cesit kombinleri yok tek kirleri çorap ve yemek çöpleri 😅😅onun haricinde pis ev yoktur sadece @Vim girmemiş ev vardir
02 YorumlaHer erkek pasaklı değildir. Geneli dağınık bir düzeni severler. Bıraktıkları eşyaları bazen kendileri bile bulamıyor bile fakat hepsi aynı değil. Mesela benim bir düzenim var ben klavyemi hep dolabımdan alırım neden bilmiyorum ama orada daha güvenli bence
00 Yorumla
+1 yılÇok yanlış konuşuyorsun erkekler derken hepsi kapsama ben tek yasiyorum sana yemin ederim 10 bayam gelse benim kadar temiz olamaz iddiaya giren varsa burfa temizlik nedir konuşalım temizlik süpürge makinasını kullanmakla olmaz cok kırılsın erkekler derken temiz olmayan erkekle aynı evi paylaşmak bile bana göre haramdır
00 YorumlaHiç kusura bakmayında o görüldüğü gibi değil. Sizin temizlik anlayışınız sadece kişisel bakımdan ibaret. Çok dağınık, pasaklı kadın gördüm ben. Özellikle toplu kullanılan spor salonu, spa, yurt gibi yerlerde iki cinsinde soyunma odasına bak farkı görürsün.
00 Yorumla
+1 yılyoo tam tersi ben aşırı titiz ve tertipliyimdir gerek iş yeri gerek özel alanlarım hepsi eşyalarım dolaplarım milimi milimine yerinde ve asla toz leke kir hiçbişey olmaz aşırı derecede ayar olurum pasaklı dağınık olmaya
014 Yorumla- +1 yıl
Allah korusun pasaklı dağınık olmaktan yemek masası temiz olacak yemek bitti toparlar bulaşıkları dizer sonra çay sigara içerim yoksa rahat edemiyom bende huysal hatta anlatsam titizliği taşlanırım kötü örnek diye 😁😂
- +1 yıl
titizlik her daim iyidir asla da ödün vermem 😁
- +1 yıl
Teşekkür ederim ama bir tek çamaşır makinesi çalıştıramıyorum bide ütü yapamıyorum bu ikisinde beceriksizim gerisi her iş elcazımdan geliyor 😁
- +1 yıl
Zaten en pratiği bence yatağın bazaya koymak 1 gün beklesin ütülenmiş olur 😂
- +1 yıl
Olmassa asfalt silindiri üstünden geçsin elbiselerin hadi olmasında görelim 😁😁
- +1 yıl
Sanırım çözümü bulduk bu iş tamamdır geriye bişey kalmadı 😁
- +1 yıl
Eee çareler içinde çare bulduran bu hayatın ta kendisi kendimi alnımdan öpecem kompetiler patlatarak tebrik edecem 😂😂
+1 yılAnaları yüzünden🤣🤣 oğlum sen yapma, erkek adam bunu yapmaz, dur yatağını ben toplarım, sen otur suyunu getiririm diye diye pasaklılılığı kendine hak gören bir erkek gürûhu yetişti
11 YorumlaBiz aslında öyle değiliz bizi öyle yetiştirdikleri için böyle sürekli sık boğaz ve şöyle düşünün erkek aslan gibi bir asabiligi ağırlığı vardır ama onu dizginleyen bir dişi aslan vardır dışı aslan öyle bir alistirmistir ki erkek aslanı erkek aslan kolay kolay avlanmaz avlanan yer buda öyledir öyle bir alistirilmisiz ki dağınık yaşamayı biçim haline gitmişiz
02 Yorumla
+1 yılToplumsal cinsiyet rollerinin de etkisi var. Kişisel olarak da etkili. Türk toplumu temizliği kadının görevi gibi gösterirse hiçbir erkek yetişkin bir adam olmayı öğrenemeyecek ne yazık ki...
