Evde bitki baktım daha önce ama genelde domates çekirdeğimi çimlendirmek gibi çok basit yöntemlerdi, dolu dizgin çiçek bakımı yapmadım hiç evimde, acaba sebze-meyve haricinde güzel görünen ve kokan çiçeklerden hangilerinin bakımı kolay olur?evde bitki bakımı
Merhabalar, Evinde yetiştirebileceğin çok fazla çeşitte çiçek bulunuyor. Ben sana hem kokusuyla hem görüntüsüyle seni mutlu edecek bir kaç çiçek önereceğim.
Mum (Porselen) Çiçeği
Benim en sevdiğim cicekler arasındadir. Kokusu çikolata ve vanilya benzemektedir. Bakımı oldukca kolaydır. Seni hiç bir şekilde yormayacağından eminim.
Güneşli ortamları sever ama doğrudan güneş almaması gerekir. Dolaylı yoldan güneş alması daha iyi olacaktır.
Klimali odalarda klimadan uzakta tutulmalıdır.
Kışın hafta da 1 kez yazın ise haftada 2 kez sulamanız yeterli olacaktır.
Yaz aylarinda haftada 2 yapraklarına sprey yardımıyla su püskürtmek gerekir.
Kökleri çok fazla yayılmaması için orta hatta küçük saksılar kullanmak daha doğru olacaktır.
Drenajı fazla olan bir saksı tercih etmelisin.
Torf ve perlit karışımı bir toprak kullanmak gerekir.
Fulya
Fulya mis kokusuyla evi soran bir kır çiçeğidir. Kış bitkisidir. Karda bile çiçek açabilen soğuğa dayanaklı bir cicektir. Bakımı oldukça kolaydır.
3-4 günde bir sulanması yeterli olacaktır.
Direkt güneş ışığını sevmez dolaylı yoldan güneş ışığı almalıdır.
Aydınlık, hava alan bir ortamda yetiştirilmelidir.
Fulya çiçeği kendini yapraklarından yenilemektedir. Bu nedenle yaprakları tamamen ölmeden yapraklarını kesmemek gerekir.
Frezya
Bahar aylarında çiçek açan kokusuyla huzur veren bir diğer çiçeğimiz frezyadir. Sarı, pembe, beyaz tonlarında çiçekleri vardir. Bakımı oldukça kolaydır.
Frezyalar nemli toprakları severler.
Hafif alkali ve kumlu toprakları tercih eden Frezyalar killi topraklarda da yetiştirilmelidir.
Aşırı sıcağı sevmezler bu gibi zamanlarda çiçekleri geç açar.
Sulaması asla ihmal edilmemelidir. Her gün azar azar su verilmelidir.
Bitki Ve Çiçek Bakım Uzmanı Eylül Emira Doğan
2
0 Yorumla
Çok Süper Cevap
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Bitkiler, evin dekorasyonuna bambaşka bir hava katar. Bakımı konusunda endişeli iseniz kolay bakılan, birçok koşula dayanıklı bitkiler tercih etmenizi tavsiye ederim.
Bakımı kolay iç mekan / gölgeli bölge bitkileri
Para ağacı (Yeşim bitkisi) : Yaprakları oldukça gösterişli, etli ve parlaktır. Güneş gören bir yere koymanız yeterli. Çok fazla su istemez. Toprağı nemli olsa kafidir.
Paşa kılıcı : Yaprakları serttir. Olumsuz şartlara dayanıklıdır. Az su ister. Ayrıca hava temizleme özelliği vardır. Gündüz depoladığı oksijeni, geceleri serbest bırakır ve evin havasını yeniler.
Deve tabanı : Sosyal medyada sık sık denk gelmiş olabilirsiniz. Parlak kalp şeklinde yaprakları vardır. Bu bitki az sulama ister ve ışık koşullarına uyum sağlar.
Kaktüs / Sukulent : Bu bitki çeşitleri suyu pek sevmez. Bu konuda rahat olabilirsiniz. Evinizde küçük bir alan bile olsa güzellik katacaktır.
Kurdele çiçeği, Zamioculcas, Patos sarmaşığı, Telgraf çiçeği, Aşk merdiveni gibi dolaylı Güneş ışığı varlığında da kolayca gelişme gösteren bitkileri tercih edebilirsiniz.
Bakımı kolay balkon çiçekleri
Görsel şölen sayesinde balkonları adeta bahçeye çeviren bitkilerin, kolay gelişen türden ve her havaya uyumlu olması gerekir.
Hercai menekşe : Toprak seçimi humuslu, doğal ya da hafif asitli türden olmalıdır.
Karanfil : Derin saksılarda, farklı bitkilerle yan yana da gelişebilir.
Petunya : Gün ışığını çok sever, ama suyu pek sevmez.
Lavanta : Kireçli toprağı çok sever. Soğuğu sevmez.
Sardunya, Kalanchoe, Afrika menekşesi, Cam güzeli, Barış çiçeği, Nergis, Atatürk çiçeği de 4 mevsim çiçek açan gösterişli bitkilerdendir.
bence özel gereksinimi olmayan çiçekler idealdir çünkü yoğun çalışma hayatımda çiçeklerim solunca ölünce çok üzülüyorum haftada bir sulayıp her gün yapraklarını okşayacağım çiçekler benim için idealdir :)
Merhabalar,
Evinde yetiştirebileceğin çok fazla çeşitte çiçek bulunuyor. Ben sana hem kokusuyla hem görüntüsüyle seni mutlu edecek bir kaç çiçek önereceğim.
Mum (Porselen) Çiçeği
Benim en sevdiğim cicekler arasındadir. Kokusu çikolata ve vanilya benzemektedir. Bakımı oldukca kolaydır. Seni hiç bir şekilde yormayacağından eminim.
Fulya
Fulya mis kokusuyla evi soran bir kır çiçeğidir. Kış bitkisidir. Karda bile çiçek açabilen soğuğa dayanaklı bir cicektir. Bakımı oldukça kolaydır.
Frezya
Bahar aylarında çiçek açan kokusuyla huzur veren bir diğer çiçeğimiz frezyadir. Sarı, pembe, beyaz tonlarında çiçekleri vardir. Bakımı oldukça kolaydır.
Bitki Ve Çiçek Bakım Uzmanı
Eylül Emira Doğan