Domestik işlerin kadın ile bağdaşmasını doğru bulmuyorum. Buna göre çıkarım yaparsak temizlik yapamayan kadınlar evde kalırken, hayatında hiç yatağını bile toplamamış erkekler evlenecek mi? Bence insanın kendi kendine yetebilmesi harika bir olay. Bir erkek için de eğer tek başına yaşayıp kendi işini görebiliyorsa benim gözümde o kişi takdir edilesidir ve olması gereken de budur. Yurtdışında çoğu çiftte erkeklerin yemek işini devraldığını görebilirsiniz. Evlilikte bir şeylerin paylaşılması kadar güzel ve doğal bir durum yok bana kalırsa. Kadın hizmetçi değil, erkekler de finansal köle değil sonuçta.
Bu sadece kadınla sınırlı değildir. Hatta evlenmekle de ilgili değildir. Yetişkin insan demek başkasına ihtiyaç duymadan kişisel bakım, yemek, temizlik, ekonomik kazanç vs. gereksinimleri sağlayabilen kişiye denir. Herkes bunları bilmek zorundadır hayatını tek başına idame ettirecek kadar. Kimisi parasıyla yaptırırım diye düşünebilir elbette ama öyle anlar oluyor ki para her şeye yetmiyor. Pandemide bunu öğrenmiş olmamız lazım mesela. Yatılı olanlar hariç parası olmasına rağmen kimse yemek ve temizlik için yardımcı alamadı evine kısıtlamalardan dolayı. E zaten büyük bir kısmın da çalışmadığı için parası olmadı. Mecbur herkes internetten öğrenmek zorunda kaldı yemek ve temizlik yapmayı. Halbuki aile evinde hepsini öğrenmiş olmamız gerekiyordu. Zaten bunlar keyfiyet içeren değil zorunluluk içeren şeyler. Kadını erkeği yok yani. Bu yüzden çocuklara da çocukken öğretilmeli. Tabi demiyorum bütün yemek temizlik işini çocuklara bırakın diye. Başında durun gösterin, beraber yapın ki bilsinler.
Hangi devirde yaşıyoruz Allah aşkını bu devirde yemek yapabileni bile az bulursunuz anca evlendikleri zaman öğreniyorlar o da mecburen yoksa ellerinden gelse yardımcı tutacak ona yaptıracaklar bütün işleri, temizlik yapmak yerine şu anki kadınlar mesleğine odaklanıyorlar parası olan elinde mesleği olan insanın temizlik öğrenmesine bilmesine gerek yok. Verir parasını yaptırır temizlikçiye evde kalma gibi bir durum da yok. Zaten erkeklerin kriterlerinin arasında temizlik yapmasını bilecek diye bir madde yok. Ondan daha önemli şeylere bakıyorlar
Yani evlenmeden önce kimsenin temizlik yapabiliyor musun diye sorduğunu düşünmüyorum o anların heyecanıyla :D Bilmiyorsa da artık evlendikten sonra öğrenir, ben sorun etmezdim :D Temizlik çok detaylı bir şey neyi nereye kullanacağını çoğu zaman bilemiyor insan. Araştıra araştıra öğrenilir bir şekilde
Evliliğe layık olmama temizlik yapmayı bilip bilmemesiyle bağdaştırılmaması gerektiğini düşünüyorum.. Herkes evliliğe layıktır.. Kimi bir çok şeyi bilir, kimileri ise az bilir.Temizlik aynı zamanda bir kişisel alışkanlık olmalıdır.. Hayat devam ettiği müddetçe, insan yaşadığı yeri temiz tutmalıdır. Bilmemek değil öğrenmemek ayıp demiş atalarımız..
Temizlik bilmekten kasıt nedir ki? Eline iki bez alıp iki de temizlik maddesi alınca zaten ister istemez temizlik yapılıyor. Temizlik yapmayı istememek olarak soruyorsan bence hayır yine evde kalmaya mahkum değildir ama yine de temizlik kadar yapılması gerekli ancak insanların kaçtığı bi şey yok. Neden insan yaşadığı yeri pis bırakır anlamış değilim. Evde kalmaz ama insan olarak sayılır mı tartışılır :)
Bazilari doğuştan temiz titiz doğar bazıları aile yapısına göre disiplin edilir bazıları ise zorunlu kaldığı için öğrenmiştir hiç biri yoksa bile insan kendi sorumluluğunu yaşadığı yeri ve kendisini temiz tutmalidir hiç biri yok sa evet evde kalmaya mahkumdur
Kariyer sahibi olmayan ve iş yapmayan kadın evde kalmaya mahkumdur çünkü evde ancak iş yapmazsanız kalabilirsiniz. Evde dahi durmayan iş yapan kadınlar var bu sebeple işsiz insan tam anlamıyla evde kalır temizlik bilmeyen kadın değil. Sırf temizliğiniz için sizinle evlenmeyi reddeden bir erke varsa da evlenmesin de zaten o insandan hayır mı gelir?
Saçma bir düşünce tamamen ona bakarsan yemek yapmayı bilmeyen de var evlenince herseyi öğreniyor insan ister istemez çünkü kimse olmayınca mecbur kalıyor yapmaya
Ya yazmıssın temizlik yapamayan kadın evde kalmaya mahkûmmu bende hayır dedım ama mecbur yapcak bı sure sonra yanı kadında erkekte evlılıkte temızlık yapmaya mecburmu dıye sormamıssın ablacım 🙂🙂
Erkek mecbur degıl o ztn calısıp eve para getırıyor bı temızlık yapcak evde onu da yapamıyosa evlenmesın yanı ıstısna durumlar dısında eekek ev ısı yapmaz
Kardeşim kusura bakmada aylık 12-15 arası kazaniyorum herşeyi kendim elde ettim markete ben gidiyorum, pazara ben gidiyorum temizliğide paşa paşa yapacak kadin değilse benden bu kadar der giderim bu çok normal hele günümuz ekonomik şartlarında temizlik vs zaten olmaz olmaz bir durum
@Yasemissa işte bombos konusuyorsun , ne iş yaptigimi bile bilmeden sacma sapan elinde bir telefon senden daha akıllı bir model karışima çıksan iki kelimeyi bir araya getiremeyecek evde kalmış kimse talep göstermemis bir tipsin tevazu göstermesem konusamazsin bile karşımda öyle ezik ezik atıp tutuyorsun hem cahil hem fakir bir kezbansin