www.hurriyet.com.tr/hali-silkeleyene-hapis-cezasi-40271262
Balkondan aşağı halı, kilim ve hatta ne bulursanız çırpanlardan mısınız?
www.hurriyet.com.tr/hali-silkeleyene-hapis-cezasi-40271262
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Apartmanda yaşamak temizlik konusunda bizi bir tık sıkıntıya sokabiliyor. Hele halı, kilim, yastık, çarşaf gibi eşyaları çırpmak istediğimiz zaman, alt komşuların rahatsız olup olmayacağını kestiremiyoruz, rahatsızlıktan ziyade tozların balkonlarına veya pencereden direkt evlerinin içine girebilme ihtimali de can sıkıcı. Bu yüzden apartmanın belli temizlik günleri olur, bana kalırsa bu günleri en üst kattan en alt kata doğru sıralı şekilde yapılsın ki kimse diğer günlerde evleri kirletmesin.
Ben de pek hoşlanmam balkondan bir şey çırpılmasına. Binamızda da yasak zaten.
Önceki binada 4. katta oturuyorduk ve sağolsun üstteki komşular sofra bezi, halı, kilim şöyle dursun poşete doldurdukları çöpü atarlardı, bebek bezleri uçuşurdu başımızın üzerinden 🤦
Neyse ki bir albay emeklisi yönetici oldu da binaya medeniyet (!) uğradı.
İnsanların kul hakkını basite alması beni çok şaşırtıyor. Ortak alanı paylaşanların hakkı olduğu gibi, çalışanların da hakkı var.
"Güneşli günler göreceğiz"
Yani umarım.🌺
Çırpan kişinin gözünün içine baktım ve 2 kez göz göze geldik, ilginçtir halen devam etti..
Daha da ilginç birşey söyleyeyim; çaprazımıza yeni bina yapıldı ve 1 milyon - 1,2 milyon civarı dairelerin fiyatı.. İnanın bana oradan bile halı çırpanlar var ya asıl ben ona şaşırıyorum 😂
Güneşli güzel günler göreceğimize can-ı gönülden inanıyorum ve ümitvarım ☺🌹
Evimiz bir apartman dairesi ve balkonlu değil. O yüzden ne kendim böyle bir şey yaptım ne de maruz kaldım.
Fakat düşündüğümüzde bir insana ve müslümana yakışmayan bir hareket. Kul hakkını hep farklı şeyler olarak görüyoruz fakat başkalarının da hakkını gasp edebiliriz, böyle hareketlerde bulunarak...
Rabbim yardımcınız olsun🍃
Hayır kesinlikle çırpmam ve çok dikkat ederim çünkü kendi pisliğimle başkasını rahatsız edip kul hakkına girmek istemem
Cevap
3Cevap
Ben bu davranışın doğru olmadığını düşünüyorum gadası. Çünkü pencere ve balkon önlerine pislik ve toz düşüyor. Alt katta oturan insanlara karşı saygısızlık olarak düşünüyorum.
Bu yüzden evimin balkonunu cam balkon yaptırdım
Cam balkona karşıyım aslında..
Neden ise; cam balkon yapınca millet bu sefer balkona eşya çıkarıyor, daha da olmadı, perde yaptırıyor derken kapalı yer sınıfında yer alıyor neredeyse..
Oysa açık havaya da insanın ihtiyacı var diye düşünüyorum..
Yaz akşamları günü gelir akşam yemeğini balkonda yer insan, günü gelir bir tanıdık ile birlikte kahvesini yudumlayacağı bir yer olmalı diye düşünüyorum..
Cam balkon da açılıyor evet, ama açanı bu güne kadar pek görmedim doğrusu..
Ben sürekli açıp kullanırım yaz aylarında ama senin dediğin de doğru
Halı çırpmam zaten süpürüyorum. Bende çok görüyorum sanki günlük bir iş gibi hergün halı çırpıyorlar her insanın farklı temizlik alışkanlığı var. Apartman kuralları olmalı, bir çok apartmanda haftada bir gün temizlik günü oluyor haricinde izin verilmiyor.
Eski evimiz bahçeli müstakil ev idi. Balkonunda 4 ayda bir yıkama öncesinde çırpardık. En çok kapı paspaslarını çırpardık. Şimdiki evim apartman dairesi. Asla çırpmam; ama bizim üst kattakiler henüz taşındıktan 3 hafta sonra felaket çırptılar. Annem bir anlık öfkeyle çıkıp uyardı. Tarhana kurutuyorduk. Neyse ki cam balkondan dolayı 2 küçük toz tanesi hariç hiçbirisi tarhanalara gitmemiş.
Oturduğumuz semtte bu tarz seyler yasak site kuralları gereği. Buyuk saygısızlık bence.
Apartmanın en üst katında oturuyorum sofra bezini balkonun bir köşesine çırpar ve süpürüm direk etrafa uçmasın diye. Asla bir şey çırpmam balkondan çırpmam gereken zaman olursa da söylerim alt kat komşularıma yapmadan önce çamaşır almazlar ya da o gün balkon yıkamazlar. Karşılıklı nezaket ile hallediyoruz bunları. Balkon kenari mermerleri incecik suyu döksen aşağı gider onu bile milim milim döküyorum. Maalesef toplu yaşama alanlarına uyum sağlayamayan çok insan var hiç komşularını düşünmüyor.
Yapmam hoş birşey de değil bence evin bütün tozu kiri sokağa gidiyor😒 insan yürüdüğü sokağın havanın temiz olmasını istiyor kirletmeyede kimsenin hakkı yok
Sizinle aynı düşüncedeyim. Çok haklısınız. 👏
Çırpıyorum valla oh mis :) ama evimiz müstakil ve çırptığım yere kimsenin penceresi balkonu bakmıyor.
Bunlar 20 yıl öncede kalmadı mı? Böyle şeyler yapmıyoruz, yapılması da saygısızlık.
Hali , kilim cirpanlardan ve su dökenlerden nefret ediyorum. Elektrik süpürgesini boşa mi yapmışlar
müstakil bir ev olduğundan bu sorunu pek yaşamıyoruz
hayır asla dikkat ederim
Yapmıyorum oturduğum yerde yapanda yok zaten
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?