En İyi Cevaplar
O saksı o boydaki 1 bitki için yetersizdir, 3 boy büyük bir saksı al ve mevcut saksıdaki toprak bütünlüğünü bozmadan bükük olana alıp toprak ilavesi yap, son olarak aktara git ve yeşil yapraklı bitkiler için gübre istiyorum de, sana beyaz, iri tuza benzer birşey verecek, onuda 1 avuç kadar toprağın üzerine serp ve sula, Kauçuk aydınlığı ve güneşi sever.
(Bende Antalyadaki bahçemde aynı bitkinin 8mt olmuş ağacı var)21 Yorumla- +1 yıl
Aldım Dün kırmızı şeyin içinden filizlendi
+1 yılMerhaba,
Yeni sürüm vermemiş. Saksısı biraz kucuk gibi duruyor
Ben sıvı solucan gubresi kullaniyorum bir hafta sonra yeni bebek yapraklar çıkacaktir emin olun.10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
6Cevap
Onu kendi haline bırak büyür zamanla bizde de var aynısı canavar gibi oldu arada su koymaktan başka da bir şey yapmıyoruz
10 Yorumla
+1 yılBunlar hızlıca büyümez kiiii. Ne acalen var. Maşallah uzamış zaten boyu uzun baya
04 Yorumla- +1 yıl
Dün kırmızı yeri açtıı filizlenecek artık :)
- +1 yıl
Ohooooo, O zaman gözün aydın dostum. 🤩😂 Bir sıkıntı kalmadı bence
- +1 yıl
Valla bir anda çıktı güzellik umudumu kesmiştim haha
- +1 yıl
Yapraklarına su püskürttüm saksısını bugün değiştirdim
+1 yılAz daha büyüse içinden maymun çıkacak , neden büyümüyor diyor
00 Yorumla
+1 yılYerini sevmemiş olabilir, vitamin takviyesi yapabilirsin... Hatta annem normal içtiğimin vitamin takviyesi ilaçları suda çözdürüp çiçeklerin dibine döküyordu sadece öneri yine araştır detaylı
02 Yorumla- +1 yıl
Yok böyle kafa
- +1 yıl
Ahahaha kuşum öneri işte menekşelerine yapıyor 😅
onunla konuş sev ilgilen hangi bitki bilmiyorum sevebilecegi yerlere koy ve duzenli olarak sula ayni saatte ayica yumurta kabuklarini rondoda cektir topraga koy buyuyecektir emin ol ben yapiyorum 😊
10 Yorumla
+1 yıl
belki yalnız hissediyor çiçek
belkide gitmek istemiyor yarınlara
bir aşk misali
imkansızcasına
çiçeklerden bir demet
güzel günler00 Yorumla
+1 yılSaksı ufak nereye kök salacak Göbel
00 YorumlaSaksidan
00 Yorumla
+1 yılbence sakısını buyut
00 YorumlaZamanla büyür sabırlı ol
00 Yorumla
+1 yılSevgi eksiktir belki :)
00 Yorumla
+1 yılYerini değiştir.
00 Yorumla
+1 yılSeni kıskanıyor bence
00 Yorumla
+1 yılAminla yılla büyür
00 YorumlaSula laaa
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 

Merhabalar,
Kauçuk ağacı ev, ofis ve işyerlerini süsleyen yaprakları iri hoş bir bitkidir. Yapraklarını belirli aralıklarla yeniler ve doğru bakıldığı sürece çok hızlı büyürler.
Kauçuk Ağacı Bakımı Nasıl Olmalıdır?
1. Güneş - ışık ihtiyacı
Kauçuk Çiçeği (ağacı) doğrudan güneş ışığına maruz kalmamalıdır. Maruz kaldığı takdirde yaprakları solabilir ve güneşe doğru eğilir. Dolaylı yoldan güneş ışığı almalıdır ve belli aralıklarla saksı yönü döndürülerek çiçeğin bütün yapraklarının güneş ışığı aldığından emin olmalısınız. Yeteri kadar güneş ışığı almayan kauçuk ağacının yaprakları sararır ve çürümeye yüz tutar.
2. Su ihtiyacı
Kauçuk ağacı yazın haftada 2 kez kışın ise hafta da 1 kez sulanması yeterli olacaktır. Sulama esnasında su kabının ölçüsü her zaman aynı olmalıdır. Bu şekilde çiçek ne kadar su ile yetineceğini bilir. Dikkat etmeniz gereken en önemli husus toprağının kuru olduğundan emin olmalısınız nemli olan toprağa tekrar su verilmemelidir. Bunun anlamak için toprağın içine parmağınızı sokun nemliyse su vermeyin, kuruysa su verebilirsiniz.
3. Kauçuk hangi ortamda yetişir?
Kauçuk ağacı rüzgardan etkilenirler. Bu nedenle kapı kenarında veya pencere kenarında yetiştirilmemelidir.
4. Budama
Kauçuk ağacının yaprakları kurudukça budaması yapılmalıdır. Budama yapılan dalların hava almaması için kesilen dallarına Soğuk silikon veya macun ile kapatmalısınız.
5. Kauçuk ağacı toprak değişimi
Kauçuk ağacınin toprak degisimi 2-3 yılda bir yapılabilir. Yeni saksısı her zaman bir önceki saksısından 1-2 cm daha büyük olmalıdır.
6. Vitamin takviyesi
Kauçuk ağacı gelişimi için 15-20 günde bir sıvı çiçek vitaminini 1 litre suya 1 kapak çiçek vitamini katarak çalkalayıp çiçeğinizi altına dökebilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken hussus eğer çiçeğinizin yaprakları sağlıklı ise kullanmak zorunda değilsiniz.
7. Çoğaltılması
Eğer kauçuk ağacınizda birden fazla dal veya gövde varsa steril bir bahçe makasıyla kesip suyun içerisine katabilirsiniz. Suyun içerisinde cimlenen yeni ağacınızı çok büyük olmamak şartıyla yeni bir saksıya ekleyebilirsiniz.
Bitki ve Çiçek Bakım Uzmanı
Eylül Emira Doğan