Güneşe koydum olmadı, gölgeye koydum olmadı, vitamin de verdim. Neden sarariyor yahu bunlar?

Güneşe koydum olmadı, gölgeye koydum olmadı, vitamin de verdim. Neden sarariyor yahu bunlar?
Çiçekler, düzenli ve yeterli miktarda suya ihtiyaç duyar. Toprak kuruduğunda veya sulama yetersiz olduğunda, bitki susuz kalır ve çiçekleri solmaya başlar. Aşırı sulama da çiçeklerin solmasına neden olabilir. Toprağın aşırı ıslak olması köklerin çürümesine ve bitkinin besin almasını engelleyerek çiçeklerin solmasına yol açabilir. Bitkiler, sağlıklı bir şekilde büyümek ve çiçek açmak için yeterli miktarda ışığa ihtiyaç duyar. Eğer bitkinin bulunduğu ortamda yetersiz ışık varsa, çiçekler solmaya başlayabilir. Bitkiler, çeşitli besin maddelerine ihtiyaç duyar. Özellikle azot, fosfor ve potasyum gibi temel besin maddelerinin eksikliği, çiçeklerin solmasına ve bitkinin genel sağlığının bozulmasına yol açabilir.
Bazı çiçekler su almak yerine nem ile beslenir. özellikle orkide familyası nem ile beslenir. suyu çiçeğin dibini değil altındaki kaba dökmelisiniz.
Ayrıca orkide familyasını mensup çiçekler güneş ışığı değil gün ışığını severler.
Merhaba,
Muhtemelen evin hava almıyor yeteri kadar ya da hava alsa bile rutubet sorunu olabilir. Rutubet çiçeği hasta edebilir. Diğer seçenek de güneş ışığı almayışı
❤❤
❤️❤️
Cevap
5Cevap
Çiçekler zamanı geçince solar dökülür ve baska bir zamanda tekrar açar. Önemli olan kökün ve bitkinin canlı olmasıdır.
Ben bitkiden anlamiyorum ki. Elimden geleni yaptım ama bu kadar :/
Ona özel toprak var onu dene bide bitki ilacı var oda olur oda sıcaklığı saksıyı uygun olana al
Bitki ilacı aldım. Yerini sevmedi belki de. Ya da beni😂😂
çok narin çiçekler bende Madagaskar yasemin çiçeği vardı geldiği gibi kurudu hemen stres yapmaya değmez başka çiçeklerle uğraş
Hiç tarzım değil börtü böcek. Kuruyana kadar izlerim artık
Ozaman yapacak bir şey yok sağlık olsun
İsmini biliyorsan internete yaz farklı teknikler var sadece ışık, vitaminle bitmiyor
You tube dan izledim de farklı bişiy söylemiyor. Yer değistir, ışığa tut falan
Yani YouTube ne kadar doğru bilemeyizki sıradan biri çekmiş doğru veya yanlış bilgi Chrome dan araştır siteler daha mantıklı
Ben orkidelere bakamadım valla düşen yapraklara tarcin tozu bile koydum kurumasın diğerleride diye pat pat döküldü hepsi
Tarçın kabuğu var zaten altında ama bir işe yaramıyormuş. Orkide biraz zor bir çiçekmiş, bakalım :/
İlgisiz bıraktın zaar
Anteplimisin
Ninni mi söyleyim yahu? Birlikte kahvaltı yapiyoruz daha nolsun
😕😕
@TuranTrk hocam ayıptır sorması nerelisiniz
Bu tarz bir konusmadan sonra lazım değil. İyi günler
Yerini Yadirgadi Belki
Evi tavaf ettirdim. Bi yeri de begensin artık
Çok negatif enerji almış
O da mı 😒 nasıl düzeltsek acep🤔🤔
Çiçeği değil de kendini düzeltmelisin :)
Ben düzelmem. Aksiyim bi kere :/
Onu çiçeğine anlat :)
Denerim😂
toprağını dğeiş
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?