Günlere bölmek daha mantıklı geliyor bana. Özellikle çalışan kişiler için tek bir günde evin her yerini temizlemek mümkün olmayabilir, üstelik çok yorucu. Günlere bölerek ilerlemek daha faydalı bu yüzden. Bir gün bir odayı, diğer gün farklı bir odayı şeklinde. Zaten diğerlerini temizleyene kadar ilk temizlediğin kirlenmiş oluyor :D
Ben bir güne bırakıyorum tüm temizliği, Öyle olunca daha verimli olduğunu düşünüyorum bende, Tüm her şeyi bir günde yapıyorum, evin her köşesini temizliyorum, Yorucu olsada sonucu güzel oluyor, o yüzden yorulmaya değer, Ama tabi ben bu temizliği ayda bir yapıyorum, onun dışında arada bir evi süpürdüğüm, Camları sildiğim oluyor.
Günlere bölerek yaptığımda sanki yaptığım temizlik boşa gitmiş gibi hissediyorum. Bu yüzden tüm temizliği tüm günümü alsa bile aynı gün yapıp bitirmek daha mantıklı geliyor bana. Her gün yorulmak yerine bir gün yorulup diğer günleri diğer işlerime ayırmak daha iyi olmaz mı?
Temizliğin cinsine bağlı.. Mesela komple ev temizliği bir güne sığmıyor.. Duvarlar bir gün, perdeler bir gün, halılar bir gün gibi günlere bölerim. Fakat sıradan genel temizlik ise, o zaman bir günde biter.
Ovalayicam kirleri ciksrticam diye fazla güç kullanmanıza gerek yok @Vim alın hem kafaniz rahat olsun hem bedeniniz hemde zamandan tasarruf😅 ıyiki @Vim
Bahar veya bayram temizliklerinde veya özel gün temizliklerinde bizim ev günlere bölünür fakat normalde rutin olarak yapılan işler vardır ve bu işlerin günlere bölünmesine gerek yoktur. Kısa temizliklerden sayıldığı için kısa bir süre içerisinde evin tamamı temizlenilebiliyor.
Kişinin vaktine ve sağlık durumuna göre değişir. Sağlık sorunu olanlar kendilerini bir günde hırpalamamalılar. Aynı şekilde çalışanlar için de çok yorucu. Ben kendim bir günde yapıp aradan çıkarma taraftarıyım ama.
Günlük, haftalık, aylık rutinler oluşturulursa ve iş bölümü yapılırsa kolaylıkla biter işler.
Şimdi temizliği normal her gün yaptığın çamaşır bulaşık tozları almak ise günlere bölmenin bir anlamı yok zaten her şeyi makine hallediyor. Ama kapsamlı ev temizliğini tek başına yapıyorsan yanında hiç bir yardımcın olmadan biteremezsin o yüzden bitiremediğin kalan işlerini yarın yapmanda bir sakınca yok.
Çalışan birisiyim & ev çok büyük her yere yetişmek imkansız. O yüzden bölüyorum. Akıllı süpürgem var bu benim için çok faydalı oluyor. Bu şekilde ev hergün süpürülüyor ve siliniyor.
Her ikisini de yapmam, bugün bir yer dağıldı ise uyumadan toplanır, her gün o ev süpürüp silinir (petekler, camlar, duvarlar, süs eşyalar, mobilyalar dahil)