Çoğu kişi bir hevesle evde bakmak için çiçek alır ve bir süre sonra onunla uğraşmaktan sıkılır ve onu ölüme mahkum eder. Bunun önüne geçmek adına neler yapılabilir? Çiçek bakımının zorlukları nelerdir?
Evde çiçek bakmanın zorlukları nelerdir?
Evde çiçek bakmanın zorlukları nelerdir?
Merhabalar @emiradakul,Çiçek evlat gibidir doğru bakıldığı sürece her ortamda büyür. Aslına bakarsak evde çiçek yetiştirmenin pek bir zorluğu yok sadece nasıl bakıldığını, neyi sevdiğini bilmek gereklidir. Çiçek dekor olarak kullanılacaksa pek bir ilgi verilmeyecekse bakımı kolay çiçekler tercih edilmesi daha doğru olacaktır. Ama tabi ki unutulmaması gereken bir diğer hususta bitkilerin insan üzerindeki inanılmaz etkileri.
Tabi ki her bitki evdeki havayı temizlemez bazı bitkiler evdeki temizlemekten ziyade zehir saçar. Yapraklarının yenildiği takdirde çocuklara ve hayvanlara ciddi hastalıklara neden olacak bir çok bitki bulunur. Bu çiçeklere birlikte bakalım.
Evlerde Yetiştirilmesi Doğru Olmayan Çiçekler Neler?
1- Difenbahya (Kaynana Dili) Çiçeği
Difenbahya çiçeğinin bakımı kolay olduğundan dolayı bir çok salonda dekor olarak kullanılır. Görünüşü ve hızlı büyümesinden dolayı en çok tercih edilen Difenbahya çiçeği küçük çocuklu ve hayvanlı ortamda asla bulunmaması gerekir. Difenbahya çiçeğinin yaprağı ve kökü yenildiği takdirde damakta kabarmalar ve yanmalar oluşur. Bu sebepten dolayı kısa bir süreliğine konuşma yetkinizi bile kaybedebilirsiniz. Sanırım bu sebepten dolayı da halk arasında "Kaynana Dili" olarak bilinir. Bu bitkinin bulunduğu ortamda eğer muhabbet kuşu varsa çok dikkat edilmelidir çünkü muhabbet kuşları için öldürücü olabilir. Hayvanlar yapraklarını yediğinde solunum yolu tıkanır ve hayvanlar ölebilir.
2-Drasenya Çiçeği
Bu bitkinin insanlar üzerinde çok fazla bir zehiri bulunmamaktadır. Ama hayvanlı ortamlardan uzak tutulmalıdır. Yaprakları az miktarda yendiği zaman hayvanlar kendini tedavi edebilir ama yaprakları çok fazla yendiği takdirde hayvanlar üzerinde karın ağrısına ve böbrek sorunlarına neden olabilir.
3- Aleo Vera Çiçeği
son yıllarda çok fazla alınan aleo vera bitkisi kozmetik ve cilt ürünlerinde çokça kullanılmaktadır. Birçok faydası olan aleo vera çiçeğinin bir o kadar da zararı bulunmaktadır. Bitkinin yaprakları yenildiği takdir mide kramplarına ve ishale sebep olur çok fazla tüketildiğinde ise ciddi böbrek sorunlarına neden olabilir. Aynı zamanda hassas cilde sahip olan kişiler hiçbir işlem uygulamadan cilde sürerse tahrişe ve kabarmalara neden olur.
Bilinçsiz bir şekilde doğrudan yüzüme sürdüğümde cildimde kaşıntılar ve kabarcıklar oluştu. Siz kullanırken dikkat ediniz.
Bitki Ve Çiçek Bakım Uzmanı
Eylül Emira Doğan
Elinize sağlık. Bir zamanlar Aloe Vera evde bakardık sonra köye getirip saksıya diktik