18'e yeni girdim ve tırnaklarımın güzel durmasını istiyorum. Ama yapıları çok uzun değil. Nereden nasıl başlayayım? Tırnak bakımı nasıl olmalı?tırnak bakımı
Uzun tırnak kullanmayı çok seviyorum. Bu yüzden tırnak bakımı benim için olmazsa olmaz. Tırnak yatağın çok geniş ve uzun değilse tırnaklarını çok fazla uzatma derim. Kırılma şansı daha fazla çünkü. Tırnaklarına düzenli bakım yapman gerekir. Özellikle çabuk kırılan tırnaklara sahipsen, bakımı artırmalısın. Tırnak bakımı emek istiyor.
Tırnak bakımı nasıl olmalı?
Tırnaklarını düzenli kesmelisin
Tırnak uzatırken bile biraz kesmek gerekiyor. Fazla uzun tırnak kullanmak çok sağlıklı değil. Tırnaklarını düzenli olarak kesmelisin. Ayrıca tırnaklarını keserken zarar vermemeye çalış. Çok derinden kesmemeye dikkat et.
Tırnaklarını doğru şekilde törpüle
Tırnakları bilinçsizce törpülemek oldukça zarar verir. Bu yüzden aralıklarla törpülemelisin. Köşeli tırnaklar kırılmaya müsait olduğu için biraz daha oval yapabilirsin. Benim de tırnak yapım kısa olduğu için oval tercih ediyorum.
Bakım yağları kullan
Çabuk kırılan tırnakların varsa bakım yağları ya da bakım ojeleri kullanabilirsin. Hem tırnağını uzatır, hem kırılmasını önler hem de bakım yapar. Birçok markanın ürünü bulunmakta.
Tırnakları güçlendirmek için, - Beslenme düzenine dikkat etmelisin - Bol sıvı tüketmelisin - Tırnaklarını korumalısın - Sık sık oje sürmek yerine aralıklarla sürebilirsin - Sertleştirici ya da koruyucu ojeler kullanabilirsin.
Aralıklarla oje sürmelisin
Sürekli oje sürmek tırnaklara zarar verir ve zamanla sararmasına yol açar. Ojeyi aralıklarla uygulamanda fayda var.
Tırnakların için doğal bakım ürünleri kullan
Tırnaklara iyi gelen doğal ürünler, - Isırgan otu tırnakları korur ve uzatır - Zeytinyağı tırnaklara bakım yapar ve parlaklık verir - Limon tırnak sararmasına iyi gelir - Keten tohumu tırnakların çatlamasını önler - Hindistan cevizi yağı da tırnaklara bakım yapmada etkili.
öncelikle tırnak etlerini aldırmamalısın özel bakım yağları var onları kullan ve bambu çubuklarla falan ittir ben çok küçük yaşta maniküre başladığım için pişmanım şimdi istesemde bakım yağları tek başına fayda etmiyor kırılgansa tırnakların onun içinde tırnak sertleştiriciler kullanabilirsin tabi bu vitamin demir falan eksikliğin varsa ondan da olabilir değerlerine bir baktır birde kendine uygun tırnak şeklini bulmalısın
Öncelikle kısa kesilmeli ve keserken de oval bir şekilde kesilmeli ve bir güzel törpülenmeli tırnaklarını kesinlikle boyama biz erkeklere göre oldukça itici ve bakımsız gözüküyor. Ayrıca tırnak aralarını da temizlemelisin (Ben tırnaklarım resimdeki gibi kesiyorum sen de öyle kes bence)
Bu konuda doğuştan şanslıyım ve cok mutluyum bu durumdan parmaklarim ince uzun kalem gibi derler 😏😏 tirnaklarimin şekli de kendiliğinden güzel sadece bir el kremi kullanarak güzel bakımlı oluyor ellerim cok uğraşmaya gerek kalmıyor.. Ama sen hic bir sey bilmiyorsan ilk once bir kuaföre git bak gör onlar sana en dogrusunu söylerler..
Manikür yaptır ilk olacağı için çok kanayacaktır, bakım yağı al ve besle. Uzun kullanma zaten bence çok itici duruyor ve pisleniyor kısadan bir tık uzun olması hem daha estetik hem daha temiz duruyor 👍🏻
Şöyle 1 ay kadar uzat, temiz durmasına dikkat et. Daha sonra kaliteli bir nailart salonunda manikür yaptır. French yaparlar genelde french yaptırma yaşlı işi. Uzatma sürecinde tırnağın küçükçe kırılırsa hiçbir şey yapma, en fazla öbür güne kadar kaynar.
İlk önce uzatıp sonra şekil vermekle başla. Ben kendiminkini atardım ama fotoğraf nasıl atılır bilmiyorum 😂 ve benim de tırnak yapım o kadar kısaydı ki sende görsen bu şekli aldığına inanamazsın
En İyi Cevaplar