Sukulent '' Kaktüs '' bakımı nasıl yapılmalıdır?

Biz bırakıyoruz onları kendi kendilerine yaşıyorlar arada bir su veriyoruz açlıktan gebermesinler diye. Öyle hassas şeyler de değiller. Susuzluktan tm yaprakları kurusalar bile iki damla su veriyorsun hayata devam. Bizden sağlıklılar. Seninkiler hastalık kapmış bence. 30 sukulenti nereye sığdırdın karşim. Bizde de var sanırım senden az ama sadece sukulent değil de koalasının nikahına kadar bitkiler operası. Annem bizden çok seviyor kendilerini özellikle şu küçük sukulentler var ya resimde yok ama. İsim falan koydu yeni evlatlarıymış töbe töbe.
Sorunları böcekler olabilir ilaç ile halledebilirsin. Koca karı yöntemlerini bilmiyorum. Güneş alan bir yere bırak, geniş kaplarda yetiştir eğer büyümeye elverişli bir şeyse atıyorum çin para bitkisi aldın. Bir de o iklime uygun olmayabilirler karadeniz nemli bir yer ve havadaki nemden beslenen kaktüs vs şeyleri sulamak biraz fazla gelebilir.
bu türkçe nedir ya kendim okudum anlamadım yazdığım şeyi
biraz farklı bir üslubun var :D
Üslup değil bu kafam adı verilen kaostan çıkarıp bir top yapıp attığım kelimeler.
Eig için teşekkür ederim.
Toprağıni bi havalandir istersen belkide mevsimseldir toprağa azcik tarcin serp... bakterileri öldürür toprağa verim katar ve birde kibrit sapla toprağa küçük sinekler yaklaşmaz
Benim iki tane var mutfakta duruyor.
Aldığımdan beridir iki sefer suladım.
Maşallah deli gibi kök verdi saksıya sığmıyor 😀😀
Evet öyledir toprağı kurudukça su verilir. Güzel çiçek ya
Cevap
2Cevap
Çiçek toprağı kullanmak iyi geliyor diye biliyorum gadası. Ha birde olduğu yerde bırakmak iyi geliyor. Sık yer değişimi ve fazla su sorun yapabiliyor.
Tam işime yarayacak şey 🍃 Yerimi alayım da bende nasipleneyim
bim kaktüs alırsanız ggerek kalmaz. teşekkürler. qwe
Ne alaka 😂
Neden ya daha dün aldım 🥺
@Delimineel kız onun için demedim bakıma gerek kalmaz demişsin onun için
ben demedim ki hatlar karıştı la 🤣
@Delimineel karıştı belli :D
Annem bi tane bırakmış odama hergün suluyor bide 😂😅😂
Her gün sulanmaz o
Öyle ama suluyor annem dedim mutasyona uğrayacak 😂🤣
Bence arada sil
Rutin bakımı var zaten
Hııı
He da 😂
😂
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Merhabalar,
Kaktüs ailesine ait olan sukulentler sıcak iklim bitkisidir. Soğuğa karşı çok hassastırlar kış aylarında don olaylarının yaşandığı yerlerde dışarı bırakılmamalıdır. Kendi içerisinde su bulundurduğu için çok fazla sulama ihtiyacı duymazlar. Kışın 20-30 günde bir sulanmalıdır.
Sukulent Toprağı Nasıl Olmalıdır?
Sukulentler kumlu toprakları severler. Bu nedenle %75 torf %25 kum içermelidir toprağı.
Sukulentler Ne Sıklıkla Nasıl Sulanmalıdır?
Sukulentler çöl iklimine adepte olduğu için çok fazla su ihtiyacı duymazlar. Yaz aylarında 15 günde bir , kış aylarında 20-30 günde bir sulanması yeterli olacaktır.
Sukulentler Hangi Işığı Sever?
Sukulentler az önce de dediğim gibi çöl iklimine uygun olduğu için nemli ve çok güneş gören yerleri severler. 25 derece üstü yerlerde güneşin altında bakılmalıdır.
Sukulentler Nasıl Çoğaltılabilir?
Sukulentler çok kolay ve çok hızlı büyüyen bir bitkidir. Bu nedenle aldığınız bir sukulentden çok sayıda sukulent yetiştirebilirsiniz. Sukulent çoğaltmak için sizlere 2 farklı yöntem anlatacağım
Yapraktan sukulent çoğaltma nasıl yapılır?
Yaprağını ayıracağınız sukulent ne çok fazla yaşlı olacak ne de çok fazla genç olacaktır.
Tohumdan sukulent çoğaltma nasıl yapılır?
Bu yöntem çoğaltılma da en ucuz yöntemdir. Bunun için elinizde olması gerekenler;
Nasıl yapılır?
Sukulent Neden Sararır?
Bunun nedeni fazla güneş görmeyen sukulentlere çok fazla su vermek veya çok az su vermek sukulentlerin sararmasına neden olabilir.
Bitki ve Çiçek Bakım Uzmanı
Eylül Emira Doğan
Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim Eylül hanım 😊