01 YorumlaHer sabah çorabımın tekini bulamam
Ayda 1 sakal Trası olurum makinenin ve köpüğün yerini bulamam
Her sabah diş fırçasını bulamam
Bazen donumu bile bulamam don giymeden çıkarım evden
Ama iyi oluyor ferah ferah00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEskiden temizdim. Artık evde sık vakit geçirdigim için pasaklı oldum. 3.4 ayda diş fircalama, haftada bir banyo, ic camasiri bnyodan bnyoya degistrme. Ben evde drunca pasakli oluorum. Sosyal hayata grmem lazim.
02 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılBiyere pek cikmiorum usengeclikte oluyor
İçlerinden bildiriyorum. Sürekli oğlunun arkasını toplayan ve en gereksiz yerde bile arkasında duran anneler sebep oluyor.
01 Yorumla
+1 yılBen erkek değilim adamım ben , ve her gün duş alırım her gün temiz elbise giyerim ütülerim kendim yaparım haftada 1 traş olurum nerem pasaklı
01 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılBence ailesinden dolayı. Bazı anneler aman oğlum yorulmasın etmesin diye her şeyi çocuğun önüne seriyor sonra çocuk da kendini bir şey zannediyor. Sürekli arkasında yaptıklarını toplayacak insanlar arıyor. Bu çok yanlış.
01 YorumlaErkeklerin kızlardan daha temiz olduğuna kalıbımı basarım
11 Yorumla
+1 yılBence genelleme yapılamaz pırıl pırıl olan erkekler var.
01 Yorumla
+1 yılcinsiyetle alakası yok tamamen kişilik meselesi, daha geçen gün bir kadın paylaşımında "kirli sepetinden giyiniyorum bazen" dedi.
01 Yorumla
+1 yılAlışkanlıkla alakalı ama her erkek pasaklı değilidir
01 Yorumla
+1 yılYetiştirme tarzlarından kaynaklı , annelerin erkekleri el üstünde tutma çabası, iş yaptırmaması...
01 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılGördüğüm en guzel sorulardan biri. Erkeklerin genel pisliğine denk gelirim böyle birine diye asla kimseye tamam demiyorum çünkü çoğu kesin öyle çıkacak bunu bile bile yapamıyorum😕
01 Yorumla
+1 yılBizi böyle alıştırdılar.
Hep arkamızı toplayan birisi vardı.
cut.01 YorumlaHer erkek aynı değildir tabiki ama bu durum bence erkek erkil toplum düzeninden kaynaklanıyor
01 YorumlaNasıl ya ben hiçbir çöpümü bile yere atmam erkekler derken bazı erkekler desen daha doğru olur her erkeği katma önyargılı olma
00 YorumlaGenellememek gerekir bence aşırı titiz olanlar da var
01 Yorumla
+1 yılAnam , eşim, kardeşim vs yapar kafasında oldukları için
03 Yorumla- +1 yıl
onları öyle yetiştirenlere yazık bence 😂
Gizli Üye(25-29)+1 yılkadinlar cok temiz mi? haftada 1 dus aliyorum diyen var🤮
26 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl@refleks22 kokuyorlar zaten anlamiyorlar laftan kac kisiyle tartistim
Cevap sahibi+1 yılumarim gelmezsin refleks22
Gizli Üye(30-35)+1 yılNe kadınlar gördüm temizlik nedir bilmeyen
Erkeklerin adı çıkmış sadece
Bence insani bişey bu
Kadını erkeği yok01 YorumlaKızlar çok temiz zaten hiç pasaklı değiller 🤣🤣🤣🤣
00 Yorumla
+1 yılVala ben toparlarim arkamdan annemde tooarlar yani herseyi dağinik birakip evden cikmam
00 Yorumla
+1 yılDoğaları gereği arkalarını toplayacak bir kadına ihtiyaç duyarlar
01 YorumlaKüçükken anne babaları böyle bir sorumluluk vermiyor
Kızlarda tüm evi temizlenirken bulaşık yikatirken erkeklere gel şunu yap diye sorumluluk vermezsen böyle kalaslar oluşuyor.01 Yorumla
+1 yılÇünkü öyle eğitim alıyorlar, aman oğlum iş yapmasın erkek adam temizlik mi yapar diye diye sakat gibi olmuş hepsi bir oğlum olursa çok iyi eğiteceğim çok iyi..
