Teras katta yaşamanın, dezavantajları neler diye olacak?

Ben yaşadım da 4 katlı bir apartmanın son iki katı dubleks şekildeydi, en üst kat teras kattı.
Umarım gönlüne göre bir evin olur.
Muhafazası iyi yapılmamış bir ev hava şartlarından daha fazla etkilenir. Yazın çok sıcak kışında soğuk olur. Eğer çatısı iyi değilse yağmur sularıyla selamlaşabilirsin. Ve asansörün bozulmasını hiç istemeyiz. Eve aldığımız onca şeyi merdiven kullanarak taşımak zorunda kalınabilir. Öte yandan tependen sürekli birşeyler silkeleyen bir komşu yok, atlayıp zıplayan afacan çocuklar yok. Harika manzarada cabası😊
Hayırlısı olsun
Ben teras katları çok severim. Doğal ışığı daha çok alır ve çok daha ferahtır. Havalnadırması, temizliği basittir.
Dezavantajarı ise;
Amcamlar ben ve kuzenlerim küçükken teras katta yaşamışlardı. Teras katta yazları aşırı sıcak oluyor. Sürekli vantilatörü çalıştırırlardı. Kışları da bir odada sobayı yakıp otururlarmış. Sonradan kayınpederinin eski oturdukları alt kata taşındılar. Aslında bina kayınpederinin. 2,5 sene önce başka adrese taşınarak ev büyüttüler.
Cevap
6Cevap
Sağlam değilse yağmurlar kâbus hâline dönüşüyor.
Kuş bokundan geçilmiyor. Teras durmadan tozlu oluyor. Akrabaların varsa gelmek istiyorlar durmadan. Isıtması biraz sorun, yağmur seside çok feci oluyor bazen. Ama avantajlarına göre hiç birşey bunlar.
İnşallah hayalindeki en güzel evi alırsın! Niye teras kat alıyorsun ki dubleks daire al terası da olsun terasında güzel güzel manzaraya dalarak kahveni yudumla
Oda soğuk oluyor, yağmur suları eve gelebilir. Ben geçen sene bir yerde kaldım, hiç kalamadım o yerde. Bırak kalmayı uyku bile tutmadı.
Üstte daire olmadığı için soğuk olur çatı yoksa akma falan olabilir. Terası temizlemek lazım ama mangal için falan harika olur
Geniş güzel aile sığar manzaralı olur oda gibi kullanılır dizayn edilir
Isı yalıtımı önemli.
Tavanın su sızdırmazlığı.
Kışlar soğuk oluyo yazları de evde kalinmiyo
yazin sicak kışın soğuk
Manzaralı olur
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?