Evimizin balkonunda çeşit çeşit çiçekler var. Bir zamanlar Kalanşo isimli bir çiçek aldım. Nereye koyduysam koyayım çiçek açmıyor. İnternet de yaptığım araştırmalarda güneşi çok sevmedi yazıyor ve yılın neredeyse tamamında çiçek açtığı yazıyor. İlk defa bir çiçekte bu kadar zorlandım.
Bu normal bir şey mi?
Kalanşo isimli bir çiçek var ne yaparsam yapayım çiçek açmıyor anormal değil mi?
Bu normal bir şey mi?
Kalanşo isimli bir çiçek var ne yaparsam yapayım çiçek açmıyor anormal değil mi?
Merhabalar,
Sukulent ailesine ait olan Kalanşo çiçeği bakımı oldukça kolaydır. Ayrıca Kalanşo bitkisinin 'turuncu, pembe, beyaz, sarı' gibi renkleri de bulunmaktadır. Kalanşo çiçeği aydınlık ve iyi hava alan ortamları sevmektedir. Eğer ev içerisinde bakacaksanız evinizi sık sık havalandırmanız gerekecektir.
Kalanşo Bitkisinin Bakımı Nasıl Yapılmalı?
1- Isı
Kalanşo bitkisinin bakımı oldukça kolaydır. Güneş ışığını severler ancak doğrudan güneş ışığı alması solmasına ve yapraklarının dökülmesine neden olur. Bu nedenle dolaylı yoldan güneş ışığına maruz kalmalıdır. Kış aylarında ise ortam sıcaklığı 5 derecenin altına düşmemelidir.
2- Su İhtiyacı
Kalanşo çiçeği çok fazla suya ihtiyaç duymazlar. Kışın hafta da 1 gün yaz aylarında ise haftada 2 kez su vermeniz yeterli olacaktır.
3- Toprak
Bahçe toprağını kum ile karıştırıp kullanabilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken husus ise çiçeğin sağlıklı bir şekilde büyümesi için ayda 1 kez toprağına gübre eklemeniz gerekmektedir.
4- Çoğaltılması
Kalanşo çiçeğinin çoğaltılması oldukça kolaydır. Çiçekten bir dal koparıp suya koymanız yeterli olacaktır. Su da kökü oluştuktan sonra toprakla buluşturabilirsiniz.
Kalanşo çiçeğinin çiçekleri neden açmaz?
Kalanşo çiçeğinin çiçek açmamasının bir kaç nedeni olabilir. Bunlardan bazıları;
Kalanşo çiçeği neden küflenir?
Bunun en büyük nedeni çok fazla su verilmiş olmasıdır. Eğer Küflenmiş bir topraktaysa çiçek saksının ve toprağının değiştirilmesi gerekir.
Bitki Ve Çiçek Bakım Uzmanı
Eylül Emira Doğan
Toprağını değiştireyim en iyisi çünkü diğer yapılanları uygun şekilde yapıyorum