03 Yorumla- +1 yıl
Alakası yok bende tek kalıyorum abartmim ama bir bayanın evinden daha temiz dir
- +1 yıl
İstisnalar kaideyi bozmaz
+1 yılEh biraz hödük biraz pasaklıysak nolmuş yanii, cevap hatun bizi dizginlesin diye..
03 Yorumla- +1 yıl
Yok demeyiz tabi
+1 yılkoyduğun resim bile türk değilken bize nedne iftira atıyorsun asıl pasaklı sizsiniz :D
01 Yorumla- Ev & Yaşam konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılDoğaları gereği öyleler çoğu
07 Yorumla- +1 yıl
Ama tertemiz erkekleri lütfen unutmayalım melek
- +1 yıl
Tabii ki
- +1 yıl
Gercekten çoğu bayan da temizlikte iyi değil genel konuşmak lazım
- +1 yıl
Adalet :)
- +1 yıl
Evet çoğu kadın da anlamaz
- +1 yıl
Tsk ler melek cok tatlısın sağol
- +1 yıl
Teşekkürler
Gizli Üye(30-35)+1 yıluzerime gram alinmiyorum cok temizlik yapmam cunku pisletmiyorum.
00 YorumlaRahata alışırlar cunku her zaman arkalarının toplanmasına alıskınlar
01 Yorumla
+1 yılGördüğün tiplere söyle onu herkesi aynı kefeye koyma temiz birisiyimdir.
02 Yorumla- +1 yıl
Haklısın birader
+1 yılSen sor diye pasaklıyım artık değilim mutlumusun ha mutlumusun
00 Yorumlahahahahdsfsd öyle miymiş ben temizlik hastasıyım mesela
00 Yorumla
+1 yıldoğamız bu karşim :d
11 YorumlaAileden kaynaklanıyor, yetiştirilme tarzı falan
11 Yorumla
+1 yılDiyenlerde cok temiz sanki!!!
01 Yorumla
+1 yılHepsi öyle değil pasaklı kızlarda var ona kalırsa
01 Yorumla
+1 yılBen değilim annem tam tersi şekilde yetiştirdi
01 Yorumla
+1 yılArkalarının toplanmasına alışkın olduklarından
02 Yorumla- +1 yıl
Kalır onlar Allahın üşengeçleri
+1 yılbiz kirli değiliz siz fazla temizssiniz
05 Yorumla- +1 yıl
:)) yeni mi görüyon bee sjsjs
- +1 yıl
estağfurullah ne linçi
Cidden beyler neden pissiniz?
01 YorumlaArkalarını anneleri topladığı için
01 YorumlaEv & Yaşam konusunda 367 cevap paylaştı. Paşa gibi yetiştirildikleri için.
01 Yorumla
+1 yılPaşa gibi yetiştirilen erkek pasaklı oluyor.
01 Yorumlanasilsa arkalarindan toplayan var diye rahatlar
03 Yorumla
+1 yılÖyle alıştırdırıldakları için
03 Yorumla- +1 yıl
Kesinlikle değiştirmeleri lazım değiştiren değiştiriyor da kalanlar?
+1 yılHayatta kabul etmem bu soruyu
01 Yorumla
+1 yılBence kadınlar daha dağınık ve pasaklı
00 Yorumla
+1 yılYok öyle bir şey ya. Kafanızda element uydurmayın.
00 YorumlaYeni nesil kadın mı ki biz pasaklı olalım
00 YorumlaGenellemeye karşıyım temizliğe önem veririm
00 Yorumla- Devamını Gör (45)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler