Davranışları, sohbeti.
El ve göz teması.
Sigara içebilmesi gibi..

Herkes beni bilir ve yaşantımı da. Sigara Alkol ve kötü alışnlıkların çok şükür olmadı.
Evde kimse Sigara içemez. En nefret ettiğim bir şeydir. Zaten evde rahatsız olan bir oğlum var. Olmasa da müsade etmem açıkçası.
İçen dışarı gider içer...
Arkadaş çevrem bellidir. Dini sohbet ettiğim insalardır. Bir araya gelir isek muhakkak Allah' ın adını anarız. Her daim birbirimizin hatrını sorarız. O yüzden eve bu tarz insanlar gelemez. Böyle bir çevrem yok açıkçası. Birbirimizi sadece Allah için severiz. Akdimiz de Din Kardeşliğidir. Aramıza Şeytan dahi giremez.
nasıl bir misafir bu böyle , el ve göz teması falan? :) evime bazen misafir kabul ederim arkadaşlarımı falan ama , elele gözgöze falan olmak istemem.. ne tutacağım elin herifinin elini :D :D dimi ama.. yok yok bu misafir başka türlü bir misafir galiba...
... bu mesele hariç , evimi açmışım zaten, sağlam şekilde sofrasını da , sonradan gelen ikramlarını da eksik etmem.. duşunu da alabilir. pc mi lazım , pc mi de kullanabilir. takılsın kafasına göre işte.. kullandığı ve yattığı yeri derli toplu bıraktığı sürece sorun yok..
Sigarayı içecekse balkonda içmeli. Onun dışında rahat olsun kendi evi gibi
Samimiyetimize bağlı aslında. Yakın çevrem istediği gibi takılabilir, kafasına göre yiyip içebilir. Ama mesafeli oldugum misafirler için geçerli değil bu tabii, fazla rahatlığı gözüme batar.. Ayrıca sigarayi evimde balkon hariç icirmem kimseye, o konuda netimdir.
Cevap
18Cevap
Herkes evine giremez
Gelen kişi özeldir zaten
Odalarda sigarayı ben içmiyorum, ona da içirtmem, ya balkona ya da mutfağa
Misafir ile samimiyetime bağlı olarak rahat ettirmek benim ev sahibi olarak görevim. Evinde gibi hissetmesi lazım, çocukları varsa rahat rahat oynayabilmeli, kendisi de rahat rahat konuşabilmeli (adab-ı muaşereye göre)
Evliyim eşimle arkadaşlarımıza misafirliğe gitmiştik. onlar da nişanlıydı.çıkarken bayan arkadaşımız tokalaşıp yanak tokuşturma yapacaktı ben çekindim ayıp mı ettim acaba. olması gereken hangisi
Bana göre karşı cins ile tokalaşılmaz.
Ama milletin görüşü bakımından sadece eş tokalaşması yeter.
Evimde kimse sigara içemez eşyalarıma o iğrenç kokunun sinmesini istemiyorum, kendim solumak da istemiyorum. Eşyalarımın kurcalanmasından hoşlanmam bunun dışında ne giydiği, nasıl oturduğu vs hiç umrumda olmaz keyfine kalmış.
Benim evime benim deger vermediğim insanlar gelemez , ve ben ; burda rahat olmayanı kovuyorum derim...
Kendi evlerinde nasıllar ise benim evimde de öyle olurlar.
Ne yaparsan yap sen misafirliğe gittiğinde ne kadar rahat olursan sanırım gelen misafirde o kadar rahat olur.( kendi düzeyimizde insanlar için yorumum.)
Misafirlere çok nazik davranırız. Yani sigara içebilir hareket rahatt edebilir rahatt oturabilir. Sonra yanlış birşey yapılmışsa gittikten sonra arkasından konuşulur. Malum Türk haklı 🤷
Evime davet ediyorsam demek ki oldukça yakın bir arkadaşım. Gelsin istediği gibi takılsın. Uzansın sigara içsin cannnı ne istiyorsa öyle davransın. Olağanüstü durumlarda gelen misafirler ise bir zahmet uzanmasın küfürlü konuşmasın vs.
Gelen misafire bağlı zaten eve yabancı gelmez bizde gelen akrabadır o da zaten nasıl davranması gerektiğini bilir
Misafir olduğunu unutmayacak kadar rahat olabilir, sigarayı sorun etmem... misafir baş tacıdır ama misafir, misafirliğini bilmeli yine de...
Gayet rahat olabilirler. saygı çercevesinde sigarada içe bilir giyinişi oturuşu yargılamam. Evde bir büyük olmadığı sürece
Evimde sigara içilmesine karşıyım, bu yüzden öncelikle balkona davet ederim. Ve evimde kafasına göre hareket etmesi, yani bir yerleri karıştırması, dağıtması vs hic sevmem ayar olurum. Ama kovmam ve birşey söylemem. Sonradan cagırmam olur biter
Full rahattır. Misafir ev sahibi ben misafir olurum kendi evimde
Sigarasını balkonda içer, evde rahat olmasını isterim kendi evi gibi
yani..
evime gelen misafir
misafirliğini bilmeli diye düşünüyorum
Kendi evinde gibi olmalı. Bunu yapamazsa ona ben yaptırırım.
Habwrsiz gelmesin de nasil gelirse gelsin.. bi de temi kıyafet ile gelsin mümkünse
Benim evime sadece çok yakın arkadaşlarım veya kuzenim gelir. Hakettikleri şekilde ağırlanırlar.
Orayı burayı karıştırmasın onun dışında gayet rahat olabilir
Harley bebegim ise istedigi kadar rahat olabilir 😄
Rahatlıktan kastim mutfak olabilir cani ne isterse yapsın yesin yatağımı da verebilirim yatsin ama temas olmaz tabi çocuklarıda evin icine etsin sesimi çıkarmam
Evimde sigara icmesin kimse ya🙄 durust olacam diye patavatsiz da olmasin. Her seyin siniri var
Çok rahat olmamalı... Fazla abartmamalı o saydıklarını..
Kendi evinde gibi hissetmemeli çünkü burası benim evim onun değil 😂 misafir misafirliğini bilmeli
Evime evimize misafir gelmiyor bizim arkadaşımız dostumuz akrabamız yok
Sigara beraber çeriz bende rahat eder sohbet muhabbet yidir ama misafirine görede deyişir
Sigarayı balkonda içerse iyi olur onun dışında kendi evi gibi rahat olabilir.
Beni rahatsız etmediği sürece istediği herşeyi yapabilir
Sigarayı balkon da içebilir el kol hareketi olmaz
Çok da rahat olmasınlar ya :dd
Hassasiyetlerimi bilmeli..
Edepli usturuplu olsun
Sigara dışında hersey serbest
hiç gelmeyecek kadar xd
Misafir sevmem
sigara rahatsız eder beni...
Sigara içemez mesela
Misafir sevmem ya
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?